PowerPoint sablonok átméretezése

Alapértelmezés szerint a PowerPoint diák szélesvásznú formátumot használ 16:9 arányban. Ha szeretné módosítani a szabványos formátumra (4:3 arány), vagy akár egyéni méretet szeretne létrehozni, a PowerPoint gyors és fájdalommentes módot biztosít ennek megvalósítására.

PowerPoint-sablonok átméretezése

A diák átméretezése a PowerPoint alkalmazásban hatással lesz arra, hogyan jelennek meg a tényleges prezentáció során, és hogyan jelennek meg a tájékoztatókban. Nyissa meg a prezentációt, amelyet átméretezni fogunk, és válassza a „Tervezés” lapot.

Ezután kattintson a „Dia mérete” gombra.

Megjelenik egy menü, amely lehetővé teszi a „Standard” (4:3) vagy a „Widescreen” (16:9) formátum közötti választást. Ha más változtatás nélkül vált át a szabványos formátumra, a menüből kiválaszthatja, és a változtatások életbe lépnek. Ha egy kis egyéni beállítást szeretne végezni, hogy a méretet az Ön igényeihez igazítsa, válassza az „Egyéni diaméret” lehetőséget.

A megjelenő Diaméret ablakban a „Diák mérete” (1) alatti négyzetre kattintva megnyílik egy menü, amely számos különböző lehetőséget kínál. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelőt. Alternatív megoldásként testreszabhatja a diák méreteit, ha beírja a dia méretét a „Szélesség” és „Magasság” mezőkbe (2). Végül kiválaszthatja a diák és a szóróanyag tájolását az „Álló” vagy a „Tájkép” (4) kiválasztásával a megfelelő részben.

Ha elégedett a beállítással, kattintson az „OK” gombra.

Ha ezt a méretet szeretné használni a jövőbeni prezentációkhoz, mentse el ezt a témát, és válassza ki a következő bemutatóhoz. Visszatérve a „Design” fülre, válassza ki a „Témák” csoport jobb alsó sarkában található „továbbiak” nyilat.

A megjelenő menü alján válassza az „Aktuális téma mentése” lehetőséget.

Ekkor megjelenik a Windows Intéző, és kéri, hogy nevezze el és mentse el a témát. Nevezze át, de ne változtassa meg a mentési helyet. Az erre az alapértelmezett helyre mentett témák az egérgombbal kattintva elérhetők a PowerPoint indítóképernyőjén. Ha végzett, kattintson a „Mentés” gombra.

Győződjön meg arról, hogy mentve van. Zárja be az aktuális PowerPoint-prezentációt, és nyissa meg újra a PowerPointot – ezúttal üres prezentációként. A bal oldali ablaktáblában válassza az „Új” lehetőséget.

Az ablak tetején válassza az „Egyéni” lehetőséget.

Ha megfelelően menti, a téma itt fog megjelenni.

Az egyéni téma kiválasztásával új prezentáció nyílik meg az összes beállítással.