PC-hálózat, egér és billentyűzet használati monitor hőtérképekkel

Szeretett volna valaha is megtudni, mennyi időt tölt az interneten, hány szót gépelt be egy nap, vagy hová kattintott a képernyőn? A WhatPulse for Windows mindezt és még sok mást is megtesz. Ez egy funkciókban gazdag program, amely figyeli a billentyűzet- és egérhasználatot, a hálózati sávszélességet, és elküldi ezeket a statisztikákat egy internetes portálra, lehetővé téve a számítástechnika élettartamának legegyszerűbb elemzését. Ez azt is lehetővé teszi, hogy versenyezzen másokkal azáltal, hogy összehasonlítja ezeket a statisztikákat más WhatPulse felhasználókkal.

A WhatPulse felület Áttekintés, Bemenet, Hálózat, Üzemidő, Beállítások és Fiók beállítása lapokra oszlik. Az utolsó, a Fiókok beállítása az a lap, amely az alkalmazás első indításakor üdvözli Önt. Már sejthette, hogy először létre kell hoznia egy fiókot a statisztikák feltöltéséhez. Szerencsére felgyorsíthatja a dolgokat, ha bejelentkezik Facebook-fiókjával. Amikor bejelentkezik, a fennmaradó lapok feloldódnak.

Az Áttekintés lapon madártávlatból megtekintheti a gépéről összegyűjtött különféle információkat, például a számítógépére telepített Windows-verziót, a processzor modelljét, a RAM-ot, a GPU-t, az összes kattintásszámot, a billentyűleütéseket és a sávszélesség-használatot. Az itt található „Impulzus” gombra kattintva az összegyűjtött adatok feltöltődnek egy online szerverre.

További részletekért természetesen átválthat az egyes kategóriákhoz tartozó lapokra. Például az Input (Bevitel) lapon látható a számítógépe által regisztrált billentyűleütések és kattintások száma egy bizonyos időszak alatt. Az időtartam napi, heti, havi, éves és minden időre bontható. Az „összes” beállítás természetesen a program telepítése óta mutat adatokat.

A billentyűleütések alatt található a billentyűzet hőtérképe, amely alapvetően világos és meleg színeket használ, hogy megmutassa, mely billentyűket használták gyakrabban, mint másokat a kiválasztott időszakban, ahogy az alábbi képernyőképen is látható. Ez alatt az alkalmazás megjeleníti az aktuális napon regisztrált kattintások teljes számát.

Ebben a részben van egy egér hőtérkép is. A jobb felső sarokban lévő nyílgombokkal válthat rá. A képernyő kattintott területeit foltokkal jelzi, amelyek színe attól függ, hogy egy adott területre hányszor kattintottak. A piros azokat a területeket jelöli, amelyekre a legtöbb kattintás történt. A fent említett billentyűzetstatisztikákhoz hasonlóan ez az információ különböző időszakokban is megtekinthető.

A Hálózat lapon megtekintheti napi internethasználatát. Az alkalmazás figyelemmel kísérheti az összes hálózati eszköz sávszélesség-használatát, és még országonként is megmutatja a sávszélesség-használatot. Ismét navigálhat a rendelkezésre álló adatok között a jobb felső sarokban található nyílgombokkal.

Az alkalmazás jól kidolgozott, könnyen használható, és bár lehet, hogy nem tartozik azok közé az eszközök közé, amelyekre valóban szüksége van, mindenképpen érdemes kipróbálni, különösen, ha a rendszerfigyelők és a statisztikák iránt érdeklődik. Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 rendszeren működik.

Töltse le a WhatPulse-t