Spotify lejátszási listák létrehozása és dalok hozzáadása hozzájuk

Kulcs elvitelek

 • Hozzon létre lejátszási listákat a Spotify-on az Ön ízlésének megfelelően a választott stílusnak vagy műfajnak megfelelő dalok hozzáadásával.
 • A Blend funkció segítségével lejátszási listákat hozhat létre barátaival és családjával, amelyeket a Spotify naponta frissít.
 • Használja a Spotify ajánlásait, vagy hívjon meg együttműködőket, hogy javítsák lejátszási listáit.

A Spotify az egyik legjobb streaming szolgáltatás, de még jobb lesz, ha elkezdi rendezni a zenét lejátszási listákba. Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, hogyan hozhat létre lejátszási listákat, majd hogyan adhat hozzá dalokat. Van néhány tippünk a Spotify lejátszási listák létrehozásához is.

Hogyan készítsünk Spotify lejátszási listát és adjunk hozzá dalokat

Ha a semmiből szeretne Spotify lejátszási listát létrehozni, először nyissa meg a Saját könyvtárat a mobilalkalmazás alján Android vagy iOS rendszeren. Ezután kattintson a felül található + gombra a Keresés ikon mellett. Két lehetőséget fog látni: Lejátszási lista és Blend. Kattintson a Lejátszási lista elemre, ha szabványos lejátszási listát szeretne létrehozni magának, vagy kattintson a Keverés gombra, ha megosztott lejátszási listát szeretne létrehozni barátaival.

A fenti módszer ugyanaz az asztali alkalmazásban. Csak menj oda
Az Ön könyvtára
és kattintson
a + gombot
új lejátszási lista létrehozásához.

Hozz létre egy Spotify lejátszási listát magadnak

Bármiről készíthet lejátszási listát. Témázhatja egy bizonyos műfaj köré, vagy létrehozhatja egy adott esemény előtt. Az ötlet az, hogy gyorsan és egyszerűen megtalálja azokat a dalokat, amelyeket egy adott időpontban hallgatni szeretne. Csak adjon megfelelő nevet a lejátszási listának, majd kattintson a Létrehozás gombra.

  Hogyan válhat műszaki íróvá

A Spotify ezután azt javasolja, hogy kezdje el a lejátszási lista összeállítását dalok hozzáadásával. Kattintson a Hozzáadás a lejátszási listához lehetőségre, és megjelenik a keresősáv és a hallgatása alapján javasolt dalok listája. Ez utóbbi frissül, amikor dalokat ad hozzá a lejátszási listához, a Spotify pedig frissíti javaslatait, hogy megfeleljen a manuálisan hozzáadottnak.

Ha a keresősávra kattint, megjelenik a legutóbbi keresések listája. A dalok jobb oldalán egy bekarikázott + gomb található. Tehát csak kattintson rá, ha hozzá szeretné adni a számot a létrehozandó lejátszási listához. Másik megoldásként kattintson egy korábban keresett előadóra, és kövesse a linkeket, hogy hozzáadjon bizonyos dalokat. Vagy keressen valami újat (előadót, albumot vagy dalt), amíg hozzá nem tudja adni, amit keres.

Minden alkalommal, amikor hozzáad egy dalt, a Spotify visszaviszi a Hozzáadás ehhez a lejátszási listához oldalra. Ha végzett (egyelőre) a dalok hozzáadásával, kattintson a jobb felső sarokban található vissza gombra, hogy megtekinthesse a lejátszási listát. A Spotify továbbra is ajánl dalokat, amelyeket hozzáadhat a lejátszási listához, de teljesen Önön múlik, hogy elfogadja-e a javaslatait.

Az újonnan létrehozott lejátszási listája mostantól látható lesz a Saját könyvtárban, és rákattintva hozzáadhat további dalokat ugyanilyen módon, amikor csak akarja. Ha bármikor rákattint a Megosztás ikontól jobbra található hamburger menüre, akkor a Hozzáadás ehhez a lejátszási listához, a Lejátszási lista szerkesztése, a Lejátszási lista törlése és még sok más lehetőség is megjelenik.

Hozzon létre egy megosztott lejátszási listát a Blend segítségével

A Blend egy olyan lejátszási lista, amelyet barátaival való megosztásra terveztek. Legfeljebb 10 barátodat hívhatod meg a Blend programba, a Spotify pedig lejátszási listát hoz létre az Ön és a meghívott ismerősök által hallgatott zenék alapján. Frissítések keverése naponta a lejátszási listán szereplő személyek hallgatási tevékenysége alapján.

  Hogyan változtassuk meg tartózkodási helyét a Google Chrome-ban

Ha barátokat szeretne meghívni egy keverékbe, kattintson a Meghívás gombra a lehetőségek megtekintéséhez. Másolhat egy hivatkozást tartalmazó meghívót, hogy megoszthassa azt tetszőleges platformon, vagy megnyithat egy üzenetküldő platformot, és közvetlenül elküldheti egy személynek vagy személyeknek. Ezután látni fogják, hogy meghívta őket, és választhat, hogy csatlakozik-e a keverékhez, vagy figyelmen kívül hagyja a kérést.

Hogyan adhatunk dalokat egy meglévő Spotify lejátszási listához

A dalok hozzáadása egy meglévő Spotify lejátszási listához egyszerű. Lényegében, miután létrehozta a lejátszási listát, bármikor hozzáadhat dalokat hozzá. Amikor egy dalt hallgat vagy néz egy dalt a Spotify-ban, keresse meg a három függőleges pont menüt. Kattintson rá, és látnia kell a Hozzáadás lejátszási listához opciót. Kattintson rá, és kiválaszthatja, hogy melyik lejátszási listákhoz szeretné hozzáadni a dalt.

A lejátszott dal neve mellett található egy bekarikázott + gomb is. De alapértelmezés szerint, ha erre kattint, a dal hozzáadódik a Kedvelt dalokhoz. És bár ez egy önálló lejátszási lista, előfordulhat, hogy nem ez az, amelyhez hozzá szeretné adni ezt a dalt. Ha gyors vagy, a Módosítás gombra kattintva válthat lejátszási listák között. Ha nem, a zöld pipa ikonra kattintva bármikor válthat a benne lévő lejátszási listák között.

Tippek Spotify lejátszási listák létrehozásához

Amint látja, a Spotify lejátszási lista létrehozása meglehetősen egyszerű. Azonban nem minden Spotify lejátszási lista egyforma, ezért itt van néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani.

  Növelje a termelékenységet 10 módon
 • Válassz egy erős témát a Spotify lejátszási listádhoz. A lejátszási lista egy adott műfajra vagy egy bizonyos tempóra épülhet, egy eseménnyel (út, esküvői fogadás stb.) vagy tevékenységgel (edzés, munka utáni hűsölés stb.) hozható létre.
 • Válassz egy nevet, amely kiemeli a lejátszási listádat. A név legyen rövid, emlékezetes, könnyen észrevehető és leíró jellegű. Ha sok Spotify lejátszási listát szeretne létrehozni, gyorsan meg kell találnia a kívántat.
 • A lejátszási lista kitöltéséhez használja a Spotify Ajánlott dalok listáját. A saját beállításai alatt olyan számok listája látható, amelyekről a Spotify úgy gondolja, hogy kiegészíti a lejátszási listát. Csak kattintson a bekarikázott + gombra az azonnali hozzáadáshoz.
 • Hívjon meg együttműködőket, hogy segítsenek a lejátszási lista feltöltésében. A Spotify lejátszási listáknak nem kell egyedüli próbálkozásnak lenniük. Ha rákattint a Megosztás ikon melletti három pontra, akkor „Meghívhatja az együttműködőket” lejátszási lista szerkesztésére úgy, hogy elküldi a linket másoknak.
 • Rendszeresen keresse fel a meglévő Spotify lejátszási listákat, hogy frissen tartsa őket. Lejátszási listáidnak nem kell érintetlennek maradniuk, ahogyan az is volt, amikor létrehoztad őket. Ezért rendszeresen nézzen meg, hátha valamelyik új dal megérdemel egy helyet.
 • Ne feledje, hogy a létrehozható lejátszási listák száma nincs korlátozva. Ez azt jelenti, hogy nagyon speciális igényekhez készíthet lejátszási listákat, és niche-neveket adhat nekik (hasonlóan ahhoz, amit a Spotify a Daylists szolgáltatással csinál).
 • Tekintse meg mások nyilvános lejátszási listáit ihletért. Ha keres valamit, rengeteg lejátszási listát fog kapni. Görgessen a Spotify „Made for You” listái mellett, és látni fogja a mások által készített lejátszási listákat.
 • Számos Spotify lejátszási lista létrehozása, és az Ön (és mások) által kedvelt dalokkal való feltöltése egyszerű, de hatékony módja annak, hogy többet hozzon ki a Spotifyból. És ha kiválóan kezeli őket, mindig rendelkeznie kell a tökéletes lejátszási listával, amelyet bármelyik pillanatban lejátszhat.