Mit jelentenek a pipa a táviratban?

A Telegram ingyenes korlátlan üzenetküldést, praktikus funkciókat kínál szöveges, hang- és videocsevegéshez, valamint alkalmazásokat minden eszközön. A szolgáltatásban minden bizonnyal van mit szeretni, de nem mindenki sajátította el a használatát. Valójában a Telegram egyik gyakori zavaró aspektusa az, hogy mit jelentenek a pipák.

Amikor üzenetet küld a Telegramon, az állapotától függően egy vagy két pipa jelenik meg alatta. Ezek a pipák hasznos információkat közölnek, ezért ha nem biztos abban, hogy ezek a szimbólumok mit jelentenek a Telegramban, olvassa el tovább, hogy megtudja.

Mit jelentenek a pipa a táviratban?

A Telegram pipája jelzi, ha a másik fél sikeresen elküldte vagy elolvasta az üzenetet. A Telegramban egy óra ikon látható az üzenet alatt, miközben az alkalmazás küldi. Ha ez a folyamat sikeres, ez az ikon egyetlen pipává változik, jelezve, hogy üzenetét sikeresen elküldtük a szervernek.

  Az uTorrent telepítése Linuxon Wine segítségével

Végül két pipa a Telegramon azt jelenti, hogy a másik személy megnyitotta a beszélgetést, és látta az új üzenetet.

A WhatsApp-pal ellentétben a Telegramnak nincs kézbesített állapota. Ez annak köszönhető, hogy Telegram-fiókját egyszerre több eszközön is használhatja, ahhoz képest, hogy a WhatsApp csak egyetlen elsődleges telefon csatlakoztatását teszi lehetővé fiókjához.

Emiatt a Telegram szolgáltatás nem tudja megtudni, hogy üzenete eljutott-e egy adott eszközre. A kézbesített állapotnak semmi értelme nem lenne, mivel a címzett bármilyen eszközön elolvashatja az üzenetet, amellyel bejelentkezik a Telegramba.

További fontos információkért arról, hogy ezek a szolgáltatások hogyan védik üzeneteit, olvassa el a főbb üzenetküldési szolgáltatások végpontok közötti titkosításának magyarázatát.

A Telegram csoportos csevegéseiben egyetlen pipa továbbra is azt jelenti, hogy az üzenetet elküldték a szervernek. A csoportos csevegés kétszeri ellenőrzése azt jelenti, hogy legalább egy személy elolvasta az üzenetet; Ha látni szeretné, ki olvasta eddig, nyomja meg hosszan, vagy kattintson a jobb gombbal az üzenetre.

  A ChatGPT használata kognitív viselkedésterápiához

Sajnos nincs mód az olvasási visszaigazolások letiltására a Telegramban. Ez azt jelenti, hogy mindenki mindig tudni fogja, hogy a Telegram-üzenetét elolvasták-e. Ez egy kis hátrány, ami miatt abbahagyhatja a Telegram használatát.

Miért nem olvasták még el a távirati üzenetemet?

Kíváncsi vagy, hogy a másik személy miért nem látta még a távirati üzenetedet? Ha nem látja a dupla pipát, számos lehetséges magyarázat létezik:

  • Ha a másik személy letiltotta Önt, nem fogja látni, hogy elolvasta-e az üzenetét. Ha ezt gyanítja, ellenőrizze, hogy látja-e a másik személy profilképét és „utoljára online” állapotát. Ha látja a profilképük kezdőbetűit, és utoljára online állapotát illetően, akkor valószínűleg le van tiltva.
  • Lehet, hogy a másik személy telefonja ki van kapcsolva, repülőgép üzemmódban van, vagy rossz a hálózati kapcsolat.
  • Természetesen az is lehet, hogy egyszerűen még nem nyitották meg az üzenetet, mert elfoglaltak.
  8 legjobb GPU-túlhúzó szoftver a grafika felpörgetéséhez

Arra is van esély, hogy a másik személy trükköt használt, hogy elolvassa az Ön távirati üzenetét anélkül, hogy megjelölte volna. Például előfordulhat, hogy repülőgép üzemmódba léptek, hogy elolvassák az üzenetet az „olvasás” állapot aktiválása nélkül. A legtöbb telefon lehetővé teszi az értesítési buborékból származó üzenet előnézetének megtekintését is, ami szintén nem váltja ki a nyugtát.

Ha valami ehhez hasonlót tettek, nem sokat tehetsz ellene azon kívül, hogy nyíltan megkérdezed őket, hogy látták-e az üzenetedet.

A távirati pipa magyarázata

Most már tudja, hogyan tudhatja meg, hogy a másik személy elolvasta-e az üzenetét a Telegramon. Ez a funkció legtöbbször praktikus, és lehetővé teszi, hogy megerősítse, hogy a másik személy látta-e az Ön által küldött üzenetet anélkül, hogy megerősítést kért volna egy követő üzenetben.