Smarthone vs. Tablet Gaming: melyik az Ön számára?

A mobiljáték komoly üzletnek bizonyult, és nem csak figyelmen kívül hagyandó dolog. Függetlenül attól, hogy versenyképes játékos vagy, vagy szeretnél elmerülni, a játékélményed szempontjából nagyon fontos a megfelelő eszköz kiválasztása.

Azért vagyunk itt, hogy összehasonlítsuk a telefonos és táblagépes játékokat, így kiválaszthatja, melyik a megfelelő.

Telefonos és táblagépes játékok: hüvelykujj vs. ujjbegyek

A legtöbb mobiljáték vezérlésének két fő módja van. Bár a képernyő megérintésének közös jellemzője, a képernyő megérintésének módja jelenti a különbséget.

Ha olyan lövöldözős játékokkal játszol, mint a PUBG vagy a Call of Duty mobil verziói, akkor nagy valószínűséggel kontroller fogantyút használsz – hüvelykujjaiddal irányíthatod a karakter mozgását és célzását. Ha így használja a hüvelykujját, akkor egy kisebb készülék jobb lesz, ezért javasoljuk a telefon használatát.

Megtanulhatja a karmos markolat használatát is, így a hüvelykujja mellett a többi ujját is használhatja, hogy előnyt szerezzen. Ha játéktelefont keres, érdemes megnéznie az iQOO 11 játéktelefont, mivel a játékképességei ellenére továbbra is professzionálisnak tűnik.

A Claw grip azonban nem csak a telefonokhoz való, hiszen sok képzett PUBG és Call of Duty játékos használja táblagépen. Az egyetlen jelentős tényező az, hogy többnyire asztalt vagy lábukat kell használniuk a táblagép bekapcsolásához. A táblagép azonban sokkal jobban megfelel az ujjbegyeket használó játékokhoz, például a ritmusjátékokhoz.

  Hogyan telepítsük az Arrongin témát Linuxon

A táblagép sokkal könnyebbé teszi a ritmusjátékokat, mert a célpontok sokkal nagyobbak lesznek, így könnyebben láthatóak és eltalálhatók. A táblagépek szintén kevésbé hajlamosak a mozgásra, amikor gyors ütemben találják el a célokat, különösen a csúszkákkal rendelkező ritmusjátékok esetében.

Telefonos vs. táblagépes játék: versenyképes vagy nyugodt?

A versenyképesség főként két dologtól függ: Öntől és a játéktól. Játszhatsz egy versenyjátékot lazán, de komolyan is veheted, ha a lehető legkevesebb akadályt akarod a teljesítményedben.

Nyugodtabb játékokhoz az eszköz, amelyen játszol, inkább az Ön kényelmétől függ. Ha egy játékot könnyebb és kényelmesebb játszani telefonon, akkor ragaszkodjon ehhez. Egyes játékok azonban vizuálisabbak, és táblagép használatával sokkal jobban élvezheti ezeket a látványvilágot, mint telefonnal.

Versenyképes játékokhoz és játékosokhoz olyan eszközt kell használnia, amely jobb teljesítményt nyújt. Például a legtöbb professzionális Mobile Legends, Wild Rift és még a PUBG játékos is inkább telefont használ a játékhoz. Ennek leginkább az az oka, hogy lerövidíti a művelethez szükséges időt, mivel néhány ezredmásodperces késés komoly hátrányba kerülhet.

Telefonos és táblagépes játékok: Merítés

Ha szereted, ha beszippantják a játékaidat, és úgy érzed, hogy körülvesz, akkor nehéz hibázni egy táblagéppel, mivel többet foglal el a látásodból.

  11 legjobb kapcsolattartó-megoldás a műveletek feltöltéséhez

A táblagépek különösen magával ragadóak, mivel általában erős hangszórókkal rendelkeznek, még inkább, ha a táblagép sztereó hangszórókkal rendelkezik. Nincs szükség fejhallgatóra, mivel a hangszórók hangja könnyedén körülveszi a fülét, így nagyszerű élményt nyújt.

Egy dolog azonban, amit a telefonok megtehetnek, és ami vitathatatlanul magával ragadóbb, mint a táblagépek, az a VR. Ha van egy VR-fejhallgatója, amelybe belehelyezheti telefonját, játszhat ezekkel a szórakoztató VR-játékokkal okostelefonján, és jobban elmerülhet, mint amit egy táblagép adhat. Az egyetlen korlátozás az utazási betegség és a mobil VR-on elérhető játékok korlátozott száma.

Telefonos és táblagépes játék: otthon vagy útközben?

Az, hogy hol játszod a játékaidat, egy másik fontos szerepet fog játszani abban, hogy melyik eszköz felel meg a legjobban neked. Ehhez saját magadnak kell megítélned, hogy általában milyen forgatókönyvekben találod magad – vagy legalábbis van kedved játszani.

Ha mindig kint van, a telefon lehet a legjobb megoldás, mivel könnyen magával viheti. Ennek azonban nem kell mindig így lennie; Ha mindig hozzáfér egy asztalhoz, mint egy közös munkaterületen, bármikor játszhat táblagépen, amikor szünetet tart. A táblagépet egyébként is jobban fogja használni jegyzeteléskor és munkavégzés közben.

A kép forrása: Jhet Borja

Otthon viszont egy tablet igencsak élvezetes. Ha játék PC-vel rendelkezik, a Steam Link segítségével akár játékokat is streamelhet táblagépére, és az ágyában élvezheti számítógépes játékait. Ha nem vagy Steam-játékos, a GlosSI segítségével bármikor játszhatsz Xbox Game Pass játékokkal a Steam Linken. Ne feledje, hogy néhány játék még mindig jobb lehet telefonon annak ellenére, hogy otthon van.

  Hogyan változtassunk jelszavakat iPhone-on

Melyiket válasszam mobiljátékhoz?

Nincs egyértelmű válasz arra vonatkozóan, hogy milyen eszközt érdemes használni mobiljátékokhoz. A fent megadott információkkal azonban segítünk az Ön számára legmegfelelőbb döntés meghozatalában.

Lehet, hogy már rendelkezik okostelefonnal – tehát ha úgy találja, hogy kapcsolatban áll azzal, amit a táblagépekről mondtunk, és úgy dönt, hogy megéri, nézze meg a legjobb játéktáblagépeket, ha segítségre van szüksége annak kereséséhez.

Ha azonban nem látja magát olyan helyzetben, hogy gyakran tud táblagépet használni, akkor valószínűleg vissza kell fognia magát, és inkább vegyen egy jobb telefont játékhoz. Az okostelefonon való játék tökéletesen élvezetes, sőt ideális számos versenyjátékhoz, mint például a PUBG Mobile, a Call of Duty Mobile, a Wild Rift stb.

Játssz kedvenc játékaiddal kedvenc eszközödön

Az Ön által játszott játékok hatással lesznek arra, hogy melyik eszköz a legjobb, de rengeteg olyan játékos van, akik élvezik a játékaikat, és még azzal is jól teljesítenek, amivel rendelkeznek. Azonban egy új eszköz vásárlása több játék előtt is megnyílik; játékok, amelyek túlságosan megerőltetőek lehettek a jelenlegi eszközéhez.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített a legjobb döntés meghozatalában, és javítja a játékélményt.