Modernizálja IT-szolgáltatásait a Freshservice ITSM segítségével, és csökkentse költségeit

Az IT-szolgáltatásmenedzsment (ITSM) egy kulcsfontosságú folyamat, amely biztosítja a hardverrel és szoftverrel kapcsolatos IT-szolgáltatások eljuttatását a belső vagy külső ügyfelek számára. A Freshservice ezt az ITSM-folyamatot hatékonnyá és megfizethetővé teszi.

Vállalkozásának információs technológiai (IT) megvalósítási stratégiája nagymértékben függ attól, hogy Ön hogyan hajtja végre, kezeli és szállítja az informatikát az üzleti igényekhez. Biztosítania kell, hogy a megfelelő emberek, folyamatok és technológia álljanak rendelkezésre az informatikai megvalósításhoz.

Ez elsöprőnek tűnhet, különösen a kis-, közepes és induló vállalkozások számára. Ezért szüksége van egy dedikált üzleti szoftverre, amely segíti ITSM vezetőjét vagy csapatát a projektek kezelésében. A Freshservice az egyik ilyen alkalmazás, amelyen bankkártyát fizethet.

Mi az ITSM?

Az ITSM az az üzleti folyamat, amely felügyeli az IT szolgáltatásként való eljuttatását a terminálfogyasztóhoz. A fogyasztó lehet az Ön alkalmazottai, üzleti ügyfelei vagy végfelhasználói. A folyamat tervezetet készít, amely magában foglalja az informatikai hardvert, szoftvert és azt, hogy az IT képviselőnek miként kell segítenie az ügyfeleket az IT engedélyezésében.

Az ITSM-folyamat legegyszerűbb példája lehet, ha Wi-Fi-útválasztót rendel egy vállalkozás számviteli osztályához. Az osztályvezető kérelmet nyújt be a beszerzési csoportnak. A beszerzési csapat továbbítja a kérelmet az ITSM-nek.

Most az ITSM vezetője megvizsgálja az útválasztó konfigurációját, beszerzés útján megvásárolja, és az elszámolási osztályon konfigurálja, hogy a csapat Wi-Fi-t használhasson.

Miért van szüksége ITSM-re az IT-szolgáltatások menedzseléséhez?

Fel kell állítania egy ITSM-csapatot, ha a vállalkozás sokat támaszkodik az informatikára. Az alábbiakban megtudhatja, miért van szüksége ITSM-re:

 • Tegye az IT-csapatot hatékonnyá és költséghatékonyabbá azáltal, hogy összehangolja az üzleti célkitűzésekkel és mérőszámokkal
 • A fejlesztői és informatikai csapatot egy asztalhoz hozd a DevOps folyamatokhoz
 • Hagyja, hogy az IT-csapat megossza szakértelmét az üzlet többi tagjával
 • Folyamatosan javítsa az IT engedélyezési folyamatot az üzletben
 • Minimalizálja az informatikai hardver- és szoftverbeszerzés költségeit
 • Tegye hatékonnyá az IT-beszerzést objektív beszerzéssel
 • Tegye számon az informatikai csapatot a beérkező feladatokért jegyek és dokumentáció segítségével
 • Az IT-szolgáltatási csapat fejlesztése és ügyfélközpontúvá tétele
 • Megakadályozza az informatikai rendszereket letiltó jelentős eseményeket
 • Az informatikusok agilisan reagálnak a nagyobb incidensekre

Az ITSM használati esetei

Az ITSM szervezett és egyszerűsített IT-szolgáltatási rendszert hoz létre az egész üzletágban, akár belső, akár külső ügyfelek számára. Alább megtalálja főbb felhasználási eseteit:

  Hogyan alakítsunk át egy URL-t hangulatjel-hivatkozássá

Szisztematikus szolgáltatási kérések

Az ITSM segít vállalkozásának dokumentált jegyrendszer létrehozásában informatikai beszerzésekhez, javításokhoz, telepítésekhez stb. Így az IT-szolgáltatást segítő csapat egyetlen szolgáltatási kérést sem hagy ki. Ezenkívül mérheti az informatikai csapat teljesítményét.

IT Tudásbázis létrehozása

Az informatikai szolgáltatásmenedzsment folyamat a tudásbázis fejlesztésében és kezelésében is segít. Az IT-ügyfélszolgálat és a belső alkalmazotti szolgálati csapatok ezt a tudásbázist az ügyfelek és az alkalmazottak támogatására használhatják.

IT hardver és szoftver kezelése

Informatikai vállalkozásként nem csupán informatikai szoftvereket és hardvert kell beszereznie. Gondoskodnia kell arról is, hogy szervezete jól használja ezeket, és nyereséges bevételt hozzon.

Az ITSM csapata vagy ügyvezetője biztosítja az összes üzleti gép és alkalmazás megfelelő nyomon követését. A csapat felügyeli az ilyen immateriális vagy tárgyi üzleti eszközök telepítését, frissítését, hibaelhárítását és hasznosításának nyomon követését.

Hogyan segíthet a Freshservice az ITSM-nek?

Az ITSM alapvető fontosságú a modern vállalkozások számára, amelyek az IT-t használják nyereségszerzésre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ITSM-nek költséges és időigényes folyamatnak kell lennie. A Freshservice egy egyszerű, de robusztus üzleti alkalmazás segítségével biztosítja, hogy ITSM-csapata vagy menedzsere minden informatikai projekttel és ügyfélszolgálati kéréssel kapcsolatban maradjon.

Számos funkcióval rendelkezik az ITSM folyamat támogatására. Kicsit elmagyarázom neked ezeket. Azonban meg kell tekintenie a következő ITSM-alaptevékenységeket, amelyeket a Freshservice azonnal megold:

 • A Freshservice segít AI-alapú tudásbázis felépítésében. A tudásbázis a gépi tanulás (ML) és a mesterséges intelligencia segítségével frissül. Így összpontosíthat arra, hogy az ITSM-ügynökök hozzáférjenek a tudásbázishoz az ügyféllekérdezések gyors és pontos megoldása érdekében.
 • A Freshservice ITSM AI automatikusan hozzárendeli a jegyeket az ügynökökhöz. Az ügynököknek nem kell időt tölteniük azzal, hogy készségeiknek megfelelően átnézzék a feladatokat. Az AI megteszi helyettük.
 • A Freshservice segítségével egy egyszerű és megfizethető változáskezelési folyamatot hozhat létre, amellyel a piaci dinamikának megfelelően frissítheti vállalkozása informatikai hardverét és szoftverét.
 • A Freshservice ITSM AI emberi beavatkozás nélkül képes különbséget tenni egy esemény és egy szolgáltatási jegy között. A teljes ITSM szolgáltatás adatbázist átvizsgálja, hogy hasonló jegyeket találjon, és tanul belőlük. Így az ITSM csapata gyorsan meg tudja állapítani, hogy egy incidensre vagy rendszeres szolgáltatási kérésre válaszol-e.
 • A Freshservice ITSM eszköze segít automatizált válaszok létrehozásában az ügyfelek kérdéseire, és szükség esetén az ügyfeleket élő ügynökökhöz rendelheti.

Mi az a Freshservice?

A Freshservice egy informatikai ügyfélszolgálat és IT-szolgáltatásmenedzsment webalkalmazás, amely lehetővé teszi az informatikai műveleti jegyek gyorsabb és megfizethető feldolgozását. Létrehozhat egy önkiszolgáló rendszert IT-hibaelhárításhoz, jegyrendszert és tudásbázist az ITSM frontvonali ügynökei számára.

  Hogyan változtasd meg a felhasználónevedet a Redditen

A felhőalkalmazás mobilalkalmazást is kínál Android és iOS eszközökhöz. Így az informatikai rendszergazdák bárhonnan kiszolgálhatják a kéréseket, ahol van internet kapcsolat.

A Freshservice ITIL-kompatibilis szoftvermodulokat is kínál, amelyek segítenek az informatikai rendszergazdáknak kezelni az IT-eszközöket, problémákat, incidenseket, frissítéseket, változástervezést és kiadásokat.

Az információtechnológiai vagyonkezelési (ITAM) komponens segít a vállalkozásoknak ellenőrizni informatikai szoftvereiket és hardvereiket. Minden IT-eszköz címkézhető, hozzáadható, leválasztható, nyomon követhető stb., hogy biztosítsa az eszközök ismertségét és láthatóságát.

Ezenkívül az ITSM eszköz egy „Arcade” nevű gamification funkciót is kínál. Ez a funkció lehetővé teszi a frontvonal informatikai ügynökeinek, hogy megoldják az IT jegyeket, például a játékokat és a teljesítménypontszámokat.

A Freshservice jellemzői

A Freshservice IT help desk és szolgáltatáskezelésének számos funkciója van. De a következők azok a fontos és kötelező funkciók, amelyeket tudnia kell:

Incidenskezelés

Automatizált és mesterséges intelligencia eszközei lehetővé teszik a technikusok számára, hogy azonnal kiderítsék az incidens kiváltó okait. Az alkalmazás minden tudásbázist és szoftvereszközt is tartalmaz, amelyekre a technikusoknak szükségük lehet az incidensek kezelésére.

Fogyasztóközpontú szolgáltatás

A Freshservice ITSM szoftver segítségével értékláncot hozhat létre az ügyféljegy-rendszerben, és boldoggá teheti az ügyfeleket. Az ügyfelek önkiszolgáló portálokat használhatnak kisebb hibák és problémák esetén. Nagyobb problémák esetén az AI eszköz automatikusan kijelöl egy támogató technikust, aki gyorsabban tudja megoldani a jegyet, mint mások.

Tudásmenedzsment

Robusztus tudásbázist hoz létre vállalkozása számára a belső tartalomkezelő rendszerek, harmadik féltől származó tartalom, nyilvános tartalom stb. integrálásával. Ezenkívül intelligensen védi a bizalmas tudásbázist a nyilvános portáloktól az önkiszolgáláshoz.

Problémakezelés

Az eszköz képes elkülöníteni az ügyfelek problémáit, és összekapcsolni azokat meglévő vagy korábbi incidensekkel. A Freshservice események idővonalával kapcsolatos problémák kiváltó okainak elemzését is elvégezheti. Végül a problémák gyorsabb észlelése segít minimalizálni az IT-leállásokat az üzletben.

Egységes szolgáltatáskatalógus

Könnyedén telepíthet bővíthető és hatékony munkafolyamatokat, amelyek garantálják a gyors szolgáltatásnyújtást. Ez magában foglal mindent, ami olyan egyszerű, mint a jelszó-helyreállítás egészen az olyan bonyolultig, mint az új műszaki pozíciók vagy a vezetők felvétele és beépítése.

Változáskezelés

Amikor vállalkozásának változtatnia kell a működésén, a DevOps-on és más részlegeken, támaszkodhat a Freshservice-re a megfizethető és hibátlan változáskezelésért. Az eszköz biztosítja, hogy ITSM-menedzsere elegendő eszközzel és munkafolyamattal rendelkezzen a zökkenőmentes átálláshoz.

Munkaterhelés kezelése

A Freshservice mesterséges intelligencia terheléselemzése és -kezelése lehetővé teszi, hogy ITSM csapata munkanapját a lehető legjobban kihasználja anélkül, hogy kimerítené a munkaerőt. A mögöttes algoritmusa folyamatosan értékeli az egyes ügynökök, támogatási szintek és menedzserek feladatait. Kiegyensúlyozza a munkaterhelést, így az egész csapat energikus és boldog marad.

Kiadáskezelés

A Freshservice-en könnyedén tervezhet új hardver- és szoftverkiadásokat. A dedikált Release Management segédprogram olyan funkciókat kínál, mint a bejelentések, az építési dokumentáció, a kiadás kezdő dátumának létrehozása, a kiadás új megvalósítási határidejének beállítása stb.

  11 legjobb CMP-megoldás a megfelelőség biztosítására az adatgyűjtés előtt

A Freshservice előnyei

Az alábbiakban megtudhatja, milyen előnyökkel jár a Freshservice, mint szervezete ITSM-eszköze:

 • A Freshservice kiküszöböli annak szükségességét, hogy ITSM-csapata számos alkalmazással és eszközzel legyen elfoglalva az IT-súgószolgálat és a szolgáltatásnyújtási feladatok kezeléséhez. Ez a többfunkciós eszköz minden, amire szüksége van a kis és vállalati szintű ITSM-projektek kezeléséhez.
 • Minden előfizetéséhez tartozik a mobilalkalmazás-hozzáférési funkció. Így az ITSM vezetői és ügynökei bárhonnan végezhetik munkájukat.
 • Különféle támogatási portálokat hozhat létre a különböző iparágakhoz, és az összes platformot egyetlen alkalmazásból vezérelheti a háttérben.
 • Integrálható a Microsoft 365-alkalmazásokkal, például a Teams-szel a Microsoft 365-ös környezetben működő vállalkozások számára.
 • Teljesen felhő alapú alkalmazás. Nincs szükség alkalmazásokat telepíteni az üzleti munkaállomásokra.
 • Megfizethető a Freshservice alternatívákkal összehasonlítva.

A Freshservice alternatívái

Tekintse meg ezeket a Freshservice alternatívákat, ha további ITSM-eszközökről szeretne tájékozódni, mielőtt megvásárolná:

#1. Jira szolgáltatásmenedzsment

A Jira Service Management átláthatóvá, láthatóvá és együttműködővé teszi az IT-szolgáltatások kezelését. Az IT-súgószolgálattal kapcsolatos problémákat összekapcsolhatja más Jira-eszközökkel és harmadik féltől származó üzleti alkalmazásokkal. Lehetőség van a DevOps összekapcsolására az ITSM-mel az IT-szolgáltatások folyamatos javítása érdekében.

Az eszközhöz különféle szolgáltatáskezelési sablonok tartoznak, amelyekre vállalkozásának szüksége lehet. Így már az első randevútól használatba veheti az alkalmazást, és bevételre tehet szert anélkül, hogy időt pazarolna a beállításra és a tanulásra.

#2. Értékesítési erő

A Salesforce Service Cloud olyan IT-vállalkozások számára alkalmas, amelyek valamilyen módon foglalkoznak vagy igényelnek helyszíni IT-szolgáltatást, kapcsolattartó központokat, alkalmazotti/ügyfél-önkiszolgáló platformokat stb. A szolgáltatásmenedzsment eszköz más kapcsolatközponti eszközöket és szolgáltatásokat is összekapcsolhat, mint például a vezeték nélküli telefonálás, a vezetékes telefonálás. , chat és e-mailezés.

Figyelemre méltó informatikai ügyfélszolgálati és szolgáltatáskezelési eszközkészlete esetkezelést, automatizálást, irányított munkafolyamatot, mesterséges intelligenciát, távoli segítségnyújtást stb.

Becsomagolás

Az ITSM-eszköz kiválasztása az IT-súgószolgálathoz és az IT-szolgáltatások kezeléséhez az összes rendelkezésre álló szoftver mellett nehézkes lehet. Ha azonban kompetens és potenciális ITSM szoftvereket szeretne kipróbálni, feltétlenül próbálja ki a Freshservice-t. Különféle funkciókat már fentről ismer. Csak el kell indítania egy minta ITSM projektet ebben az alkalmazásban ingyenesen a próbaajánlat használatával.

Felfedezheti a legjobb IT helpdesk megoldásokat a kis- és nagyvállalatok számára is.