Ne ossza meg digitális játékait barátja Xbox-jával

Lehet, hogy látott már tanácsot arra vonatkozóan, hogyan ossza meg Xbox One digitális játékait barátaival. A Microsoft azonban nem szándékozik megosztani a játékkönyvtárat, ha nem tartózkodik ott. Ha így tesz, akkor veszélybe kerül.

Az Xbox One ígéreteinek rövid története

Amikor a Microsoft először bejelentette az Xbox One-t, a következő generációs funkciókat ígérte, és dedikált internetkapcsolatot igényel, amely lehetővé tette, hogy a konzol 24 óránként hazatelefonáljon. Cserébe a Microsoft megígérte, hogy a lemez behelyezése nélkül is játszhat (az első alkalommal), és megoszthatja digitális játékkönyvtárát barátaival.

A 24 órás bejelentkezés szükséges rossz volt ezeknek a funkcióknak a megvalósításához – különösen a lemezről vásárolt játékokkal való lejátszáshoz anélkül, hogy a lemezt az Xboxba helyezték volna. Ha elajándékozná vagy eladná a lemezét, az Xbox végül tudni fogja, hogy már nem Ön a játék tulajdonosa, és nem engedi tovább játszani a digitális másolatot.

Sajnos a Microsoft elrontotta a marketinget, és hatalmas kudarcot vallott a kárelhárításban. A játékosok nem voltak elégedettek a szükséges internetkapcsolattal, és a Microsoft sem kezelte magát jól, amikor a játékosok hangosan jelezték nemtetszésüket. A Sony ezzel szemben egy mesterkurzust mutatott be egy másik cég félrelépéseinek kihasználásában.

Végül a Microsoft kapitulált, és teljesen visszavonta az internetes telefon otthoni követelményét. De ezzel az engedménnyel a többi nagy ígéretet is eltörölte. A játékosoknak lemezeket kellett behelyezniük, és nem oszthatják meg digitális könyvtáraikat. Valójában az Xbox One most pontosan úgy működik, mint az Xbox 360 a játékok vásárlása, eladása és használata terén.

Ne jelölje meg barátja Xbox-ját otthoni Xbox-ként

A könyvtár megosztására vonatkozó leggyakoribb tanácsok meglehetősen egyszerűek. Menjen el barátja házába, adja hozzá Microsoft-fiókját az Xbox-jukhoz, és jelölje meg azt az Xboxot a sajátjaként otthoni Xbox. Az igazat megvallva, ez működni fog, és barátjának állandó hozzáférést biztosít digitális könyvtárához. De a hátrányok és a kockázatok meghaladják az előnyöket.

Íme a legrosszabb rész: Microsoft-fiókodat be kell jelentkezned barátod Xbox-jába. Ez azt jelenti, hogy hozzáférnek az Ön hitelkártyájához, és az Ön pénzén játékokat és kiegészítőket vásárolhatnak az Ön nevében. A vásárlási probléma enyhítése érdekében letilthatja az automatikus bejelentkezést az Xbox-on, és PIN-kódot kérhet a vásárláshoz. De nem ez az egyetlen probléma.

A barátod nem csak a játékaidhoz férhet hozzá; ők irányíthatják az Ön „otthoni Xbox” előnyeit. Ha Xbox Live Gold-ot használ, megoszthatja ezt bárkivel, aki bejelentkezik otthoni Xbox-jába. Mivel azonban barátja Xbox-ja az Ön otthoni Xbox-jaként van megjelölve, bárki, aki otthonában jelentkezik be az Xbox-ba, nem lesz Xbox Live Gold-ja. Ha barátai és családtagjai élnek veled, nekik kell aranyat vásárolniuk maguknak.

Ilyen digitális játékait csak egy Xbox-szal oszthatja meg. Tehát bár barátja bármikor hozzáférhet digitális könyvtárához Xboxján, Önnek be kell jelentkeznie ahhoz, hogy hozzáférjen a játékokhoz az Xboxon. Minden barátnak vagy családtagnak, aki bejelentkezik az Xbox-ra, vagy Önként kell bejelentkeznie, vagy meg kell vásárolnia saját példányát az Ön által birtokolt játékokról. A digitális megosztás előnyeit lényegében egy olyan Xboxnak adta át, amely nincs otthonában.

Azt gondolhatja, hogy szükség esetén megváltoztatja, hogy ki rendelkezik a „Home Xbox”-val, de a Microsoft évente csak öt változtatást engedélyez. Ez több mint elég ahhoz, hogy támogassa Önt, ha egy Xbox meghal, és cserét kap, de nem elég ahhoz, hogy gyakran váltson játékra.

Kérjük, ne adja ki Microsoft hitelesítő adatait

Az olyan bejegyzéseknek, mint az Adatvédelem és a Fizetés és számlázás, azt kell kiabálniuk, hogy „ne adj hozzáférést ehhez”.

Megnézheti a fenti figyelmeztetéseket, és úgy dönthet, hogy barátjában megbízhat, különösen az automatikus bejelentkezés és a vásárlások blokkolásának enyhítő technikájával. De van egy másik tanács is, amelyet néhány webhely kínál – és ez sokkal rosszabb.

Ezek a webhelyek rámutatnak arra, hogy az Xbox-ba való bejelentkezés puszta aktusa ideiglenesen hozzáférést biztosít az Ön digitális könyvtárához bárki más számára, aki szintén bejelentkezik. Tehát itt van a megoldásuk: adja meg barátjának Microsoft-fiókja hitelesítő adatait, beleértve a jelszavát is. Megtarthatja Xbox-készletét Otthoni Xbox-ként, és barátja Önként jelentkezhet be, amikor játszani szeretne a könyvtárában.

Kérlek, soha ne tedd ezt.

A Microsoft-fiókok nem csak Xboxhoz használhatók. Az Ön teljes hitelesítő adataival barátja hozzáférhet Microsoft e-mailjeihez, Onedrive felhőtárhelyéhez, Skype-fiókjához, a Microsoft-fiókjához kapcsolódó Windows 10-es eszközökhöz és fizetési információihoz. A fenti módszerrel ellentétben nincs akadálya annak, hogy barátja Xbox-játékokat, Microsoft Store PC-játékokat vagy alkalmazásokat vásároljon az Ön fiókjával.

És még egyszer, még ha kétségtelenül megbízik barátjában, ennek a módszernek van egy jelentős hátránya. A Microsoft egyszerre csak egyetlen Xbox-ba enged bejelentkezni. Ha éppen egy játék kellős közepén vagy Xboxodon, és barátod bejelentkezik az Xbox-ba az Ön fiókjával, akkor ki lesz rúgva, és a játék azonnal véget ér. Jobb remélni, hogy nemrég volt automatikus mentésed.

A játékmegosztás csak akkor való, amikor a barátaiddal vagy

Ha kíváncsi arra, hogy mikor oszthatja meg digitális játékkönyvtárát barátaival, a válasz nagyon egyszerű. Megoszthatod, amikor barátaiddal vagy. A Microsoft nem arra szánta a fenti funkciókat, hogy állandó módszerek legyenek játékok megosztására valaki más házában lévő Xbox-szal. A Home Xbox funkció célja, hogy kényelmesen megoszthassa játékait otthonában leggyakrabban használt Xbox konzolon. Megvan az oka annak, hogy a Microsoft „Home Xbox”-nak nevezi, és nem „baráti Xboxnak”.

Ha játékokat szeretne megosztani barátaival, csak velük kell lenni. Ha mindketten a barátod Xbox-ján játszanak, jelentkezz be Microsoft-fiókoddal, és hozzáférnek a digitális könyvtáradhoz. Ha befejezte a játékot, jelentkezzen ki, és a játékai veled lesznek. A Microsoftnak ez volt a célja, és bármilyen más út kipróbálása problémákhoz vezet az otthoni játékkönyvtárhoz való hozzáférés során – vagy ami még rosszabb, egy barátságnak az elveszett pénz miatt vetett véget. Ne vállalja ezt a kockázatot – egyszerűen nem éri meg.