Telefon- és FaceTime-hívások blokkolása iPhone-on és iPaden

Legyen szó egy telemarketingesről vagy valakiről, akit ismersz, aki idegesít, néha a legjobb, ha letiltod, hogy felhívhassa vagy FaceTiming-eljen. A következőképpen teheti meg ezt iPhone-ján és iPadjén.

Az iPhone és iPad tulajdonosok számtalan módon felvehetik Önnel a kapcsolatot, legyen szó telefonhívásról, FaceTime Audio hívásról vagy FaceTime videohívásról. Annak ellenére, hogy valaki sokféle módon kapcsolatba léphet Önnel, az iOS mindent vagy semmit megközelítés szerint működik. Ez azt jelenti, hogy ha letiltja valakinek a hívást, az azt is megakadályozza, hogy a FaceTime-on keresztül kapcsolatba lépjen Önnel. Hasznos bónuszként azt is megakadályozza, hogy SMS-en vagy iMessage-en keresztül elérjék Önt.

A FaceTime és a Telefon alkalmazásban letilthatja, hogy a névjegyek elérjék Önt – ez ismét letiltja az összes kapcsolattartási pontot, függetlenül attól, hogy hol teszi –, mi pedig megmutatjuk, hogyan.

Névjegyek blokkolása a Telefon alkalmazásban

A kezdéshez nyissa meg a Telefon alkalmazást. Attól függően, hogy letilt valakit a Névjegylistában vagy egy legutóbbi hívót, érintse meg a „Névjegyek” vagy a „Legutóbbiak” gombot.

Koppintson a névjegy nevére, ha a „Névjegyek” lapon van. Érintse meg az „Info” gombot a letiltani kívánt hívó mellett, ha a „Legutóbbiak” lapon van.

Ezután görgessen az oldal aljára, és érintse meg a „Hívó blokkolása” lehetőséget.

Végül erősítse meg a blokkolást a „Kapcsolat blokkolása” elem megérintésével.

Névjegyek blokkolása a FaceTime alkalmazásban

A névjegy blokkolása a FaceTime alkalmazásban hasonló a Telefon alkalmazáshoz, de ezúttal csak azokat blokkolhatja, akiket Ön hívott, vagy akik korábban hívták Önt. Ha valaki új felhasználót tilt le, a Telefon alkalmazás a megfelelő hely.

Indítsa el a FaceTime alkalmazást, majd érintse meg az „Info” gombot a blokkolni kívánt személy neve mellett.

Most görgessen egészen a képernyő aljáig, és érintse meg a „Hívó blokkolása” gombot.

Végül erősítse meg a blokk végrehajtását a „Kapcsolat blokkolása” elem megérintésével.