Szórakozást keres? 7 módja annak, hogy a ChatGPT szórakoztasson

Akár szeret szórakoztató történeteket olvasni, rejtvényeket és kvízeket megoldani, akár egyszerűen csak vicceket szeretne megcsiklandozni, a ChatGPT mindent megtalál.

A ChatGPT segíthet az akadémiákban, az irodai munkában és az új készségek elsajátításában. Ez azonban nem korlátozódik csak az unalmas dolgokra. Valójában sokféleképpen képes órákon át szórakoztatni.

A ChatGPT képes eredeti tartalmat generálni a betanított több száz GB-nyi adat felhasználásával. Ez sokkal jobb, mint egyszerűen keresést végezni a Google-on.

Lehet, hogy a Google biztosít egy webhelyet, ahol vicceket mesélhet el a politikáról, de a ChatGPT több tucat viccet tud készíteni a helyszínen olyan egyszerű dolgokról, mint egy konnektor.

Ha készen áll egy kis időt eltölteni az egyedileg generált szórakoztató tartalmakkal, olvasson tovább, miközben felsorolok néhány érdekes módot, amellyel a ChatGPT szórakoztathatja Önt.

Hozzon létre vicceket és vígjátékokat

A ChatGPT szinte mindenről tud vicceket generálni, ami csak eszébe jut, feltéve, hogy nem sérti a ChatGPT szabályait. Szó szerint megkértem, hogy viccelődjön a szobámban talált dolgokkal, és mindenre 5-10 poént generált. Az persze szubjektív, hogy a viccek viccesek-e vagy sem, de a viccek 20-30%-án ki kell röhögni.

Egyszerűen csak arra kéri, hogy „mondjon egy viccet”, elég gyorsan ismétlődik, ezért azt javaslom, hogy adjon neki egy témát, amelyen viccet készíthet.

Például megkérheti, hogy viccelődjön a politikáról, a házasságról, a férfiakról, és még olyan tárgyakról is, mint a sampon vagy a kulacs. A népszerű témák esetében ellophatja a már ismert (néha szerkesztett) vicceket, de a viccek legtöbbször egyediek.

Hasonlóképpen megkérheti a ChatGPT-t, hogy standup komikusként lépjen fel, és készítsen egy teljes rutint bármilyen témában. Én személy szerint sokkal szórakoztatóbbnak tartom az ilyen rutinokat, mint az egysoros vicceket, mivel a viccek mintázata ugyanaz.

Az alábbi, közösség által készített prompt segítségével megfelelő rutint hozhat létre.

I want you to act as a stand-up comedian. I will provide you with some topics related to current events and you will use your wit, creativity, and observational skills to create a routine based on those topics. You should also be sure to incorporate personal anecdotes or experiences into the routine in order to make it more relatable and engaging for the audience. My first request is 'I want an humorous take on politics.'

Tippek a jobb élményért

 • Használja a „vicc” szót a „vicc” helyett, hogy mindig 5-10 viccet kapjon egy témában. Megadhatja a szükséges viccek pontos számát is.
 • Javítsa a viccek minőségét azáltal, hogy olyan szavakat ad hozzá, mint a kreatív, szellemes, váratlan és más szavak, amelyek megváltoztathatják a viccek fókuszát/hangját.
 • Pusztán tárgyak vagy témák helyett egy teljes forgatókönyvet is elmondhat, hogy még érdekesebb vicceket kapjon. Például: „Mondj vicceket egy férfiról, aki úszik és szendvicset eszik”

Létrehoz kvízeket és találós kérdéseket

Ha a szórakozás definíciója azt jelenti, hogy megkérdőjelezi tudását, akkor a ChatGPT megfelelt Önnek. Kvízeket és találós kérdéseket generálhat az Ön által adott téma alapján. A kvízekhez egy 5 kérdésből álló feleletválasztós kvízt generál, egyenként 4 lehetőséggel. A válaszok alul vannak, szóval ne görgess túl gyorsan, hogy elkerüld a spoilereket.

  25 legjobb ingyenesen letölthető e-könyvíró szoftver

Megmondhatja, hány kérdést szeretne a kvízben és annak témájában. Még a kvíz típusát is módosíthatja trivia vagy igaz/hamis értékre, ha megkéri, hogy formázza így. Egy személyiségteszt is érdekelhet, hasonlít egy kvízhez, de segít többet megtudni önmagáról.

A találós kérdések is érdekesek, és általában nagyon jól is rímelnek. Bár előfordulhat, hogy meg kell kérned, hogy a kissé nehézkeseket is megkeresd, mivel alapértelmezés szerint nagyon könnyűeket kérdez, függetlenül a témától. Ha problémái vannak a találgatással, mindig kérhet tippeket.

Tippek a jobb élményért

 • Ha tetszik egy adott kérdés a kvízben, és többet szeretne megtudni róla, csak kérje meg a ChatGPT-t, hogy adjon meg további részleteket, és mindent elmond.
 • Megkérheti a ChatGPT-t, hogy ne mondja el a válaszokat, amíg nem kérdezik.
 • A dolgok érdekesebbé tétele érdekében mondd a ChatGPT-nek, hogy „kérdezz meg egy rejtvényt egy történettel”. Ezzel létrehoz egy történetet, és a történet befejezéséhez egy rejtvényt kell megfejtenie.
 • Mondja meg a ChatGPT-nek, hogy készítsen egy kvízt pontozási rendszerrel, hogy megtudja, mennyit ér el a kvízen.

Játssz szójátékokkal és rejtvényekkel

A ChatGPT számos játékot játszhat Önnel asztalok, leértékelés-szerkesztő vagy üzenetváltás segítségével. Megkérheti, hogy játsszon sudokut, keresztrejtvényeket, szózavarokat, labirintus-rejtvényeket és bármilyen más, számoktól függő rejtvényt.

Arra is kértem, hogy próbáljon ki képrejtvényeket, és megpróbált képeket letölteni az Imgurból; 2021-ben azonban megnyirbálták az adatokat, így a letöltött képek már nem voltak elérhetők.

A játszható szójátékok közé tartozik a hóhér, a scrabble, a szóasszociáció, a szellem és az anagrammák. A legtöbb ilyen játék több üzenet cseréjével jár, és a ChatGPT nyomon követi az előrehaladást.

Sajnos a ChatGPT nem próbál meg legyőzni ezekben a játékokban, így nem fog elkapni, ha hibázol (mint például a Ghost-ban), vagy korlátozott kísérleteket tesz (például hóhérban). Utasítania kell a ChatGPT-t a pontszámok nyomon követésére, vagy korlátozott életet kell adnia ahhoz, hogy valóban versenyszerűen játsszon ezekkel a játékokkal.

Ezenkívül néha hibákat is követ el bonyolult játékok közben, amelyek több üzenet cseréjével járnak. Ha ez megtörténik, ki kell javítania a hibát, majd folytatnia kell.

Tippek a jobb élményért

 • Megkérheti, hogy növelje a szavak, sorok, oszlopok vagy betűk számát, hogy megnehezítse a játékot.
 • Szűkítheti a szórejtvények fókuszát, ha azt mondja neki, hogy csak egy kategóriából válasszon szavakat. Például: „Játssz szótüzet, de csak a zöldségek nevét használd”.
 • Ha elakad, mindig kérhet tippeket, és még azt is megadhatja, hogy milyen tippre van szüksége, például „mondd el az első és az utolsó betűt”.

Olvass verseket

Ha szereti a költészetet, és belefáradt a klasszikusok olvasásába, a ChatGPT egyéni verseket generálhat érdeklődése alapján. Csak mondja meg neki a témát, és verset generál. Őszintén szólva, sok olyan kart kell meghúzni, amelyek befolyásolhatják az eredményt, ezért a legjobb tanácsom az, hogy részletesen mondja el a kívánt verstípust és stílust.

Például megmondhatja neki, hogy írjon egy hosszú és érzelmes verset a békéről, és tartsa röviden a verseket, miközben egyszerű angolt használ. A ChatGPT feljegyzi ezeket a kéréseket, és ennek megfelelően verset ír.

Létrehozhat egy egész jelenetet is, amely segít megérteni a ChatGPT-vel a költő érzéseit a vers megírása előtt. Például: „Írjon verset a szerelemről, ahol a költő az ablak mellett ül, amikor esik az eső, és abban reménykedik, hogy hamarosan találkozik szeretőjével”.

  Belső hiba lépett fel a távoli asztali kapcsolat javítása érdekében

És természetesen generálhat minden típusú népszerű költészeti stílust, például haikukat, szonetteket, ódákat, villanelleket stb., és szerkesztheti őket saját stílusának hozzáadásához.

Tippek a jobb élményért

 • Az összes támogatott nyelven írhat verset, és a ChatGPT az adott nyelv költészeti stílusát fogja használni.
 • Külön-külön megmondhatja az egyes versszakok fókuszát és a versszakok számát. Például egy szerelmes versben az első versszakban a találkozásról, a másodikban a szerelemről és a harmadik versszakban a szeretőről való gondolkodásról beszél.
 • Beállíthatja a vers hangnemét, például elmondhatja, hogy humoros, dühös, szellemes, sajnálkozó stb.

Tudjon meg érdekes tényeket a dolgokról

Mindannyian szeretjük a szórakoztató tényeket a dolgokról, ami önmagában is szórakoztató tény (ne írj nekem). Hogy csillapítsa ezt a szomjat, a ChatGPT szinte mindenről képes szórakoztató tényeket közölni. Csak annyit kell mondania, hogy „mondj el nekem szórakoztató tényeket (valamiről)”, és alapértelmezés szerint legalább 10 szórakoztató tényt fog felsorolni.

Meg kell említenem, hogy néhány ilyen „szórakoztató” tény valójában csak tény, például valaminek az első létrehozási dátuma vagy annak a személynek a neve, aki létrehozta. Azonban ezeknek a tényeknek legalább 50%-a valóban érdekes. Sokkal jobb eredményeket sikerült elérni azzal is, hogy valami ilyesmit mondtam: „Mondj el nekem szórakoztató tényeket (valamiről), és győződjön meg arról, hogy valóban érdekesek”.

Megkérheti a ChatGPT-t, hogy generáljon tetszőleges számú szórakoztató tényt. Kerülje azonban a nagyon hosszú listák létrehozását, mivel az csak unalmas tényekről vagy ismétlődő információkról kezd beszélni. Tapasztalataim szerint egy 20 szórakoztató tényből álló lista általában jó a legtöbb dologhoz.

Tippek a jobb élményért

 • A dolgokról szóló szórakoztató tényeken kívül különféle szórakoztató tényeket is szerezhet. Például: „Mondj vicces tényeket a dolgok súlyáról” vagy a dolgok hosszáról.
 • Kérheti a ChatGPT-t, hogy adjon részletes magyarázatot vagy gyors magyarázatot a tényekre. Ugyanazokat a szórakoztató tényeket fogja elmondani, de azokat részletesen vagy csak egysoros leírásként fogja megőrizni.

Egyéni esszék és bejegyzések létrehozása

A Google jó munkát végez egy adott témával kapcsolatos bejegyzések megjelenítésében. Ha azonban egy helyen szeretne válogatott tartalmat az összes bejegyzésből, használja a ChatGPT-t. A ChatGPT bármely kívánt témával kapcsolatos igényei alapján egyéni cikket generálhat.

Mivel a ChatGPT a már rendelkezésre álló ismeretekből tanul, alapvetően a pontos információkat adja meg, amelyekre szüksége van, mivel kombinálja a különböző forrásokból származó információkat, amelyek hiányozhatnak az egyes bejegyzésekből.

Ez azt jelenti, hogy megkérheti, hogy generáljon valami ilyesmit: „Írjon egy cikket a fogyásról, de ügyeljen arra, hogy a diétára összpontosítson, és ne ajánljon ketot vagy testmozgást. A hangnem legyen szellemes, sok viccel.”

Egy ilyen bejegyzés tökéletes lesz annak, aki nem tudta működésre bírni a keto diétát, és nem szereti a mozgást, és csak diéta kontrollálással szeretne fogyni. Nehéz lenne humoros képet találni ilyen követelményekkel egyetlen bejegyzésben a Google-on.

Természetesen a generált tartalomból hiányozni fognak a legfrissebb információk, mivel a ChatGPT-adatokat 2021-ben levágták, de a nem túl gyakran változó témáknál jól kell működnie. Az alábbi prompt segítségével részletes magyarázatot kaphat bármely témáról:

I want you to act as an essay writer. You will need to research a given topic, formulate a thesis statement, and create a persuasive piece of work that is both informative and engaging. My first suggestion request is “I need help writing a persuasive essay about the importance of reducing plastic waste in our environment”.

Tippek a jobb élményért

 • Igény szerint megadhatja az írás pontos hosszát. Vagy csak mondjon rövidet/hosszat, vagy mondjon pontos szavakat, például legalább 1000 szót.
 • A formázás a téma alapján fontos. Engedélyezheti a ChatGPT-nek a formázását úgy, hogy megmondja neki, hogy hírbejegyzésként, e-könyvként, esszéként, blogbejegyzésként stb. írja meg, vagy megadhatja a pontos formátumot, például: „Tartalmaznia kell a bevezetőt és a befejezést a címsorokkal és alcímekkel együtt. ”.
  A Microsoft Teams webalkalmazás használata

Beszélgessen a ChatGPT-vel

Bár főként a ChatGPT-t használjuk információszerzésre, végső soron ez egy chatbot, amely természetes nyelven tud beszélgetéseket folytatni. Ha unatkozik, és nincs kivel beszélnie, egyszerűen kezdjen el beszélgetni a ChatGPT-vel, és az egy-egy beszélgetést folytat. Beszélhet arról, hogyan érzi magát, milyen nap volt, mire gondol, és nagyjából bármiről, amiről beszélni szeretne.

Sajnos mindig megpróbál pozitív lenni, és úgy viselkedik, mint egy védőnő, aki nem akarja elveszíteni az állását. Így kissé irreálissá válhat, ha sokat beszélsz. Mindazonáltal nagyszerűen javítja a morált és megtalálja a pozitívumot a nehéz helyzetekben.

Ha pihentető beszélgetést szeretne folytatni, és nem szeretne mindent begépelni, egy ChatGPT Chrome-bővítmény, például a Talk-to-ChatGPT segíthet. Lehetővé teszi a beszédből szöveggé alakítást és fordítva, hogy szóbeli beszélgetést folytathasson a ChatGPT-vel.

Én személy szerint szeretek vitákat folytatni vele vitatott témákról, amikor nem akarok egy billentyűs harcossal foglalkozni a Redditen, aki szinte minden beszélgetésen „akchually ☝️🤓” lesz. A ChatGPT nagyon jó lépést tartani az ilyen beszélgetésekkel, mivel minden korábbi beszélgetésre emlékszik.

Tippek a jobb élményért

 • Ha egy témáról szeretne beszélgetni, megkérheti, hogy járjon el szakemberként a területen, hogy a beszélgetés valódi legyen. Például: „Csinálj okleveles fogorvosként, és ne említsd, hogy mesterséges intelligencia vagy”.
 • Megmondhatja neki, hogy mindig adjon ellenpontot, ahelyett, hogy egyetértene Önnel, hogy heves vitát folytat, és tanulja meg a dolgok másik oldalát.
 • Ha nem szeretné, hogy a ChatGPT erőszakkal segítsen mindenben, csak mondja meg neki, hogy kötetlen beszélgetést szeretne folytatni, és semmiben nem szeretne segítséget.

Bónusz 🎁

Lehet, hogy nem mindenki számára hangzik szórakoztatónak, de én személy szerint szeretem az összetett témákat egyszerű szavakkal megérteni, hogy elmúljon az idő. Nem kell sok idő, és legalább sokféle témáról tudok beszélgetést kezdeményezni. Egyszerűen megadhat egy összetett témát (például programozást), és megkérheti a ChatGPT-t, hogy „tanítson úgy, mintha 5 éves lennék”. Mindössze 2-3 bekezdésben elmondja, mit jelent ez alapvetően.

Írhatsz neki egy hosszú, összetett írást is, és megkérheted, hogy „összefoglald úgy, mintha 5 éves lennék”. Gyors összefoglalót hoz létre, amely sokkal könnyebben érthető lesz.

Becsomagolás

Fentebb bemutattam néhány közös szórakoztató dolgot, amelyet mindenkinek érdekesnek kell találnia. A ChatGPT azonban sokkal többet tud nyújtani, ha csak elmondja neki, hogy mit szeretne szórakozásból csinálni. Ha például egy új készség elsajátítását vagy egy új hobbi elindítását találja szórakoztatónak, akkor a ChatGPT segíthet Önnek, mint például a kódolás, a főzés, a kertészkedés, a matematika stb.

Ha a ChatGPT-t kissé korlátozónak találja, próbálkozhat más chatbotokkal is.