Nem működik a MacBook mikrofonja? 5 kipróbálható javítás

Rendkívül frusztráló lehet, ha a MacBook nem hajlandó felvenni a hangját, amikor éppen egy fontos megbeszélés közepén van, vagy éppen podcastot rögzít. Legyen szó szoftverhibáról vagy egyszerű beállításról, amely módosításra szorul, mi mindent megtalálsz.

1. Tesztelje a mikrofont a hangbemeneti beállításokkal

Mindig jó döntés, ha teszteli a MacBook mikrofonját, hogy ellenőrizze, megfelelően működik-e, és kizárja a hardverproblémákat. A következőket kell tennie:

 • Kattintson az Apple menüre a menüsorban, és válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget a legördülő menüből.
 • Válassza a Hang lehetőséget az oldalsávon, és keresse meg a jobb oldalon az Output & Input részt.
 • Válassza a Bevitel lapot. Látni fogja a hangbemeneti forrásként használható különféle eszközöket, beleértve a párosított fejhallgatót.
 • Annak teszteléséhez, hogy a MacBook mikrofonja megfelelően működik-e, válassza a MacBook hangszórók lehetőséget a listából.
 • Először ellenőrizze, hogy a bemeneti hangerő a maximális szinten van. Ha nem, húzza jobbra a Bemeneti hangerő csúszkát.
 • Most mondjon valamit normál ütemben, és alaposan ellenőrizze, hogy a beviteli szint sávok megtelnek-e.
 •   Mi a Google Meet időkorlátja egy értekezletre

  Ha a bemeneti szintsávok egyre jobban megtelnek, ha hangosabban beszél, az azt jelenti, hogy a MacBook belső mikrofonja megfelelően van beállítva, és hangot érzékel.

  2. Ellenőrizze a mikrofonengedélyeket

  Az alkalmazások és webhelyek felkérik, hogy adjon hozzáférést eszköze mikrofonjához, amikor először meglátogatja őket. Ha a MacBook mikrofonja úgy érzékeli a hangot, ahogy kell, és észrevette, hogy egy adott alkalmazásban működik, akkor lehet, hogy tudtán kívül megtagadta tőle az engedélyt. Ha ez a helyzet, akkor ez könnyen javítható. Kovesd ezeket a lepeseket:

 • Nyissa meg az Apple menü > Rendszerbeállítások > Adatvédelem és biztonság menüpontot.
 • Válassza a Mikrofon lehetőséget az Adatvédelem részben.
 • Ha engedélyezni szeretné egy alkalmazás számára a MacBook mikrofonjának használatát, győződjön meg arról, hogy az alkalmazás melletti kapcsoló engedélyezve van.
 •   A Scrum szerepei a szoftverfejlesztésben világos és egyszerű kifejezésekkel magyarázva

  3. Ellenőrizze az Alkalmazás-specifikus mikrofonbeállításokat

  Ha már engedélyt adott az alkalmazásnak az eszköz mikrofonjának használatára, akkor érdemes az alkalmazás belső beállításaihoz lépni. Bár a pontos lépések a használt alkalmazástól függően változnak, keresse meg az alkalmazás Beállítások, Beállítások vagy Beállítások menüjét.

  Általában ezt az alkalmazás menüsorában vagy az alkalmazásban való navigálással találhatja meg. Most keresse meg a mikrofonnal kapcsolatos beállításokat, és győződjön meg arról, hogy megfelelően vannak konfigurálva.

  4. Frissítse Mac számítógépét

  Leggyakrabban a mikrofonnal kapcsolatos problémák nem mások, mint puszta szoftverhibák. Ha a MacBook mikrofonja közvetlenül a frissítés után leállt, érdemes kivárni, és frissíteni a macOS egy újabb verziójára, amint az elérhetővé válik.

  Ehhez lépjen a Rendszerbeállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontra. A MacBook most ellenőrzi, hogy elérhető-e frissítés. Ha elérhető új frissítés, kattintson a Frissítés most gombra a telepítéshez.

  5. Állítsa vissza a MacBook NVRAM/PRAM memóriáját

  A MacBook NVRAM-ja és PRAM-ja olyan információkat tárol, mint az időzóna, a vezérlési beállítások és egyéb konfigurációs beállítások. Ha az összes fenti javítást kipróbálta, és a mikrofon továbbra sem veszi fel megfelelően a hangokat, érdemes alaphelyzetbe állítani a Mac NVRAM-ját vagy PRAM-ját.

    Samsung Galaxy S20: Hogyan lehet teljesen letiltani a Bixbyt

  Ha Apple szilikon MacBook-ja van, a gép NVRAM-ját egyszerűen újraindíthatja (Apple menü > Újraindítás). Ha azonban Intel-alapú MacBookod van, a következőképpen teheted meg:

 • Kapcsolja ki a MacBookot, és nyomja meg a bekapcsológombot.
 • Egyidejűleg nyomja le a CMD, az Opció, a P és az R gombokat körülbelül 20 másodpercig.
 • Engedje el a gombokat.
 • Javítsa meg a hibásan működő mikrofont a MacBookon

  Remélhetőleg a MacBook mikrofonja megfelelően fog működni, miután végrehajtotta a fent említett hibaelhárítási lépéseket. Ha azonban a probléma minden erőfeszítése ellenére továbbra is fennáll, az egyértelmű jele annak, hogy mélyebb probléma állhat a háttérben.

  Ilyen esetekben erősen javasoljuk, hogy kérjen szakértői segítséget a MacBook belső mikrofonjával kapcsolatos esetleges hardverproblémák diagnosztizálásához és megoldásához.