Rejtse el a számát a Signalban, és használjon felhasználónevet a nagyobb adatvédelem érdekében

Kulcs elvitelek

  • A Signal mostantól lehetővé teszi a felhasználónevek használatát, így elrejtheti telefonszámát, amikor új névjegyeket ad hozzá az alkalmazáshoz.
  • Signal felhasználónév megszerzéséhez frissítse az alkalmazást, és hozzon létre egy felhasználónevet a profilbeállításokban.
  • A fiók létrehozásához és a bejelentkezéshez továbbra is meg kell osztania telefonszámát az alkalmazással.

A Signal bejelentette a felhasználónevek bevezetését az alkalmazásban, amely lehetővé teszi számának elrejtését, miközben továbbra is csatlakozik másokhoz. Így rejtheti el telefonszámát az alkalmazásban, és ehelyett felhasználónévvel csatlakozhat.

A Signal most lehetővé teszi a felhasználónév használatát

A Signal bejelentette az új felhasználónév funkciót blog 2024. február 20-án; továbbfejlesztett adatvédelmi beállításokkal együtt. A funkció lehetővé teszi, hogy felhasználónévvel adjon hozzá másokat az üzenetküldő alkalmazáshoz a telefonszáma helyett.

„Ha nem szeretné kiadni a telefonszámát, hogy valakivel csevegjen a Signal szolgáltatásban, most létrehozhat egy egyedi felhasználónevet, amelyet helyette használhat” – írja a cég a blogjában.

  Hogyan adhatja el régi iPhone-ját legjobb dollárért

A funkció használatához létre kell hoznia egy felhasználónevet az alkalmazásban, amely eltér a chatekben látható megjelenített névtől.

Az új adatvédelmi beállítások bétaverzióban vannak, és a következő hetekben mindenki számára elérhetővé válnak. De feliratkozhatsz a Jel béta hogy korábban megkapja a funkciókat.

Hogyan szerezz be egy Signal felhasználónevet

Signal felhasználónév megszerzéséhez először győződjön meg arról, hogy az alkalmazás frissítve van. Ha rendelkezik hozzáféréssel a funkcióhoz, profilbeállításaiban beállíthat egy felhasználónevet.

Egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket a felhasználónév beállításához:

  • Nyissa meg a Signal alkalmazást, és érintse meg profilja ikonját a bal felső sarokban.
  • A Beállítások oldalon érintse meg a megjelenített nevét. Ezzel megnyílik a profilbeállítások.
  • Az oldal alján megjelenik a Felhasználónév opció. Koppintson erre.
  • Adja meg az új felhasználónevét a szövegmezőben, majd kattintson a Mentés gombra.
  • A Signal számot rendel a felhasználónevéhez, és az új megosztási beállítások megjelennek a profilmenüben. Koppintson a QR-kódra vagy linkre, ha meg szeretné osztani felhasználónevét másokkal.

    Ha megosztja ezt a kódot vagy linket, mások kapcsolatba léphetnek Önnel az alkalmazásban. Fontos megjegyezni, hogy a felhasználónév nem a bejelentkezési neve. A fiók létrehozásához és a Signalba való bejelentkezéshez továbbra is a telefonszámát kell használnia.

      VMware (VCP) tanúsítvány beszerzése: Teljes útmutató

    Hogyan lehet elrejteni a számát a jelben

    Két lehetőség van számának elrejtésére a Signal szolgáltatásban: az egyik elrejti a számát azok elől, akikkel kapcsolatban áll, a másik pedig megakadályozza, hogy az emberek megtalálják Önt az alkalmazásban a számával.

    Szerencsére a Signal frissítése alapértelmezés szerint elrejti a számát a Signal profilból. De manuálisan kell módosítania annak beállításait, hogy ki találhatja meg Önt a telefonszámával.

    Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

  • A Beállítások menüben válassza az Adatvédelem, majd a Telefonszám fület.
  • Győződjön meg arról, hogy a Ki láthatja a számomat alatt a Senki nincs kiválasztva.
  • A Ki találhat meg a számom alapján területen válassza a Senki lehetőséget, ha meg szeretné akadályozni, hogy az emberek a névjegyzékük segítségével megtalálják Önt az alkalmazásban.
  • Ha ezeket a beállításokat engedélyezte, a felhasználónevét használhatja az egyetlen módja annak, hogy kapcsolatba lépjen Önnel az alkalmazásban.

    Ez azt is megakadályozza, hogy az emberek automatikusan hozzáadják Önt a Signalhoz, amikor hozzáférést adnak az alkalmazásnak a névjegyeikhez. Ehelyett meg kell osztania velük a felhasználónevét a csatlakozáshoz.

      Folyamatábrák és diagramok hozzáadása a Google Dokumentumokhoz vagy Diákhoz

    A Signal új adatvédelmi funkciójának korlátai

    Bár ezek az adatvédelmi funkciók üdvözlendő kiegészítők azok számára, akik szeretnék megőrizni a számukat, néhány korlátozással rendelkeznek.

    A Signal használatához továbbra is meg kell osztania a számát az alkalmazással. Ha pedig az emberek már elmentették a telefonszámukat a telefonjuk névjegyei között, akkor továbbra is láthatják a Signalban – derül ki a cég blogbejegyzéséből.

    A felhasználónév is elkülönül a megjelenített névtől, ami kissé zavaró lehet az újabb felhasználók számára. A megjelenített neve a Profilbeállításokban is módosítható.

    Tehát ha valakivel próbál kapcsolatba lépni az alkalmazásban, ügyeljen arra, hogy a felhasználónevét ossza meg, és ne a megjelenített nevét. A felhasználónévhez számok vannak csatolva, így ez a legegyszerűbb módja annak, hogy különbséget tegyen.

    Ezek az adatvédelmi beállítások javítják a szám elrejtését a Signal szolgáltatásban, és megakadályozzák, hogy véletlenszerű személyek, akik ismerik az Ön számát, üzenetkérést küldjenek Önnek az alkalmazásban. Bár továbbra is a telefonszámát kell használnia a Signal szolgáltatásba való regisztrációhoz, legalább elkerülheti, hogy megossza azt az alkalmazásban lévő névjegyekkel.

    Ha Ön az adatvédelemre törekvő felhasználó, a szám elrejtésének lehetősége lehet az egyik legjobb ok a Signal használatára.