Minden, amit tudnod kell 2022-ben

A Software Composition Analysis (SCA) egy olyan technika, amellyel a modern informatikai csapatok megtalálhatják és kezelhetik az összes nyílt forráskódú összetevőt.

A vállalkozásoknak mindent tudniuk kell az általuk használt alkalmazásról és annak összeállításáról, hogy eldönthessék, biztonságos-e és megfelel-e az előírásoknak.

Ha olyan alkalmazást használ, amely feltört vagy sebezhető nyílt forráskódú összetevővel rendelkezik, mindig fennáll annak a veszélye, hogy a támadók kihasználják.

És amikor ez megtörténik, elveszítheti vállalkozásának és ügyfeleinek az alkalmazásban tárolt összes bizalmas adatát. Ez az ügyfelek bizalmának elvesztéséhez, üzleti információk kiszivárgásához, pénzügyi kockázatokhoz és a megfeleléssel kapcsolatos szankciókhoz vezethet.

Ezért tudnia kell, hogy mit használ, és ismernie kell az alkalmazások összes nyílt forráskódú licenckötelezettségét és korlátozását.

Mindezt azonban manuálisan megtenni meglehetősen nehéz feladat. A legtöbb esetben a kódot és sebezhetőségeit figyelmen kívül lehet hagyni, ha ezt az utat választja.

Az SCA-eszközök a nyílt forráskódú összetevők automatikus elemzésével leegyszerűsítik és megkönnyítik a folyamatot.

Ebben a cikkben mindent elmondok az SCA-ról, és arról, hogy miért számít az alkalmazásbiztonságban.

Maradjon velünk!

Mi az a szoftverösszetétel-elemzés (SCA)?

A Software Composition Analysis (SCA) egy olyan folyamat, amely észleli az alkalmazás kódbázisában használt nyílt forráskódú összetevőket. Ez az automatizált folyamat az alkalmazás biztonsági tesztelésének része, amely értékeli az alkalmazás biztonságát, kódminőségét és megfelelőségét.

Számos SCA-eszköz található a piacon, amelyek ezt a folyamatot végrehajtják. Ezek az eszközök segítenek a nyílt forráskódú összetevők, közvetett és közvetlen függőségeik, a támogató könyvtárak, az elavult függőségek, a potenciális kihasználások és a sebezhetőségek észlelésében és kezelésében.

Egy alkalmazás SCA-eszközzel végzett vizsgálata átfogó anyagjegyzéket generál, amely felfedi az alkalmazás eszközeinek teljes leltárát. Ez segít jobban megérteni az alkalmazást, hogy mi ment bele a létrehozásába, és hogy biztonságos-e a használata vagy sem.

Ennek ellenére az SCA koncepciója nem teljesen új. Az évek során a nyílt forráskódú eszközök növekvő népszerűsége miatt, elsősorban a hozzáférhetőség és a költséghatékonyság miatt, az SCA az alkalmazásbiztonsági programok szükséges folyamatává vált.

Az SCA-megoldás jobb fejlesztői eszközökkel ruházza fel a fejlesztőket, és eligazítja a fejlesztőket, hogy magukévá tegyék a biztonságot az alkalmazásfejlesztési életciklus során.

Hogyan működik az SCA?

Ha SCA-megoldással szeretne SCA-t végrehajtani, azt az alkalmazás összeállítási fájljai felé kell irányítania. Ezeket a fájlokat egy átmeneti kiszolgálón, egy fejlesztői asztalon vagy egy CI/CD-folyamat összeállítási könyvtárában találhatja meg.

Az SCA-eszközök átvizsgálják az alkalmazás kódbázisát, hogy felismerjék azokat a fájlokat, amelyek harmadik fél termékétől származhatnak. Az eszközök különböző azonosítási taktikákat alkalmazhatnak, például egy egyedi, előre kiszámított kivonatlistát egy ismert alkalmazás fájljaiból.

Tehát, amikor az SCA eszköz fut, kiszámítja a fájlkivonatokat az alkalmazásban, és mindegyiket összeveti a listával. Ha a hash-ek egyeznek, az SCA-eszköz megkeresi az Ön által használt terméket és annak verzióját, és elemzi a forráskódot, hogy felfedezze a kódban használt, védett kódrészleteket.

Az SCA-eszközök emellett karbantartják és frissítik a sebezhetőségi listájukat, így a kiadás után évekkel az alkalmazással kapcsolatos problémákat kereshet. Megvizsgálhatják a nyílt forráskódot, a csomagkezelőket, a bináris fájlokat, a jegyzékfájlokat, a konténerképeket stb.

A nyílt forráskódú komponensek azonosítása után az eszköz összeállítja azokat anyagjegyzékbe (BOM), és összehasonlítja azokat különféle, kereskedelmi vagy kormány által vezetett adatbázisokkal, mint például a Nemzeti Sebezhetőségi Adatbázis (NVD), amely a gyakori és ismert szoftver sérülékenységek.

Ezenkívül az SCA eszköz különféle kimeneteket hozhat, például:

  • Licenclista: Az alkalmazásban használt, harmadik féltől származó összetevőkkel kapcsolatos alkalmazáslicencek jegyzéke. Erősen korlátozóak lehetnek, és üzleti kockázatot jelenthetnek, amelyet elkerülhet a biztonság megőrzése érdekében.
  • Anyagjegyzék (BOM): harmadik felek szoftvercsomagjainak jegyzéke a biztonsági és megfelelőségi igények kielégítésére.
  • Ismert sebezhetőségek: A harmadik féltől származó alkalmazás-összetevők kritikus biztonsági hibái, amelyek lehetővé teszik a fájlokban lévő sérülékenység súlyosságának és típusának észlelését.
  32 legtöbbször feltett MuleSoft-interjúkérdés és válasz

Ily módon az SCA-eszközök felderíthetik a licenceket, elemezhetik a kódminőséget a verzióellenőrzéssel, a hozzájárulási előzményekkel stb. Ez az információ segít a fejlesztőknek azonosítani a lehetséges biztonsági és megfelelőségi sebezhetőségeket, és gyorsan orvosolni a problémákat.

Az SCA legfontosabb jellemzői

Az SCA néhány fő jellemzője:

Pontos anyagjegyzék

Az SCA-eszköz pontosan elkészíti az anyagjegyzéket (BOM) az alkalmazásokhoz. Leírja az alkalmazás összetevőit, a használt verziókat és a licenc típusát. A BOM célja, hogy segítse a fejlesztőket és a biztonsági csapatokat, hogy jobban megértsék az alkalmazások összetevőit, és felmérjék licencelési és biztonsági problémáikat.

Ezért, ha az eszköz biztonsági rést bocsát ki, gyorsan kijavíthatja azokat, és megvédheti alkalmazásukat és adatait a támadóktól.

Összetevők keresése és követése

Az összetevők kézi nyomon követése óriási kihívás, és néha lehetetlen, mivel a vállalkozások különféle ellátási láncokkal foglalkoznak, beleértve a külső szállítókat, partnereket, nyílt forráskódú projekteket stb.

Egy SCA-eszköz megtalálja az összes nyílt forráskódú összetevőt az alkalmazás forráskódjából, az összeállítási függőségeket, a konténereket, az alkomponenseket, a binárisokat és az operációs rendszer összetevőit.

Irányelvek végrehajtása

A licencmegfelelőség és a biztonsági értékelés mindenhol hasznos a szervezetben, a fejlesztőktől a felső vezetőkig mindent figyelembe véve. Az SCA megmutatja, hogy szükség van biztonsági házirendek létrehozására, az operációs rendszerrel kapcsolatos ismeretek és képzések biztosítására a csapat tagjai számára, valamint gyorsan reagálni kell a biztonsági eseményekre és a licencmegfelelésre. Ezenkívül az SCA-eszközöket használhatja a jóváhagyási folyamatok automatizálására, a használat konfigurálására és a helyreállítási normák kiadására.

Folyamatos Monitoring

Ha hatékonyan tudja kezelni a munkaterhelést, az egész csapata termelékenységét növelné. Az SCA-eszköz használatával mindkettőt elérheti, mivel az alkalmazás folyamatos figyelését kínálja a biztonsági problémák és sebezhetőségek észlelése érdekében. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy végrehajtható riasztásokat állítson be, így azonnali tájékoztatást kaphat a szállított termékeiben és a jelenlegi termékekben észlelt újonnan észlelt sebezhetőségekről.

Átfogó adatbázis

Minden SCA-megoldás rendelkezik egy adatbázissal, amelyet több forrásból összesített adatokkal kell gazdagítani. Minél átfogóbb ez az adatbázis, annál jobb lesz az SCA eszköz a nyílt forráskódú összetevők és az azokhoz kapcsolódó kockázatok észlelésére.

De ha nem tart fenn folyamatosan frissített részletes adatbázist, akkor az összetevők és azok megfelelő verzióinak pontos felismerése kihívást jelent. Ennek eredményeként nehéznek találja a licencek frissítését, a javítások és frissítések telepítését, valamint a biztonsági problémák időben történő orvoslását.

Leltár

Az SCA folyamata az összes nyílt forráskódú alkalmazás-összetevőt, beleértve a tranzitív és közvetlen függőségeket is tartalmazó leltár létrehozása érdekében végzett vizsgálattal kezdődik.

Az alkalmazás összetevőinek részletes leltárával könnyedén kezelheti az alkalmazást, és minden folyamatot zavarok nélkül hajthat végre, legyen szó verziókezelésről vagy javításokról. Arra is szükség van, hogy biztosítsuk az egyes használt összetevőknek való megfelelést, ami nem lenne lehetséges, ha nem ismeri az általunk használt összetevőt.

Kiterjedt jelentés

Egy jó SCA-eszköz széles körű jelentéskészítési lehetőséget kínál a többszörös felhasználási esetekre, a leltártól és a licenc-hozzárendeléstől a hibák és sebezhetőségek nyomon követéséig és a kellő gondosságig.

Ez megkönnyíti a betekintést minden szakaszban, hogy megalapozott döntéseket hozhasson. Hasznosak az alkalmazás-összetevők kezeléséhez, a verziókezeléshez, a megfelelőségi követelményekhez és a biztonsághoz. Ezenkívül hasznosak a DevSecOps és DevOps számára.

Licenc megfelelőség

Miután az SCA eszközzel azonosította az alkalmazásában található összes nyílt forráskódú összetevőt, az minden összetevőről teljes körű információt fog nyújtani. Tartalmazhat adatokat az egyes összetevők nyílt forráskódú licencére, a licencnek az Ön üzleti szabályzatával való kompatibilitására és a hozzárendelési követelményekre vonatkozóan.

Erre azért van szükség, hogy fenntartsák a licencnek való megfelelést, és biztosítsák, hogy ne használjon olyan összetevőt, amely nem felel meg az irányelveinek, vagy megfelelő kockázatot jelent.

Többnyelvű támogatás

Az SCA-megoldások számos nyelvet támogathatnak, és sokféle alkalmazással és projekttel kompatibilisek.

Integráció

Az SCA-eszközök könnyen integrálhatók különféle összeállítási környezetekkel az alkalmazásfejlesztési életciklus különböző szakaszaiban. Zökkenőmentesen integrálható a tárolókkal, CI-kiszolgálókkal, csomagkezelőkkel, IDE-kkel és építőeszközökkel.

Ennek eredményeként lehetőséget ad a fejlesztőknek arra, hogy a projekthez legmegfelelőbb építési környezetet válasszák, és megkönnyíti a folyamatot.

Az SCA előnyei

A kis szervezetektől a vállalkozásokig fejlesztenek alkalmazásokat különféle felhasználási esetek kiszolgálására. De nem tud mindenki ennyit befektetni ezek fejlesztésébe, főleg egyéni fejlesztők és kisvállalkozások.

Így olyan nyílt forráskódú összetevőket használhatnak, amelyeket szabadon használhatnak és módosíthatnak a követelményeknek megfelelően. A fejlesztők és a csapatok egyre több nyílt forráskódú összetevőt használnak alkalmazásaik létrehozásához. De nem mindegyik biztonságos.

  A Google Pay alkalmazás letöltése iPhone-ra

Az SCA-eszközök itt segítenek nekik azáltal, hogy megtalálják az összes nyílt forráskódú összetevőt az alkalmazásban, valamint azt, hogy mennyire biztonságosak és megfelelőek a használatuk. Ez segít gyorsabban megtalálni a licencelési problémákat és a sebezhetőséget, csökkenteni a javítási költségeket, és automatizált vizsgálatot végezni a biztonsági problémák kevesebb emberi erőfeszítéssel történő észlelése és kijavítása érdekében.

Íme az előnyök részletesen:

Az üzleti kockázatok kiküszöbölése

A legtöbb vállalkozás nem tud mindent az alkalmazásaiban használt összetevőkről. Lehet, hogy egy összetevő harmadik féltől származik, vagy bármilyen más okból. De ha nem tudja, hogy mi van az alkalmazásában, akkor mindig fennáll a kockázata a mindennapos kibertámadások számának.

A Software Composition Analysis (SCA) elvégzésével megérthetik az összes használt nyílt forráskódú összetevőt. Ezért, ha bármilyen probléma adódik, gyorsan orvosolhatja azt a megfelelő automatizálás és folyamatok alkalmazásával, és megvédheti magát a biztonsági és licencmegfelelési kockázatoktól.

Innováció

A nyílt forráskódú összetevők használata nagyobb rugalmasságot és szabadságot kínál, valamint pénzt és időt takarít meg. Így időt fordíthat a piaci igények kielégítésére szolgáló innovációkra. Az SCA lehetővé teszi, hogy a termékinnováció biztonságosabb és megfelelőbb legyen, miközben biztosítja a hatékony licenckezelést.

Sebezhetőségi prioritás

A modern SCA-megoldások megszüntetik a szakadékot a problémafeltárás és a helyreállítás között. Egy jó SCA-eszköz lehetőséget kínál a nyílt forráskódú sebezhetőségek fontossági sorrendjének meghatározására. Ez a biztonsági rések proaktív és automatikus azonosításával lehetséges. Miután birtokában vannak ezeknek az adatoknak, a súlyossági jelentés alapján rangsorolhatják, hogy melyik problémát kezeljék először.

Ezzel megkímélheti a fejlesztőket és más biztonsági szakembereket attól, hogy időt vesztegetjenek a riasztások oldalain való áthaladással, és megkíséreljék megválaszolni, hogy egy alkalmazás mely sebezhetősége súlyosabb és kihasználhatóbb.

Gyors sebezhetőség helyreállítása

A prioritások meghatározása mellett az SCA-eszközök segítenek a vállalkozásoknak és az egyéneknek gyorsan orvosolni az alkalmazások mögött rejlő sebezhetőségeket. Automatikusan felismeri a sebezhetőség helyét, és javaslatot tehet a javításra. Arról is tájékoztatást ad, hogy a javítás végrehajtása hogyan befolyásolhatja a buildet.

Az SCA-eszközök elindíthatják az automatizált helyreállítási folyamatot a sebezhetőség súlyosságán, a sebezhetőség észlelésén, a súlyossági pontszámon, az új verzió kiadásán és az ezen tényezők alapján létrehozott sebezhetőségi szabályzatokon alapulóan. Az eszköz segít a nyílt forráskódú alkalmazás-összetevők javításában is, ami kiváló kockázatcsökkentési stratégia.

Gyorsabb piacra lépés

A legtöbb alkalmazás ma már nyílt forráskódú összetevőket használ, mert ezek költséghatékonyak és könnyen elérhetőek. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsabban fejlessze a kódot, és telepítse alkalmazását a piacon, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek.

És a biztonságos nyílt forráskódú összetevő használatának biztosításához előnyös az SCA-eszközök használata. Segít abban, hogy alkalmazásai megfeleljenek a jogi kötelezettségeknek, és minden sebezhetőséget orvosoljon.

Ki és miért használja az SCA-eszközöket?

A különböző ágazatokból származó vállalkozások valamilyen szoftvert használnak munkaerő felgyorsítására, gördülékeny kommunikációra és termelékenységük javítására.

Ezért mindenhol egyre nagyobb az igény az alkalmazásokra, amelyeket a fejlesztők és a vállalkozások igyekeznek teljesíteni. Ennek a hatalmas keresletnek a kielégítéséhez olyan megoldásokra van szükségük, amelyek felgyorsíthatják munkájukat, és lehetővé teszik a szolgáltatások és termékek gyorsabb telepítését. Ugyanakkor biztosítaniuk kell, hogy telepítéseik biztonságban legyenek a manapság elterjedt számítógépes támadóktól.

Ezért az SCA-eszközök segítenek a vállalkozásoknak és az egyéni fejlesztőknek megtalálni az alkalmazásaikban használt nyílt forráskódú összetevőket, és biztosítják azok biztonságát.

Az SCA-eszközöket a fejlesztőcsapatok használják több iparágban és területen, az IT-től, a marketingtől és az e-kereskedelemtől az egészségügyig, a pénzügyekig, az EduTech-ig és még sok másig. Emellett igény van az összetett és felhőalapú alkalmazásokra, ami megnöveli a robusztus SCA-eszközök szükségességét. Segít a DevOps csapatoknak a fejlesztési folyamatok felgyorsításában, a biztonságra összpontosítva.

Mire kell figyelni az SCA-eszköz kiválasztásakor?

A legjobb SCA-eszköz kiválasztása kihívást jelenthet, mivel rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a piacon.

Ezért figyelembe kell vennie sajátos igényeit. Nézzünk meg néhány kulcsfontosságú tényezőt, amelyeket figyelembe kell vennie az SCA-eszköz kiválasztásához.

Fejlesztőbarát?

A fejlesztők a végcél, a tervezési követelmények és a felhasználói igények alapján kód létrehozásával lennének elfoglalva. Szükség esetén gyorsan iterálniuk kell, és jobb minőségű kódot kell készíteniük. Ha az SCA-eszköz nem fejlesztőbarát, akkor nehezebben veszik át az eszközt, és hosszabb időt vesz igénybe annak megértése és használata, ami csökkenti a termelékenységüket.

Ha azonban olyan SCA-eszközt ad nekik, amely fejlesztőbarát, vagyis könnyen konfigurálható és használható, növeli a termelékenységüket, és időt és erőfeszítést takarít meg.

  Megszédül, ha a telefonjára néz? Animációk letiltása

Hogyan működik a komponensészlelés?

Egy jó SCA-eszköznek átfogó adatbázissal kell rendelkeznie az alkalmazásokban használt nyílt forráskódú összetevők azonosításához. Minél többet képes észlelni, annál nagyobb az esélye a sebezhetőségek felfedezésére és azok kijavítására.

Ezért, mielőtt kiválasztana egy SCA-eszközt, ellenőrizze, hogy mennyire átfogó az összetevők felismerése, összehasonlítva más eszközökkel.

Mi a helyzet a sebezhetőség azonosításával és helyreállításával?

A választott SCA-eszköznek átfogó sebezhetőség-észlelést is biztosítania kell az összes azonosított nyílt forráskódú összetevő esetében. Minél több, annál jobb. Ez több problémát fed fel az összetevőkben, amelyeket azonnal orvosolhat, és megvédheti az alkalmazást a kihasználásoktól.

Az is segítene, ha az eszköz javaslatokat tudna adni a biztonsági rések orvoslására.

Mi a jelentés minősége?

Mivel a jelentéskészítés az SCA-eszközök kötelező funkciója, össze kell hasonlítania a kiválasztott SCA-eszközök jelentéskészítési képességeit. A jelentéskészítési képességek eszközenként változhatnak.

Ehhez ellenőrizze a kapott jelentések minőségét, milyen részletességűek és mennyire könnyen érthetőek. Ezt úgy teheti meg, hogy kipróbálja a legtöbb SCA-megoldás által biztosított INGYENES próbaverziót.

Hány hamis pozitív?

Az SCA-eszközök általában nem adnak ki több hamis pozitív eredményt, mint a DAST-eszközök. Ennek ellenére még mindig megvan rá az esély. Ehhez a koncepció bizonyítása segíthet kiértékelni egy szerszám jel-zaj arányát. Ezért össze kell hasonlítania az SCA-eszközöket a hamis pozitív eredmények átlagos száma alapján.

Mi a helyzet az integrációkkal?

Válasszon egy olyan SCA-eszközt, amely zökkenőmentesen integrálható jelenlegi építési környezetébe, hogy elkerülje a problémákat. Ezenkívül más eszközökhöz és szolgáltatásokhoz is csatlakoznia kell, például konténerekhez, biztonsági rendszerekhez, CI/CD-eszközökhöz, IDE-ekhez, SCM-ekhez stb., hogy kibővítse az alkalmazás funkcióit.

Néhány jó SCA-eszköz

Íme néhány jó SCA-eszköz, amelyet megfontolhat alkalmazásaihoz:

Veracode: A Veracode megkönnyíti az SCA végrehajtását. A fejlesztőkörnyezetben úgy indulhat el, hogy elindítja a vizsgálatokat a parancssorból. Gyorsabb visszajelzést biztosít az IDE-ben és a folyamatban.

Ez az eszköz csökkenti az alkalmazás nyílt forráskódú összetevőinek teszteléséhez szükséges időt. Automatikus javítási képességekkel rendelkezik az automatikus lehívási kérelmek létrehozásához, a fennakadások minimalizálásához, és intelligens javításokat javasol a gyorsabb javítási sebesség és pontosság érdekében.

Revenera: A teljes szoftvercsomagoktól a kódrészletekig a Revenera szoftverösszetétel-elemző termékei átvizsgálják a forráskódot, a bináris fájlokat és a függőségeket szoftveres sebezhetőségek és licencmegfelelőségi problémák miatt.

Ezen túlmenően, integrálódik a közös építési eszközökkel, és az egyik legnagyobb nyílt forráskódú tudásbázist kínálja az iparágban, több mint 14 millió összetevővel. Ellenőrző csoportjaik az alapszintű auditokat és a kellő átvilágítási eseményeket is támogatják, mint például a fúziók és felvásárlások.

Egyéb figyelemre méltó SCA-eszközök a Black Duck, a Snyk, a Checkmarx és még sok más.

Néhány SCA bevált gyakorlat

Még ha csúcskategóriás SCA-eszközt használ is, előfordulhat, hogy nem ér el magas szintű biztonságot és elégedettséget. Az ok abban rejlik, hogy „hogyan” használja.

Íme néhány bevált gyakorlat, amelyet követhet, hogy sikeres legyen egy SCA-eszközzel:

  • Gyors bevezetés: A szoftverfejlesztés életciklusának korai szakaszában építsen be egy SCA-eszközt. Ismertesse meg csapatával a biztonsági kockázatokat és azok hatásait is, hogy felelős és megfontolt döntésekre motiválja őket.
  • Jogi útmutatás: Forduljon jogi csapatához, hogy értékelje, mely nyílt forráskódú licencek az alkalmazásban gyengébbek vagy nem elfogadhatók az üzleti szabályzata szerint. Legyen gyors ezeknek a döntéseknek a végrehajtásában.
  • Szkennelés automatizálása: Automatizálnia kell a szkennelést a CI/CD folyamatban lévő SCA eszköz használatával. A sebezhetőségeket súlyosságuk alapján kezelje, kezdve a legnagyobb kockázatú sebezhető pontokkal. Ha kijavította őket, érdemes blokkolni a közepesen súlyos sebezhetőségekkel rendelkező buildeket.
  • Folyamatos frissítések: Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt SCA-eszköz rendszeresen frissíti a sebezhetőségi adatokat és az összetevő-észlelési képességeket. Így több összetevőt és azok mögöttes problémáit képes észlelni, amelyeket kijavíthat, és biztonságosabbá teheti az alkalmazást.
  • A harmadik fél összetevőit bölcsen válassza ki: okosan kell kiválasztania a nyílt forráskódú összetevőket egy harmadik féltől, mielőtt hozzáadná őket az alkalmazáshoz. Szűrje át őket a gyártó megbízhatósága, frissítési gyakorisága, javítási erőfeszítései és sebezhetőségi előzményei alapján.
  • Ne használjon elavult alkatrészeket: Cserélnie kell azokat az alkatrészeket, amelyeket a gyártó már nem támogat. Ha olyan összetevőket futtat, amelyek soha nem frissülnek, az biztonsági kockázatot jelent.

Következtetés

A Software Composition Analysis (SCA) segít az alkalmazás biztonságának és megfelelőségének javításában azáltal, hogy felismeri az esetlegesen sérülékeny nyílt forráskódú összetevőket, és lehetővé teszi azok időben történő kijavítását.

Ez megvédi alkalmazásait és adatait a kibertámadásoktól. Ezenkívül segít csökkenteni a költségeket, növeli az üzleti agilitást, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy megtanulják, hogyan építsék be az alkalmazások biztonságát a tervezési és tervezési szakaszokba.

Mindezt úgy érheti el, hogy az Ön üzleti igényeinek megfelelő legjobb SCA-eszközt implementálja. Kövesse néhány bevált gyakorlatot is, hogy sikeresebb legyen az SCA erőfeszítéseiben.