Növelje a termelékenységet 10 módon

Kétségtelen, hogy a generatív mesterséges intelligencia megváltoztatta azt, ahogyan a mesterséges intelligenciát mindennapi feladataink során használjuk.

A Windows 11-en belül elérhető Copilot segítségével mostantól javíthatja a termelékenységet, és megváltoztathatja a Windows különböző funkcióinak használatát és elérését.

Tehát minden késedelem nélkül kezdjük.

Mi az a Microsoft Copilot?

A Microsoft másodpilótája egy mesterséges intelligencia-társ, amelyet különféle Microsoft-alkalmazásokban és -szolgáltatásokban használhat. Ide tartozik a GitHub, a Microsoft 365, az Edge, a Bing és a Windows 11.

A mesterséges intelligencia által vezérelt ökoszisztémával a Microsoft célja, hogy olyan eszközöket biztosítson Önnek, amelyek produktívak maradhatnak, és javíthatják a munkafolyamatokat anélkül, hogy harmadik féltől származó AI-társra támaszkodnának.

Tehát, ha a Microsoft Office-alkalmazás-csomagját használja (csak a Microsoft 365 verzióhoz érhető el), például a PowerPoint, az Outlook, a Teams, az Excel és a Word, akkor a Copilot AI segítségével különféle feladatokat hajthat végre, például egyedi szöveget generálhat, javaslatokat kaphat. utazáshoz segít vázlatok létrehozásában az Outlookban vagy összefoglaló táblázatokban. A lehetőségek végtelenek, és a felhasználón múlik, hogyan használják ki őket.

Hogyan lehet engedélyezni a másodpilótát a Windows 11 rendszerben?

Ha még nem engedélyezte a másodpilótát a Windows rendszerben, kövesse a Copilot AI engedélyezése Windows 11 rendszeren című remek útmutatónkat.

Az útmutató tartalmazza a másodpilóta Windows 11 rendszeren különböző módszerekkel történő engedélyezéséhez szükséges összes lépést.

  Hogyan konfiguráljunk tűzfalat Debianon UFW segítségével

A másodpilóta használata a termelékenység javítására a Windows 11 rendszerben

Az első dolog, amit tudnia kell, hogy hogyan érheti el gyorsan a Windows Copilotot. Hozzáférhet közvetlenül a tálcáról vagy a Windows Key + C billentyűkombináció megnyomásával. Hozzáférhet egy jól elkészített felhasználói felülethez, ahol kommunikálhat a Copilottal.

Három beszélgetési stílushoz kínál hozzáférést. Ezek tartalmazzák:

  • Kreatívabb: átkapcsolja a Copliotot, hogy kreatívabb módon válaszoljon. Ahogy a kreativitás eluralkodik, láthatja, hogy a Copilot nem törekszik a tények pontosságára. Felhasználóként használhatja a kreatív stílust e-mailek és weboldalak tartalmának írására, vagy kreatív tartalmat írhat a közösségi médiára.
  • Kiegyensúlyozottabb: Tökéletesen illeszkedik a legtöbb felhasználóhoz, mivel kiegyensúlyozott megközelítést alkalmaz a kérdések és kérdések megválaszolásához.
  • Pontosabb: Ha tényekkel dolgozik vagy kutatást végez, akkor azt szeretné, ha a Copilot pontosabb lenne, és ez a mód lehetővé teszi, hogy ezt megtegye.

A Copilot használata egy alkalmazás elindításához

Mivel a Copilot integrálva van a Windows 11 rendszerrel, bármilyen helyi alkalmazás elindításához használhatja. Mindössze annyit kell tennie, hogy megkéri a Copilotot, hogy indítsa el az alkalmazást.

Ez sokkal gyorsabb, mintha megnyitná az alkalmazást a Start menüből vagy a Keresés opciót a Windows 11 rendszerben.

Módosítsa a számítógép beállításait – Sötét mód, Bluetooth és egyebek

A Copilot segítségével módosíthatja a számítógép beállításait is. A Windows 11 egyik népszerű másodpilóta használati esete a sötét módra váltás. A Copliot segítségével sötét módba válthat egy egyszerű paranccsal: „Turn on Dark Mode”.

Ezenkívül elindíthatja a Windows beállításait is, hogy saját maga hajtsa végre a módosításokat. A használati esetek itt nem érnek véget, hiszen a fájlok böngészéséhez elindíthatja a Fire Explorer programot is.

Mindössze annyit kell tennie, hogy írja be a következő parancsokat.

  • Nyissa meg a Windows beállítások főpaneljét → „A Windows beállítások megnyitása”
  • Böngésszen a számítógépen lévő fájlok között → „A File Explorer indítása”
  9 Hasznos gazdagéppéldák DNS-adatok lekérdezéséhez

Ezen parancsok mindegyikében a Copilot megerősítést kér. Kattintson az „Igen” gombra a folytatáshoz. A művelet során rövid kontextust is ad arról, hogy mit fog tenni.

Készítsen képernyőképet

A Windows 11 másodpilóta trükkjei közül az egyik kedvencem a képernyőképek zökkenőmentes készítése.

Mindössze annyit kell tennie, hogy megkéri a Copilt, hogy készítsen képernyőképet, és megnyílik a Snipping Tool. Innen teljes képernyőképet vagy kivágott képet készíthet.

Használja a Copilotot, hogy segítsen a Windows rendszerezésében

A termelékenység növelése érdekében képesnek kell lennie a Windows leghatékonyabb rendszerezésére is. A Copilot pedig ezt teszi lehetővé. A Copilot segítségével azonnal elindíthatja a Windows Snapping eszközt, amely elősegíti a nyitott Windows beépülését.

Ehhez írja be az „ablakok rendezése” kifejezést.

Gyors válaszokat találhat kérdéseire

A Copilot AI egy társalkalmazás. Ez azt jelenti, hogy kérdéseket tehet fel mindennapi feladataihoz, akár szakmailag, akár olyasvalamivel kapcsolatban, amit szívesen csinál szabadidejében (főzés, kertészkedés stb.).

Például megkérdezheti, hogyan készítsünk tejeskávét. Pontosan megadja azokat a lépéseket, amelyeket követnie kell.

A válaszában olyan linkeket talál, amelyek olyan weboldalakra vezetnek, ahonnan a választ gyűjtötte. Nagyon hasznos!

Tartalom létrehozása

Mivel a Copilot AI egy generatív AI, használhatja versek, e-mailek vagy blogbejegyzések írásához. Előnyös, különösen, ha tudod, hogyan hozhatod ki belőle a legtöbbet. Miután létrehozta a tartalmat, igény szerint szerkesztheti. Javíthatja a tartalomtermelést, és segíthet az alkalmazottaknak értelmes e-mail válaszokat megfogalmazni.

Képek létrehozása

A Copilot legutóbbi frissítése lehetővé tette a DALL-E 3-mal működő képek készítését. Ezek a képek segíthetnek a tervezőknek, a közösségi média marketingeseinek és más kreatív embereknek.

A teszteléshez megkértem a Copilotot, hogy készítsen egy futurisztikus Forma-1-es autót. Az eredmények minden bizonnyal futurisztikusak voltak!

Automatizált átírás

A Windows 11 másodpilóta AI segíthet az automatikus átírásban. Csak annyit kell tennie, hogy húzza át az MP3 felvételt a chatbotba, és a Copilot elindítja az átírási folyamatot. Ez nagyon hasznos azoknak az újságíróknak, akik állandóan hangfelvételekkel dolgoznak.

  Testreszabhatja a Firefox oldalsáv pozícióját, kisegítő lehetőségeit és egyebeket

Foglaljon össze egy weboldalt

A Microsoft Edge a legújabb Windows böngésző. A legutóbbi frissítéssel a Copilot közvetlenül a böngészőben is használható, így az Edge fejlett böngészővé válik. A Copilot AI segítségével például Bing-kereséseket és összefoglaló szövegeket végezhet.

Kutatók, újságírók és írók számára ez a funkció kiváló, tekintve, hogy sok időt takarít meg. Az AI elég jó ahhoz, hogy összefoglalót adjon, így sok időt takaríthat meg, különösen jelentések készítésekor.

Azonosítsa a kép összetevőit

A másodpilóta segíthet a képen belüli elemek azonosításában is. Bár a mindennapi használat során nem hasznos, segíthet megoldani ezeket a remek képi kihívásokat az interneten.

Bizonyos esetekben segíthet azonosítani azokat a tárgyakat, amelyekről fogalma sincs, de szeretné. Az utazók számára különféle módokat nyit meg egy hely vagy annak kultúrája megismerésére.

A képek azonosítása a problémamegoldó képességek egy újabb szintjét jelenti. Ha például kerékpárt szerel össze, akkor feltölthet egy képet egy alkatrészről vagy a beállításról a Copilotba, és az végigvezeti a folyamaton. Végső soron a lehetőségek végtelenek, és csak rajtad múlik, hogyan használod fel az előnyödre.

Továbbiak jönnek – másodpilóta Windowshoz

A Copilot for Windows jelenleg előnézetben van. A Microsoft idővel több olyan funkciót kíván kiadni, amelyek több lehetőséget biztosítanak a termelékenység javítására. Végtére is, a mesterséges intelligencia (AI) nem helyettesíti az embereket, hanem segíti a munkafolyamatot, és a termelékenységet a következő szintre emeli.

Kétségtelen, hogy a Microsoft kihasználja ezek előnyeit Nyílt AI-partnerség. A kiváló Open AI modellekkel a Microsoft mesterséges intelligencia termék- és szolgáltatáscsomagja csak javulni fog.

A lényeg, hogy a Windows 11 hamarosan jelentős frissítést kap. Már kiadták a Copilot, a DevHome és más izgalmas funkciók előzeteseit. Ez nagyszerű dolog, mivel Ön is kipróbálhatja őket.

Ezután tekintse meg cikkünket a Copilot X-ről.