Szinte tökéletes éjjeli töltő az Apple ökoszisztémához

Kulcs elvitelek

  • A Nomad Stand One Max egy prémium és hatékony vezeték nélküli töltő iPhone, Apple Watch és AirPods készülékekhez.
  • Elegáns kialakítású fekete/fehér színben, de némi por felhalmozódik a puha tapintású területeken
  • A gyorstöltéshez 30 W-os adaptert kell vásárolnia, de a dokkoló megéri az Apple ökoszisztéma felhasználóinak

Most, hogy a Magsafe töltés megérkezett az iPhone-hoz, a tokjairól és töltőiről ismert Nomad egy sor Magsafe-kompatibilis töltőt hozott létre. Megvan a Base One, a Base One Max, a Stand One és most a Stand One Max. Már az asztalomon használom a Base One Max-ot az AirPods és az Apple Watch töltésére. Azonban izgatott voltam, hogy teszteljem a Nomad Stand One Max hogy kihasználjam az iPhone-om StandBy üzemmódját az éjjeliszekrényemen.

Nomad Stand One Max

A Nomad Stand One Max egy vezeték nélküli töltő, amelyet iPhone, Apple Watch és AirPods/AirPods Pro töltésére terveztek, mindezt egyetlen minimalista és gyönyörű eszközben, amely akár éjjeliszekrényen, asztalon vagy pulton is elfér a könnyű hozzáférés érdekében. Ez a töltő mindössze 3,23 x 5,55 x 5 hüvelyk méretű, 1,8 fontot nyom, és egyetlen kábelről fut, bár a dobozában nincs töltőelem.

Töltő típusa MagSafe, Qi 2

Kábel hossza 2m

Kompatibilis iPhone, Apple Watch, AirPods készülékekkel

Tartozék töltő, kábel

Nomad márka

Méretek 3,23 x 5,55 x 5 hüvelyk

Forgatás álló vagy fekvő

Töltési teljesítmény 30W

Profik

  • Prémium felépítés és dizájn
  • Gyors és hatékony töltés
  • Három készüléket tölthet egyszerre

Hátrányok

  • Drágább, mint a többi hasonló töltő
  • Nem tartozék elektromos tégla
  • Nincs készenléti mód az óra töltése közben

Kivitel: Gyönyörű, minimális, funkcionális és erőteljes

Korábban, ha egyszerre akartam feltölteni a mindennapi hordozható Apple technológiát, akkor egy maroknyi kábelre vagy néhány töltődokkolóra volt szükségem. Mostantól a Stand One Max segítségével vezeték nélkül tölthetem egyszerre az iPhone-omat, az AirPods-omat és az Apple Watchomat, miközben csak egy kábelt és egy töltőtéglát használok (bár sajnos a töltőtéglát nem tartalmazza). A Nomad elkülönült a többi, néha olcsóbb versenytárstól azáltal, hogy gyönyörű, elegáns és praktikus termékeket hozott létre, amelyek elég jól néznek ki ahhoz, hogy kint maradjanak, és szinte bármilyen éjjeliszekrényen vagy íróasztalon láthatóak legyenek.

A dizájn egyszerű: a Nomad úgy döntött, hogy fémmel és üveggel dolgozik, fekete és fehér színárnyalatok közül választhat. Elegánsak és gyönyörűek, és úgy folytatják az Apple tervezési nyelvezetét, mintha az Apple termékkínálatának részei lennének, mint belső töltési lehetőség.

Hannah Stryker / MakeUseOf

A Stand One Max 30 W-os adaptert igényel mindhárom eszköz gyors feltöltéséhez. A Nomad gyors töltési sebességet érhet el, ha egy 15 W-os hivatalos MFi MagSafe-tanúsítvánnyal rendelkező töltőt helyez a fő iPhone töltőhöz; a csak MagSafe-kompatibilis töltő nem működik. Ezenkívül a Nomad egy Apple Watch gyorstöltőt (Apple Watch Series 7, 8, 9, Ultra, Ultra 2) és egy tökéletes méretű, 5 W-os Qi vezeték nélküli töltőt adott az AirPods vagy AirPods Pros készülékekhez.

A Nomad arról is gondoskodott, hogy a Stand One Max-ot elég nehézkessé tegyék, hogy hozzájáruljanak töltőik eleganciájához és általános prémium élményéhez – a Stand One Max sem kivétel. Az üvegből és fémből készült 3 az 1-ben töltő közel 2 fontot nyom 1,8 fontnál, vékony talpa mindössze 3,2 x 5,5 hüvelyk, és 5 hüvelyk magas. Az alap csúszásgátló gumiba van burkolva, és por- és karcálló TPU töltőpárnával rendelkezik a használhatóság javítása érdekében.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Eszközeinek töltése a Nomad Stand One Max segítségével

A Nomad Stand One Max-ot használom éjjeli töltőként, amióta 2023. december közepén házhoz szállították. Eddig nagyon szerettem használni, és szinte tökéletes. Használhatnám az asztalomon, ha akarnám, de a hálószobámban az éjjeliszekrényemen való elhelyezés remekül segítette a munkafolyamatomat és az eszközeimmel való interakciómat.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Az Apple Watch Series 6 órámat a lehető leghosszabb ideig viselem nappal és éjszaka is, hogy nyomon kövessem az alvásomat. Akkutól függően csak zuhanyozni viszem le, és néha esténként egy-egy órára, miközben alszom a gyerekeimet. Ritkán van mindhárom eszköz egyszerre a töltőn. Amikor ezt teszem, nulla frusztrációt okoz, ha az iPhone-omat álló tájolásban tartom.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy ha Apple Watch-ot töltünk, akkor az iPhone-unkat nem tölthetjük fekvő módban, ami a legutóbbi frissítéssel lehetővé tenné a StandBy módot. Egy másik említésre méltó elem, hogy ha laza óraszíjjal tölti az órát, az megütheti az AirPodokat, bár az AirPods rögzítőtálcájának köszönhetően az AirPods nem mozdul.

Hannah Stryker / MakeUseOf

A Stand One Max napi használatának elmúlt két hónapja során elégedett voltam az általános tapasztalattal. Az iPhone-omat könnyű levenni a MagSafe korongról, mivel a Nomad úgy döntött, hogy a MagSafe Puckot éppen annyira felemeli az üvegrésztől, hogy az iPhone-omat ferdén el tudjam húzni, és a Stand One Max mozdulatlan maradjon. Azt is szeretem, hogy ez a 3 az 1-ben töltő olyan kevés helyet foglal (3,23 x 5,55 x 5 hüvelyk), és csak egyetlen kábel kell a töltéshez.

Érdemes megvenni a Nomad Stand One Max-ot?

A töltődokkoló főbb jótevői, mint a Nomad Stand One Max azok lennének, amelyek egy teljes Apple ökoszisztémával rendelkeznek. Technikailag, ha iPhone-tól eltérő telefonja van, akkor is beszerezhet olyan gyűrűt vagy tokot, amivel működne a MagSafe, és bármilyen kis Qi-képes eszközt tölthet az Airpods vezeték nélküli töltőn. Más óra azonban nem tölthető Apple Watch töltővel. Ezért csak akkor érné meg ez a Stand One Max, ha legalább iPhone-od és Apple Watchod van.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Ha megpróbálja eldönteni, hogy megéri-e ez a töltő, itt van még néhány elem, amelyet érdemes megjegyezni a használatával kapcsolatban. Először is, működik a tokon is, mindaddig, amíg a tok nem akadályozza szándékosan a vezeték nélküli töltést (például fémlemez vagy mágnes, amely nem MagSafe stb.). Kipróbáltam ezt egy sor különböző márkájú tokkal, valamint tok nélkül is, és eddig minden esetben probléma nélkül felhelyeztem és feltöltöttem az iPhone-omat.

Másodszor, szüksége lesz egy minőségi téglára, vagy nem éri el az említett sebességeket. Igen, megúszhatja olcsóbb téglával és funkcionalitással, de a teljes töltési sebesség eléréséhez 30 W-os téglára lesz szüksége a töltőhöz.

Harmadszor, a puha tapintású területeken használt anyag elég gyorsan összegyűjti a port. Könnyen letörölhető, de gyorsan felhalmozódik benne a por, és legalábbis a fekete modell nagyon gyorsan mutatja ezt a port. Továbbá, a használt toktól függően, a fehér MagSafe korong idővel némi elszíneződést láthat a magas érintési pontokon. Maga a MagSafe Puck azonban por- és karcmentes marad.

Imádtam használni ezt a töltőt, még azzal a néhány furcsasággal vagy dologgal is, amelyek megakadályozzák, hogy tökéletes legyen. Ha sokat fektet be az Apple ökoszisztémájába, valószínűleg te is szeretni fogja.

Nomad Stand One Max

A Nomad Stand One Max egy vezeték nélküli töltő, amelyet iPhone, Apple Watch és AirPods/AirPods Pro töltésére terveztek, mindezt egyetlen minimalista és gyönyörű eszközben, amely akár éjjeliszekrényen, asztalon vagy pulton is elfér a könnyű hozzáférés érdekében. Ez a töltő mindössze 3,23 x 5,55 x 5 hüvelyk méretű, 1,8 fontot nyom, és egyetlen kábelről fut, bár a dobozában nincs töltőelem.