Nyomtatás Wordben, hogy hagyjon helyet a lyukasztásnak

A lyukasztók remekül beilleszthetik a nyomtatott dokumentumokat egy iratgyűjtőbe. A lyukasztások sajnos nem olyan nagyszerűek, ha véletlenül különböző szavakat vágnak le a munkája során. Könnyedén beállíthatja a Word-dokumentum margóit, hogy helyet csináljon, ha lyukasztót használ, vagy előre lyukasztott papírra nyomtat.

Ahhoz, hogy helyet hagyjon a lyukasztásnak, módosítania kell a dokumentum elrendezését. Érdemes ezt előre megtenni, így láthatja, hogy a margók mozgatása hogyan befolyásolja a dokumentum elrendezését.

A margók méretének meghatározásához vegye figyelembe a lyukasztó vagy az előre lyukasztott papír méretét. A legtöbb lyukasztó (függetlenül attól, hogy két lyukat a tetejére vagy három lyukat az oldal szélére) lyukaszt körülbelül 0,5 hüvelykre a papír szélétől. Javasoljuk, hogy mérje meg a lyukasztást vagy a papírt, hogy megbizonyosodjon róla, és talán még egy kicsit nagyobb margót is készíthet. Ha például az ütés mérete 0,5 hüvelyk, a biztonság kedvéért érdemes lehet 0,75 hüvelykes margót tenni.

Ha tudja, mekkora margót készíthet, lépjen a Word „Elrendezés” lapjára, és kattintson a „Margók” gombra.

A lyukasztóhoz csak a papír egyik oldalán kell a margókat módosítania, ezért lépjen tovább, és kattintson az „Egyéni margók” parancsra a legördülő menüben.

Módosítania kell a margókat azon az oldalon, amelyen a lyukasztást kívánja végezni. Ha például lyukasztást ad a dokumentum tetejére, akkor a méretét a „Felső” margóhoz adja hozzá. Ha balra helyezi őket, akkor hozzáadja a „Bal” margóhoz.

Itt 0,75 hüvelyket adunk a Word alapértelmezett 1,0 hüvelykes felső margójához, hogy helyet biztosítsunk egy kétlyukú lyukasztásnak az oldal tetején.

Ha olyan kétoldalas dokumentumot nyomtat, amely egy iratgyűjtőbe kerül, és így könyvet alkot, akkor a bal vagy jobb margók beállítása helyett érdemes a „Gutter” margót módosítani. A csatornamargó-beállítás extra teret ad az egyes oldalak belső margójához, így az oldalak elülső részének bal margójához (általában a páratlan oldalak) és a jobb margóhoz az oldalak hátoldalán (általában a páros oldalak).

Ha beállította a margókat, nyomja meg az „OK” gombot, és a margók mentésre kerülnek. Most már lyukakat üthetsz ki szíved örömére!