Szöveg testreszabása a TypeCraft használatával a Canvában

A Canva rengeteg lehetőséget kínál a szöveg testreszabása terén. A Szöveg lapon elölről kezdheti, és megtalálhatja a grafikájához illő betűtípust. A Canva által az Ön számára összeállított betűtípus-kombinációk között is böngészhet.

Ezenkívül a Canva alkalmazáskínálatában megtalálható a TypeCraft – egy olyan lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy valóban személyre szabja a szöveget bármilyen módon. Az alábbiakban egy útmutató található a TypeCraft alkalmazás megkereséséhez és használatához a Canvában.

Mi az a TypeCraft a Canvában?

A Canvában több dolgot is létrehozhat erőfeszítés nélkül, és ezek egyike a TypeCraft hozzáadása a tervhez.

A TypeCraft egy harmadik féltől származó szöveges alkalmazás, amelyet a Zeppelin Labs hozott létre, és amely megtalálható a Canván. Egyedül az a célja, hogy lehetőséget adjon az alkotóknak arra, hogy szövegüket olyan módon alakítsák, ahogyan azt a tervükhöz megfelelőnek látják. Szavait bármilyen formába öntheti, miközben megőrzi a szöveg integritását.

  13 legjobb eszköz az iPhone és iPad adatok helyreállításához - [Data Recovery]

Például van egy nyitott terület a tervben, ahová címsort szeretne elhelyezni? Hozzáadhatja a szöveget, kiválaszthatja a betűtípust, majd könnyedén meghajlíthatja, hogy illeszkedjen a szabad területhez.

Hol található a TypeCraft

Kétféleképpen találhatja meg a TypeCraft alkalmazást a Canván – az alkalmazás megnyitásának módja attól függ, hogy hol tart a projektben.

Ha a nulláról kezdi, vagyis még nem nyitotta meg a Canva Editor oldalt, akkor a Canva főoldalán kezdi. Az oldal bal oldalán kattintson az Alkalmazások elemre a főmenüben. Ha nincs lehetőség kiválasztani, kattintson a háromsoros ikonra, és megjelenik a főmenü.

Az alkalmazások keresősávjába írja be a TypeCraft szót, és nyomja meg az Enter billentyűt. Kattintson a TypeCraft alkalmazásra, majd válassza a Használat új kialakításban lehetőséget. Innen kiválaszthatja a megnyitni kívánt tervezési típust, vagy hozzáadhat egyéni méreteket.

Ha már meg van nyitva egy terv, amelyen a TypeCraftot szeretné használni, akkor válassza a Használat meglévő tervben lehetőséget.

  A ClickUp számos használt alkalmazást helyettesít, és pénzt takaríthat meg

Az alkalmazást a Szerkesztő oldalon is megtalálhatja. Tegyük fel, hogy éppen egy Canva-sablonból készít szórólapot; egyszerűen nyissa meg az Alkalmazások lapot a képernyő bal oldalán, és írja be a TypeCraft kifejezést a keresősávba. Kattintson az alkalmazásra a megnyitásához, és máris készen áll.

A TypeCraft használata a Canvában

A TypeCraft használata hihetetlenül egyszerű. Mielőtt testreszabott szöveget alkalmazna a tervben, először létre kell hoznia azt.

Amikor a TypeCraft alkalmazás meg van nyitva, több kategória is megjelenik a kitöltendő kategóriákban. Először írja be a szöveget, amelyet hozzá szeretne adni a tervhez. Ne feledje, hogy minden szövegsorhoz saját TypeCraft alkalmazás szükséges.

A szöveg beírása után válassza ki a betűtípust és a stílust. Több betűtípus közül választhat, és mindegyik másképp fog kinézni, ha stílust ad hozzá, ezért szánjon időt a böngészésre. Ha ezt befejezte, válassza ki a betűtípus színét.

  BTFO jelentése: Mit jelent a BTFO?

A szövegalak szerkesztése a TypeCraft használatának legidőigényesebb folyamata. A szöveg testreszabásának megkezdéséhez fogjon meg egy fehér pontot a kurzorral, és mozgassa azt.

Minden fehér pont, amit lát, megváltoztatja a szöveget az Ön mozgása alapján, így a lassú mozgás a legjobb megoldás itt – különösen, ha van egy adott alakja, amelyre szüksége van a tervezéshez. Ha nem tetszik a szöveg formálása, bármikor újraindíthatja az Alakzat visszaállítása lehetőségre kattintva.

Ha elégedett az eredménnyel, kattintson az Elem hozzáadása a tervezéshez lehetőségre, és ennek megfelelően módosítsa.

A TypeCraft használatával szabhatja személyre következő kreatív projektjét

A Canva számos olyan alkalmazást tartalmazott hatalmas platformjára, amelyek segítségével személyre szabhatja a terveket. Legközelebb, amikor kreatív projekten dolgozik, próbálja ki a TypeCraftot, hogy megtudja, hogyan képes a vetemedett szöveg egyedi benyomást kelteni a műalkotásban.