Növekedési hackelési stratégiák új felhasználók szerzésére 2023-ban

Minden vállalkozásnak következetesre van szüksége új ügyfelek megszerzése vagy elérése során. Nem számít, hogy egy cég jól bejáratott, vagy csak egy startup. Ha nem sikerül új fogyasztókat szerezni, az korlátozhatja a vállalat növekedési potenciálját és kockáztathatja hosszú távú fennállását.

Mindazonáltal az új felhasználók megszerzése a bevételek növelése, a márkaelérés kiterjesztése és a fogyasztói bázis diverzifikálása révén előnyös a vállalkozások számára. Állandó és bővülő ügyfélkörhöz vezethet, ami szükséges a vállalkozás hosszú távú sikeréhez és fenntarthatóságához.

Ezenkívül az új felhasználók megszerzése hasznos visszajelzéseket és betekintést nyújthat, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy új termékeiket és szolgáltatásaikat úgy fejlesszék, hogy jobban megfeleljenek a célközönség igényeinek.

Ezért a marketing és a márkaépítés manapság meredeken fejlődik. A vállalatok mára megértik, hogy a közösségi média kedvelései nem csak az üzleti növekedést határozzák meg; az eredményekről és a bevételszerzésről szól.

Rengeteg marketingstratégia létezik; az emberek hirdetéseket futtatnak, és különböző stratégiáik vannak az ügyfelek megszerzésére és a piacon való megjelenésre.

A növekedési hackelés azon stratégiák egyike, amelyek elősegítik a vállalkozások gyorsabb és egyszerűbb növekedését; ez is segít megtalálni a szűk keresztmetszetet.

Néhány vállalat azonban kritizálja ezt a stratégiát. Tehát ebből a cikkből megtudhatja, hogy miért népszerű a növekedési hacker, hogyan használhatja fel vállalkozása számára, és miért mondják az emberek, hogy ez a stratégia nem jó.

Mi az a növekedési hackelés?

A növekedési hackelés egy adatvezérelt módszer a vállalat vagy szervezet növekedési lehetőségeinek felismerésére és kihasználására. Tartalmazza a marketing- és termékstratégiák tesztelését és méretezését, amelyek kreativitást, adatokat és technológiát használva gyors üzletfejlesztéshez vezetnek.

A növekedési hackelés hatékony módszereket keres a fogyasztók megszerzésére és megtartására, az elkötelezettség növelésére és a bevétel növelésére.

A növekedési hackelés előnyei

Tegyük fel, hogy mindig próbálja megtalálni a módját vállalkozása bővítésének, vagy arra törekszik, hogy a hagyományos marketinggel egyszerűsítse vállalkozását. Ezután próbáljon ki növekedési hackelési módszereket, hogy a legtöbbet hozza ki marketingtevékenységeiből.

Íme néhány előnye a növekedési hackelési módszernek: –

Stratégiai növekedés

A növekedési hackelés segít a startupoknak és a vállalkozásoknak, hogy rövid időn belül gyors növekedést érjenek el.

Költséghatékonyság

A növekedési hackelés az alacsony költségű, nagy hatású ügyfélszerzési és -megtartási megoldások fejlesztésére összpontosít, minimalizálva a jelentős marketingerőforrások szükségességét.

Adatközpontú megközelítés

Ez a módszer a tesztelésre és az elemzésre összpontosít, lehetővé téve az adatvezérelt döntéshozatalt és a növekedési kezdeményezések folyamatos optimalizálását, ami fontos ezen a versenypiacon.

Rugalmasság

A növekedési hackelés gyors iterációt és változtatást tesz lehetővé a tölcsér bármely lépésében, lehetővé téve a cégek számára, hogy elforduljanak, és gyorsan alkalmazkodjanak az új lehetőségekhez és problémákhoz.

Versenyelőny

A vállalkozások innovatív és hatékony növekedési módszerek kidolgozásával versenyelőnyt érhetnek el saját területükön.

Gyorsabb bevételszerzést tesz lehetővé

A hagyományos marketing és promóciós technikák hosszú ideig tartanak, hogy eredményeket hozzanak. A növekedési hackelés kezdettől fogva lehetővé teszi a márka felépítését a hagyományos technikáknál gyorsabban. Nagyobb készpénzforgalom lesz, ha gyorsan felkeltette az érdeklődést és új személyeket szerez.

  A Hover Hound összehasonlítja a Newegg árait az Amazon és a Tiger Direct szolgáltatással

Lehetővé teszi, hogy piaci uralmat szerezzen

Ha egyszer megragadja a közönség figyelmét, az emberek nagyobb valószínűséggel ismerik és megértik a márkáját. Ezenkívül közel kerülhet ahhoz, hogy a szakterületén ismertté váljon.

Lehetővé teszi új üzleti ötletek és termékkoncepciók megismerését. A növekedési hackelés mélyebb megértést ad fogyasztóiról és iparágáról. És beállíthat olyan stratégiákat, amelyek segítenek pénzt keresni. Kísérleteznie kell, hogy olyan megközelítést találjon, amely eredményeket hoz.

AARRR Módszer növekedési hackeléshez

Az AARRR (más néven Pirate Metrics) a vállalat növekedését értékeli. Ez az Acquisition, Aktivation, Retention, Revenue és Referral szavak rövidítése.

Keretet biztosít a kulcsfontosságú ügyfélszerzési, elkötelezettségi és bevételi paraméterek mérésére, amelyek kritikusak egy startup sikere szempontjából. E változók mérésével a vállalatok jobban megérthetik fogyasztóikat, és fokozhatják növekedési stratégiájukat

Beszerzés

Hogyan történik az ügyfelek megszerzése, és mik a megszerzési módszerek?

Milyen csatornákat használ az új ügyfelek elérésére? Tartalmazhat SEO-t, közösségi médiát, fizetett hirdetéseket stb.

Aktiválás

Hogyan aktiválódnak az ügyfelek, és tesznek-e valamit az emberek?

Bejelentkeznek egy ingyenes próbaverzióra, vagy megnézik a webhelyét?

Visszatartás

Hogyan tartják meg az ügyfeleket, és mi a megtartási arány?

Ügyfelei és felhasználói rendszeresen felkeresik webhelyét, vagy feliratkoznak hírlevelére?

Beutaló

Hogyan ajánlják az ügyfeleket, és mi az ajánlási arány?

Megosztják a közösségi médiában közzétett bejegyzésedet, vagy megosztják az ajánlókódokat?

Bevétel

Hogyan keletkezik a bevétel, és mennyit keres az egyes felhasználók?

Most ellenőriznie kell, hogy megéri-e a marketing- és nyomkövetési befektetése.

A vállalkozások e változók mérésével meghatározhatják, hova összpontosítsák növekedési erőfeszítéseiket, és finomíthatják stratégiájukat az optimális hatás érdekében.

Az AAARRR keretrendszer hasznos a növekedési hackerek, marketingszakemberek és termékmenedzserek számára, akik a növekedést szeretnék előmozdítani, miközben javítják az ügyfélélményt.

Ezenkívül a fenti mutatók figyelembevételével stratégiát építhet fel.

Növekedési hackelési stratégiák

#1. Tartalom újrahasznosítása

A tartalom újrahasznosítása a jelenlegi tartalmat (például blogbejegyzéseket, filmeket, infografikákat és így tovább) új formátumokká alakítja a különböző közönségek számára.

Új közönségeket érhet el, és kiterjesztheti elérését, ha a régi tartalmakat új formákhoz vagy csatornákhoz (például közösségi médiához, e-mailekhez vagy podcastokhoz) igazítja. Időt és erőforrásokat takarít meg, és nem kell a semmiből létrehoznia a tartalmat.

A következetes, jó minőségű tartalom növelheti a márka ismertségét, és elősegítheti egy erős, azonosítható márka kialakítását. Ezenkívül a vonzó és minőségi tartalom növelheti az elköteleződést és a konverziókat. Így új ügyfelek vagy felhasználók megszerzésére és figyelmének felkeltésére szolgál.

#2. Használja a Sürgősséget és a FOMO-t

A sürgősség és a FOMO (Fear of Missing Out) olyan növekedési hacker módszerek, amelyek pszichológiai fogalmakat használnak, hogy cselekvésre motiválják az embereket. A fogyasztókat cselekvésre, például vásárlásra, előfizetésre vagy szolgáltatásra való feliratkozásra ösztönözheti, ha sürgősségi érzést kelt, vagy azzal játszanak, hogy az emberekben attól tartanak, hogy elveszítenek egy jó esélyt.

Létrehozhat egy ajánlatot korlátozott idejű engedményre vagy ösztönzőre, így az ügyfeleknek sürgősen cselekedniük kell az ajánlat lejárta előtt.

Ezenkívül hiányérzetet kelt azáltal, hogy korlátozza egy termék vagy szolgáltatás elérhetőségét, kívánatosabbá teszi azt, és növeli a fogyasztók cselekvésének lehetőségét. Például visszaszámláló a céloldalakon vagy webhelyeken.

Ezenkívül a társadalmi bizonyítékok bemutatása arra vonatkozóan, hogy mások kihasználnak egy ajánlatot vagy terméket, növeli az észlelt értéket, és FOMO-t hoz létre.

#3. Optimalizálja online jelenlétét

Elengedhetetlen, mert segít a felhasználóknak felfedezni a márkáját, mielőtt megtudnák a létezéséről, és a vásárlás előtt megismerhetik az Ön hírnevét. A webhely, az alkalmazás és a tartalom keresőmotorok számára történő optimalizálása segíthet az organikus forgalom növelésében, növelve az elérhetőséget és az elérést.

Növelheti azoknak a személyeknek a számát, akik vásárolnak vagy más kívánt műveletet hajtanak végre a webhelyén, ha növeli konverziós arányát a CRO használatával. Az erős online jelenlét hozzájárul a márka hírnevének növeléséhez, és vállalatát iparági vezető pozícióba helyezi.

#4. Használjon közösségimédia-platformokat, amelyeket versenytársai hiányoznak

Az online piac óriási lehetőségeket rejt magában. Újszerű módokon léphet kapcsolatba a felhasználókkal vagy ügyfelekkel. Tehát először végezzen piackutatást, és azonosítsa a célközönség körében népszerű közösségi média csatornákat.

  Hogyan kell csinálni az alsó indexet (vagy felső indexet) a Google Dokumentumokban

Építsen kapcsolatokat a közönséggel való kapcsolatfelvétel, nagyszerű információk megosztása, valamint a megjegyzésekre és üzenetekre adott válaszokkal. Az elemző eszközök segíthetnek mérni a platform erőfeszítéseinek teljesítményét, és szükség szerint megváltoztatni a megközelítést.

Versenyének továbbra is tartalmaznia kell a közösségi média csatornáit, hogy új közönségeket érjen el, kapcsolatokat hozzon létre, és népszerűsítse márkáját, termékét és szolgáltatásait, mint a szektorban lévő gondolatvezetőt.

#5. A/B tesztelés

Az A/B tesztelés elengedhetetlen a növekedési hackelési folyamathoz, mivel lehetővé teszi, hogy adatvezérelt döntéseket hozzon, és javítsa webhelyét vagy marketingtevékenységét a jobb eredmények érdekében. Meg tudja mondani, hogy mely módszerek vagy megközelítések működnek az Ön számára, és melyek nem.

Például egy cselekvésre való felhívás vagy egy e-mail tárgysora, a videók és a szövegek elrendezése a céloldalon stb.

Az A/B tesztelési eszközök létfontosságú betekintést nyújtanak a fogyasztói viselkedésbe és preferenciákba, és segítenek megalapozott döntéseket hozni marketing- és növekedési kezdeményezéseivel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy nem kell webhelyére vagy marketingstratégiájára hagyatkoznia, amelyek feltételezéseken vagy ösztönökön alapulnak.

#6. Freemium opció felajánlása

A freemium opció megadása létfontosságú a növekedési hackelési stratégiában, mert segít új fogyasztókat vonzani azáltal, hogy terméke vagy szolgáltatása ingyenes verzióját kínálja; új ügyfeleket vonzhat, akik egyébként nem lennének hajlandóak előre fizetni.

Mivel az emberek szeretik az ingyenes ajándékokat, ez segíthet kiterjeszteni az elérést és növelni a felhasználói bázist.

Azok a felhasználók, akiknek lehetőségük volt ingyenesen kipróbálni az Ön termékét vagy szolgáltatását, hajlamosabbak a prémium verzióra frissíteni, ha azt érdemesnek találják. A freemium opció szintén fontos szempont a növekedési hackelési stratégiában, mivel segít új ügyfeleket vonzani, hasznos adatokat gyűjteni és ügyfélhűséget kialakítani, ami hozzájárulhat az Ön növekedéséhez és sikeréhez.

#7. Hozzon létre egy e-mail listát

Az e-mail lista felépítése fontos a növekedési hackelési módszerben, mert lehetővé teszi egy személyre szabott kommunikációs módszert, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül elérje közönsége postafiókját, konverziókat generálva és növelve a márka ismertségét.

Ha célzott és releváns e-maileket küld e-mailes marketingeszközökkel, akkor javíthatja a fogyasztói interakciót, és kapcsolatot létesíthet előfizetőivel. Több ajánlatot és promóciót is megcélozhat az e-mail listára feliratkozók számára, ha létrehoz egyet.

#8. Referral Marketing használata

Az ajánlási marketing kiváló minőségű potenciális ügyfeleket hozhat létre a vállalat számára, mivel az ajánlások nagyobb valószínűséggel konvertálják az ügyfeleket, mint más potenciális ügyfelek.

A „szóbeszédhez” hasonlóan működik.

Növelheti az ügyfelek lojalitását és örömét azzal, hogy megjutalmazza jelenlegi ügyfeleit, hogy másokat javasoljanak. Kulcsfontosságú eleme a növekedési hackelési stratégiának, mivel segít új fogyasztók vonzásában, az ügyfelek hűségének fejlesztésében, a konverziók növelésében és a márka hírnevének javításában, miközben pénzt takarít meg a marketingben.

#9. Hozz létre egy közösséget

A közösség létrehozása elengedhetetlen a növekedési hackeléshez, mert segít az elkötelezettség megteremtésében, hasznos ismeretek megszerzésében és a márka ismertségének fejlesztésében.

Ezenkívül lehetővé teszi, hogy jobban megértse ügyfeleit, segítséget nyújtson az ügyfeleknek, és javítsa az ügyfelek megtartását. Így elérhetőbbé és megbízhatóbbá teszi Önt ügyfelei szemében.

#10. Tartalom marketing

A tartalommarketing segítségével növelheti a forgalmat, fejlesztheti a gondolatvezetést, kapcsolatokat építhet, potenciális ügyfeleket generálhat, javíthatja a SEO-t, értéket adhat, és újra megcélozhatja a közönségét.

A tartalommarketing eszközök segítségével további ajánlatokkal és promóciókkal is újracélozhatja közönségét, ha tartalommarketinget használ webhelye forgalmának növelésére.

Ennek eredményeként segíti a vállalatot abban, hogy új ügyfeleket és fogyasztókat vonzzon.

#11. Együttműködés befolyásolókkal és márkákkal

Az influencerekkel való együttműködés kiszélesíti az elérést, és sok új felhasználót vonz, mivel a fogyasztók megbíznak az influencerekben és abban, amit mondanak. Segítenek Önnek az áruk és szolgáltatások sikeres online leírásában. Egy influencerrel való együttműködés okos ötlet, ha startup vagy kisvállalkozás vagy.

#12. Vendégbejegyzés

Felhatalmazást és kiváló minőségű visszamutató hivatkozásokat generál. Sok vállalkozás nincs tisztában a vendégküldés előnyeivel.

A cikkek írása egy másik cég webhelyére vendégblognak nevezhető. Általánosságban elmondható, hogy a vendégírók a saját területükön hasonló webhelyek létrehozásához járulnak hozzá, hogy: visszahozzák a látogatókat webhelyeikre. Növelje a domain jogosultságát magas hatósági webhelyekre mutató hivatkozásokkal.

  11 A Gyűrűk Ura (LOTR) áru ebben a szezonban

Új közönségeket érhet el, és kiterjesztheti elérését, ha vendégcikkeket tesz közzé olyan webhelyeken, amelyek más vagy új közönséget vonzanak.

Ennek eredményeként felkeresheti az Ön iparágában működő vendégírókat, és megkérheti őket, hogy hozzanak létre egy blogot az Ön számára. Ingyenesen is lehet fizetni.

Építsen fel növekedési hackelési stratégiát

Most, hogy megértette az AARRR módszert és a különböző növekedési hackelési stratégiákat, fontos megérteni, hogyan kell hatékonyan alkalmazni.

A növekedési hackelési stratégia felépítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

#1. Határozza meg célpiacát és közönségét

Határozza meg a növekedési hackelési tevékenységének célját, és alakítson ki egy vásárló személyt, hogy megértse célközönségét.

#2. Határozza meg a megkülönböztető értékajánlatot

Állítsa be az USP-t és azt az értéket, amelyet ügyfeleinek nyújt. Miben különbözik versenytársaitól? Milyen problémával foglalkozik terméke a célközönségnek?

#3. Állítsa be a növekedési célokat

Határozzon meg egyértelmű, számszerűsíthető célokat, és határozza meg növekedési hackertevékenységeinek sikerét.

#4. Kísérletezzen különböző csatornákkal

Annak értékeléséhez, hogy mi kapcsolódik a célközönségéhez, kísérletezzen számos marketingcsatornával, például tartalommarketinggel, közösségi médiával, e-mail marketinggel és influencer marketinggel.

#5. Kövesse nyomon és mérje az eredményeket

Használjon elemzéseket és mérőszámokat a növekedési hackelési erőfeszítései sikerének nyomon követéséhez, és ennek megfelelően módosítsa stratégiáját.

#6. Méretezze, mi működik

Miután megtalálta a sikeres csatornát vagy taktikát, bővítse azt, hogy több emberhez jusson el.

#7. Folyamatos iterálás és fejlesztés

Folyamatosan kísérletezzen, finomítsa és módosítsa növekedési hackelési stratégiáját a folyamatos növekedés érdekében.

Growth Hacking kontra hagyományos marketing

A következő fontos különbségek vannak a növekedési hackelés és a hagyományos marketing között:

Paraméterek Növekedési hackelésHagyományos marketingfilozófia A növekedési hackelés új, adatvezérelt és gyakran nem szokványos technikák azonosítását foglalja magában a növekedés ösztönzésére. A hagyományos marketing a jól bevált legjobb gyakorlatokra és a bevált stratégiákra összpontosít az ügyfelek elérésére és a növekedés generálására.TechnikákA terjeszkedés és a növekedés elősegítése érdekében a hackerek különféle stratégiák, mint például a vírusmarketing, az ajánlási marketing, az influencer marketing és a termékpiaci illeszkedés. Tartalmazza a reklámot, a PR-t, az eseményeket és a direkt mailt.Célok A terjeszkedési hackelés a gyors növekedésre és meghatározott, számszerűsíthető célok elérésére összpontosít, például új ügyfelek megszerzésére. vagy az elköteleződés javítására.A márka ismertségének növelésére és a hosszú távú ügyfélkapcsolatok fejlesztésére összpontosít.Célok A növekedési hackelést gyakran a gyorsaság és agilitás határozza meg, hangsúlyozva a gyorstesztelést és a többszörös technikák iterációját, hogy meghatározzák, melyik működik a legjobban.A hagyományos marketing szisztematikusabb és lassúbb -tempós, koncentrálva a bevált módszerek folyamatos, hosszú távú megvalósítása. Az adatvezérelt növekedési hackelés nagymértékben függ az adatoktól és az elemzésektől, amelyek irányítják a döntéshozatalt és javítják a növekedési kezdeményezéseket. Egyre inkább adatvezérelt, de továbbra is az intuíción és a tapasztalaton múlik.

Mind a növekedési hackelés, mind a hagyományos marketing értékes lehet önmagukban, és a szervezet sajátos igényei és céljai határozzák meg a legjobb stratégiát. Sok sikeres vállalkozás a növekedési hackelés és a hagyományos marketing kombinációját használja céljai eléréséhez.

Kritika a növekedési hackelés ellen

Vannak, akik úgy vélik, hogy a növekedési hackelés a gyors győzelmeket és a rövid távú előnyöket részesíti előnyben a hosszú távú növekedéssel és fenntarthatósággal szemben.

Ezen túlmenően bizonyos növekedési hackelési taktikákat, mint például a spamküldést vagy az emberek megtévesztését, erkölcstelennek vagy megtévesztőnek nevezték.

Is,

Egyes növekedési hackereket megbüntetik, amiért olyan stratégiákat alkalmaznak, amelyek nem rendelkeznek világos stratégiával vagy célközönségük felfogásával, ami kevésbé sikeres és nehezebben folytatható, szétszórt megközelítést eredményez. Azzal érvelnek, hogy a növekedési hackelés gyakran technológián múlik, ami korlátozhatja annak hatékonyságát azokon a vállalkozásokon vagy piacokon, ahol a technológia kevésbé ismert és széles körben használt.

Ezen aggodalmak ellenére a növekedési hackelés továbbra is hasznos módszer lehet sok olyan cég számára, amelyek növekedést kívánnak ösztönözni, különösen a fejlődés korai szakaszában lévők számára.

A növekedési hacker taktikákat azonban körültekintően és egy nagyobb növekedési terv részeként kell alkalmazni, amely figyelembe veszi a vállalkozás sajátos követelményeit és nehézségeit.

Következtetés

A növekedési hackelés egy modern stratégia a növekedés ösztönzésére és új felhasználók megszerzésére. Kövesse a célközönség meghatározásának strukturált folyamatát, azonosítsa egyedi értékajánlatát, állítson fel növekedési célokat, kísérletezzen különféle csatornákkal, kövesse nyomon és mérje az eredményeket, skálázza, hogy mi működik, és folyamatosan iteráljon és javítson.

A kulcs az, hogy legyen fantáziadús, kreatív, és szívesen kísérletezzen, mérje és módosítsa erőfeszítéseit az eredmények folyamatos optimalizálása érdekében. Egy jól megtervezett és végrehajtott növekedési hackelési stratégiával a görbe előtt maradhat, és fejlődést generálhat cége számára.

Felfedezheti a legjobb vírusmarketing kampányokat is a márkaismertség növelése érdekében.