Tartsa biztonságban online boltját a Magento 1 EOL után

Körülbelül másfél éve a Magento bejelentette, hogy leállítja Magento 1 szoftverének frissítését.

A Magento által az 1-es verzió élettartamának végére (EOL) kitűzött dátum 2020 júniusa volt, ami azt jelenti, hogy ez már kész tény. Ez nem jelenti azt, hogy a Magento 1-en futó összes áruház leállt. Ennek az EOL-nak az eredményei azonban ugyanolyan károsak lehetnek: a fejlesztők leálltak a szoftver támogatásával és frissítésével, ezért az percről percre sebezhetőbbé válik mindenféle fenyegetésekkel szemben.

A cikk írásakor 98 581 webhely használja a Magento 1-et a HasonlóTech szerint.

Ha van egy Magento 1-en alapuló üzleted, akkor valamit tenned kell, és gyorsan meg kell tenned.

Kíváncsi vagy mit tegyek?

Ez a két fő lehetőség:

  • Váltson át egy másik e-kereskedelmi platformra – akár Magento 2-re, akár másikra.
  • Maradjon most a Magento 1-nél, és béreljen olyan szolgáltatást, amely elfogadható alternatívát nyújt a hivatalos támogatás helyett.

Az 1. lehetőség teljes újraplatformot igényel, amely magában foglalja az adatmigrációt, valamint új témákat és sablonokat. Mindez pedig jelentős idő- és pénzbefektetéssel jár, még akkor is, ha a Magento 2-re való váltás mellett dönt, mert ez nem egy egyszerű frissítés: az M1-ről az M2-re való átállás egy teljes platformváltás, mivel a két verzió teljesen eltérő architektúrával rendelkezik. Becslések szerint a Magento 1-ről a Magento 2-re való migráció 50 000 és 100 000 dollár között lehet, az üzlet méretétől függően.

Tehát ha nincs abban a helyzetben, hogy ekkora összeget fektessen be az áttelepítésbe, akkor csak a 2. lehetősége van: folytassa a Magento 1-gyel, ameddig csak tudja, és találjon módot online áruházának biztonságossá tételére. Szerencsére sok webhely van ebben a helyzetben, és néhány szolgáltatás is segíthet.

Vessünk egy pillantást rájuk.

Astra

Az Astra Security Suite mindent kínál, amire szüksége van az üzlet biztonságának megőrzéséhez, még akkor is, ha az EOL után még mindig a Magento 1-en alapul. Annak érdekében, hogy ügyfelei biztonságban érezzék magukat, miközben az Ön digitális üzletében vásárolnak, az Astra egy olyan eszközkészletet kínál, amely egyetlen biztonsági csomagból áll, amely sziklaszilárd tűzfalat, automatikus kártevő-szkennert, biztonsági auditokat és régió/IP blokkolást tartalmaz.

  Hogyan helyezzünk át képeket a Microsoft Word programban

Az Astra Firewall valós időben védi webhelyét több mint száz fenyegetés ellen, beleértve az SQL injekciót, az LFI-t (Local File Inclusion) és a botokat. A rosszindulatú programkereső minden olyan vírust vagy rosszindulatú programot észlel, amely meg akarja támadni az Ön webhelyét, míg a rendszeres biztonsági auditok segítenek megtalálni a sebezhetőségeket, és javaslatokat tesznek azok kijavítására. És egyetlen gombnyomással letilthatja egész országok vagy IP-tartományok elérését a webhelyén, ha pontosan tudja, honnan származhat a támadás.

Mindezekkel és még sok más funkcióval az Astra Security Suite gondoskodik arról, hogy a Magento 1 EOL ne okozzon fejfájást, ha úgy dönt, hogy ragaszkodik hozzá. A szakértői ügynökségek arra ösztönzik ügyfeleit, hogy maradjanak a ROI-vezérelt megközelítés mellett, ami sok esetben azt jelenti, hogy maradnak a Magento 1-nél, frissítenek a legújabb 1.9.4.x verzióra, és konfigurálják szervereiket a legjobb biztonsági gyakorlatok szem előtt tartásával. Ez utóbbin segíthetnek az Astra szerszámai.

Felesleges

A Magento 1 alapú üzletek az M1 EOL után védettek lesznek, ha a Safe Harbor-t, a Nexcess által kínált kártevő-észlelő és szoftverfigyelő megoldást használják. Tehát ha még nem költözött el a Magento 1-től, a Safe Harbor elegendő időt biztosít a lehetőségek mérlegelésére vagy a migráció nehézségek nélküli megtervezésére.

A Safe Harbor által nyújtott szolgáltatások közé tartozik a rosszindulatú programok ellenőrzése, a fenyegetés elleni védelem, az átmeneti környezetek és a Magento javítások. A rosszindulatú programok ellenőrzése minden este automatikusan megtörténik, és ha valamilyen rosszindulatú szoftvert találnak, a Nexcess szakemberei azonnal értesítik Önt, és segítenek felderíteni a probléma forrását. Tájékoztatást kap a blokkolt IP-címekről és a letiltás okáról.

  Zoom-találkozó rögzítése

Az átmeneti környezetek segítségével biztonságosan és névtelenül tesztelheti a frissítéseket és javításokat anélkül, hogy az élő webhelyét érintené. A Safe Harbor biztosítékot jelent arra, hogy üzlete továbbra is zökkenőmentesen fog működni, mivel minden újonnan talált sebezhetőség esetén javításokat hoznak létre és bocsátanak az Ön rendelkezésére.

A Safe Harbor árak havi 20 és 300 dollár között mozognak, az üzlet méretétől függően. Becslések szerint ez a költség a teljes hosting költség körülbelül 35%-át teszi ki.

BigCommerce

Most, hogy a Magento 1 EOL elmúlt, úgy tűnhet, hogy semmi sem változott. De a problémák hamarosan megjelennek.

Például fizetési szolgáltatója azt mondhatja, hogy többé nem fedezi Önt, mert az üzlete már nem PCI-kompatibilis – ami azt jelenti, hogy nem felel meg a hitelkártyák és az ügyfelek személyes adatainak kezelését szabályozó szabványoknak. .

Abban az esetben, ha sikerül leküzdenie a PCI-megfelelőségi problémát és a webhely nem támogatott technológiával való fenntartásával járó kockázatokat, egy bizonyos ponton kihívást jelent, hogy valami újat telepítsen az üzletébe, és szembesülnie kell a Magento hiányának problémájával. 1 fejlesztőket a szükséges változtatások elvégzéséhez. Végül nem lesz más választása, mint váltani.

A BigCommerce segítséget kínál a Magento 1-ről való gyors és biztonságos átálláshoz, szakértői támogatással és egy olyan platformmal, amely a karbantartási problémák és a költséges javítások megszüntetését ígéri. Ehelyett csökkentheti a költségeket és a bonyolultságot az automatikus frissítéseknek és javításoknak köszönhetően. A BigCommerce nyílt SaaS platformja lehetővé teszi, hogy tartalomban gazdag kereskedelmet adjon online áruházához.

A BigCommerce-partnerek gyorsított bevezetési támogatásának köszönhetően akár hat héten belül elindíthatja online áruházát a BigCommerce-en. Még egy különleges ajánlatot is élvezhet – 4 hónap ingyenes –, ha úgy dönt, hogy 2020. szeptember 30. előtt vált.

JetRails

A Black-box és az all-in-one megoldások most, hogy a Magento-1 EOL megtörtént, nem alkalmasak arra, hogy biztonságban tartsák üzletét. Legalábbis a JetRails szakértői ezt állítják. Ezért annak érdekében, hogy az EOL dátuma után nagy támogatással átfogó M1 biztonságot kínálhassanak Önnek, a Magento közösség legjobb szakembereivel együttműködve minden esetre megfelelő javaslatot terveznek.

  Parancsikonok automatikus indítása, amikor megnyit egy alkalmazást iPhone-on vagy iPaden

Végül át kell térnie az M1-ről, de amíg el nem dönti, melyik platform a legjobb megoldás a váltáshoz, a JetRails ott lesz az Ön számára. És amikor készen áll az elköltözésre, segítenek kiválasztani a megfelelő környezetet webhelyének. Választhat a teljes körűen felügyelt csupasz fém szervereik, vagy az AWS vagy a Digital Ocean felhők között.

A platformok tekintetében a JetRails támogatást nyújthat, akár Magento 2-re, akár bármely LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) veremplatformra vált. A Magento 1 EOL mellett a JetRails által felügyelt tárhelyszolgáltatások közé tartozik a Magento 2, a WooCommerce, a BigCommerce Headless, az X-Cart Multi-Vendor Marketplace, a WordPress High-End és a Drupal.

A lényeg: fogadd el a változást

Aki eltöltött néhány évet a digitális dzsungelben, tudja, hogy az egyetlen állandó változás. Platformok, technológiák, online fogyasztói szokások – minden változik. És azok maradnak életben, akik a legjobban alkalmazkodnak a változásokhoz.

Az M1 EOL egy kis válságnak tűnhet, de vegye figyelembe, hogy minden válság egyben lehetőség is. Ez a különleges válság lehetőséget kínál arra, hogy átalakítsa digitális üzletét, biztonságosabbá tegye ügyfelei számára, és hozzáadja azokat az új funkciókat, amelyek megelőzhetik a versenytársakat.