Rangsorolandó és átalakító listák készítése

A Google vállalkozásprofil megfelelő optimalizálása minden bizonnyal a bázisra vonzza az ügyfeleket. A GBP most kritikus választás minden olyan cégtulajdonos, szállító és szolgáltató számára, akik jelentős mértékben szeretnének növekedni ágazatukban.

Globálisan elterjedt keresőmotorként a Google mindig a legfőbb prioritása azoknak a potenciális ügyfeleknek, akik termékeket, élelmiszereket vagy szolgáltatókat keresnek bárhol. Egy személyes webhely leíró tartalmat ad az Ön termékeiről vagy szolgáltatásairól. Ezzel szemben a Google Business Profile (GBP) jobban teljesít a város vagy terület keresési eredményeinél.

A helyi üzleti megoldásokat kereső emberek 97%-a között 64% közülük Google-profilokat keresnek az elérhetőségi adatokért. Valós idejű információkat ad, például a nyitvatartási időt és az utcák helyét a térképen. Ezen túlmenően ez hatékony kezdeti kutatás az ügyfelek számára, hogy kapcsolatba lépjenek a térségben kiszolgáló vállalkozásokkal és szervezetekkel.

Figyelemre méltó tény azonban, hogy tökéletesen ki kell használnia a Google üzleti profilját a pontos SEO optimalizálási technikákkal a gyors keresési konverzió eléréséhez. Ez a cikk bemutatja a legoptimálisabb formátumot, amellyel javíthatja pozícióját🔝 a Google keresésben.

Google vállalkozásprofil

A Google Business Profile (GBP) egy ingyenes eszköz minden üzleti szervezet, kis csoport vagy magánszemély számára, aki egy adott területen vagy helyen dolgozik vagy árukat és szolgáltatásokat nyújt. Megfelelően szabályozza az Ön Google-profilját, hogy hasznos információk jelenjenek meg az oldalon, miközben az megjelenik a Google Térképen.

A GBP célja az üzleti vagy szolgáltatási adatok kezelése és testreszabása, hogy a Profil relevánsan megjelenjen a SERP-eken. A teljes profilok a vállalkozásuk lényegi részleteivel valóban a legmagasabb rangot követik.

Ezenkívül a felhasználók szerkeszthetik a profil szekciót, hogy javítsák láthatóságukat, és segítsenek a helyi ügyfeleknek kényelmesen megtalálni őket a helyi régióban. Megadhatja a munkaidőt és képeket is hozzáadhat a munkája hitelesítéséhez. Az Ön szervezetét vagy szolgáltatását kereső kategóriában megtaláló ügyfelek később elmondhatják tapasztalataikat.

A GBP optimalizálásának fontossága

Az üzleti cégek vagy szervezetek létrehozzák profiljukat a Google-on, és ellenőrizni tudják őket a digitális térképeken, hogy a keresők megtalálhassák őket a környéken. A Google Business Profile egy médium a nagy- és kisvállalkozások frontjainak, ahol kezelhetik profiljukat a keresési eredményekben való hatékony teljesítmény érdekében.

Ha egy adott hellyel rendelkező terméket vagy szolgáltatást keres, az eredmények általában a helyi szolgáltatókat jelenítik meg a térképen feltüntetett helyükkel. A listán a vállalkozások nevei szerepelnek elérhetőségi adatokkal, például telefonszámokkal, címekkel és egyéb információkkal.

A SEO algoritmus ezeknél a Google-profiloknál is működik, és a legjobbakat mutatja be a tetején, ami végső soron a potenciális ügyfelek generálását hozza létre. A Google Vállalkozásprofil irányítópultjával kapcsolatba léphet ügyfeleivel úgy, hogy válaszol a véleményekre és kérdéseikre. Arra ösztönzi őket, hogy bízzanak a márkában, és pozitív visszajelzést adjanak a profiloldalon található képekkel.

Ezenkívül hozzáadhatja a címét, és létrehozhat egy hivatkozást webhelyére és telefonszámára. Ez igazolja az üzletet, és hitelessé válik a piacon. Egy másik kritikus szempont, hogy rendszeresen áttekintheti az elemzéseket, hogy megértse az ügyfelek reakcióját a fényképekre vagy térképekre, valamint a konverziós arányt.

Ezért gondosan kell használnia a GBP eszközt, hogy releváns információkat jelenítsen meg az irányítópulton. Használjon jelentős kulcsszavakat a helyi SEO megcélzásához. Nagy szerepük van a vállalkozásprofil optimalizálásában, hogy a legpontosabban teljesítsen a helyi kereséseknél.

  13 költséghatékony e-mail marketingplatform bloggereknek

A Google vállalkozásprofil beállítása

A Google ezt az ingyenes mechanizmust kínálja a cégtulajdonosoknak, hogy hitelesített jelenlétet hozzanak létre a platformján. Nem lehet figyelmen kívül hagyni ennek a keresőmotornak a hatékonyságát a potenciális ügyfelek megszólításában anélkül, hogy a helyszínen erőfeszítéseket tenne.

GBP lehetővé teszi digitális profil létrehozását és kezelését, miközben optimalizálja azt, hogy megjelenjen a helyalapú keresési eredmények között.

A régebbi cégek Google-profilja általában már szerepel a térképen. Ilyen esetekben igényelheti tulajdonjogát🙍‍♂️ a Google Vállalkozásprofil eszközzel. De lehet, hogy nemrégiben indított vállalkozást, vagy saját magát, mint konkrét szolgáltatót a környéken. Ezután létrehozhat egy profilt, és várhat egy ideig, amíg a Google ellenőrizni fogja.

Fontos, hogy rendelkezzen Gmail-fiókkal, mielőtt bármilyen tevékenységet végezne egy Google-eszközön. Kövesse az alábbi eljárásokat a meglévő munka tulajdonjogának igényléséhez, vagy új vállalkozásprofil létrehozásához adjon hozzá egy vállalkozást a panelhez.

Hogyan igényelheti vállalkozását a Google-profilhoz

A folyamat lehetővé teszi, hogy megszerezze a Google-profil tulajdonjogát, amely már valaki másé. Ha véletlenül tudtán kívül az Ön tulajdonában van a Gmail azonosítójából, akkor megnyílik a profil.

1. lépés: Jelentkezzen be a Google-ba Gmail-fiókjával.

2. lépés Most kattintson a hivatkozásra business.google.com/add.

3. lépés: Írja be a gazdálkodó szervezete nevét🏪 a megfelelő helyre. Kattintson a névre, ahogy a listában találja.

4. lépés. Végül a következő oldalon nyomja meg a Hozzáférés kérése gombot a vállalkozás igényléséhez.

Kérni fogja, hogy töltsön ki egy űrlapot a kérelem benyújtásához, és küldjön egy értesítő e-mailt a jelenlegi tulajdonosnak.

Google vállalkozásprofil létrehozása

Ha újat szeretne kezdeni a vállalkozás nevével, gondoljon egy feltűnő nevet✅, amely meghatározza, amit csinál.

1. lépés: Jelentkezzen be a Gmailbe, hogy bejelentkezve maradjon a Google rendszerébe.

2. lépés: Nyissa meg a hivatkozást, google.com/businessés nyomja meg a Kezelés most gombot.

3. lépés: Írjon be egy megfelelő és egyedi cégnevet a megfelelő helyre.

4. lépés: A következő oldalon jelölje be a jelölőnégyzetet a vállalkozás jellegére vonatkozóan, legyen az online kiskereskedelem, helyi üzlet vagy szolgáltatás. Kattintson a Tovább gombra⏭️.

5. lépés: Adja meg üzleti kategóriáját a következő oldalon, így az ügyfelek hamarosan megtalálhatják Önt.

6. lépés Most adja meg városát és területét, ahol szolgálni fog.

7. lépés: A következő oldalon📄 az oszlopban adja meg telefonszámát vagy webhelyét.

8. lépés. Megkéri, hogy helyezze el vállalkozását a térképen, ezért csak nyomja meg a Folytatás gombot a következő oldalra lépéshez.

9. lépés: Adja meg levelezési címét az ellenőrző oszlopban az ország és az állam kiválasztásával a legördülő listából.

10. lépés: Keresse meg levelezési címét a térképen, és válassza ki, hogy szüksége van-e arra, hogy a vásárlók fizikailag is meglátogassák az üzletet.

11. lépés: Testreszabhatja a profilt úgy, hogy hozzáadja szolgáltatásait a fenti lépésben az Ön által választott kategória alapján generált listából📃.

12. lépés: Adjon hozzá munkanapokat, és válassza ki az órákat⌛ minden napon, hogy megjelenítse tényleges jelenlétét és elérhetőségét.

14. lépés. Végül nyomja meg a Folytatás gombot az utolsó oldalon a folyamat befejezéséhez és a profil elindításához.

A Google bemutatja a vállalkozás profiloldalát, amelynek ellenőrzése eltart egy ideig, mielőtt nyilvánossá válik.

Hogyan kell elvégezni a GBP optimalizálást

A Google Business Profile egy jól szervezett szoftvermegoldás cégtulajdonosok és szolgáltatók számára. Kizárólag arra készült, hogy önállóan kezelje a vállalkozásprofilt, és javítsa láthatóságát azon potenciális ügyfelek számára, akik az adott terméket🛍️ vagy szolgáltatást keresik a Google-on.

A GBP az ingyenes online eszköz nagymértékben módosított és könnyen használható változata, amely képes befogadni a vállalkozásával kapcsolatos összes kritikus információt. Mechanizmusa az, hogy igazolja a szervezet létezését a világon, miközben a helyi keresőoptimalizálásra összpontosít.

  Miért nem jelenik meg a Hotspot a PS4-en?

Megállapítást nyert, hogy minden kézben okostelefonnal a gyakori keresési kulcsszavak közé tartozik a „közelben” vagy a város/terület neve a helyi megoldásokhoz. Néhány példa: „vízvezeték-szerelő a közelemben”, „bútorbolt a közelemben” vagy „állatház Londonban”.

A növekvő internet-hozzáférés és a felhasználói keresési trendek következtében a Google Business Profile megoldása egyre népszerűbb lett. Manapság a legtöbb közvetlen ügyfélszolgálattal foglalkozó szervezet vagy személy kihasználja annak sokrétű előnyeit ingyenes🆓 profil létrehozásával.

A hiányos vagy szakszerűtlenül létrehozott Google-vállalkozási profil azonban nem éri el az optimális eredményeket egy versenypiacon. A márka és a szolgáltatások bejelentésére szolgáló oszlop online kitöltése szintén nem fogja elérni a kívánt eredményt.

Az lenne a legjobb, ha dolgozna a profilon, hogy optimalizálja azt, hogy elérje a legmagasabb rangot a SERP-eken. A Google algoritmusa számos tényezőn dolgozik annak érdekében, hogy a lekérdezéshez legközelebb álló információkat vegyen fel, ugyanakkor hitelesnek, ellenőrzöttnek, minősítettnek és ajánlottnak is kell lennie.

Folyamat a Google vállalkozásprofil optimalizálásához

Kövesse az alábbi irányelveket, ha a Google Vállalkozásprofil irányítópultjával optimalizált profilt szeretne létrehozni vállalkozása számára.

Vállalkozás neve

A vállalkozás elnevezése identitást és elismerést ad neki. A terméket vagy szolgáltatást meghatározó hasonló vagy azonos kulcsszavakkal rendelkező cégnév ésszerűen működne a keresési rangsorban, feltéve, hogy más paramétereket is megfelelően karbantartanak. Ezért a névben két-három olyan betűt használhat, amely a műhöz kapcsolódó szavakat tartalmazhat.

Online kiskereskedelem/üzlet/szerviz

Az eszköz lehetőséget ad arra, hogy bejelölje a természet sajátosságait az online, a fizikai áruház🏬 vagy az otthoni/egyéb szolgáltatások mellett. A terméket vagy szolgáltatást kereső személy könnyen tudja, hogy mely vállalkozások szolgálnak széles körben vagy találhatók fizikailag a közelben.

A csak szolgáltatásokat kínáló szervezeteknek nincs szükségük a helymeghatározásra a térképen, míg az üzletek esetében a Google telefonon vagy a webhelyen küldött értesítéseken keresztül ellenőrzi.

Üzleti kategória és szolgáltatások

A megfelelő kategória kiválasztása a vállalkozásprofilhoz a megfelelően egyező keresésekhez vezeti, így a potenciális ügyfeleket ügyfélkonverzióvá alakítja. Az elektronikai üzletet kategóriaként kiválasztó villanyszerelők biztosan nem fogják elérni a vevő célját. Így még akkor is, ha profilja jól van optimalizálva, előfordulhat, hogy nem megfelelő keresési eredményben jelenik meg.

Nem fogja tudni kiszolgálni őket, és elveszti hitelességét a piacon. Ehelyett szelektíven fel kell vennie az összes kapcsolódó szolgáltatást, amely sikeresen kezelhető.

Vállalkozás leírásának testreszabása

A vállalkozásleírás rovatban lehetőséged nyílik arra, hogy rövid, 750 karakteres jegyzetet írj a munkakultúrádról. Okosan kell használnia, pontos kulcsszavak vagy kifejezések használatával, amelyek érdekesek, formálisak és teljesek.

Használhatja konkrét termékek vagy helyek nevét, és megemlítheti az árakat vagy ajánlatokat a munka terjedelmével együtt. Szóba kerülhet a szakterületen eltöltött több éves tapasztalat, amely segíti a profil optimalizálását és a vevők közötti bizalom megszerzését.

Képek

A GBP lehetőséget biztosít arra is, hogy képeket adjon hozzá a vállalkozásprofilhoz, amely szintén megjelenik a keresési eredményekben, a Google Térképen és a hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatásokban. Ezzel a funkcióval rendszeresen hozzáadhat több érdekes képet, amelyek leírják az üzletet, és bővítik az ügyfél tudását.

A fényképek valós időben mutatják be a munkát, és hitelesíthetik vállalkozását. A részben található képek jelentős része kritikusan jól működik a profil optimalizálása során, hogy magasabb keresési eredményeket érjen el.

A Google Vállalkozásprofil irányítópultja számos alapvető szakaszt tartalmaz, amelyek hatékonyan segíthetik az optimalizálást.

A GBP optimalizálás tényezői

Vállalkozásprofilod irányítópultja számos egyéb funkcióval is rendelkezik, amelyek hatással lehetnek a SERP-k teljesítményére.

A kulcsszavak szerepe

A kulcsszavaknak mindig fontos szerepük van bármilyen SEO-ban, legyen szó weboldalakról, közösségi médiáról vagy Google-profilokról. E szavak megfelelő kombinációja segíthet abban, hogy jobb szolgáltatás- vagy termékeladóként jelenjen meg a versenytársak között, és több fogyasztót szerezzen vállalkozásának.

  A versenypiacon való felvétel új módja

Áttekintheti az LSI kulcsszavakat és Google Kulcsszótervező, amely egy ingyenes eszköz, amellyel megértheti a potenciális ügyfelek keresési lehetőségeit. Ha nagy mennyiségű kulcsszavakat hatékonyan szerepeltet a profiljában, az a legjobb keresési eredmények között jelenhet meg.

Rendszeres közzététel

Nem szabad figyelmen kívül hagynia a Google-profilban rejlő lehetőségeket vállalkozása népszerűsítésében, és úgy kezelheti, mint más közösségi média portálokat, ha rendszeresen tesz közzé releváns anyagokat a panelen. Ez a folyamat frissíti a profilt, és érvényesíti azt a jobb rangsorolási teljesítmény érdekében.

Dönthet úgy, hogy havonta kétszer változtatásokat hajt végre📆 termékek hozzáadásával, bónuszajánlatok közzétételével, véleményekre válaszolással, frissítések írásával, folyamatosan új képek feltöltésével termékekről és szolgáltatásokról stb.

GBP Insights

Megjeleníti a profiljában lévő tevékenységeket, ami azt jelenti, hogy megtudhatja, hány felhasználó kattint a webes hivatkozásra, néz meg képeket vagy fedezze fel a profilt. Az insights és analytics📈 kiemelkedő felhasználási módja az, hogy megmondja, hogy a profil, a promóció vagy a kommunikáció mely részét kell fejleszteni a nagyobb forgalom generálása érdekében.

Ha egy GMB-profil nagyobb forgalmat ér el, és előkelő helyen szerepel, az azt jelenti, hogy a vállalkozás növekszik, és az ügyfelek hajlandóak megközelíteni.

NAP konzisztencia

Az online jelenlét kialakításának egyik legfontosabb része a NAP fenntartása. A név, cím és telefonszám ☎️ rövidítése. Gondoskodnia kell arról, hogy az internet minden portálján megadja a pontos NAP-adatokat, és ha ez valaha megváltozik, akkor erről hivatalosan értesítenie kell a panelen.

Még a Google algoritmusa is figyeli ezeket a kapcsolattartási és személyazonossági információkat, hogy hitelesítse és rangsorolja a vállalkozást a SERP-ben. Az inkonzisztens részletek hátráltathatják a profil optimalizálását, ezáltal csökkenhet a bizalom az ügyfelek vagy a keresők körében.

Vélemények kezelése

Ha véleményeket kap a Google-vállalkozásprofilról🗣️, az azt jelzi, hogy az emberek érdeklődnek a cége iránt. Ezért hasznos csatorna a jelenlegi és potenciális fogyasztóival való kapcsolattartáshoz. Függetlenül attól, hogy a vélemények előnyben részesítik vagy ellenzik márkáját/szolgáltatását, továbbra is pozitív jelek a számodra, mivel lehetőséged nyílik a negatívumot pozitívra fordítani.

Mindig meg kell próbálnia válaszolni a véleményekre és visszajelzésekre, mivel ez aktívan tartja a profilt, és tájékoztatja Önt az emberek döntéseiről. Míg az elismerést fel kell ölelni, a panaszokra türelemmel és alázatos szavakkal kell válaszolni. Biztosíthatja, hogy a bírálók figyelembe vegyék a visszajelzéseket, és a jövőben improvizáljanak.

Kérdések és válaszok: Ebben a részben válaszolhat a keresőmotorban gyakran ismételt kérdésekre. Ezen a panelen feltehet néhány, a vállalkozásával kapcsolatos rövid kérdést, és válaszolhat rájuk, hogy meggyőzze az ügyfelet. Ez növeli annak esélyét, hogy profilja magasabb pozícióba kerüljön a SERP-eken.

A legfontosabb lépés az, hogy aktív maradjon, és tisztában legyen a Google-profiljában végzett tevékenységekkel, és folyamatosan visszatérjen vagy frissítse az időpontokat, eseményeket, új bevezetéseket, képeket, véleményeket stb.

Saját gondolatom: Google vállalkozásprofil létrehozása

A Google Business Profile vagy GBP egy hatékony eszköz⚓, amely kifejezetten a kisméretű szervezeteknek vagy a helyükön dolgozó szabadúszóknak kedvez. Ezek a vállalkozások a megadott területen vagy városban keresik a fogyasztókat, és egy Google-profil létrehozásával hitelesen a versenytársak közé sorolhatják magukat.

Az eszköz minden szükséges funkcióval rendelkezik a vállalkozás online népszerűsítéséhez és a leadek hatékony generálásához. Ha őszinte erőfeszítésekkel és elemzésekkel egészíti ki a Google-profilt, márkája könnyen bekerülhet a Google keresési eredményei között a legjobbak közé.

Mivel ingyenes💸, elegendő időt szánhat stratégiája megtervezésére és a profil információinak összeállítására. Amint a profilt a Google – bevált optimalizálási technikákkal – hitelesíti, forgalom indul.

Ezután felfedezhet néhány legjobb mesterséges intelligencia-optimalizáló eszközt is, hogy lemaradjon versenytársairól.