Mit jelent ez az emoji? Az emoji arc és a mosolygó jelentés magyarázata

A korábban hangulatjelekként ismert és gyakran hangulatjelekkel összetéveszthető emoji arcokat SMS-ekben és közösségi médiaalkalmazásokban, például Instagramon, Redditben, Facebookon és WhatsApp-ban használják. De mit jelentenek a hangulatjelek? Az egyes hangulatjelek jelentése néha nyitott az értelmezésre, és ezt tovább bonyolítják a szív- és kézszimbólumok.

A Unicode szabványokat tesz közzé arra vonatkozóan, hogy mit jelentenek a hangulatjelek, de nem mindig használják őket rendeltetésszerűen. Egyedi jelentéssel bírhatnak bizonyos közösségeken belül. Van például egy egyedi Snapchat hangulatjelkészlet. Tehát mit jelentenek az adott hangulatjelek?

Íme a népszerű hangulatjelek általánosan elfogadott emoji jelentései.

Tartalomjegyzék

Happy Face Smiley jelentése

Íme a különböző boldog arcú hangulatjelek jelentése, a mosolyt ábrázolótól a nevetőig…

Mosolygós arcok

A mosolygós arc és a mosolygó arc a leggyakrabban használt hangulatjelek, és egyszerűen a boldogságot vagy a pozitivitást jelölik. Néha félénk arcnak és elpirult/pirult arcnak is nevezik.

Ritkán enyhe sértés vagy kritika után használhatók a csípés eltávolítására.

Egyéb mosolygós arcok

A tátott szájjal mosolygó arcnak számos változata létezik, többek között:

 • Mosolygó Arc Nyitott Szájjal és Mosolygó Szemekkel.
 • Vigyorgó Arc.
 • Mosolygó arc nyitott szájjal és szorosan csukott szemmel.

Ezek hasonlóak a két egyszerűbb mosolygós archoz. Azonban gyakran használják a boldogság nagyobb szintjének kifejezésére. Az egyik ilyen hangulatjelet tartalmazó üzenet általában rendkívül pozitív. Nagyon ritkán használják őket sértéssel vagy kritikával.

Mosolygó arc nyitott szájjal és hideg verejtékkel

A Mosolygós Arc Nyitott Szájjal és Hideg Izzadsággal hasonlóképpen boldogságot mutat, bár megkönnyebbülten. Ez az emoji változata annak, hogy „fuj!” Az ezt az emojit használó üzenetek gyakran örömüket fejezik ki egy esetlegesen negatív esemény kapcsán. Például, ha küldött egy üzenetet, amelyben elmagyarázza, hogy mindent megkapott az orvostól, akkor használhatja ezt a hangulatjelet.

Használható a zavar vagy a kínosság kifejezésére is.

Arc az örömkönnyekkel

A Face With Tears Of Joy emoji a nevetés megjelenítésére szolgál. Ez váltotta fel a „LOL” vagy néha az „IJBOL” használatát, amikor valaki viccet küld, ez csak az egyik módja annak, ahogyan az emojik megváltoztatták kommunikációnkat.

Guruló a padlón nevető arc

A Rolling on the Floor Laughing Face a „ROFL” legújabb iterációja, az egyik internetes szlengkifejezés, amelyet tudnia kell. Használja ezt, ha valami különösen vicces.

  Minden, amit tudnod kell 2022-ben

Fejjel lefelé fordított arc

A fejjel lefelé fordított arc azt sugallja, hogy nem gondolja komolyan, vagy olyanról beszél, aminek látszólag semmi értelme.

Használható szarkazmus vagy passzív-agresszív érzések közvetítésére is.

Zany Face

Zany Face is mutat flippséget. Használja ezt, ha valami buta, de vicces. Néha részeg arcnak is nevezik, de csak azért, mert fellazult mentalitást jelez.

Mosolygó Arc Napszemüveggel

A mosolygó arcot napszemüveggel a hidegvérűség kifejezésére használják. Néha szótlanul használják, vagy azt jelentheti, hogy „bánj vele”.

Kipirult arc

A kipirult arc zavarát mutatja egy kínos helyzet vagy hiba miatt. A bókokra adott válaszként gyakran használják önbecsmérlően. Azt is jelentheti, hogy valami felnyitja a szemet vagy meglepő.

Ízletes ételek ízlelése arccal

A Face Savoring Delicious Food egy ízletes étkezés előtt, közben vagy után is használható. Más néven Éhes Arc hangulatjel. De vannak, akik arra használják, hogy megmutassák, hogy a megjegyzéseket szótlanul szánják.

Nerd Face

A Nerd Face intelligenciát vagy szenvedélyt mutat egy adott téma iránt. Használható ironikusan is, vagy egy adott egyén képviselőjeként.

Mosolygó Arc Csillagos Szemekkel

Mosolygó arc csillagos szemekkel azt jelenti, hogy izgatott vagy, például amikor azt várod, hogy találkozz valakivel, vagy csinálj valamit.

Arca Party Lefújóval és Party Kalappal

A Face With Party Blower and Party Hat hangulatjelet esemény ünneplésekor használják. A legjobb, ha egy barát születésnapja van.

Kacér arc hangulatjelek jelentése

Mosolygó Arc

A mosolygó arcnak erős szexuális konnotációi vannak. Általában szexuális célzásokat vagy javaslatokat kísér, ezért győződjön meg arról, hogy ismeri a megfelelő hangulatjel-etikettet arra az esetre, ha visszaélne ezzel a flörtölő arccal!

Kacsintó Arc

A Kacsintó Arc azt mutatja, hogy az üzenetet humoros szándékkal küldték. Nem szabad túl komolyan venni a Kacsintó arcot kísérő üzeneteket.

A Vigyorgó archoz hasonlóan a Kacsintó Arc is gyakran kíséri a szuggesztív üzeneteket.

Kihúzott nyelvű arcok

A kidugott nyelvű arc variációi a következők:

 • Kihúzott nyelvű arccal és kacsintó szemmel.
 • Kihúzott nyelvű arc és szorosan csukott szemek.

Ezeket felváltva használják a Winking Face kifejezéssel a humor megjelenítésére.

Megkönnyebbült arc

A megkönnyebbült arc a megkönnyebbülést hivatott jelezni. Azonban leginkább az elégedettség kimutatására használják.

A szuggesztív hangulatjelekre válaszul zárkózottságot vagy ártatlanságot is mutathat.

Mosolygó Arc Haloval

Smiling Face With Halo ártatlanságot mutat. Komolyan vagy humorosan is használható.

Ez a hangulatjel például megfelelő lehet, amikor pénteken üzenetet küld a barátainak, hogy elmagyarázza, hogy otthon marad éjszakára.

Ördögarcok

A Mosolygó Arc szarvakkal és Impulzussal felváltva használható a szemtelenség vagy a huncutság kimutatására.

Mivel az egyik mosolyog, a másik ráncolja a homlokát, finoman más dolgokat mutatnak be. A Mosolygó Arc Szarvakkal emoji gyakrabban kísér kisebb huncutságot vagy sugalmazó üzeneteket, míg az Imp (azaz a dühösebbnek tűnő) több rosszindulatot sugall.

Csókos arcok

A Kissing Face hangulatjeleknek számos népszerű változata létezik, például:

 • Arcra dobás egy csókot.
 • Csókoló Arc Mosolygó Szemekkel.
 • Csókoló Arc Csukott Szemekkel.

Romantikát vagy szeretetet mutatnak. A Face Throwing A Kiss jellemzően romantikusabb a kis piros szív miatt.

A másik három ártatlan fütyülés bemutatására is használható.

Mosolygó Arc Szív alakú Szemekkel

Mosolygó arc szív alakú szemekkel szeretetet, imádatot vagy hálát mutat. Használható személy, hely, esemény vagy dolog felé.

Átölelő Arc

Az Arc ölelése azt jelenti, hogy virtuális ölelést küld a címzettnek.

A negatív arc hangulatjelek jelentése

Nem minden emoji fejezi ki a boldogságot vagy a rosszindulatot. Sok negatív hangulatjel is létezik.

  6 módja annak, hogy ingyenes Walmart-ajándékkártyákat szerezzen

Üres arcok

A semleges arc és a kifejezéstelen arc az érzelmek szándékos hiányát mutatják. Használhatók annak kimutatására, hogy valaki nem nyűgözi le, közömbös vagy kínos.

Zavartalan arc

Az unamused Face elégedetlenséget vagy gyanakvást fejez ki. Ez az emoji nem valódi haragot vagy szomorúságot mutat, hanem egy finoman negatív érzelmet. Például, ha elégedetlen vagy kételkedik valakinek a kifogásában, hogy miért késik, elküldheti ezt a hangulatjelet.

Arc Hideg Izzadság

A Face With Cold Sweat emoji a stresszt vagy a kemény munkát mutatja. Általában egy konkrét helyzetre utal. Ha üzenetet küld egy szeretettnek, hogy elmagyarázza, hogy későn kell maradnia az irodában, ez indokolja ezt a hangulatjelet.

Szomorú arcok

Töprengő arc és Csalódott arc a két fő szomorú arc hangulatjel. Mindkettő szomorúságot, lelkiismeret-furdalást, sajnálatot, csalódottságot vagy hasonló negatív érzelmet közvetít.

Könyörgő arc

A Könyörgő Arc azt mutatja, hogy szívességet kérsz. Ez a „kölyökkutya szeme” megjelenése, és ritkán használják súlyos helyzetekben. Néha ez azt jelenti, hogy a könnyek küszöbén állsz, ha valaki bókolt neked, vagy ha elborít valami, amit a másik mondott. Ellenkező esetben ezt úgy gondolhatja, mint az „aww” emoji megfelelőjét. Van egy boldogabb alternatíva is, boldog könnyek sora szegélyezi a nagy szemeket.

Csalódott, de megkönnyebbült arc

A csalódott, de megkönnyebbült arcot általában a félelem vagy a bántás kifejezésére használják. Vannak, akik arra is használják, hogy megmutassák, idegesek.

Síró Arc

A Crying Face hasonló a Töprengő Archoz és a Csalódott archoz. Erősebb bántottságot mutat, mint az általános szomorúságot.

Hangosan Síró Arc

A Loudly Crying Face a Crying Face erősebb változata. Fájdalmat, fájdalmat és idegességet mutat. A többi szomorú arccal ellentétben gyakran ironikusan használják.

Aggódó Arc

Az aggódó arc döbbenetet, rémületet, undort és félelmet mutat.

Grimaszoló Arc

A grimaszolt arc hasonlóan aggodalmat, zavart vagy ügyetlenséget mutat. iOS rendszeren ez akkor jelenik meg, ha beírja, hogy „hoppá”, és így használhatja, ha fél egy üzenettől, hasonlóan az SMH használatához.

Arc Felvont Szemöldökkel

A Felvont szemöldökkel arc szkepticizmust vagy rosszallást mutat – tökéletes, ha nem hiszel valakinek a kifogásában.

Arc Monocle

A Face With Monocle kétséget is kifejez, mintha egy üzenetet vizsgálna meg.

Hazug Arc

A Fekvő arc egy növekvő orrot ábrázol, akárcsak Pinokkió. Használja takarékosan, ha úgy gondolja, hogy valaki nem mond igazat, mivel ez megsértheti a címzettet.

Száj nélküli arc

A Face Without Mouth megmutatja, hogy szótlan vagy. Használható ironikusan, de gyakran azt jelenti, hogy nem tudja, mit mondjon egy kínos beszélgetés során, vagy nem meri kimondani a véleményét, ha zavarban van vagy dühös. Természetesen, ha csak azért használja ezt, mert nincs megfelelő hangulatjel az érzéseinek kifejezésére, elkészítheti saját hangulatjeleit!

Cipzáras szájú arc

A cipzáras szájú arc azt jelentheti, hogy most nem tudja átadni a megfelelő szavakat. Azonban gyakrabban használják annak kimutatására, hogy tudsz titkot tartani.

Arc Felrobbanó Fejjel

A Face With Exploding Head döbbenetet mutat, és azt mondja a címzettnek, hogy el van ragadtatva. Általában valamitől való félelemre használják.

Arc Szimbólumok A Száj Fölött

Arc szimbólumokkal a száj felett természetesen helyettesíti az átkozó szót. Használja ezt a bosszúság vagy harag kifejezésére.

Fáradt arcok

A fáradt arc és a fáradt arc egyaránt fáradtságot mutat; gyakran használják a világfáradtság és a stressz ábrázolására, mintha a kötél végén lennél.

Álmos Arc

Az álmos arc ritkán jelképezi a fáradtságot. Ehelyett általában azt mutatja, hogy a küldő beteg vagy rosszul van. Annak ellenére, hogy a hangulatjelek érthetőbbek, mint a hangulatjelek, ez nem mindig van így!

  8 Solana NFT piactér a gyors és alacsony gázdíjas tranzakciókhoz

Alvó Arc

A Sleeping Face az Álmos arc helyett az álmosság vagy az unalom kimutatására szolgál. Alvás közben nehéz üzenetet küldeni…

Zavart Arcok

A Confounded Face és a Confounded Face felváltva használják a zavartság kimutatására. A Confused Face az ügyetlenség, a csalódottság vagy a bocsánatkérés kimutatására is szolgál. Például, ha valakinek le kell mondania a terveit, felveheti ezt az emojit.

Arc a Triumph megjelenésével

A Face With Look Of Triumph az egyik legtöbbet visszaélt hangulatjel. Általában harag vagy frusztráció kimutatására használják (például forró levegőt fújva az orrlyukaiból), nem pedig diadalra – gyakran ironikusan.

Dühös Arcok

Az Angry Face és a Pouting Face egyaránt haragot mutat, a piros Duzzadó Arc pedig a kettő közül az erősebb. A Face With Look Of Triumph-pal ellentétben ritkán használják humorosan.

Kitartó Arc

A Kitartó Arc azt mutatja, hogy egy helyzettel küszködsz, de továbbra is a frusztrációddal küzdesz.

Döbbent arcok

Szemöldökráncolt arc nyitott szájjal és gyötrő arccal sokkot, horrort és csalódást mutatnak. Gyakran használják a Pensive Face vagy a Csalódott arc kisebb változataként.

Ijedt Arcok

Kisebb különbségeket találsz a rémült arcokban:

 • Félelmetes Arc.
 • Arc Nyitott Szájjal és Hideg Izzadsággal.
 • Félelemtől sikoltozó arc (néha OMG-arcként is ismert).

A három különböző szintű félelmet mutat, az enyhén megijedttől a nyitott szájjal és hideg verejtékkel című filmtől a nyílt rémületig a Face Screaming In Fear-től. Mindegyik ironikusan használható.

Egyéb arc-emoji jelentések

Nem minden hangulatjel képvisel emberi arckifejezést vagy arcot. Íme néhány más hangulatjel, amivel találkozni fog.

A majmok

A See-No-Evil Monkey-t, a Hear-No-Evil Monkey-t és a Speak-No-Evil Monkey-t a döbbenet és a zavart kifejezésre használják, többnyire szemtelenül. Az, hogy melyik majmot használják, az üzenet tartalmától függ.

Kakahalom

A Pile Of Poop-ot szinte mindig humorosan használják. Helyettesíthet egy szitokszót, vagy kritizálhat egy személyt vagy üzenetet.

Mit jelentenek a kézszimbólum hangulatjelek?

Az üzenetküldésben és az online kommunikációban számos kézi emoji áll rendelkezésre, amelyek különböző gesztusokat képviselnek.

Felfelé és lefelé hüvelykujj jel

A remek jel az elfogadást vagy az egyetértést mutatja.

A lefelé mutató hüvelykujj az elutasítást, az ellenszenvet vagy egyet nem értést jelzi.

OK kézjel

Az OK Kéz Jel az elfogadást, az elégedettséget, vagy azt, hogy minden rendben van. Használható annak kimutatására, hogy valami apró vagy kicsi. Néha a „szakács csók” gesztusának szimbolizálására is használják.

Tudnia kell azonban, hogy ez gyűlölet jeleként használható, mivel egyes rasszista csoportok eltérítették a jelentését. A legtöbb esetben azonban a felhasználók továbbra is „rendben” vagy „tökéletes” jelentésként fogadják el.

Győzelem kéz

A Győzelem kezet gyakrabban használják a hasonló békeszimbólum ábrázolására. Hidegséget, ellazulást vagy elégedettséget mutat, bár szarkasztikusan is használható.

Személy Emeli Mindkét Kezét Ünnepelni

Az ünneplés során mindkét kezét felemelő személy, közismertebb nevén a dicsérő kéz, támogatást vagy elismerést mutat.

Nyitott kezek

Az Open Hands nyitottságot és barátságosságot közvetít. Ez azt is jelentheti, hogy ölelést küld, hasonlóan a Hugging Face emojihoz.

Összekulcsolt kézzel személy

Az összekulcsolt kezű személy, bár nem kifejezetten vallásos, köszönetet mond, vagy imádkozik vagy könyörög. Használhatja, amikor szívességet kér.

Call Me Hand

A Call Me Hand neve ellenére számos jelentése lehet a kontextustól függően.

Hasonló a hagyományos telefonkagylóhoz, így jelezheti, hogy valakivel telefonon szeretne beszélni. A pilóták arra is használják, hogy jó szerencsét kívánjanak egymásnak. A hawaii kultúrában pedig „Shaka” jelzésként ismerik, ami azt jelenti, hogy „lógj ki” – ez a szolidaritást jelző szeretetteljes gesztus.

Mit jelentenek a szív hangulatjelek?

Az online kommunikáció során számos szív hangulatjellel találkozhat, amelyek különböző verzióinak eltérő jelentése van.

Piros szív és csillogó rózsaszín szív

A Red Heart a klasszikus szerelmes szív hangulatjel, amely szeretetet, barátságot vagy romantikát fejez ki. De ha szeretnél valami pluszt vinni a beszélgetésbe, engedd, hogy a szíved ragyogjon a csillogó rózsaszín szívvel.

Színes szívek

Mi a helyzet azokkal a színes szívekkel? Ott van:

 • Lila szív.
 • sárga szív.
 • Zöld Szív.
 • Kék Szív.

Mindegyik hasonló a Vörös Szívhez; szeretetük célpontja azonban általában a szív színéhez kapcsolódik. Például a Blue Heart gyakran használják olyan sportcsapatoknál, akik kék mezt viselnek. Hasonlóképpen, a Sárga Szív a naphoz és a nyárhoz kapcsolódik.

Valószínűleg láthatta már ezeknek a hangulatjeleknek a változatait a Snapchatben.

Összetört szív

A Broken Heart emoji a szomorúság végső kifejezése. Gyakran használják ironikusan.

A hangulatjelek megváltoztatják a kommunikációt

Az emojik a kommunikáció eszközeként örökké fejlődnek, és jelentésük továbbra is változékony.

Meglepően személyesek is, ezért a címzettel azonos hullámhosszon kell lennie, hogy ne sértse meg őket.