(Rögzített) ÓRAFIGYELŐ IDŐKAPCSOLÓJA Hiba Windows 10 rendszeren

Ha a Windows 10 számítógép képernyője kékre vált, és szomorú mosolygó arcot jelenít meg egy hosszú üzenet mellett, az azt jelenti, hogy BSOD hibába botlott, amelyet ki kell javítani.

A legrosszabb az egészben, hogy a kék képernyős üzenetek működésképtelenné teszik a gépet. Ezen felül minden el nem mentett projekt, amelyen addig dolgozott, elveszik.

Mi az a CLOCK WATCHDOG IDŐTÚL?

CLOCK WATCHDOG TIMEOUT egy BSOD hiba, amelyet a processzor sikertelen megszakítási kísérlete okoz. Ez azt jelenti, hogy a CPU nem reagál megfelelően a parancsokra.

Probléma lehet a CPU magjai és a szálak egymással való kölcsönhatásában. Például, ha a rendszer több CPU-szálat támogat, a BSOD-hiba azt jelezheti, hogy az egyik szál nem tud kéréseket küldeni egy másiknak.

A CLOCK WATCHDOG TIMEOUT stop kódot általában a következő hibakódok kísérik: 0x00000101, 0x27FD1D7E, 0x372CD352, 0x94DAFD0F vagy 0xCA4FBB49.

Hogyan lehet javítani a CLOCK WATCHDOG IDŐTÁLLÍTÁSA Windows 10 rendszeren

Lehet, hogy kísértést érezhet a gyári beállítások visszaállítására a Windows 10 rendszerű számítógépen. De ez legyen az utolsó lehetőség. Mielőtt ezt megtenné, próbálja ki a következő megoldásokat:

1. Tisztán indítsa el a Windows 10 rendszert

Ha nincs lehetősége túl sok lépést megtenni az operációs rendszeren, mert a Windows 10 indítás után gyorsan megjelenik a CLOCK WATCHDOG TIMEOUT hibaüzenet, próbálkozzon tiszta rendszerindítással.

Arra utasítja az operációs rendszert, hogy csak az alapvető szolgáltatásokat, illesztőprogramokat és folyamatokat indítsa el, minden mást kikapcsolva. Ez lehetőséget ad arra, hogy biztonságos környezetet hozzon létre a BSOD hibaelhárításához.

Hogyan tisztítsuk meg a Windows 10 rendszerindítását:

Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a rendszerkonfigurációt, és nyomja meg az Enter billentyűt az alkalmazás elindításához
Lépjen a Szolgáltatások lapra, törölje a jelet az Összes Microsoft-szolgáltatás elrejtése jelölőnégyzetből, és kattintson az Összes letiltása lehetőségre
Váltson az Indítás lapra, és kattintson a Feladatkezelő megnyitása lehetőségre
Tiltsa le az összes folyamatot a listáról
Indítsa újra a számítógépet

2. Ellenőrizze a rendszermemóriát

Ha a RAM-kártya nem működik megfelelően, ez BSOD-hibákat idézhet elő a Windows 10 rendszerű számítógépén, beleértve az ÓRAFIGYELŐ IDŐTÚLÉT. Könnyedén ellenőrizheti azonban a RAM állapotát, és kijavíthatja a problémákat egy beépített eszköz – a Windows Memory Diagnostic – segítségével.

  Alkalmazások csoportosítása egyetlen ablakba Windows 10 rendszeren

A Windows memóriadiagnosztika használata:

Zárjon be minden futó programot
Kattintson a Start gombra, írja be a Windows Memory Diagnostic szót, és indítsa el ezt az alkalmazást
Kattintson az Újraindítás most gombra, és ellenőrizze a problémákat

A Windows rendszerindításkor megkezdi a rendszermemória ellenőrzését. Ebben a fázisban meg kell oldania a RAM-problémákat.

Ha azonban részletesebb információra van szüksége a memóriadiagnosztikához, próbálkozzon a használatával MemTest86. Indíthatja USB flash meghajtóról, hogy ellenőrizze a RAM-meghajtókat, és eltávolítsa vagy cserélje ki a hibásakat.

3. Tiltsa le a túlhajtást

A túlhajtás a számítógép teljesítményének javítását jelenti a CPU, a RAM vagy a GPU órajelének növelésével. Ez egy olyan technika, amelyet gyakran használnak a játékélmény fokozására.

Ha azonban nem végzi el megfelelően, az komoly problémákat okozhat a gépen, beleértve a CLOCK WATCHDOG TIMEOUT hibát. Például további hűtőteljesítményre van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a számítógép tönkremenetelét.

A túlhajtás kikapcsolása a BIOS-ban:

Indítsa újra a számítógépet, és nyomja meg a képernyőn megjelenő billentyűt vagy billentyűkombinációt a BIOS módba lépéshez
Keresse meg a Speciális beállításokat
A túlhajtás letiltása
Mentse el az aktuális konfigurációt, és lépjen ki a BIOS-ból
Indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze a BSOD hibákat

Ha azonban harmadik féltől származó túlhajtási segédprogramot telepített, feltétlenül kapcsolja ki, állítsa vissza a BIOS-beállításokat az alapértelmezettre, és távolítsa el a programot a számítógépről a további problémák elkerülése érdekében.

4. Szerezze be a legújabb Windows-frissítéseket

Ha vannak függőben lévő Windows-frissítések, töltse le és telepítse azokat, hogy kihasználhassa a legújabb funkciókat, fejlesztéseket, gyorsjavításokat és biztonsági funkciókat. Akár a CLOCK WATCHDOG TIMEOUT stopkódtól is megszabadulhatna így.

A Windows Update futtatása:

Kattintson a Start gombra, írja be, hogy frissítések keresése, és nyomja meg az Enter billentyűt
Várja meg, amíg a Windows megkeresi a frissítéseket, majd kattintson a Letöltés gombra, ha valami függőben van
Indítsa újra a számítógépet. Előfordulhat, hogy ezt néhányszor meg kell tennie, a frissítés összetettségétől függően

5. Ellenőrizze az illesztőprogramokat

A rendszer-illesztőprogramok megmondják az eszközöknek, hogyan kommunikáljanak egymással és az operációs rendszerrel. Tehát, ha hiányzó vagy elavult illesztőprogramjai vannak, ez lehet az oka annak, hogy folyamatosan BSOD hibakódokat kap a számítógépén, például CLOCK WATCHDOG TIMEOUT.

Ezt könnyen megjavíthatja az eszközillesztők újratelepítésével. Vagy ha elavultak, frissítse őket a legújabb verzióra.

A kompatibilis illesztőprogramok egyszerű újratelepítése:

Kattintson a jobb gombbal a Start gombra, és válassza az Eszközkezelő lehetőséget
Bontsa ki a kategóriákat, és keresse meg a sárga felkiáltójellel ellátott bejegyzéseket. Kattintson a jobb gombbal, és válassza az Eszköz eltávolítása lehetőséget
Az eszköz eltávolításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
Indítsa újra a számítógépet

Ne aggódjon, mivel a Windows 10 automatikusan újratelepíti a hiányzó eszközöket, amint elindul. Ha azonban nem oldja meg a CLOCK WATCHDOG TIMEOUT problémát, frissítse az eszközillesztőket.

Ha segítségre van szüksége annak meghatározásához, hogy mely eszközökre van szükség frissítésre, használhatja a Microsoft frissítését DriverVerifier.

  A legjobb vágólapkezelők a Windows 10 rendszerhez

Az illesztőprogramok frissítése:

Nyissa meg az Eszközkezelőt, kattintson jobb gombbal egy eszközre, és nyomja meg az Illesztőprogram frissítése gombot
Kattintson az Automatikus keresés a frissített illesztőprogramért lehetőségre
Ha a A legjobb illesztőprogramok az eszközhöz már telepítve vannak üzenetet látja, kattintson a Frissített illesztőprogramok keresése a Windows Update webhelyen lehetőségre

Sajnos a Microsoft általában nem talál illesztőprogram-frissítéseket az interneten, bár ténylegesen elérhetők újabb verziók. A probléma megoldásához keresse fel eszköze gyártójának hivatalos webhelyét az illesztőprogramok letöltéséhez és telepítéséhez.

Másrészt, ha nem akarja megkockáztatni, hogy inkompatibilis illesztőprogramot szerezzen a számítógépéhez, amely további károkat okozhat, akkor válasszon illesztőprogram-frissítő alkalmazást.

Átvizsgálja az összes illesztőprogramot a számítógépén, megtalálja az újabb verziókat az interneten, és gondoskodik az operációs rendszerrel és a hardverrel kompatibilis illesztőprogramok letöltéséről. És mindez automatikusan megtörténik.

6. Távolítsa el a legutóbbi programokat

Stop kód CLOCK WATCHDOG TIMEOUT okozhatja egy nemrégiben telepített program is, amely nem teljesen kompatibilis az operációs rendszerével.

A legutóbbi alkalmazások eltávolítása:

Kattintson jobb gombbal a Windows 10 Start gombjára, és lépjen az Alkalmazások és szolgáltatások menüpontra
Kattintson a Rendezés alapja elemre, és válassza a Telepítés dátuma lehetőséget
Válassza ki az elsőként megjelenő alkalmazást, kattintson az Eltávolítás gombra, és folytassa az eltávolítási utasításokkal
Indítsa újra a számítógépet
Ha továbbra is BSOD hibákat kap, távolítsa el a következő alkalmazást a legutóbbi listából

Ha azonban a kérdéses alkalmazás hozzáadta vagy módosította a rendszerleíró adatbázis beállításait, előfordulhat, hogy nem elegendő a Windows beépített eltávolítójával eltávolítani.

Ebben az esetben javasoljuk egy programeltávolító eszköz használatát. Automatikusan törli a maradék fájlokat, és visszaállítja a rendszerleíró adatbázis alapbeállításait.

7. Állítsa vissza a Windows 10-et

A hibás programok eltávolításánál jobb megoldás a Windows 10 visszaállítása egy korábbi visszaállítási pontra. Javítania kell a CLOCK WATCHDOG TIMEOUT hibát, ha szoftver- vagy rendszermódosítások okozzák.

A rendszer-helyreállítás használata:

Győződjön meg arról, hogy számítógépes rendszergazdaként jelentkezett be
Nyomja meg a Ctrl + R billentyűket, írja be a vezérlőpultot, és nyomja meg az Enter billentyűt
Kattintson a Helyreállítás gombra
Kattintson a Rendszer-visszaállítás megnyitása elemre
Válasszon visszaállítási pontot, kattintson a Tovább gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
Indítsa újra a számítógépet

8. Javítsa ki a lemez- és rendszerhibákat

Bármilyen számú merevlemez-hiba és rendszerfájl-sérülési probléma kék képernyős hibákhoz vezethet, például CLOCK WATCHDOG TIMEOUT. Nehéz lehet a pontos probléma azonosítása és megoldása.

De segítségért fordulhat néhány megbízható Windows-eszközhöz: CHKDSK (Lemezellenőrző) a merevlemez-hibák kijavításához, SFC (Rendszerfájl-ellenőrző) a sérült rendszerfájlok visszaállításához, és DISM (Deployment Image Services and Management) a komponenstár ellenőrzéséhez. az operációs rendszer képét.

A három segédprogram emelt jogokkal indítható a Parancssorból. Nincs szükség korábbi tapasztalatra a CMD környezettel kapcsolatban, ha követi az alábbi utasításokat.

A CHKDSK használata:

Ha az operációs rendszer a C: rendszeren van telepítve, futtassa a chkdsk c: /f parancsot. Ellenkező esetben cserélje ki a c:-t a megfelelő partícióbetűvel
Amikor a rendszer a következő rendszerindításkor a CHKDSK ütemezését kéri, írja be az y-t, és nyomja meg az Enter billentyűt
Lépjen ki a CMD-ből, indítsa újra a számítógépet, és várja meg, amíg a CHKDSK elvégzi a feladatát

  A Windows 7 rendszerben már csak egy év biztonsági javítások vannak hátra

Ha továbbra is megjelenik a CLOCK WATCHDOG TIMEOUT stopkód, folytassa a következő megoldással.

Az SFC használata:

Futtassa az sfc /scannow parancsot
Várjon, amíg az SFC megvizsgálja és megjavítja a rendszerfájlokat
Indítsa újra a gépet

A sérült rendszerfájlok által okozott BSOD hibákat mostanra ki kell javítani. Ha nem, használja a DISM-et.

A DISM használata:

Futtassa a DISM /online /cleanup-image /scanhealth programot
Ha bármilyen hibát ad vissza, futtassa a DISM /online /cleanup-image /restorehealth programot
Indítsa újra a számítógépet, és indítsa újra a CMD-t rendszergazdaként
Futtassa az sfc /scannow parancsot
Indítsa újra a gépet

9. Állítsa vissza a BIOS-t az alapértelmezettre

Ha Ön vagy egy másik személy, aki hozzáfér a számítógépéhez, BIOS módba lépett, és módosításokat hajtott végre, az végzetes lehet az operációs rendszerre nézve, ami CLOCK WATCHDOG IDŐTÚLÉT vagy más BSOD hibákat eredményezhet.

A BIOS visszaállítása az alapértelmezettre:

Indítsa újra a számítógépet
A Windows indítása előtt gyorsan nyomja meg a képernyőn megjelenő gombot a BIOS eléréséhez
Lépjen a Speciális részre
A konfigurációs adatok visszaállításának engedélyezése (a BIOS-verziótól függően eltérő lehet a leírása a képernyőn)
Mentse el az aktuális BIOS-konfigurációt, lépjen ki, és indítsa újra a számítógépet

10. Húzza ki az új hardvereszközöket

Ha nemrég vásárolt egy új hardvert, amely az asztali számítógépébe vagy laptopjába kerül, például USB-kompatibilis egeret, webkamerát, Wi-Fi-adaptert vagy memóriakártyát, akkor előfordulhat, hogy hardverhibákat váltott ki, amelyek végül CLOCK WATCHDOG TIMEOUT-hoz vezetnek.

Ezt könnyen meg tudja oldani, ha kihúzza az összes legutóbbi hardvert, és újraindítja a számítógépet a fejlesztések ellenőrzéséhez.

Ha nem biztos benne, húzzon ki mindent, indítsa el a Windowst, hogy megbizonyosodjon arról, hogy többé nem jelenik meg hiba, majd óvatosan csatlakoztassa újra az egyes összetevőket, hogy azonosítsa a tettest.

A javításhoz megpróbálhatja eltávolítani az összes kábelt és kártyát a számítógépegységből. Ezután kezdjen el mindent visszadugni, ügyelve arra, hogy az alkatrészek megfelelően, de erő alkalmazása nélkül csatlakozzanak.

Az is jó ötlet lehet, hogy leporolja a felszerelését, különösen a hűtőt. A hibás USB-portok egy másik oka lehet a BSOD-hibáknak, ezért próbálja meg USB-képes eszközeit különböző portokhoz csatlakoztatni.

11. Ellenőrizze, hogy nincs-e rosszindulatú program a számítógépén

Egyes vírusok elég erősek ahhoz, hogy letiltsák a kritikus folyamatokat és szolgáltatásokat, ami BSOD hibákat, például CLOCK WATCHDOG TIMEOUT (ÓRAFIGYELÉSI IDŐTÚL) eredményez. Az egyetlen megoldás itt az, hogy végezzen vizsgálatot a számítógépén, és megszabaduljon a kártevőktől.

A Windows Defender használata:

Kattintson a Start gombra, írja be a Windows biztonságot, és indítsa el ezt az alkalmazást
Válassza a Vírus- és fenyegetésvédelem lehetőséget
Kattintson a Szkennelési beállítások elemre
Válassza a Gyors ellenőrzés lehetőséget, majd kattintson a Beolvasás most gombra
Ha a vizsgálat eredménye tiszta, próbálkozzon újra a Windows Defender Offline vizsgálattal

A fenti lépések Windows 10 rendszerű számítógépekre vonatkoznak, de csak akkor, ha nincs telepítve harmadik féltől származó kártevőirtó program, amely felülírta a Windows Defendert. Ha igen, akkor fordítsa figyelmét erre az alkalmazásra a rosszindulatú programok ellenőrzéséhez.

Stop kód CLOCK WATCHDOG TIMEOUT javítható

Összefoglalva, ha nem tud megszabadulni a CLOCK WATCHDOG TIMEOUT hibától Windows 10 rendszerű számítógépén, próbáljon meg tiszta rendszerindítást futtatni, ellenőrizze a RAM-ot, és tiltsa le a túlhajtást.

Ezenkívül érdemes telepíteni a legújabb Windows-frissítéseket, ellenőrizni és frissíteni az illesztőprogramokat, eltávolítani a legújabb programokat, és visszaállítani a Windows 10 rendszert egy stabil visszaállítási pontra.

Ezenkívül javítania kell a merevlemez- és rendszerhibákat, vissza kell állítania a BIOS-t az alapértelmezettre, húzza ki az új hardvereszközöket, és ellenőrizze, hogy nem tartalmaz-e rosszindulatú programokat a számítógépen.

Búcsúzó szavak

Ezek a javítások működtek az Ön számára? Mivel próbálta még kijavítani ezt a bosszantó BSOD hibát? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés területen.