Minden, amit az Apple bejelentett a „Wonderlust” szeptemberi rendezvényén

Az Apple 2023. szeptember 12-én tartotta „Wonderlust” rendezvényét, hogy bejelentse legújabb iPhone és Apple Watch modelljeit, egy előre felvett prezentációval, amelyet online streameltek, és mindenki megtekintheti. A kiválasztott újságírók korlátozott számban vettek részt személyesen, hogy kipróbálhassák az új termékeket.

Ha nem volt ideje megnézni a teljes vitaindítót, vagy szeretne egy gyors összefoglalót az új termékekről, íme egy gyors összefoglaló mindarról, amit az Apple bejelentett az eseményen.

Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus

Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellek legnagyobb vizuális változása a Dynamic Island kivágás, amelyet az Apple először az iPhone 14 Pro mellett vezetett be. Ami magát a képernyőt illeti, kétszer olyan fényes a szabadban, amely 2000 nites csúcsfényerőre képes.

Kép jóváírása: alma

Ahogyan azt számos iparági szakértő megjósolta, az Apple végül lemondott a Lightning portról, és USB-C-re cserélte. Azonban továbbra is csak az USB 2.0 sebességre korlátozódik, akárcsak a Lightning. Ami a teljesítményt illeti, az iPhone 15-öt az A16 Bionic hajtja, ugyanaz a chip, mint az iPhone 14 Pro modellek.

A kamera előlapján egy vadonatúj, 48 MP-es kamera 4x élesebb fotókkal és jobb teljesítménnyel gyengébb fényviszonyok mellett is feldobja mobil fotózási játékát. A szabványos iPhone 15 modellek pedig most először kínálnak 2x-es telefotó opciót három optikai zoomszinttel: 0,5x, 1x és 2x.

  Hogyan lehet elhomályosítani a fényképet iPhone-on

Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus fekete, zöld, kék, sárga és egy új rózsaszín színválasztékban kapható. Ugyanannyiba kerülnek, mint a 2022-es iPhone 14 modellek, az iPhone 15 esetében 799 dollártól, az iPhone 15 Plusért pedig 899 dollártól indulnak, mindegyik 128 GB-os alaptárhellyel.

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max

Az Apple áttervezte az iPhone 15 Pro modelleket könnyebb titán felépítéssel és kontúrozott élekkel. Az ikonikus Silent/Ring kapcsolót egy programozható Action gombra cserélte, amely egyéni műveleteket indíthat el – például az Apple Watch Ultra esetében.

Míg az iPhone 15 USB-C portja az USB 2.0 sebességre korlátozódik, az iPhone 15 Pro modellek USB 3 sebességet kapnak, ami akár 20-szor gyorsabb, mint a Lightning. Az Apple 2023-as zászlóshajóit egy 3 nm-es A17 Pro chip hajtja, amely képes olyan konzolminőségű játékokat futtatni, mint az Assassin’s Creed Mirage, a Resident Evil Village és a Death Stranding.

A kamera frissítései is elég jelentősek. Az iPhone 15 Pro modellek már 48 MP-es HEIF-fotókat is készíthetnek, ami óriási előrelépést jelent elődeihez képest. Mindkét modell képes térbeli fényképek és videók készítésére is, amelyeket a Vision Pro headsettel tekinthet meg. Az iPhone 15 Pro Max egy teljesen új teleobjektív kamerát kapott 5x optikai zoommal, köszönhetően az Apple „tetraprizmás” kialakításának.

  Hogyan változtasd meg a felhasználóneved a Snapchatben

Kép jóváírása: alma

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max 999 dollárról, illetve 1199 dollárról indul az alapmodelleknél. Az Apple négy színben kínálja az iPhone 15 Pro modelleket: Natural Titanium, Black Titanium, Blue Titanium és White Titanium.

Az Apple Watch Series 9

Az Apple Watch Series 9 egy ismétlődő frissítés, a legnagyobb változás az új Apple S9 SiP, amely lehetővé teszi az eszközön belüli Siri-feldolgozást és egy teljesen új dupla érintéssel történő mozdulatot. Mostantól kétszer megérintheti a mutató- és hüvelykujját olyan műveletek végrehajtásához, mint a hívások fogadása vagy befejezése, a zene lejátszása vagy szüneteltetése, a widgetek görgetése stb.

Az S9 második generációs Ultra Wideband chipet tartalmaz, amely feloldja a Precision Finding funkciót, ha az iPhone 15 modellekkel használják. Ha gyakran használja az Apple Watch-ot a szabadban, értékelni fogja a lényegesen világosabb kijelzőt, amely akár kétszer olyan fényes a szabadban.

Kép jóváírása: alma

Az Apple az Apple Watch Series 9-et ezüst, éjfél, csillagfény, TERMÉK (PIROS) és új rózsaszín színben kínálja. Természetesen választhat rozsdamentes acél és alumínium ház opciók közül. Az eddigiekhez hasonlóan a készülék ára 399 dollártól kezdődik, és szeptember 22-én kerül forgalomba.

Az Apple Watch Ultra 2

A második generációs Apple Watch Ultra is S9 chippel működik, ami azt jelenti, hogy ugyanazokat a funkciókat támogatja, mint az Apple Watch Series 9, például az új dupla koppintással, az eszközön található Sirivel és a pontosabb követéssel.

  Az e-mail cím biztonságossá tétele a Gmailben, a Yahoo-ban, az Outlookban és más ügyfelekben

Kép jóváírása: alma

Az 50%-kal fényesebb kijelző pedig jelentősen javítja az olvashatóságot erős napfényben is. Egy Apple Newsroom bejegyzés, a vállalat megemlít olyan kisebb fejlesztéseket is, mint a „fejlett képességek vízi kalandokhoz” és a „bővített magassági tartomány”. Az Apple Watch Ultra 2 ára 799 dollár, akárcsak elődje.

Tokok és óraszíjak

Az Apple óraszíjak és iPhone védőtokok a természetes bőrről a FineWoven névre keresztelt környezetbarát anyagra váltottak. Az Apple úgy írja le az anyagot, mint „puha, velúrszerű tapintású mikrowill”.

Kép jóváírása: alma

A FineWoven for Apple Watch a Magnetic Link és a Modern Buckle hevederekkel is elérhető. Ami az iPhone-okat illeti, a FineWoven MagSafe tokban és pénztárcákban kapható. Az Apple a Nike-val és a Hermès-szel is együttműködött környezetbarát óraszíjak kidolgozásában.

A fenntarthatósági lépés ellenére azonban az Apple továbbra is átlátszó és szilikon tokot kínál az iPhone 15 és iPhone 15 Pro készülékekhez.

Az összes új Apple Watch szíj és iPhone tok már megrendelhető, beleértve az Alpine Loop, Trail Loop és Ocean Band új színeit is.

Itt az új Apple-termékek szezonja

Ez egy másik hardverbemutató esemény volt, tipikus Apple-módra, sok iteratív funkcióval és néhány meglepetéssel. Szerencsére az Apple nem emelte fel az árakat, ahogy azt a pletykák jósolták!

Bár igaz, hogy az Apple pénzbe kerülő prémium termékeket gyárt, a részletfizetési csomagok és a szolgáltatói ajánlatok segíthetnek enyhíteni a pénztárcáját. Az igazi kérdés az, hogy ezek közül az új Apple termékek közül bármelyik elég meggyőző ahhoz, hogy megnyomja a Vásárlás gombot.