Szerezzen animált időjárási háttérképeket iPhone-jára a Weatherboard segítségével

Alig néhány nappal ezelőtt foglalkoztunk az iDynamic-tal, a Cydia olyan finomításával, amely az iOS 7 dinamikus háttérképgyűjteményét egészíti ki. A Weatherboard némileg hasonló ahhoz a kiadáshoz, de egyetlen témához ragaszkodik: az időjáráshoz. Az olyan csípések, mint a WeatherIcon, már ízelítőt adtak a felhasználóknak az időjárással kapcsolatos animációk szépségéből, amelyet az iOS-hez adhatnak. A Weatherboard esetében azonban az animációk nem csak egy alkalmazásikonra korlátozódnak, hanem a Weather alkalmazásból származó animált háttereket kínál dinamikus háttérképként az otthoni és a lezárási képernyőn. A Weatherboard nem állítja be automatikusan a háttérképet az aktuális időjárásnak megfelelően (talán ez a funkció a jövőbeni kiadásokhoz), így bármelyiket kiválaszthatja a több mint 80 elérhető animált háttér közül, ahol mindegyik kétféle változatban érhető el; egy nappal és egy éjszaka.

A Weatherboard nagyon egyszerű módon működik. A menü, amelyet a készletbeállítások alkalmazáshoz ad hozzá, átfogó utasításokat tartalmaz az egyes opciók alatt. A módosítás engedélyezéséhez vagy letiltásához használja a menü tetején található kapcsolót.

Ha a csípés engedélyezve van, felfedi a háttérképek tárházát nappali és éjszakai változatokra osztva. A felhasználók elképesztően sokféle lehetőség közül választhatnak – a napsütéstől a havas és viharos körülményekig mindent, így menünként összesen több mint 40 háttérképet alkotnak.

Tökéletes lett volna, ha az Időjárás alkalmazásban a tapéta automatikusan megváltozik az aktuális időjárási körülmények alapján. Ennek ellenére a csípés jelenlegi ügykezelési módja biztosítja, hogy soha ne ragadjon túl sokáig egy adott háttérrel.

A Weatherboard minden háttérkép előnézetét kínálja, mielőtt felhelyezné őket. Mint bármely kép háttérképként történő beállításánál, választhat, hogy különböző háttereket alkalmaz a kezdőképernyőn és a lezárási képernyőn. Amikor először alkalmaz háttérképet a Weatherboard engedélyezése után, az nem jelenik meg, amíg újra nem indítja az eszközt. Furcsa módon a respring opció nincs jelen a csípés Beállítások menüjében.

A Weatherboard egy egyszerű, de nagyszerű ötlet. Szívesen látnánk a hátterek automatikus váltását az aktuális időjárás alapján, de a jelenlegi állapot szerint sem lehet panaszunk. Az iOS 7-re készült Weatherboardot csekély 1,49 dollárért a Cydia áruház BigBoss repójában szerezheti be.