Rövid útmutató az e-learning készítésről kurzusfejlesztéshez [+5 Tools]

Egy nagyszerű tanulási élményhez lebilincselő tartalomra, magával ragadó környezetre és kreatív eszközökre van szükség ahhoz, hogy érdekesebbé tegye. Egy szerzői eszköz lehetővé teszi, hogy mindezt technikai szakértelem nélkül végezze el.

Bár számos eszköz létezik, a megfelelő kiválasztása kihívást jelenthet.

Ez az útmutató segít kiválasztani a vállalkozása számára megfelelő e-learning szerzői eszközt, amely növelheti a tanulási élményt és növelheti a tanulási termelést.

Mi az E-learning Authoring és előnyei?

Az e-learning szerzői szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitális kurzusokat hozzanak létre szöveg, grafika és interakciók felhasználásával.

Ezek az eszközök használatra kész előre elkészített sablonokat, eszközöket és médiát kínálnak, amelyek segítségével digitális tartalmat hozhat létre. Ez lehetővé teszi a korlátozott műszaki programozási ismeretekkel rendelkező felhasználók számára, hogy igényeiknek megfelelően használják a szoftvert.

Az e-learning szerzői eszközök elsődleges előnye, hogy bármely felhasználó számára lehetővé teszik személyre szabott oktatási tartalom létrehozását. Azonban ennél többről van szó.

Nézzünk meg néhány előnyt az e-learning szerzői eszköz használatából:

Továbbfejlesztett tanulási eredmények

Az e-learning szerzői eszközök fő előnye, hogy megkönnyítik a felhasználó számára, hogy személyre szabott oktatási tartalmat készítsenek. A beépített média- és tervezési eszközökkel bárki létrehozhat vonzó tartalmat, amely mélyrehatóan befolyásolja az általános tanulási élményt.

Könnyű együttműködés

A tanfolyam tartalmának kezelése megterhelő lehet, ha a csapattagok különböző helyekről dolgoznak.

A szerzői eszközök lehetővé teszik az alkotók számára, hogy együttműködő környezetben dolgozzanak. Ez lehetővé teszi az alkotók számára, hogy megosszák egymással különböző nézőpontjaikat, ami jobb minőségű tartalomhoz és elkötelezettséghez vezet.

Alacsonyabb beállítási költség

Az e-learning szerzői eszközökkel sok pénzt takaríthat meg. Ha ezt a szoftvert használja, nincs szüksége tanteremre vagy olyan tanárra, aki offline előadásokat tart.

Ez megtakarítja a szervezet kezdeti beruházási költségeit. Ezen túlmenően rugalmasságot biztosít több e-tanfolyam létrehozásához anélkül, hogy az alkalmazottak ütemtervét módosítani kellene az offline beállításhoz képest.

Időt spórol

Az online tanfolyamokon való tanulás megtakaríthat az alkalmazottak körülbelül 60%-a időt az offline beállításhoz képest. Ez magasabb hatékonyságot és általános növekedést eredményez a munkavállaló és a szervezet számára.

Miért van szüksége e-learning szerzői eszközre?

Míg az e-learning szerzői eszközök stresszmentes tartalomkészítést tesznek lehetővé. Íme további okok, amelyek miatt érdemes ezeket az eszközöket a készletben tartani:

  Hogyan találjuk meg a legjobb American Eagle szakadt farmernadrágot

Kielégíti a képzési igényeket

Ha tovább szeretné fejleszteni növekvő csapatát, akkor könnyebben oktathatja őket online, nem pedig személyesen. Az e-learning szerzői eszközök lehetővé teszik, hogy lépést tartson a képzési igényeinek megfelelő minőségi tartalom létrehozásának igényével.

Együttműködési képesség

Zökkenőmentes együttműködést tesz lehetővé az érdekelt felek és a csapat között, ami mélyebb elköteleződést és kiváló minőségű tartalomkészítést eredményez.

Az alkotás szabadsága

Ha kicsiben kezdi, és nem tud fejlesztőt felvenni, a szerzői eszközök megváltók lehetnek. A korlátozott kódolási ismeretekkel az e-learning szerzői eszközök segítenek testreszabott tartalom létrehozásában.

Könnyű hozzáférés

Szívesen megosztaná tanulságait az egész világon egyszerre. Az e-learning szerzői eszközök lehetővé teszik a kurzusok könnyű bevezetését a különböző helyeken, az új előírásoknak megfelelően.

Az e-learning szerzői eszközök különböző típusai

Számos e-learning szerzői eszköz létezik, amelyek mindegyike egyedi funkciókkal teszi egyszerűvé és problémamentessé a tartalomkészítés folyamatát. Nézzünk meg néhányat közülük:

#1. Felhőalapú eszközök

A felhőalapú szerzői eszközök mentesek az asztali telepítésektől. Ezek az eszközök online léteznek, amelyeket a felhasználók egy biztonságos hosztolt rendszeren keresztül érhetnek el az interneten.

Javítja a platformok közötti együttműködést, és ideális megoldást kínál a távolról dolgozó alkotók számára.

Az internet nélküli működés képtelensége azonban elérhetetlenné teszi offline beállítás esetén.

#2. Asztali vagy hagyományos eszközök

Ezeket az eszközöket az asztali számítógépre kell telepíteni, mielőtt hozzáférhetne hozzájuk. Kreatív lehetőségek széles skáláját kínálja a professzionális oktatási tervezők számára, akik szeretnek offline környezetben dolgozni.

Számos előny ellenére a bonyolult felhasználói felület és az egyetlen eszköztől való függőség akadályozhatja a tartalom létrehozásának sebességét.

#3. Rapid Authoring Tools

A Rapid Authoring eszközök lehetővé teszik a szakemberek számára, hogy kiváló minőségű webtartalom-tanfolyamokat készítsenek a beépített Microsoft PowerPoint bővítményekkel.

Ezek a bővítmények lehetővé teszik interaktív e-learning tervek létrehozását, például vetélkedők és leckék készítését, minimális kódolási előfeltétellel.

Ezeknek az eszközöknek azonban szükségük van egy Microsoft-fiókra, ami korlátozó tényező lehet. Az Articulate Studio és az Adobe Presenter néhány példa a gyors bővítményekre.

Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni az e-learning szerzői eszköz kiválasztásakor

Mielőtt e-learning szerzői eszközt választana, észben kell tartania néhány egyszerű dolgot:

Intuitív felhasználói felület

A technológia elsődleges célja az időmegtakarítás és a hatékonyság növelése. Az egyszerű és intuitív felhasználói felület azonnal lehetővé teszi az e-tanfolyamok stresszmentes létrehozását néhány lépésben.

Előre beépített funkciók

A megfelelő beépített sablonokkal és kreatív funkciókkal rendelkező szoftverek kiválasztása zökkenőmentessé és vonzóvá teheti a tanulást. Ez elengedhetetlenné teszi az igényeinek megfelelő e-learning szerzői eszköz kiválasztását.

Multimédiás kiegészítők

A gazdag multimédia és grafika vonzóbbá és izgalmasabbá teheti a tanulást a tanulók számára. Ezért mindig azt az eszközt szeretné választani, amely videókat, játékokat, hangot és még sok más kiegészítőt kínál magával ragadó tanulási környezet létrehozásához.

Intelligens értékelési eszközök

Az online értékelő eszközök elengedhetetlenek a kölcsönös tanulási élmény kialakításához. Az olyan funkciók, mint a csúsztatási kártyák, kvízek és válaszlapok, egyszerűvé teszik az értékelési folyamatot. Ily módon azonosíthatja a gyenge zónákat, és speciális funkciókat építhet be azok javítására.

  Terv logójának megváltoztatása a Microsoft Plannerben

Árképzési modellek

A szoftver ingyenes próbaverziót kínál? Tartalmaz-e további költségeket?

A fenti két kérdést fel kell tennie a szerzői eszköz mérlegelésekor. A kutatás hiánya miatt előfordulhat, hogy többet fizet, mint amennyire szüksége van. Az ilyen dolgok elkerülése érdekében el kell döntenie, hogy milyen árazási tervek felelnek meg Önnek és csapatának.

Kérdések, amelyeket szem előtt kell tartani az e-learning szerzői eszköz kiválasztásakor

#1. LMS-re van szüksége?

Az LMS – a tanulásirányítási rendszer rövidítése, olyan szoftver, amely a tanulási folyamat különböző aspektusait kezeli, mint például adminisztráció, automatizálás, tartalomkövetés stb. Felügyeli a tanulási folyamatot az előrehaladás nyomon követésével és a szervezeti célok elemzésével.

Gazdagíthatja a kurzus tartalmát a tananyag egyszerűsítésével bármely helyről egy LMS segítségével.

De sok LMS-szoftver beépített eszközökkel rendelkezik, ami korlátot jelenthet egyes szerzők számára, akik nagyobb szabadságot szeretnének kurzusaik megtervezésében. Ez alapvető aggályokat vet fel azzal kapcsolatban, hogy LMS-re vagy önálló szoftverre van szüksége.

Megjegyzés: Az önálló szoftver nagyobb kreatív szabadságot biztosít a tervezőknek a kiváló minőségű, testreszabott tartalom létrehozásához.

#2. Hogyan osszuk meg a tanfolyamot az ügyfelekkel?

Megoszthatja e-learningjét felhőn és asztali alapú szoftveren keresztül. Azt azonban el kell döntenie, hogy mi áll jobban az Ön számára.

Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyek befolyásolhatják az Ön igényeit.

A felhő alapú szoftverek segítségével távolról is elérheti a tanfolyamot, de ez nem működik offline beállításban.

Másrészt a hagyományos asztali szoftverek különféle kreatív funkciókkal rendelkeznek, és offline módban is elérhetők.

#3. Mit preferál – előfizetés vagy licenc?

A szoftver véglegesítése után kérdezze meg magát – mi felel meg Önnek a legjobban, előfizetés vagy licenc.

A licencmodell lehetővé teszi a szoftver örökre történő használatát egyszeri fizetés után. A szoftver azonban pillanatok alatt elavulttá válik, és nem fog tudni hozzáférni az új funkciókhoz.

Az előfizetési modell lehetővé teszi, hogy az eszközt meghatározott ideig használja. Az előfizetés lejárta után többé nem fog hozzáférni a szoftverhez.

Most, hogy mindent tud az e-learningről, nézzünk meg néhány szoftvert, amely segíthet a dolgok gyors beállításában.

Adobe Captivate

Adobe Captivate percek alatt gyönyörűen megtervezett pályákat készíthet. Használatra kész diákjaival és ötletes interakcióival ez az egyik széles körben használt szoftver a kurzustervezéshez.

Jellemzők

 • Valós tanulási forgatókönyveket biztosít a VR fejhallgatók használatával
 • Az Asset Store lehetővé teszi, hogy több mint 75 000 forrásból töltsön le tanulási projektjeit
 • A PowerPoint diákat videoleckékké alakítja, amelyek minden eszközön zökkenőmentesen működnek
 • Több modulból álló elágazó kurzusok létrehozása programozás nélkül mintasablonok használatával

Az Adobe Captivate egy vezető szerzői eszköz, amely számos szolgáltatást kínál. Előfizethet rá egy évre, és élvezheti a kiváló oktatási tartalmak készítésének mókáját.

Tanítható

Tanítható minden szükséges eszközt biztosít Önnek coaching üzletének bővítéséhez. Lehetővé teszi egy jól megtervezett tanfolyam létrehozását és értékesítését, amelyből bevételt lehet szerezni.

Jellemzők

 • Az intuitív drag and drop készítő lehetővé teszi a kurzusok gyors létrehozását
 • Olyan funkciókat használ, mint a vetélkedők és a megjegyzések a tanulók elkötelezettségének optimalizálása érdekében
 • A fejlett adatjelentések segítségével proaktív üzleti döntéseket hozhat
 • A vezető titkosítási és biztonsági mentési lehetőségek lehetővé teszik, hogy továbbra is kézben tartsa adatait
 • Egy elkötelezett ügyfél-sikercsapat személyre szabott útmutatást nyújt minden lépésnél
  A SwipeExpander parancsikont rendel a billentyűzet minden gombjához [Jailbreak]

A Teachable világszínvonalú szolgáltatásokat kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy a különböző árazási modellekben pénzt szerezzen a tanításból. Elkezdheti ingyenesen, és folytathatja a frissítést igényei szerint.

Elucidat

Elucidat feljogosít mindenkit, aki minimális kódolási ismeretekkel rendelkezik, hogy kiváló minőségű oktatási tartalmat biztosítson. A szakértők által világszerte megbízhatónak tartott termék az iparág egyik legmegbízhatóbb szerzői eszközévé teszi.

Jellemzők

 • Személyre szabott tartalom létrehozásával emberközpontú megközelítést biztosít
 • A tanulásgyorsító kiváló minőségű tartalmat biztosít
 • A használatra kész sablonok biztosítják a tanulástervezés legjobb gyakorlatát
 • A felhőalapú telepítés lehetővé teszi a tartalom távoli elérését
 • A szigorú adatvédelmi irányelvek megőrzik a teljes titoktartást

Lefoglalhat egy ingyenes bemutatót az Elucidattal, és ha tetszik, érdeklődjön a tanfolyami követelményeknek megfelelő árakról.

Ispring

Ispring a Powerpoint szerzői eszköze, amellyel rövid időn belül gyönyörű és interaktív kurzusokat tervezhet.

Jellemzők

 • Több mint 2300 használatra kész sablont kínál testreszabott kurzusok létrehozásához
 • Az együttműködési funkció lehetővé teszi a tartalom platformok közötti elérését
 • Lehetővé teszi interaktív kvízek és értékelések tervezését a tanuló előrehaladásának egyszerű értékeléséhez
 • A Video Studio funkció lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzon létre oktatóvideót egy képernyőközvetítéssel
 • Lehetővé teszi interaktív szerepjáték-szimulációk létrehozását az alkalmazottak közötti hatékony kommunikáció érdekében

Az Ispring rengeteg szerzői eszközt kínál a kurzus zökkenőmentes megtervezéséhez. Más megoldásokhoz képest azonban drágának bizonyulhat.

Egyszerű generátor

Egyszerű generátor minden az egyben eszközt biztosít interaktív tartalom létrehozásához és megosztásához a tanulási rendszerek előzetes ismerete nélkül.

Jellemzők

 • A szoftver által kínált előre elkészített sablonokkal ugrásszerűen elindítja az alkotást
 • A fogd és vidd funkció megkönnyíti a tartalom hozzáadását a megfelelő helyre
 • Az AWS-alapú fordítás lehetővé teszi a kurzus automatikus lefordítását 75 különböző nyelvre
 • Viselkedési mutatókat biztosít a kurzus optimalizálásához a tanuló igényei szerint
 • Lehetővé teszi a kurzusbeállítások szabályozását a tanuló céljaitól és igényeitől függően

Az Easy Generator egyszerű szerzői eszközökkel felgyorsítja a tanulás fejlődését. 14 napig ingyenesen kipróbálhatod. Az automatikus fordítási funkció azonban még béta fázisban van.

Becsomagolás

Az e-learning szerzői eszköz célja, hogy mindenkit, legyen az a téma szakértője vagy kezdő szerző, képessé tegyen vonzó tanulási tartalmak tervezésére és előállítására.

A fenti lista a rendelkezésre álló legjobb e-learning eszközök jellemzőit mutatja be, és segít kiválasztani az Ön és csapata számára legmegfelelőbbet.

Megnézheti a legjobb moodle tárhelyet is a tanulási platformjához.