Nyomtatási hiba javítása Windows 10 rendszerben

Ha irodai környezetben vagy oktatási intézményben tartózkodik, akkor tudnia kell, milyen fontosak a nyomtatók! Ezeken a helyeken a nyomtatók segítenek nyomtatott másolatok készítésében a dokumentumokról és fájlokról, ha szükséges. Ez a nyomtatási folyamat nem olyan egyszerű, mint gondolná. A zökkenőmentes nyomtatási folyamat érdekében a nyomtatási és spooling szolgáltatásnak futnia kell a Windows 10 rendszerű számítógépen. A nyomtatási sorbaállítási szolgáltatás hozzáadja a papírt a nyomtatási sorhoz. A csatlakoztatott nyomtató pedig felveszi a feladatot, és a tartalom papírra történő kinyomtatásával fejezi be a folyamatot. Ezeket az adatokat USB-kábellel, Ethernet- vagy Wi-Fi-kapcsolaton keresztül továbbítja a nyomtatáshoz. Ha a nyomtatója nem nyomtat papírt, hibaüzenetet kap a Windows 10 üzenet nyomtatása során. Ha problémái vannak azzal, hogyan folytassa ezt a nyomtatási hibaüzenetet a Windows 10 rendszerű számítógépén, ez az útmutató rávilágít rá. Szóval, olvass tovább!

A nyomtatási hibák javítása Windows 10 rendszerben

A Nyomtatási hiba üzenetet általában a meglazult kapcsolat vagy az elavult nyomtató-illesztőprogramok okozzák. Amikor ez a párbeszédpanel megjelenik a képernyőn, akkor egy hivatkozási hibakód kísérheti, vagy kód hiánya. Ügyeljen arra, hogy ne keverje össze ezt a problémát a hiányzó vagy sérült tintapatron hibáival. Ezek azok a különböző lépések, amelyeket a Windows 10 rendszerű számítógépen használhat a Nyomtatási hibaüzenet hibáinak megoldására.

Mi okozza a hibát az üzenet nyomtatása során?

Felsoroltuk azokat a lehetséges okokat, amelyek az említett hibaüzenetet okozhatják számítógépén.

 • Windows 10 hálózati nyomtató hiba
 • A Windows nem tud csatlakozni a nyomtatóhoz
 • Állapothiba nyomtatás
 • A nyomtató hibás állapotban van
 • Hiba történt a vezeték nélküli nyomtató nyomtatása közben
 • Nyomtatóhiba 0x00000709 Windows 10 rendszerben
 • Hiba történt a HP/Brother/Canon/Epson nyomtatás során
 • Hiba a Windows 10/11/7 nyomtatása során
 • Nyomtatási problémák a Windows 10 frissítéssel
 • Hiba a PDF-nyomtatás során Windows 10
 • Nyomtatási hiba a Windows 10 újraindításakor

Mi okozza a Nyomtatóállapot-hibát a nyomtatás során Windows 10 rendszeren?

Íme néhány nélkülözhetetlen ok, amelyek hibaüzenetet okoznak a Windows 10 rendszerű számítógépen. Olvassa el figyelmesen őket, hogy megtudja, melyik okoz gondot.

 • A nyomtató nincs bekapcsolva
 • A nyomtató nincs csatlakoztatva a számítógéphez
 • A Wi-Fi vagy az USB kapcsolat nincs megfelelően beállítva
 • A laza kapcsolat vagy az elavult USB-illesztőprogramok szintén problémát okoznak
 • Néhány alapvető szolgáltatás nem fut a számítógépén

Íme néhány elképesztő hack, amelyek segítenek kijavítani a nyomtatási hibaüzenetet. Mielőtt azonban követné az alábbi módszereket, indítsa újra a Windows 10 számítógépet, hogy megoldja az eszközhöz kapcsolódó ideiglenes hibákat. Ha a számítógép újraindítása után nem sikerült megoldani a problémát, kövesse az alábbi módszereket.

1. módszer: Hardverproblémák elhárítása

A papír és a tinta a nyomtatási folyamat két alapvető összetevője. A papírt a tálcára kell helyezni, és ez ki lesz húzva a készülékből. A papír kinyomtatása után ismét kihúzza a készülékből. Ha ezen tényezők bármelyike ​​nem felel meg, akkor szembe kell néznie a tárgyalt problémával.

 • Ha a papírtálca megsérül, az eszköz nem tudja kihúzni a papírt, és hibaüzenetet küld a Windows 10 üzenet nyomtatása során. Ellenőrizze, hogy a papírtálca üres-e és nem törött-e. Ha törött, cserélje ki a papírtálcát.
 • Ha úgy találja, hogy a tálca ki van ütve a helyéről, ezt egyszerűen megjavíthatja, ha a papírtálcát a megfelelő helyre helyezi. Másrészt, ha a tálca eltört, kérjen szakember segítséget a javításához.
  A Windows Defender szolgáltatás javítása nem indul el Windows 10 rendszeren

2. módszer: Nyomtatókapcsolat hibaelhárítása

Ha nyomtatóállapot-hibával szembesül, nyomtatási hibával szembesül, az eszköz azt akarja közölni a felhasználókkal, hogy valami nincs rendben a nyomtató és a rendszer között USB-kábelen vagy hálózati kapcsolaton keresztül létrehozott kommunikációban. A Windows 10 nyomtatóállapot-hiba megoldásához ellenőrizze, hogy a következő lépések teljesülnek-e vagy sem.

1. A nyomtató újraindításához kapcsolja ki a nyomtató tápellátását, majd kapcsolja be újra.

2. Most ismét ellenőrizze a nyomtató csatlakoztatását.

3. Ha a nyomtatót USB-kábellel csatlakoztatta, győződjön meg arról, hogy a kábel megfelelően működik, és a csatlakozók szorosan illeszkednek. Az USB-portot is válthatja, hogy megnézze, ez megoldja-e a problémát.

4. Ha a nyomtatót vezetékes hálózaton keresztül csatlakoztatta, ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakozik-e a kábelhez. Azt is ellenőrizheti, hogy a nyomtató jele villog-e vagy sem.

5. Ha a rendszer és a nyomtató csatlakoztatása vezeték nélküli hálózaton keresztül történik, győződjön meg arról, hogy a nyomtató csatlakozik a számítógépes hálózathoz, és a vezeték nélküli ikon világít, jelezve, hogy Ön csatlakozott.

3. módszer: Futtassa a Nyomtató hibaelhárítót

Az eszközzel vagy szolgáltatással kapcsolatos problémák legegyszerűbb és leggyorsabb módja a hozzá tartozó hibaelhárító futtatása. A Windows 10 tartalmaz egy hibaelhárító eszközt számos probléma megoldására, és a nyomtatóproblémák is ezek közé tartoznak. A nyomtató hibaelhárítója számos műveletet automatikusan végrehajt, például újraindítja a nyomtatási sorkezelő szolgáltatást, törli a sérült spool-fájlokat, ellenőrzi, hogy a meglévő nyomtató-illesztőprogramok elavultak-e vagy sérültek-e stb. A Nyomtatóhiba-elhárító futtatásához kövesse a cikkünkben említett lépéseket.

Megjegyzés: Válassza a Nyomtató lehetőséget az Üzembe helyezés és futás menüben, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a nyomtató hibaelhárítójának futtatásához.

Ellenőrizze, hogy javította-e a Windows 10 nyomtatási hibáját.

4. módszer: Ellenőrizze a nyomtatóport beállításait

Kevés felhasználó javasolta, hogy a Windows 10 nyomtatóállapot-hibája megoldható néhány nyomtatóport-beállítás módosításával az alábbiak szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be a Vezérlőpult parancsot. Ezután kattintson a Megnyitás gombra.

2. Állítsa be a Nézet > Kategória lehetőséget, majd kattintson az Eszközök és nyomtatók megtekintése opcióra.

3. Most kattintson jobb gombbal a nyomtatójára, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.

4. Váltson a Portok fülre, és keresse meg azt a portot, amelyhez az eszköz csatlakozik.

5. Ezután jelölje be a nyomtató USB érintkezőjét tartalmazó jelölőnégyzetet.

6. Mentse el a változtatásokat az Alkalmaz és az OK gombra kattintva.

Megjegyzés: Az is lehetséges, hogy a nyomtatója jól működik, de a nyomtatási kérelmet nem a megfelelő nyomtatóra küldte. Ez akkor fordulhat elő, ha több nyomtató van telepítve a számítógépére. Állítsa be a használni kívánt nyomtatót alapértelmezett nyomtatóként a probléma megoldásához. Ezért kattintson jobb gombbal a nyomtatójára, és válassza a Beállítás alapértelmezett nyomtatóként lehetőséget.

5. módszer: Tiltsa le a Nyomtatási sorkezelő szolgáltatást

A nyomtatási sorkezelő egy közvetítő fájl/eszköz, amely koordinálja a számítógép és a nyomtató között. A spooler kezeli a nyomtatóra küldött összes nyomtatási feladatot, és lehetővé teszi a még feldolgozás alatt álló nyomtatási feladatok törlését. Problémák léphetnek fel, ha a Print Spooler szolgáltatás megsérül, vagy ha a spooler ideiglenes fájljai megsérülnek. A szolgáltatás újraindítása és ezen ideiglenes fájlok törlése segíthet a számítógépen a Windows 10 nyomtatási hibáinak megoldásában.

1. A nyomtatásisor-fájlok törlése előtt le kell állítani a háttérben folyamatosan futó Print Spooler szolgáltatást. Ehhez nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be a Services parancsot. Ezután kattintson a Megnyitás gombra.

2. Olvassa be a Helyi szolgáltatások listáját, hogy megtalálja a Nyomtatási sorkezelő szolgáltatást. Ha megtalálta, kattintson a jobb gombbal a Nyomtatási sorkezelő szolgáltatásra, és válassza a helyi menü Tulajdonságok menüpontját (vagy kattintson duplán egy szolgáltatásra a tulajdonságainak eléréséhez).

3. Kattintson a Leállítás gombra a szolgáltatás leállításához.

Megjegyzés: A bezárás helyett minimalizálja a Szolgáltatások ablakot, mivel az ideiglenes fájlok törlése után újra kell indítanunk a szolgáltatást.

  A fekete asztali háttér javítása a Windows rendszerben

4. Most nyissa meg a Windows Fájlkezelőt a Windows + E billentyűk együttes lenyomásával, és navigáljon a következő elérési útra.

C:WINDOWSsystem32spoolprinters

Megjegyzés: Elindíthatja a futtatási parancsmezőt is, írja be a %WINDIR%system32spoolprinters parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a kívánt cél közvetlen eléréséhez.

5. Nyomja le egyszerre a Ctrl + A billentyűket a nyomtatók mappájában lévő összes fájl kiválasztásához, majd nyomja meg a törlés gombot a billentyűzeten a törléshez.

6. Maximalizálja/váltson vissza a Szolgáltatások alkalmazás ablakába, és kattintson a Start gombra a Print Spooler szolgáltatás újraindításához.

Mostantól képesnek kell lennie kijavítani a nyomtató állapotáról szóló hibaüzenetet, és képesnek kell lennie a dokumentumok problémamentes kinyomtatására.

6. módszer: Módosítsa a nyomtatásisor-kezelő szolgáltatás helyreállítási beállításait

A nyomtatási sorkezelő szolgáltatás helytelen helyreállítási beállításai is okozhatnak nyomtatóállapot-hibát a készülékkel történő nyomtatáskor. Ezért meg kell győződnie arról, hogy a helyreállítási beállítások helyesek, különben a nyomtatóspooler nem indul el automatikusan.

1. Nyissa meg a Szolgáltatások ablakot az előző módszerhez hasonlóan.

2. Keresse meg a Print Spooler elemet, majd kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.

3. Váltson a Helyreállítás lapra, és győződjön meg arról, hogy három hibalap a Szolgáltatás újraindítása értékre van állítva.

4. Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra a beállítások mentéséhez. Most nézze meg, hogy ki tudja-e javítani a Windows 10 nyomtatóállapot-hibáját.

7. módszer: Frissítse a nyomtató-illesztőprogramokat

Minden számítógép-perifériához tartozik egy sor szoftverfájl, amely hatékonyan kommunikál a számítógépével és az operációs rendszerrel. Ezeket a fájlokat eszközillesztőknek nevezzük. Ezek az illesztőprogramok minden eszköznél és gyártónál egyediek. Ezenkívül fontos, hogy a megfelelő illesztőprogram-készlet legyen telepítve ahhoz, hogy egy külső eszközt probléma nélkül használhasson. Az illesztőprogramokat is folyamatosan frissítik, hogy azok kompatibilisek legyenek az új Windows-verziókkal. Ha az illesztőprogramok nincsenek frissítve a legújabb verziókra, frissítse őket az Eszközillesztők frissítése Windows 10 rendszeren című útmutatónk követésével.

8. módszer: Nyomtató-illesztőprogram-frissítések visszaállítása

Néha a nyomtató-illesztőprogramok aktuális verziója ütközéseket okozhat, és ebben az esetben vissza kell állítania a telepített illesztőprogramok korábbi verzióit. Ezt a folyamatot az illesztőprogramok visszaállításának nevezik, és egyszerűen visszaállíthatja a számítógép illesztőprogramjait a korábbi állapotukba, ha követi az Illesztőprogramok visszaállítása Windows 10 rendszeren útmutatónkat.

Várja meg, amíg az illesztőprogramok korábbi verziói települnek a Windows 10 rendszerű számítógépre. Ha elkészült, ellenőrizze, hogy javította-e a Windows 10 nyomtatási hibáját.

9. módszer: Telepítse újra a nyomtató-illesztőprogramokat

A nem kompatibilis illesztőprogramokat újra kell telepíteni a hibaüzenet-nyomtatási problémák megoldásához. Javasoljuk, hogy az eszközillesztőket csak akkor telepítse újra, ha frissítésükkel nem érhető el hibajavítás. Az illesztőprogramok újratelepítésének lépései nagyon egyszerűek, és ezt megteheti egy harmadik féltől származó alkalmazás használatával vagy a lépések manuális végrehajtásával, az Illesztőprogramok eltávolítása és újratelepítése a Windows 10 rendszeren című útmutatónk szerint.

A nyomtató-illesztőprogramok újratelepítése után ellenőrizze, hogy hall-e hangot a Logitech hangszóróiból.

10. módszer: Telepítse újra a nyomtató-illesztőprogramokat kompatibilitási módban

Kevés felhasználó javasolta, hogy a nyomtató-illesztőprogramok kompatibilitási módban történő újratelepítése segített nekik megoldani a nyomtatóállapot-hiba nyomtatási problémáját. Íme néhány utasítás ugyanerre vonatkozóan.

1. Kattintson a Windows billentyűre, és írja be az Eszközkezelő szót. Ezután kattintson a Megnyitás gombra.

2. Bontsa ki a Nyomtatási sorok elemet, majd kattintson jobb gombbal a nyomtató eszközére, és válassza az Eltávolítás lehetőséget.

3. Ha megerősítést kér, kattintson ismét az Eltávolítás gombra.

4. Most látogasson el a nyomtató-illesztőprogram letöltési weboldalára (pl. HP), és töltse le a legújabb illesztőprogramokat nyomtatójához.

5. Kattintson a jobb gombbal a telepítőfájlra, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.

Megjegyzés: Ha az illesztőprogramok zip fájlban vannak, győződjön meg róla, hogy az összes fájlt kicsomagolta, majd kattintson a jobb gombbal az .exe fájlra.

6. Váltson a Kompatibilitás fülre, és kattintson a Program futtatása kompatibilitási módban lehetőségre.

  Az 5 legjobb szoftver a dalbillentyűk megtalálásához (Windows 10)

7. A legördülő menüből válassza ki a Windows 7 vagy 8 rendszert, majd kattintson a Program futtatása rendszergazdaként lehetőségre.

8. Végül kattintson duplán a telepítőfájlra, és várja meg, amíg az illesztőprogramok telepítésre kerülnek a készülékre.

9. Ha végzett, indítsa újra a számítógépet, és nézze meg, hogy kijavíthatja-e a nyomtató állapothibáját a Windows 10 rendszerrel.

11. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Továbbá, ha hibák vannak a számítógépen, azokat csak a Windows frissítése után lehet javítani. A Microsoft rendszeres frissítéseket ad ki, hogy kijavítsa ezeket a hibákat, ezáltal javítva a Windows 10 nyomtatási hibáját. Ezért győződjön meg arról, hogy frissítette a Windows operációs rendszert, és ha bármilyen frissítés folyamatban van, használja a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése útmutatónkat.

A Windows operációs rendszer frissítése után ellenőrizze, hogy a Windows 10 nyomtatóállapot-hibája megoldódott-e.

12. módszer: Csatlakoztassa újra a nyomtatót

Ha a fenti lépések mindegyike nem segít a Windows 10 nyomtatóállapot-hibájának kijavításában, előfordulhat, hogy teljesen el kell távolítania a meglévő illesztőprogramokat és a nyomtatót, majd újra kell telepítenie őket. Ugyanez a folyamat egyszerű, de meglehetősen hosszadalmas, de úgy tűnik, hogy ez javítja a hibaüzenetet a Windows PC-n. Mindenesetre az alábbiakban bemutatjuk a nyomtató eltávolításának és újbóli hozzáadásának lépéseit.

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Windows + I billentyűk együttes lenyomásával, és válassza az Eszközök beállítása lehetőséget.

2. Lépjen a Nyomtatók és szkennerek beállításaihoz a bal oldali ablaktáblában.

3. Keresse meg a problémás nyomtatót a jobb oldali panelen, és kattintson rá egyetlen kattintással a beállítások eléréséhez. Válassza az Eszköz eltávolítása lehetőséget, hagyja befejezni a folyamatot, majd zárja be a Beállításokat.

4. Írja be a Print Management kifejezést a Windows keresősávjába a Windows + S billentyűk együttes lenyomásával, majd nyomja meg az Enter billentyűt az alkalmazás megnyitásához.

5. Kattintson duplán az Összes nyomtató elemre (a bal vagy a jobb oldali panelen mindkettő megfelelő), és nyomja meg a Ctrl + A billentyűket az összes csatlakoztatott nyomtató kiválasztásához.

6. Kattintson a jobb gombbal bármelyik nyomtatóra, és válassza a Törlés parancsot.

7. Itt az ideje, hogy visszahelyezze a nyomtatót, de először húzza ki a nyomtatókábelt a számítógépből, és indítsa újra. Miután a számítógép újraindult, megfelelően csatlakoztassa újra a nyomtatót.

8. Kövesse a fenti 1. és 2. lépést a Nyomtató és szkenner beállítások megnyitásához.

9. Kattintson a Nyomtató és szkenner hozzáadása gombra az ablak tetején.

10. A Windows most automatikusan elkezdi keresni a csatlakoztatott nyomtatókat. Ha a Windows sikeresen észleli a csatlakoztatott nyomtatót, kattintson a bejegyzésére a keresési listában, és válassza az Eszköz hozzáadása lehetőséget, ha vissza kívánja adni, ellenkező esetben kattintson a A kívánt nyomtató nem szerepel hivatkozásra.

11. A következő ablakban válassza ki a megfelelő opciót a választógombjára kattintva (például válassza a Saját nyomtató egy kicsit régebbi lehetőséget. Segítsen megtalálni, ha a nyomtató nem USB-t használ a csatlakozáshoz, vagy válassza a Bluetooth hozzáadása, vezeték nélküli lehetőséget vagy hálózaton felfedezhető nyomtatót vezeték nélküli nyomtató hozzáadásához), majd kattintson a Tovább gombra.

12. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a nyomtató újratelepítéséhez.

Most, hogy sikeresen újratelepítette a nyomtatót, próbáljon meg egy tesztoldalt kinyomtatni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van.

1. Nyissa meg a Windows beállításait, és kattintson az Eszközök elemre.

2. A Nyomtatók és szkennerek oldalon kattintson az imént visszaadott és tesztelni kívánt nyomtatóra, majd kattintson a Kezelés gombra.

3. Végül kattintson a Tesztoldal nyomtatása lehetőségre. Csukja be a fülét, és figyelmesen figyelje a nyomtatója hangját egy oldal nyomtatása közben, és örüljön.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és kijavította a nyomtatási hibákat a Windows 10 rendszerben. Tudassa velünk, melyik módszer vált be a legjobban. Továbbá, ha bármilyen kérdése/javaslata van ezzel a cikkel kapcsolatban, akkor nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba.