Minden, amit tudnod kell

A PCAP-tanúsítványok a legnépszerűbb tanúsítványok a készségfejlesztéshez és a karrier bővítéséhez. Íme egy gyors útmutató, amely segíthet boldogulni a piacon.

Ha nem ismeri a PCAP-tanúsítványt, akkor az a Python programozási tanúsítvány Certified Associate. A Python objektum-orientált programozási megközelítése olyan fejlett szempontokat tartalmaz, mint a csomagok, modulok, speciális műveletek, átadási mechanizmus, listaértelmezések, lezárások, generátorok, karakterláncok, fájlfeldolgozás és lambdák.

A TIOBE Indexen a Python lett a legnépszerűbb programozási nyelv 2022 augusztusában. Mára megállíthatatlan programozási nyelv, a 2001-es 13. helyről 2022 augusztusában az 1. pozícióig jutott.

2022 augusztusában még a PYPL is a Pythont a legnépszerűbb programozási nyelvek közé sorolta. Az elmúlt öt évben körülbelül 10,2%-kal nőtt.

Az 1980-as években Guido van Rossum megalkotta a Python általános célú programozási nyelvet. A Python egy könnyen használható és tanulható programozási nyelv, amely ideális újoncok és kezdők számára. Egyszerűsített szintaxissal érkezik, bonyolult vagy összetett kódolás nélkül. Ezzel együtt a programozási nyelv a természetes nyelvet hangsúlyozza.

A Python nagy támogató közösséggel és vállalati szponzorációval is rendelkezik kiváló könyvtárakkal. A cél az, hogy sok időt megspóroljunk a Python segítségével, amely tele van több száz könyvtárral, és ideális a gépi tanuláshoz, a Big Data-hoz és más csúcstechnológiákhoz.

PCAP tanúsítás

A Python alapjaival segítünk megérteni, mi is az a PCAP-tanúsítvány – Certified Associate in Python Programming.

A PCAP-tanúsítvány egy nagy téttel rendelkező és professzionális hitelesítés a fejlesztők számára, amelyek mérik a jelöltek teljesítményét és ellenőrzik képességeiket. Középszintű kódolási feladatokra összpontosítanak, mint például a többmodulos programok hibakeresése, fejlesztése, tervezése, újrafeldolgozása és végrehajtása.

Tartalmazza az OOP kategóriákat a valós problémák modellezéséhez és elemzéséhez. A tanúsítványok objektum-orientált megközelítést kínálnak a műszaki és alapvető fogalmakhoz olyan fogalmakkal, mint a karakterlánc-feldolgozás, a PIP, a modulok, a lezárások, a csomagok, a fájlfeldolgozás, a szabványos könyvtári modulok és a kivételhierarchiák.

A PCAP-tanúsítvánnyal a jelölt vagy a Python-fejlesztők minden elsődleges eszközzel bemutatják képességeiket, vagy feljebb léptek a kezdő státuszból. Ezt követően a jelentkezők megkezdhetik emelt szintű tanulmányaikat, hogy új karrierlehetőségeket nyithassanak meg.

  A DoorDash-fiók törlése

A PCPP-tanúsítvány felé tett első lépés az önfejlesztésre és a programozási készségeket demonstráló önfejlesztésre összpontosít. Tükrözi a jelöltek érdeklődését a programozási nyelv magasabb szintű jártasságának megszerzése és a benne való mélyebb merülés iránt. A cél a jelöltek portfóliójának javítása és karrierjük felemelkedése.

A Python-tanúsítvány új ajtókat nyit a jelöltek előtt, hogy átugorjanak az új módba, új készségeket sajátítsanak el, specializálódjanak a területre, és növeljék fizetési szerepüket. A szakemberek a hálózatépítésre, a biztonságra, a tervezésre, a szoftverfejlesztésre és az IoT-re összpontosíthatnak.

A PCAP tanúsítvány a következőkre vonatkozik:

  • fedezzen fel új technológiákat, és használja a Pythont a mély merülés alapjaként,
  • a projektmenedzserek, a csapatvezetők és a projektmenedzserek megérthetik a folyamatokat és a terminológiákat,
  • iparági vezetők, akik olyan technológiákra szeretnének összpontosítani, mint az IoT, a gépi tanulás, az elemzés, a tesztelés és a fejlesztés, valamint
  • adatelemzőként, szoftverfejlesztőként és tesztelőként dolgozzon.

A PCAP-tanúsítványokon kívül PCPP- és PCEP-tanúsítvány is létezik a Python-fejlesztők számára.

PCEP tanúsítás

A PCEP egy tanúsított belépő szintű Python programozói tanúsítvány, amely azt jelzi, hogy a szakemberek ismerik-e a központi fogalmakat, mint például a feltételek, a funkciók, a konténerek, az adattípusok, a hurkok és még sok más. Ezzel együtt olyan tényezőket tartalmaz, mint a futási környezet, a szemantika és a Python programozási nyelv szintaxisa.

A PCEP lehetővé teszi a jelöltek számára annak bizonyítását, hogy kellő ismeretekkel rendelkeznek-e a Python Standard Library szemantikáról és szintaxisáról. A tanúsítás az alapvető fogalmak, definíciók, kifejezések, literálok, logika, számrendszerek, szerkezet és még sok más megértésének eredménye.

PCPP tanúsítás

A PCPP – Certified Professional Python programozásban két sorozatban kapható: Általános célú programozás. Nyomon követi az OpenEDG Python Institute hitelesítő adatait, amelyek a dolgozó szakemberekre, informatikai szakemberekre és fejlesztőkre összpontosítanak.

A PCPP1 minősítés bizonyítja, hogy a jelölt jártas az OOP funkciókban és az osztályok haladó használatában. Speciális és haladó szinten mutatja be a szakértelmet, amely a kódírás szabványaira, a tervezési gyakorlatokra és a kódolási konvenciókra összpontosít.

Azok a jelöltek szerezhetik meg a minősítést, akik értik az alapfogalmakat, ismerik a socketek használatát, REST klienseket hoznak létre és eseményvezérelt programozást végeznek.

  Hogyan készítsünk jó élő háttérképet iPhone-jára

A PCPP2 tanúsítvány a tanúsítás következő része, amely nyomon követi a szakmai hitelesítő adatokat, és bemutatja a folyamatok közötti kommunikáció és hálózatépítés szabványos mechanizmusait. Nem szabványos könyvtári modulokat, Python szabványokat, NoSQL és SQL adatbázisok létrehozását, feldolgozását és elérését tartalmazza.

A PCAP tanúsítás áttekintése

A Python ismeretekkel rendelkező jelöltek évente 90 000 és 130 000 dollár közötti fizetésre jogosultak. A PCAP minősítéssel a jelöltek 100 000 betöltetlen állásra jelentkezhetnek szerte a világon, amelyekre sokan nem rendelkeznek képesítéssel.

Íme egy gyors áttekintés a PCAP-tanúsítványról, amellyel tisztában kell lenni:

Specifikáció ItemDescriptionExam NamePCAP – Certified Associate in Python Programming Certification LevelAssociateCostUSD 295 (vizsga)
319 USD (vizsga + gyakorló teszt)
49 USD (gyakorlati teszt) Online lebonyolítása, a Pearson Vue által végzett vizsga ElőfeltételekNincs vizsgakód és jelenlegi vizsgaverziók PCAP-31-02 (nyugdíjas)
PCAP-31-03 (Aktív) Kérdések száma40 A vizsga időtartama NDA/oktatóanyag – 10 perc
Vizsga – 65 percValidityLifetimePassing Score70%FormatEgy- és többszörös kiválasztásos kérdésekNyelv angol

Az első próbálkozásra meghiúsult minősítés esetén a jelentkezők 15 nap elteltével más korlátozás nélkül megismételhetik.

A PCAP-31-02 készségei a következők: osztályok, objektumok és kivételek (25%), modulok és funkciók (25%), értékelések és vezérlés (25%), valamint adatok összesítése (25%). A PCAP-31-03 készségek közé tartozik az OOP (34%), a kivételek (14%), a vegyes (22%0, a karakterláncok (18%), valamint a csomagok és modulok (12%).

Hogyan lehet feltörni a PCAP minősítő vizsgát

Könnyű feltörni a PCAP vizsgálatot, ha tudja, hol kezdje és mit tegyen. Íme néhány forrás, amelyek segíthetnek.

Python minősítési vizsga PCAP-31-03/02: Udemy

Az Udemy Python-tanúsítási vizsga PCAP-31-03/PCAP-31-02 előkészítése hat gyakorlati tesztet tartalmaz a szakemberek számára a kódolás kipróbálásához. A Python programozás okleveles munkatársa segít a szakembereknek a tanfolyam jobb megértésében. és minden tudásterületet lefed.

A következő tananyagot fedi le:

  • változatok importálása
  • indexelés, szeletelés, megváltoztathatatlanság
  • példány vs. osztály változók
  • konstruktorok: deklarálás és előhívás

Ideális azoknak a jelölteknek, akik új lehetőségekre vágynak, felkészülnek a Python-tanúsítványra, adattudósoknak, mesterséges intelligenciával foglalkozó szakembereknek stb.

Python minősítő képzés: Edureka

Az Edureka Python Certification Training kurzusa segít elsajátítani olyan fontos fogalmakat, mint a feltételes utasítások, fájlműveletek, függvények, modulok, webtérképek, adatműveletek, GUI programozás és még sok más. A tanfolyam segít a jelentkezőknek felkészülni a PCAP, PCEP és PCPP Python tanúsítványokra.

  Hogyan lehet automatikusan megváltoztatni a háttérképet Linuxon

Felöleli a Python-alkalmazások alapvető témáit, ciklusokat, feltételes utasításokat, kifejezéseket, operandusokat, ciklusok bemutatását és gyakorlati ismereteket.

Python Essentials: Edube Interactive

A Python Essentials az Edube Interactive két részre osztott tanfolyama. A kurzus olyan haladó szempontokra összpontosít, mint a kivételek, csomagok, modulok, objektum-orientált programozás és általános kódolási technikák. Kapcsolódik a karrierlehetőségekhez a szoftverfejlesztés, a tárgyak internete, a hálózatépítés és a biztonság területén.

A jelöltek felkészülhetnek a PCAP-tanúsítványra, megismerhetik a folyamatfájlokat, kezelhetik a kivételeket, a legjobb gyakorlatokat, a kódolási technikákat, a Python modulokat és az OOP-okat.

PCAP Certified Associate in Python programozási vizsga: Amazon

Készüljön fel a jelenlegi Python Institute-ra, és tegye le a PCAP-vizsgát az Amazonon elérhető könyv. Több mint 240 kérdést, hat gyakorlati vizsgát, magyarázatokat, linkeket és válaszokat tartalmaz, amelyek segítenek felkészülni a PCAP 31-03 verziójú minősítő vizsgára.

A könyv segíthet a vizsgázóknak abban, hogy növeljék esélyeiket a valódi PCAP vizsgán való sikeres teljesítésre, megismerjék az erősségeket vagy gyengeségeket, felkészüljenek a főbb blokkokra (karakterláncok, kivételek, csomagok vagy modulok, OOP és egyéb), és felkészüljenek a szoftverfejlesztésre és adatkutatókra. munka.

Következtetés

Kétségtelen, hogy a Python a piacon elterjedt elsődleges programozási nyelvvé vált, amely nagy teret enged a jövőre nézve. Ezért a legjobb, ha a neves Python-tanúsítványokat választja, hogy megszerezze álmai munkáját.

Érdekelheti néhány értékes forrás is, amellyel elkezdheti Python programozói útját. Ezután nézze meg a Python-projekteket a gyakorláshoz és a tanuláshoz.