Steam Deck felhőszinkronizálási hiba kijavítása

Kulcs elvitelek

  • A Steam Deck felhőszinkronizálási hibái frusztrálóak lehetnek, és több játékot is érinthetnek. Az ok ismeretlen, de vannak ideiglenes javítások.
  • Próbáljon meg újra csatlakozni a Wi-Fi-hez, vagy lépjen offline módba a felhőszinkronizálás működésbe hozásához.
  • A frissítések keresése vagy az érintett játékok felhőszinkronizálásának letiltása szintén segíthet a probléma megoldásában.
  • A kompatadat-fájlok törlése asztali módban a legmegbízhatóbb módja a felhőszinkronizálási hiba kijavításának.

A Steam Deck egy nagy teljesítményű kézi számítógép, amely képes szinkronizálni más eszközökkel, hogy megosszon játékadatokat. Ez nagyon frusztrálóvá teszi, ha ez a funkció nem működik, és felhős szinkronizálási hibákat okoz. Nézzük meg, hogyan javíthatunk ki egy Steam Deck felhőszinkronizálási hibát.

Miért kapok Steam Cloud szinkronizálási hibát?

A felhőszinkronizálási hibák meglehetősen gyakoriak a Steam Decken, gyakran több játékot is érintenek egyszerre. Ha egy egyszerű újraindítás nem oldja meg a problémát, a hibák egy ideig fennmaradhatnak, és megnehezíthetik vagy lehetetlenné teszik a játékokat.

  Hogyan lehet feloldani a Minecraft blokkolását az iskolában

Sajnos jelenleg nem ismert, hogy ez a probléma miért olyan elterjedt, vagy mi az oka. Valószínű, hogy az ok valahol a Steam oldalán van, ami miatt a felhasználó minden állandó javítás nélkül marad.

A probléma azonban ideiglenesen megoldható, és folytathatja a játékmenetet.

1. Csatlakoztassa újra a Wi-Fi-t

Az első lépés, amelyet kipróbálhat, egy egyszerű. A Wi-Fi kikapcsolásához nyomja meg a Steam gombot, és görgessen le a Beállításokhoz. Ezután lépjen az Internet kategóriába.

Kapcsolja ki, majd vissza a Wi-Fi engedélyezése lehetőséget. Fontos, hogy ezt követően próbálja meg elindítani a játékot, hogy ismét megpróbálja szinkronizálni a felhővel.

2. Lépjen Offline módba

Ha a Wi-Fi átkapcsolása nem hozott eredményt, próbáljon meg offline módba lépni ugyanazon a képernyőn. Miután megnyomta az Offline mód engedélyezése gombot, indítsa újra az eszközt, hogy frissen induljon offline módba. Ezután kapcsolja ki az offline módot, és próbálja elindítani a játékot.

  9 módszer a gyors pénzkeresetre az „Animal Crossing: New Horizons” című filmben

Ez gyakran működésre kényszerítheti a felhőszinkronizálást, mivel a mentési adatok szinkronizálása az offline módból való kilépés döntő része.

3. Ellenőrizze a frissítéseket

Lehetséges, hogy egy frissítés kijavítja a felhő szinkronizálási hibákat. A Beállításokban lépjen a Rendszer kategóriára. Nyomja meg az első lehetőséget, a Frissítések keresése lehetőséget, és alkalmazza a megfelelőt.

Ha kalandvágyónak érzi magát, módosíthatja a Rendszerfrissítési csatornát béta verzióra vagy előnézetre, amely kísérleti összeállításokat biztosít, ha a stabil csatornán nem található meg a szükséges javítás.

Legyen óvatos, mivel a béta és az előnézeti buildek váratlan hibákat tartalmazhatnak, és akár meg is ronthatják a meghajtót. Ebben az esetben vissza kell állítania a SteamOS-t egy helyreállítási képfájllal.

4. Tiltsa le a Cloud Sync funkciót

Ez a következő javítás kivezet minket a beállítások menüből. Ehelyett keresse fel a könyvtár oldalát az érintett játékok közül. Nyomja meg a fogaskerék ikont, és lépjen a Tulajdonságok menübe. Görgessen le az Általános kategóriában, amíg meg nem találja a Steam Cloud fejlécet.

Tiltsa le a Keep játékmentést a Steam Cloud opcióban. Indítsa el a játékot, ne feledje, hogy jelenleg nincs szinkronizálva a felhővel.

  13. legjobb július 4-i ajánlat induló és kis- és középvállalkozások számára

Rövid idő után lépjen ki a játékból, és engedélyezze újra a felhőszinkronizálást a játékhoz. Amikor legközelebb elindítja a játékot, szinkronizálnia kell a felhővel, és meg kell kérdeznie, hogy melyik mentési fájlt szeretné használni.

5. Törölje a Compatdata fájlokat

Ez a módszer a legmegbízhatóbb módja a sikeres felhőszinkronizálás kikényszerítésének, de a legpraktikusabb. Ismernie kell a Steam Deck asztali módját, és kényelmesen kell használnia.

Indítsa el az asztali módot, és lépjen a következő mappába:

.local/share/Steam/steam apps/compatdata

A .local mappa eléréséhez engedélyeznie kell a rejtett mappákat.

A compatdata mappa különböző számokkal elnevezett mappákat fog tartalmazni. Minden olyan fájl ezen a helyen, amely nem mappa, beragadt fájl, amelyet nem lehet szinkronizálni. Egyszerűen törölje ezeket a fájlokat, és indítsa újra játék módba.

Próbáljon meg egy játékot elindítani, és a felhőszinkronizálási hibát meg kell oldani.

A Steam Deck szinkronizálási problémák könnyen orvosolhatók, de árt az élménynek

Bár ez a probléma széles körben elterjedt, és frusztráló is lehet, jó dolog, hogy viszonylag könnyen javítható. Sajnos a felhő szinkronizálási problémák folyamatos javítása játék közben valóban ronthatja a kézi számítógépek élményét.

Bármilyen szerencsével, előbb-utóbb megoldódik ez a visszatérő probléma.