Steam játékok letöltése egyéni könyvtárba

A PC-s játékok nagyok, komolyan nagyok. Ha sok játékkal játszik, akkor vagy készítsen biztonsági másolatot róluk, ha elkészült egy játékkal, vagy komoly tárhely van az asztalon. A Steam telepítésekor kiválaszthatod, hogy melyik meghajtóba és mappába szeretnéd letölteni a játékaidat. Ez a Steam „könyvtárad”. A könyvtárat nem kell ugyanarra a meghajtóra vagy mappára telepíteni, mint a Steam. Ezzel sok helyet takaríthat meg az operációs rendszer meghajtóján. A játékok letöltésekor mindegyik a beállított könyvtár mappába kerül. Ha szeretné letölteni a Steam játékokat egy egyéni könyvtárba, megteheti anélkül, hogy bármit újra kellene telepítenie.

Töltsd le a Steam játékokat egy egyéni könyvtárba

Nyissa meg a Steam klienst az asztalon. Lépjen a Steam> Beállítások elemre.

  Az 5 legjobb Microsoft Teams szolgáltatás online értekezletekhez

A Beállítások ablakban lépjen a Letöltés fülre. Kattintson a „Steam Library Folders” gombra a „Tartalomkönyvtárak” részben.

Megnyílik egy új ablak, amely felsorolja az összes olyan mappát, amelybe a Steam jelenleg menti a játékokat. Kattintson az ablak alján található “Könyvtári mappa hozzáadása” gombra, és válasszon egy új mappát. Add hozzá a Steam Library mappáidhoz. Később újra meglátogathatja ezt az ablakot, és megnézheti, hány játékot telepített egy adott mappába.

Amikor legközelebb letölt egy játékot a Steamen, kiválaszthat egy másik mappát a játék letöltéséhez.

A játék elindításakor nem kell átugrani a karikán. A Steam különböző mappákba tudja menteni a játékokat, de továbbra is egy helyen, azaz a Könyvtár lapon jeleníti meg őket. A lényeg az, hogy függetlenül attól, hogy honnan töltesz le egy Steam játékot, elindítható a Könyvtár lapról, vagy az asztalon lévő gyorsindító ikonjáról, ha hozzáadtad.

  Hogyan készítsünk biztonsági másolatot egy Virt-Manager virtuális gépről Linuxon

Mozgó Steam játékok

Ez a módszer kizárólag új játékok letöltésére és telepítésére vonatkozik. Ha új játékot tölt le, és az a meghajtó, amelyre a Steam-könyvtár alapértelmezés szerint menti a játékokat, megtelt, a fenti módszerrel mentheti a játékokat máshová. A fenti módszert nem használhatja játékok mozgatására.

A legtöbb játék esetében érdemes online ellenőrizni, hogyan tud biztonsági másolatot készíteni a fejlődésről. Nem javasoljuk, hogy ezt tegye az éppen játszott játékoknál, hacsak maga a játék nem rendelkezik nagyszerű biztonsági mentési lehetőségekkel. Ennek ellenére nem lehetetlen áthelyezni a Steam játékokat. Ha a Windows 10 alkalmazásként érzékeli a játékot, áthelyezheti a játékot a Beállítások alkalmazásból. Lépjen az Alkalmazások beállításcsoportba. Válassz ki egy játékot, és nézd meg, hogy van-e alatta „Áthelyezés” gomb. Ha van, áthelyezheti a játékot egy másik meghajtóra.

  Mi a hálózati topológia a számítógépes hálózatokban?

Ha a játék nem mozgatható, javasoljuk a FreeMove használatát. Ez egy olyan alkalmazás, amely képes mozgatni a játékokat anélkül, hogy összetörne.