Sachin Aryával (a BITS Pilani Incubation vezérigazgatójával)

Mindig dicsérjük a vállalkozókat és az alapítókat. De vajon vajon kik azok, akik fáradhatatlanul dolgoznak az induló vállalkozások sikere mögött?

Ezek olyan emberek, mint Sachin Arya. Ezek az emberek szívüket-lelküket adják a fiatal vállalkozóknak, minden lehetséges erőforrást biztosítva számukra. Sőt, irányítja őket minden lépésükben, amit a fiatal elmék megtesznek.

Ismét itt vagyok egy új interjúval Sachin Arya-val, azzal az emberrel, aki ma sok ötletet mentora/vezetett millió dolláros vállalkozásokba.

Úgy érzem, ez nem csak Sachin Aryáról szól, hanem tisztelgés az összes mentor és edző előtt. Aki éjjel-nappal dolgozik csak azért, hogy a világ fiatal elméi életre kelthessék elképzeléseiket.

Biztos vagyok benne, hogy kíváncsi lehet, ki az a Sachin Arya. Szóval hadd válaszoljak a kérdésedre:

Ki az a Sachin Arya?

Sachin Arya a vezető inkubációs és vállalkozási stratégia és megvalósítás minden BITS kampusz számára Pilaniban, Goában, Hyderabadban, Dubaiban és hamarosan Mumbaiban. Az inkubátor fontos szerepet játszott az innovatív és vállalkozói ökoszisztéma meghatározásában és támogatásában a BITS Campusokon.

Közvetlenül vagy közvetve az inkubátor sok BITS-t motivált és inspirált arra, hogy vállalkozzon. Becslések szerint a BITS hallgatói és öregdiákjai több mint 300 induló vállalkozást hoztak létre az inkubátor 2004-es felállítása után.

Több mint 5 éve tölti be ezt a posztot, és eddig rengeteg ötletet táplált. Ötletek, amelyek egy tábláról indultak a mai nagyvállalatokká. Úgy érzem, ő egy modern kori guru, akitől minden fiatal vállalkozó útmutatást szeretne. Miért mondom ezt ilyen magabiztosan? Ha tudni szeretné, csak olvassa el az alábbiakat, és a válaszaiból megtudhatja.

K: Miben különbözik a BITS a világ összes többi intézményétől?

V: Sachin azt mondja, hogy a Pilaniban található BITS Pilani egy nagyon kicsi és távoli falu, 200 kilométerre Jaipurtól és más nagyobb városoktól. Ezt írja le „titkos szósznak”, ami önmagában is egyedivé teszi az intézményt.

  A Luminar Neo AI GenErase eszközének használata a zavaró tényezők eltávolítására fotóiról

A távoli, fejlett városoktól távoli fekvés természetesen korlátozza a tanulókat azoktól a dolgoktól, amelyek egyébként elvonnák a figyelmüket, vagy olyan dolgoktól, amelyek kényelemnek álcázva lehetnek, de a nagyvárosokban lustaságra adhatnak okot. Ez fejleszti azt a karaktert, amely a BITS-eket nagyszerű természetes vezetővé teszi, és segít a vállalkozói tulajdonságok kifejlesztésében a diákokban.

Nem véletlen, hogy a BITS-nek 6000 öregdiákja van vezérigazgatóként és 7000 öregdiákja a startupoknál, közvetlenül az IIT Bombay és Delhi után.

Nincs kijárási tilalom a fiúk és lányok számára az egyetemen, valamint enyhe szabályok vonatkoznak az egyetemen kívüli tartózkodásra. Ez a nyitott szabadság egyedülálló környezetet biztosít a tanulóknak a növekedéshez és a termelékenységhez.

Tudtál erről a tényről?

K: Mik a kritériumok a BITS egyéves csökkenéséhez?

V: Amikor felröppent a hír, hogy a BITS hallgatói választhatnak 1 éves kihagyást a tanulmányi ciklusukból. Mindenki kíváncsi volt a kritériumokra. Ezért úgy döntöttem, hogy kezdeményezek. Ezért úgy döntöttem, hogy nem a saját kezembe veszem az ügyet.

Ennél a kérdésnél Sachin belemélyed annak a történetébe, hogy hogyan jött létre ez az „egyéves csepp” politika. Sok vita volt arról, hogy jó volt-e engedélyezni ezt a szünetet vagy sem. De mindannyian arra a következtetésre jutottak, hogy további lépéseket kell tenniük, hogy a vállalkozói kultúrát a következő szintre emeljék. és ha ez a diákok javára válik, és valami jót hoz ki belőlük, akkor semmi sem jobb.

Folytatja, hogy a szünet kritériuma az, hogy egy startup vállalkozáson kell dolgoznia, vagy egy startup felé vezető úton kell lennie. Ha egy diák bemutathatja ötleteit, vagy harmadik fél ügynökségei felveszik egy vállalkozási képzési programba, akkor megteheti ezt az egyéves szünetet.

Japp! Ez az. Biztos vagyok benne, hogy arra gondolt, hogy bizonyos szigorú kritériumoknak kell lenniük. De ez ilyen egyszerű.

K: Kötelező a tapasztalat a saját vállalkozás vagy induló vállalkozás indításához?

V: Arya úr szerint nincs különösebb mód annak meghatározására, hogy a tapasztalat kötelező-e vagy sem a cégalapításhoz vagy egy startuphoz. Válaszát a Pixxel példájával kezdi, a témában sok alapvető szakértelmet és tudást igénylő űrleképező startup korábban egy hostelszobában indult, most pedig műholdakat bocsátanak fel.

Egy másik példa a Grow volt, az Ishaan által alapított cég, aki évekig dolgozott más helyeken, hogy tapasztalatot szerezzen, mielőtt saját céget alapított.

  Ne légy áldozat – keressen rejtett kamerát szállodákban, mellékhelyiségekben stb

K: Mi a hallgatók gondolkodásmódja a BITS-ben?

V: Amikor feltettem ezt a kérdést, Mr. Arya azt mondta, hogy ez egy érdekes kérdés. Továbbá hozzátette, hogy mivel a hallgatók rengeteg pénzt költenek a BITS-ben való tanulásra, hajlandóak lemondani a cég egészséges csomagjairól, hogy a nulláról alapítsák meg saját cégüket.

Megemlíti, hogy a válasz egyik oka a BITS-nél elterjedt kultúra. A diákokat befolyásolhatja a vállalkozói környezet, vagy inspirálhatják őket a BITS többi munkatársa, akik arra késztették őket, hogy maguk is megtegyék ezt a lépést.

Hozzáteszi, hogy a BITS okosai tudják, hogy még ha induló vállalkozásaik is kudarcot vallanak, akkor is lesz munkájuk, ahová vissza kell szállniuk, hiszen manapság sok cég bizonyos szerepkörökhöz bónuszként veszi a vállalkozói hátteret az alkalmazottakban. Mindezek az okok sok alapítót kockázatvállalásra késztettek.

Például sokkot kaptam. Képzeld csak el, hogy nem olyan állást választasz, amiért magasabb fizetést kapsz, mint a legtöbb főiskolán. És lehetőség egy olyan utazáshoz, ahol a kezdeti szakasz tele lesz kihívásokkal. Ez az a gondolkodásmód, amelyről itt beszélünk.

K: Hogyan lépjünk be a befektetők és intézmények előtt?

V: Miután arról kérdeztem, hogyan közvetíthetnék ötleteiket a befektetőknek és intézményeknek, Sachin megemlítette, hogy ahelyett, hogy az ötlet gazdasági vonatkozásaira vagy a projekt finanszírozására gondolnának, azt nézik, hogy a fiatal elmék milyen szenvedélyt keltenek ötletük iránt vagy a látásukat.

Ők azonban keresik az alapítókban a problémamegoldás törzskönyvét és az említett problémákra való felkészültségüket. Azt is megvizsgálják, hogy az ötletek milyen potenciállal rendelkeznek, és megvizsgálják ezen ötletek megcélzott demográfiai csoportját vagy piacát.

Még egy dolgot megemlít, hogy odafigyelnek arra is, hogy hogyan fejlesztik az ötletet, milyen utat és intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy az ötlet működjön és fejlődjön, valamint az eredmények hasznosításának módja, akár berendezések, akár alkalmazottak számára. , ezen alapok befektetéseit figyelembe veszik.

Az utolsó dolog, amit keresnek, az az, hogy egy ötletnek van-e innovációja a piac számára. Ez hangsúlyos, ha megpróbálják újra feltalálni a kereket a piac számára. Manapság a legtöbb ember számára Sachin betekintést nyújt abba, hogy manapság a legtöbb startup megpróbálja találkozni az eladóval és a vevővel.

K: Alapítóként szerinted mikor van itt az ideje abbahagyni?

V: Nos, mindenki az indulás sikeréről beszél, de senki nem beszél a kudarcról. Tehát amikor feltettem ezt a kérdést, Sachin elmosolyodott, és azt mondta, hogy nagyon nehéz kérdésre válaszolni.

  A Google bejelenti a Térkép inkognitómódját és további adatvédelmi beállításokat

Tapasztalatait adja, hogy sok céget figyelt, és olyan ötleteket, amelyek életképtelenek, akár azért, mert az ügyfél nem kapja meg a befektetések értékét. Ha az ügyfelek távoznak, a gyökérelemzés futtatásával biztosan megtalálja a probléma okát.

Ha a termék nem megy jól, és a vásárlók elmennek, akkor ez biztos okként fogható fel, hogy a cég nem tudna életben maradni.

K: Hogyan találjuk meg a megfelelő társalapítót?

V: Sachin röhög ezen a kérdésen, mert tudja, hová megyünk ezzel a kérdéssel. A válasz elég mélyreható volt, ezért javaslom, hogy nézd meg a videót, de összefoglalva elmondja, hogy mindig nehéz társalapítót találni, mert néha nagyon nehéz találni valakit a megfelelő ötletekkel. és a helyes gondolkodásmód, amely az Ön ötleteihez és módszereihez is kattan.

És ez általában azt jelenti, hogy a társalapítót gyakran a házasságokkal hasonlítják össze, ahol a házastársaknak általában nem értenek egyet a munkájukkal kapcsolatban. Társalapítóként ennek a személynek tiszteletben kell tartania a másik társalapító ötleteit és indokait, és nehéz jól teljesíteni.

Tippek azoknak a diákoknak, akik szeretnének belemerülni ebbe a vállalkozói útba?

V: Sachin megemlíti, hogy India kormánya sok vállalkozói inkubátort és inkubátorcellát finanszírozott. és ezek a sejtek szívesen segítenek azoknak az embereknek, akik saját céget akarnak alapítani.

Ezeknek az intézményeknek a mentorálásával és segítségével biztosan eljuthatunk elképzeléseikhez és elképzeléseik megvalósításához. Megemlíti továbbá azokat a támogatásokat és anyagi segítséget, amelyeket ezek a sejtek a vállalkozóknak nyújtanak startup vállalkozásaik és útjuk ápolásához.

Mik azok a dolgok, amiket a legjobban szeretsz a munkádban?

V: Erre a kérdésre Sachin azt válaszolja: „Miért csinálom ezt?” Megemlíti, hogy a diákokkal egy új módszert kell kidolgozni a problémák kezelésére.

Olyan emberek, amelyek nem tartanak egy teamplat -ot, és nem is követik a munkáját, és ha nem jönnek be, ha egyfajta jöjjön be, egy olyan sokféle módon, hogy mindenképpen képesek, hogy képesek legyenek működni. új év a BITS-nél, és ez az, ami miatt minden nap tanulnak.

A szerzők ítélete

Sokat tanultunk a podcastból Sachinnal. És hogy őszinte legyek, sok ember sok felbecsülhetetlen értékű tudást fog szerezni a vele folytatott beszélgetésünkből. Feltettem neki még néhány kérdést, például a fizetését és azt, hogy a BITS miért olyan drága, más tapasztalatokkal együtt.

Nagyon ajánlom, hogy nézze meg a teljes podcastot, hogy közvetlenül tőle kaphassa meg a válaszokat. Kísérje figyelemmel a további csodálatos kölcsönhatásokat és betekintést. Addig is tanulj tovább, és fejlődj tovább.

Következő, Vedant Singh Thakurral (a Saját tartalomkávézó vezérigazgatója), Pranjal Mishrával (a márkatársad vezérigazgatója) és Saurav Kumar Sinhával (a Homversity vezérigazgatója) is olvashatsz a tanácsterem mögött.