Óraalkalmazásnak álcázott titkosított Android Media Vault

Legyen szó érzékeny pénzügyi információk tolvajoktól való megvédéséről, vagy titkos folyóiratok elrejtéséről fürkésző szobatársa elől, a bizalmas fájlok biztonságban tartása a kíváncsi szemek elől nem igényel korszerű berendezéseket vagy túl drága szoftvert. Manapság az egyes platformokhoz elérhető számos biztonsági alkalmazás segítségével zárolhatja az érzékeny fájlokat okostelefonján vagy táblagépén. Ennek a műfajnak egy új, egyedülálló kiegészítése Androidon a TimeLock, egy ingyenes alkalmazás, amellyel a mobil médiafájljait álca mögé rejtheti. Bárki, aki Android-eszközét használja, a TimeLock egy egyszerű óraalkalmazásnak tűnik, de mögötte egy tároló található a fényképek és videók számára, amelyet 256 bites katonai minőségű AES titkosítás véd. Riasztási funkcióval, valamint „asztali óra” dokkoló móddal is rendelkezik. Nézzük meg közelebbről.

  Üzenetküldés asztaláról Android telefonjára

Ha telefonját gyakran használják érdeklődő barátai vagy testvérei, akkor jó ötlet kiszűrni és elrejteni azokat a fotókat és videókat, amelyeket nem szeretné, hogy lássanak. Még ha kizárja is őket a Galéria alkalmazásból, mindig hozzáférhet a helyi tárhelyről, hacsak nincsenek titkosítva. Itt jön be a TimeLock.

Amikor először indul, a TimeLock végigvezeti Önt egy bevezető körúton, hogy megismerje különböző funkcióit. Ha túl van ezen, meg kell adnia a fájlok titkosításához és későbbi eléréséhez használt jelszót. Íme az érdekesség: a következő analóg órát használjuk a jelszó beállítására és megadására. Egyszerűen mozgassa a perc- és óramutatót a kívánt pozícióba, és érintse meg a középen lévő kis gombot a jelszó kulcsának megadásához.

  Használja a Microsoft Edge szolgáltatást iOS és Android rendszerhez

Ezután az alkalmazás beépített médiatárolójába kerül. A TimeLock a fájljait az alkalmazásba való importálás dátuma szerint rendezi. A trezor eleinte természetesen üres lesz; koppintson a jobb felső sarokban lévő plusz gombra a kívánt tartalom importálásához. A tárolóhoz hozzáadott minden fájl automatikusan titkosításra kerül.

A „Kamera” elemre koppintva azonnal fényképet készíthet, és titkosíthatja a TimeLock segítségével. Ha végzett a fájlok hozzáadásával, gyorsan lezárhatja az alkalmazást az eszköz megrázásával vagy egyszerűen bezárhatja az alkalmazást, ami után meg kell adnia a korábban beállított jelszót a tárolóban lévő fájlok eléréséhez.

A jelszó bármikor módosítható az alkalmazás Beállítások menüjében.

A TimeLock ingyenesen elérhető a Google Play Áruházban. Az alábbi linkről letöltheti készülékére.

  Tisztítsa meg az összes EXIF-adatot fotóiból, mielőtt megosztaná őket [Android]

Telepítse a TimeLock alkalmazást a Play Áruházból