Milyen más webhelyek hasonlítanak az Omegle-hez?

A másokkal való kapcsolatfelvétel hosszú utat tett meg a vezetékes számok tárcsázása óta. Ma már számtalan olyan szolgáltatás létezik, amely összeköti Önt barátaival és munkatársaival, csökkentve ezzel az utazással járó gondokat és költségeket. Főleg ilyen időkben kezdjük megtanulni, mennyire létfontosságú ez az emberi kapcsolat. Egyes szolgáltatások azonban túlmutatnak azon, hogy összekapcsolják Önt meglévő kapcsolataival. Az Omegle például egy rendkívül népszerű platform, amely összeköti Önt idegenekkel. Így milyen más oldalak, mint az Omegle? Ezt a kérdést az alábbi cikkben fogjuk megvizsgálni.

Mi az Omegle?

Az Omegle lehetővé teszi, hogy nem ismerősökkel, hanem teljesen idegenekkel kommunikáljon szemtől szemben. Az Omegle, amelyet egy tinédzser hozta létre a hálószobájában, az egyik első ilyen jellegű online chat-szolgáltatás volt. Igen, a 90-es években voltak AOL csevegőszobáink, de az Omegle tett néhány lépést ezen túl.

  A margók szabályozása a Google Dokumentumokban

Kezdőknek nulla regisztráció, ami kiválóan alkalmas a személyazonosság és a személyes adatok anonim maradására, de ez is felveti a maga problémáit. Bárki használhatja – szó szerint bárki. Miután kiválasztotta, hogy szöveges vagy videón keresztül kíván csatlakozni, az Omegle összeköti Önt egy másik személlyel. Ez véletlenszerűen történik, szóval az teljesen botrány, hogy ki jelenik meg a másik sorban.

Természetesen az Omegle különösen népszerű a tinédzserek körében. Van egy kis izgalom, ha valakivel beszélsz, akit nem ismersz, az anonimitás lehetőséget ad arra, hogy nyíltan és ítélkezés nélkül csevegj, de ez a legtöbb esetben csupán egy módja annak, hogy a tinik leküzdjék unalmukat. De ha bármi ilyen nyitott, könnyen visszaélhető vele. Az Omegle még azt is kijelenti a weboldala elején: „A ragadozókról ismert, hogy az Omegle-t használják, ezért kérjük, legyen óvatos.”

Természetesen az Omegle nem őrzi meg a felhasználók adatait, de a chatekről bárki készíthet képernyőképet. A felhasználók még a „kémmódot” is választhatják, amely lehetővé teszi számukra, hogy belekúszhassanak mások beszélgetéseibe. Még ha óvatos is, akkor is könnyen kicsúszhat rólad részletek, amikor elkezdi engedni valakinek, akit kedvel. Ez az oka annak, hogy sok szülő elkezdte blokkolni az olyan webhelyeket, mint az Omegle, hogy gyermekeik egyáltalán ne használhassák azokat.

  9 klassz KDE plazmatémák

De ha egyszer elkezdi blokkolni a webhelyeket, meddig megy el? Ez az egyetlen csevegőoldal, amely nem biztonságos? Milyen más webhelyek hasonlítanak az Omegle-hez? Először is, az internet hatalmas kiterjedése és minden mély, sötét szeglete szinte lehetetlenné teszi, hogy egyedül legyünk a maga nemében.

Az Omegle alternatívái

Az Omegle-nek számos alternatívája van, köztük a TinyChat, a Whisper, a CoolMeet, a ChatHub, az Emerald Chat, a ChatRoulette, a Shagle, a Chatrandom, a Dirtyroulette, a Camsurg és a Bazoocam – a lehetőségek szinte végtelenek. Mindegyikben van néhány különbség, de lényegében mindegyik ugyanazt a célt szolgálja.

Például a TinyChat alapvetően megegyezik az Omegle-lel, de a legtöbb felhasználó egy chatszobán keresztül csatlakozik, amely szobánként akár 12 videó feedet is tárol. Ez azonnal kényelmesebbnek tűnik, mivel a csevegés nem egytől egyig zajlik, így a beszélgetések valószínűleg nem lesznek túl személyesek.

  A soron kívül kapott iMessages javítása

A ChatRoulette viszont egytől-egyig működik, akárcsak az Omegle. Ez egy idegennel párosít, és ha kényelmetlenül érzi magát, vagy nem akar többet csevegni az illetővel, akkor „megöli” a beszélgetést, és továbbmegy.

Meg kell akadályoznia, hogy gyermekei használják ezeket az oldalakat?

Szülőként körbejárhatja a bal, jobb és középső oldalt blokkolva, amikor elkezdi megtudni, milyen más webhelyek hasonlítanak az Omegle-hez, de előfordulhat, hogy vesztes csatát vív. Ahol van akarat van rá mód. Az internet puszta kapacitása azt jelentette, hogy szinte mindig több mód létezik. Az internet hajnalától kezdve a tinédzserek folyamatosan új módokat találtak arra, hogy idegenekkel online csevegjenek. A legjobb, amit tehetünk, ha megtanítjuk gyermekeinket a vörös zászlók olvasására, és arra, hogy milyen beszélgetések váltanak ki vészharangot. Mindig folytasson nyílt párbeszédet köztetek, hogy tudják, hozzád fordulhatnak, ha valami kényelmetlenül érzik magukat, és megbeszélhetik, hogyan tovább.