Nem, a Gmail nem áll le: ez csak egy átverés

Kulcs elvitelek

  • A Google nem zárja le a Gmailt, annak ellenére, hogy egy vírusos álhír ezt állítja.
  • A Google gyorsan cáfolta azt az álhírt, hogy a Gmail megszűnik.
  • A Gmail továbbra is biztonságban van, és nem áll fenn annak a veszélye, hogy több mint 1,5 milliárd felhasználója elveszíti e-mailjeihez való hozzáférését.

Ha láttad a „hírt”, miszerint a Google leállítja a Gmailt, ne essen pánikba: ez nem igaz. Ez csak egy buta álhír, amely elterjedt a közösségi médiában, és arra kényszeríti a Google-t, hogy tagadja az állítást.

  8 legjobb életet átalakító program a Mindvalley-ből

Miért gondolják az emberek, hogy a Gmail leáll?

2024. február 22-én futótűzként kezdett el terjedni az interneten egy e-mail képernyőképe. Az e-mail azt állítja, hogy a Google 2024. augusztus 1-jén megszünteti a Gmailt.

A képernyőképet megosztók egyike Chris Bakke volt, aki azt állította, hogy ő a Google termékért felelős alelnöke. A hivatalosnak tűnő e-mailes bejelentés mellett elmesélt egy történetet arról, hogy egy félreértés miatt a Gmail végleg megszűnt.

Egyik sem igaz, nyilván. A Google megszüntette a Gmail Basic HTML verzióját, ami azt jelenti, hogy a továbbiakban mindenki a Standard verziót fogja használni. De ennyi. Maga a Gmail biztonságos és nem vezet sehova.

Honnan tudjuk, hogy a Gmail nem áll le?

A Google gyorsan intézkedett, hogy cáfolja azt a feltevést, amely szerint a Gmail megszüntette volna. A tagadás egy tökéletesen megfogalmazott bejegyzés formájában történt X-en, ugyanazon a platformon, mint Bakke és még sokan mások, amivel a hoaxot terjesztették.

  Be lehet jelentkezni otthonról a Workday szolgáltatásba?

Még azelőtt, hogy a Google kiadta volna a hivatalos elutasítást, X-felhasználók a Community Notes funkció (korábban Birdwatch) segítségével kontextus hozzáadására törekedtek. Ez egy hasznos eszköz, tekintve a téves információk mennyiségét, amelyek a platformon bukkannak fel, mielőtt más webhelyekre terjesztik.

Bár Bakke korántsem volt egyedül ennek a hamis e-mail képernyőképnek a megosztásával, a 205 000 követőt számláló elérése minden bizonnyal segítette a terjedését. A szövegkörnyezet szempontjából Bakke az X-nek dolgozik, és arról ismert, hogy viccelődik a közösségi médiában. Eközben főnöke, Elon Musk, aki jelenleg az X (korábban Twitter) tulajdonosa, amint arról beszámolt Forbesnyilvánosan kritizálta a Google Gemini AI-ját.

A Google az évek során köztudottan megöli a termékeket és leállítja a szolgáltatásokat hirtelen és figyelmeztetés nélkül. A Gmail azonban szerint Statistaa világ legnépszerűbb e-mail szolgáltatása, 1,5 milliárd aktív felhasználóval egészen 2018-ig. A Google tehát őrült lenne, ha leállítaná.

  A legjobb OLED laptopok 2023-ban