Onyx Boox Poke5 áttekintés: egy zsebméretű erőmű

Kulcs elvitelek

  • Zsebméretű és utazásbarát, kompatibilis az ingyenes e-könyvekkel és hangoskönyvekkel
  • Testreszabható felhasználói élményt kínál a Google Play Áruház kompatibilitásával
  • Nem vízálló, 170 USD+ 40 USD szállítási költség, és az alkalmazások lassan futhatnak

Az eReader szakértőitől Onyx, a Boox Poke5 egy tenyérnyi 6 hüvelykes kialakítás, amely tökéletes utazáshoz. Miközben könnyű funkciókkal rendelkezik, ez a kiadós digitális eszköz lehetővé teszi az e-könyvek, hangoskönyvek és egyéb digitális tartalmak egyetlen kompakt eszközön történő élvezetét, valamint bármilyen Android-alkalmazás telepítését.

Onyx Boox Poke5

Az Onyx Boox Poke5 zsebméretű szórakozást nyújt az e-könyvek és hangoskönyvek rajongóinak. Ez az egyik legjobb e-olvasó azok számára, akik naponta szeretnék magukkal vinni könyveiket.

Onyx márka

Screen E Ink Carta Plus

Felbontás 300dpi

Tárhely 32 GB

Csatlakozás WiFi, Bluetooth, USB-C

Első lámpa Holdfény 2

Android 11 operációs rendszer

Li-on polimer akkumulátor, 1500 mAh

Súlya 160g

Méretek 148 × 108 × 6,8 mm

RAM 2 GB

Dokumentumformátumok: TXT, HTML, RTF, FB2, FB2.zip, DOC, DOCX, PRC, MOBI, CHM, EPUB, JPG, PNG, GIF, BMP, PDF, DjVu, WAV, CBR, CBZ

Audio formátumok MP3

Képernyőméret 6 hüvelyk

USB-C portok

Profik

  • Harmadik féltől származó alkalmazások támogatottak
  • Zseb méretű, tökéletes a hátsó zsebben vagy pénztárcában
  • A számos alkalmazással való kompatibilitás ingyenes e-könyv-forrásokat tesz lehetővé

Hátrányok

  • Nem vízálló
  • Magas ár, különösen a szállítási díjakat figyelembe véve
  • Bonyolult lehet az új felhasználók számára

Onyx Boox Poke5: Mi van a dobozban?

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Az Onyx Boox Poke5 eReader mindent tartalmaz, ami az azonnali kezdéshez szükséges. A csomag tartalmazza a Poke5 eReadert és egy USB-C töltőkábelt. A négymagos CPU-val, 300 PPI-s eInk Carta Plus kijelzővel, kétsávos Wi-Fi-vel és Bluetooth 5.0-val felszerelt Poke5 USB-C és MicroSD kompatibilitással is büszkélkedhet. Ez akár 1 TB-ig bővíthető tárhelyet tesz lehetővé, bár 10 GB ingyenes felhőtárhelyet is tartalmaz.

Jellemzők és bővíthető tárhely

Az eReader vásárlásakor figyelembe kell venni a kompatibilitást, a funkciókat, a tárhelyet és az eszköz által támogatott digitális formátumokat. A Boox Poke5 ezekben a kategóriákban jeleskedik.

  Mi az a 36-os hibakód Macen?

Számos e-könyv-, hangoskönyv-, kép- és médiaformátumot támogat, például TXT, HTML, RTF, FB2, FB2.zip, DOC, DOCX, PRC, MOBI, CHM, EPUB, JPG, PNG, GIF, BMP, PDF, DjVu, MP3, WAV, CBR és CBZ. Így az Onyx ügyfelei különféle forrásokból tölthetnek le tartalmat, hogy élvezhessék eszközeiken. A MicroSD-nyílást és a felhőalapú tárhelyet figyelembe véve rengeteg tartalom letölthető, és útközben is élvezhető.

A Boox Poke5 hangoskönyvek vagy zenehallgatásra is használható Bluetooth-kapcsolattal rendelkező fejhallgatón keresztül. Ezenkívül Bluetooth hangszórót is csatlakoztathat a készülékhez. Ezenkívül az eReader egy kapacitív képernyővel rendelkezik, amely olvasás közben megjegyzéseket és kiemeléseket tesz lehetővé.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

A Poke5 kompatibilis a Google Play Áruházzal, és személyre szabható harmadik féltől származó alkalmazásokkal, mivel Android 11-et futtat. Ez azt jelenti, hogy számos harmadik féltől származó alkalmazást letölthet Boox Poke5 eszközére, és tovább bővítheti az eszköz hasznosságát. Kiváló példa erre egy harmadik féltől származó jegyzetkészítő alkalmazás, amely Bluetooth billentyűzettel párosítható, ha hosszú formátumú jegyzetelésre van szükség.

Ha szeretne fekvő helyzetben olvasni, a Boox Poke5 fekvő és álló módot is kínál a tökéletes kényelem érdekében. Ezt a funkciót sok más népszerű e-olvasó nem kínálja, és jól szemlélteti, hogy az Onyx a felhasználói kényelemre összpontosít az eszköz kialakításában.

Kényelmes és testreszabható felhasználói élmény

Az egyik elsődleges módja annak, hogy a Boox Poke5 felülmúlja versenytársait, az az, hogy az ügyfeleknek kiemelkedő felhasználói élményt biztosít. Más népszerű e-olvasókkal ellentétben, mint például az Amazon Kindle, a Poke5 semmilyen áron nem jelenít meg hirdetéseket a képernyőn. Emiatt a fogyasztóknak nem kell magasabb árat fizetniük, hogy ne zavarják őket a készülékeiken megjelenő nem kívánt hirdetések. Ez a kis változtatás előnyt jelent az Amazon Kindle Paperwhite erőműhöz képest, amely a Boox Poke5 egyik legnagyobb versenytársa.

Az értékesítés hiányán túl a Boox Poke5-nek arra is van idő, hogy kezelje a felhasználó alvási egészségi állapotával és a szem megerőltetésével kapcsolatos aggályait.

Kéttónusú világítási rendszerrel rendelkezik. Ez a rendszer meleg és hideg állítható fénytónusokkal büszkélkedhet, állítható fényerővel kombinálva a szem megerőltetésének optimális csökkentése érdekében. Ezek a testreszabható beállítások nagy különbséget jelentenek a kényelmes olvasási idő hosszában, különösen gyenge fényviszonyok mellett.

A lapozási sebesség az e-könyvek élvezete közben jó ütemű, és nem érezhető késésnek a hosszú távú használat során.

  Hogyan segíthet az Apple Watch vészhelyzetben

A Boox Poke5 könnyű hozzáférést biztosít az ingyenes digitális szórakozáshoz, mivel kompatibilis az olyan általános könyvtári alkalmazásokkal, mint a Libby, az Overdrive és a Hoopla. Az olyan alkalmazások, mint a Libby Library App, lehetővé teszik a könyvtár tagjai számára, hogy megtekintsék a digitális forrásokat, beleértve az e-könyveket és a hangoskönyveket, és közvetlenül elküldjék őket a Boox Poke5-re, hogy élvezhessék. Azáltal, hogy közvetlenül csatlakozik ezekhez a hatalmas erőforrásokhoz, az Onyx lehetővé teszi a felhasználók számára a tartalomhoz való egyszerű, ingyenes utat.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

A Boox Poke5 egyik leglenyűgözőbb tulajdonsága a piaci versenytársakhoz képest a mágneses borítás. Bár a készülék doboza nem tartalmazza, a burkolat megéri a befektetést (30 dollár), mivel védi a készülék hátulját és elejét is.

Az eReader hátuljához mágnesesen rögzítve a burkolat könnyen és biztonságosan a helyén marad. A kissé kevésbé erős mágneses előlap könnyedén záródik és nyílik, hogy megvédje a készülék képernyőjét használaton kívül, és a Poke5-öt automatikusan alvó üzemmódba kapcsolja, ha bezárja. Ez a borítás védi a Poke5-öt, miközben elegáns és minimalista esztétikát is biztosít.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

A Boox Poke5 akkumulátorának élettartama megfelelő. Az 1500 mAh-s akkumulátor jelentős számú üzemórát biztosított, mielőtt a mellékelt USB-C kábellel újra kellett volna tölteni. A pontos idő a használati típus és a képernyő fényereje szerint változott, de átlagosan egy teljesen feltöltött akkumulátor 10 óra aktív használati időt biztosított. Amikor a készülék alvó üzemmódban volt, a fedelet felhúzva, szinte egyáltalán nem észlelték az akkumulátor lemerülését.

Egy átlagos eReader-felhasználó számára a Boox Poke5-öt valószínűleg csak hetente vagy kéthetente kell újratölteni.

Néhány hátrány és egy zavaró interfész

Az Onyx Boox Poke5 lenyűgöző eszköz; azonban nem mentes a hátrányaitól. A legfontosabb, hogy a készülék nem vízálló. Azok számára, akik a medencében vagy a fürdőben szeretnének olvasni, ez egy üzlettörés.

Ezenkívül az operációs rendszer zavaró lehet egyes felhasználók számára. Bár testreszabható összetétele és sok harmadik féltől származó alkalmazással való kompatibilitása személyre szabott élményt tesz lehetővé, az egyszerűbb felületet kedvelők számára is ijesztő lehet.

Az eszköz használata nem olyan intuitív, mint néhány egyszerűbb e-olvasó a piacon. Emiatt azok számára, akik szeretik az egyszerűséget, és nem szeretnek időt szánni számos részlet megtanulására és testreszabására, a piacon lévő egyéb eszközök jobban megfelelhetnek.

  Hogyan védje meg készülékeit extrém hőségben

Fontos megjegyezni, hogy a Boox Poke5 kisebb, 6 hüvelykes képernyője nem teszi lehetővé, hogy egy e-könyv olvasása közben annyi szó jelenjen meg minden oldalon. Emiatt előfordulhat, hogy a felhasználóknak gyakrabban kell lapozniuk más népszerű eszközökhöz képest, mint például a Rakuten Kobo Elcipsea vagy az Amazon Kindle Paperwhite sorozat. Ez a probléma enyhíthető a típus méretének a felhasználó preferenciáinak megfelelő beállításával.

Vásárláskor az egyik első dolog, amit a legtöbben figyelembe vesznek, az az eszköz árfekvése. Az Onyx Boox Poke5 ára 170 dollár, míg az Amazon Kindle Paperwhite ára 139 dollár. Bár nem a legolcsóbb eReader a piacon, a Boox Poke5 méltányos áron kínálja az eszköz képességeit, amelyek felülmúlják az Amazon Kindle Paperwhite-ét.

Ha azonban a vásárló az Egyesült Államokba történő szállítást rendeli meg, fontos megjegyezni, hogy további 40 USD szállítási díj kerül felszámításra, így az eszköz költsége 210 USD. A versenytársak, például az Amazon által kínált gyors és ingyenes szállítási lehetőségek korában az Onyx szállítási díjai jelentős hátrányt jelentenek a Boox Poke5 vásárlásakor.

Amikor a Boox Poke5-öt a harmadik féltől származó alkalmazásokkal való kompatibilitása miatt választja, fontos megjegyezni, hogy jelenleg az alkalmazások nem futnak olyan gyorsan, mint más eszközökön. Úgy tűnik, hogy az Onyx tisztában van ezzel a problémával, és a későbbiekben várható firmware-frissítésekkel együtt fejlesztések, valamint új funkciók.

Érdemes megvenni az Onyx Boox Poke5-öt?

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Összességében a Onyx Boox Poke5 kiváló eReader azok számára, akik útközben szeretnének olvasni. Hihetetlenül kompakt, és könnyen elfér a legtöbb pénztárcában, sőt néhány hátsó zsebben is. Az opcionális burkolat az egyik legkarcsúbb és legtartósabb a piacon.

Ennek az eReadernek a piacon lévő népszerű versenytársakhoz képest valamivel nagyobb súlya, a kiváló minőségű borítóval párosítva, luxus érzést kelt a Poke5 olvasása közben.

Onyx Boox Poke5

Az Onyx Boox Poke5 zsebméretű szórakozást nyújt az e-könyvek és hangoskönyvek rajongóinak. Ez az egyik legjobb e-olvasó azok számára, akik naponta szeretnék magukkal vinni könyveiket.

Onyx márka

Screen E Ink Carta Plus

Felbontás 300dpi

Tárhely 32 GB

Csatlakozás WiFi, Bluetooth, USB-C

Első lámpa Holdfény 2

Android 11 operációs rendszer

Li-on polimer akkumulátor, 1500 mAh

Súlya 160g

Méretek 148 × 108 × 6,8 mm

RAM 2 GB

Dokumentumformátumok: TXT, HTML, RTF, FB2, FB2.zip, DOC, DOCX, PRC, MOBI, CHM, EPUB, JPG, PNG, GIF, BMP, PDF, DjVu, WAV, CBR, CBZ

Audio formátumok MP3

Képernyőméret 6 hüvelyk

USB-C portok