Milyen AWS EC2 példányokat érdemes használni?

Az AWS többféle példányt kínál, hogy megfeleljen az egyes felhasználók üzleti igényeinek.

A példány egy virtuális szerver, amely alkalmazásokat futtat az Amazon EC2-n. Egy nagyobb számítógép kis részeként tekinthető.

Minden példánynak saját merevlemeze és hálózati kapcsolata van. Egy fizikai gépre több „apró” számítógép is felszerelhető. Ezeket az apró gépeket példányoknak nevezzük.

Ebben a cikkben az AWS EC2 példányok különböző típusairól, a példányméretekről, az árakról stb.

AWS EC2 Bevezetés

Az AWS egy igény szerinti EC2 példányt kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy óránként virtuális szervereket béreljenek, és saját alkalmazásaikat telepítsék.

Az Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) egy webszolgáltatás, amely méretezhető számítási felhő szolgáltatásokat kínál. Ennek eredményeként könnyedén fel- vagy csökkentheti a használt kiszolgálópéldányok számát, ha a számítástechnikai igényei megváltoznak.

Minden példányra óradíj kerül felszámításra, a példány típusától függően eltérő díjszabással. Bérelhet egy példányt, amelyet a CPU- és memóriaigényei szerint állított be, és ameddig csak akarja, használhatja.

A példány bármikor megszakítható, és pénzt takaríthat meg. Az igény szerinti példányban az a legjobb, hogy rengeteg pénzt takaríthat meg a CAPEX-én.

Tegyük fel, hogy Ön fejlesztő, és úgy dönt, hogy egyedül dolgozik. Kiszámolta a megfelelő kapacitást, és úgy gondolja, hogy a számítási teljesítmény elegendő. Most azonban gondoskodnia kell arról, hogy a biztonsági javítások minden nap frissüljenek.

Ezenkívül el kell végeznie a kiszolgálók hátoldalán esetlegesen felmerülő problémákat. Nem kell aggódnia ezek miatt, ha EC2 példányt vásárol. Csak az alkalmazására kell összpontosítania.

Az AWS EC2 példányok típusai

Az AWS-nek sokféle példánya van. Kezdjük azzal, hogy megértsük, mik az AWS EC2 számítási példányai. Itt található a hasonló esetek listája.

 • Általános célú (A1, T2, T3 és T4g),
 • Optimalizált számítás (C4, C5, C5a C5n, C6g)
 • Memóriaoptimalizált (R4, R5, R5a és R5n), R6g, R6g, R1e, Z1d),
 • Gyorsított számítástechnika (P2, F3, F1, G3 és G4)
 • Tárolás optimalizálva (D2, I3, I3en).
  A Netflix vezérlése a Google Assistant segítségével Androidon

Nehéz lehet azonosítani és számozni a különböző AWS-példánytípusokat. Minden példánytípus három részből áll. Az első rész a családot jelöli, majd a szám a generációját (A, CD I, FGHMPRT X).

Minden generáció más-más funkciókészlettel rendelkezik. Néhány AWS-példánytípus rendelkezik egy extra betűvel, amely jelzi, hogyan lett optimalizálva. A „g” a T4g vagy M6g General Purpose példányokban azt jelzi, hogy a Graviton 2 táplálja őket, amely 40%-kal hatékonyabb.

Kezdjük azzal, hogy ebben a sorrendben értelmezzük őket.

Általános célú példányok

Ezek a példányok egyensúlyt biztosítanak a számítási, memória- és hálózati képességek terén. Ezek a példányok különféle munkaterhelésekhez használhatók. Az AWS EC2 általános célú példányai akkor használhatók, ha alkalmazásai egyenlő erőforrásokat igényelnek, például lerakatokat, kiszolgálókat stb.

Íme néhány fő jellemzője.

 • Egyedi gyártású processzorokkal vannak felszerelve
 • Olyan hálózati szolgáltatásokat kínál, amelyek nagy hálózati sávszélességet kínálnak
 • EBS optimalizált hangerő

Optimalizált példányok kiszámítása

Az AWS EC2 számításra optimalizált példányai a legmegfelelőbbek a nagy teljesítményű processzorokat igénylő alkalmazásokhoz. Ezek a legalkalmasabbak a számításhoz kötött alkalmazásokhoz.

Ezek a példányok a munkaterhelések kötegelt feldolgozása, az adathordozó-átkódolás és a nagy teljesítményű kiszolgálók támogatására is használhatók. A játékszerverek, a hirdetésszerverek és a gépi tanulási alkalmazások csak néhány a többi figyelemre méltó alkalmazás közül.

Az alábbiakban bemutatjuk a számításra optimalizált példányok jellemzőit:

 • Kompatibilisek az egyedi gyártású processzorokkal, az AWS Gravitation 2 feldolgozóegységekkel
 • Ezek az EBS-optimalizált példányok megegyeznek az általános célú példányokkal
 • A továbbfejlesztett hálózat akár 25 GBPS sávszélességgel is támogatható
 • Meghajtásáról AWS Nitro System gondoskodik, amely egyesíti a könnyű hypervisort és a dedikált hardvert.

Memóriaoptimalizált példányok

A sebességre és az optimalizálásra optimalizálták őket. Így lehet hatékonyan feldolgozni a memóriában tárolt nagy adathalmazokat. Az ilyen típusú példányok memóriaoptimalizáltnak számítanak:

Az AWS Gravition2 az EC2 R6g példányokat tápláló processzor. Ezek a processzorok a legújabbak, és 40%-os árteljesítményt kínálnak. Ezek nagyszerűek a memóriaigényes alkalmazásokhoz. Ezek az eszközök a következő funkciókat kínálják:

 • Kompatibilisek a 64 bites Arm Neoverse magokkal
 • A hálózati támogatás akár 25 GB sávszélességig elérhető
 • Nitro rendszerek hajtják őket

Tárolásra optimalizált példányok

Ezeket a példányokat nagy munkaterhelések kezelésére használják, amelyek nagy sebességű olvasási/írási hozzáférést igényelnek. A kezelt adatok nagy méretűek, és helyi tárhelyen tárolódnak. Ezek a példányok másodpercenként több tízezer IO-műveletet képesek leadni.

  Mi az a Brave Browser, és hogyan hasonlítható össze a Chrome-mal?

A következő családokat támogatja:

Ezek a legfontosabb jellemzői

 • Nagyfrekvenciás Intel Xeon E5-2686 v4 processzorok hajtják, 2,3 GHz-es alapfrekvenciával
 • Akár 25 GB-os hálózati sávszélességet biztosít, és Elastic Network Adaptert használ, amely egy hálózatalapú továbbfejlesztett hálózat.
 • Nagy I/O teljesítménnyel és még szekvenciális olvasási sebességgel rendelkezik
 • A memóriához és processzorokhoz való közvetlen hozzáférést igénylő munkaterhelések esetén támogatást kaphat a csupasz fém példányhoz akár 256 GB-ig

Gyorsított számítástechnika

Ezeket grafikus feldolgozást igénylő példányoknak nevezzük. Ezek a példányok hardveres gyorsítókat és társprocesszorokat használhatnak intenzív számításokhoz vagy grafikus feldolgozáshoz. Ez hatékonyabb, mint a rendszereken futó normál szoftver.

A következő típusú családi példánykészleteket vagy típusokat támogatja.

Ez a családtípusuk alapján a különböző EC2-példányokról szólt.

AWS EC2 példányméret

Az AWS EC2 példányok mérete a példányhoz kiépített erőforrások (kapacitás) számát jelzi. Az AWS-példányok különböző méretűek lehetnek, és ugyanazt a hardvert használhatják.

A különböző méretű példányok különböző hardvereken futhatnak. Például SSD és HDD tárolóeszközök használhatók. A legkisebb példányméret rendelkezik a legkevesebb memóriával. A nagyobb AWS EC2 példányok arányosan több memóriát tartalmaznak.

Számos méret áll rendelkezésre minden AWS-példánytípushoz, többek között:

 • Nano
 • Micro
 • Kicsi
 • Közepes
 • Nagy
 • X nagy
 • 2XNagy
 • 4XNagy
 • 6XNagy
 • 8XNagy
 • 16XNagy
 • 32XNagy

AWS EC2 árképzés

Alább láthatók a különböző AWS EC2 példányok árazási modelljei:

Igény szerinti példányok

Az igény szerinti példányok egyszerűek, mivel csak azért kell fizetni, amit használ. Csak az elfogyasztott számítási kapacitásért kell fizetnie – naponta vagy óránként –, ha EC2 példányt használ. Nincs előlegfizetés.

Fenntartott példányok

Előrefizetés fejében akár 75%-os kedvezményt kap az igény szerinti példányok költségéből. A fenntartott példányok gyakran költséghatékonyabbak, mint az igény szerinti árképzési modell.

Helyszínpéldányok

Ez az árképzési modell lehetővé teszi, hogy a tartalék vagy a fel nem használt EC2 számítási erőforrásokra akár 90%-os kedvezménnyel licitáljon a jelenlegi árból. A helyszíni példányok ára a kihasználatlan AWS ECS2 felhőkapacitás keresletétől és kínálatától függ.

Elkötelezett házigazdák

Ez a modell egy AWS EC2 szervert biztosít, amely kizárólag az Ön számára készült. A használt példányok száma nem a számlázás alapja. Egy dedikált hostot óradíj fizetésével vagy helyfoglalással is lehet vásárolni. Ez utóbbi jellemzően 70%-kal alacsonyabb, mint az igény szerinti ár.

Javaslataim az AWS EC2 árképzésére vonatkozóan

Véleményem szerint az AWS EC2 egy rugalmas platform, amely lehetővé teszi a példány beállítását az Ön igényeinek és költségvetésének megfelelően. Ezek a tippek segítenek a megfelelő példány kiválasztásában, és pénzt takarítanak meg az EC2 példányokon:

  Hogyan készítsünk fényképeket a képernyőről

Válassza az igényeinek megfelelő legalacsonyabb árú EC2 példányt

Ha nincs szüksége drága példánytípusokra, érdemes megtakarítani a pénzt. Ha különböző terhelések vannak az alkalmazásaiban, fontolja meg az automatikus skálázási csoportot. Az automatikus méretezés segítségével fürt EC2 példányokat hozhat létre növekvő vállalkozása számára.

Minimális terhelésre kell törekednie

A költségek csökkentése érdekében csökkentheti a példányterhelést, ha a példánytípus magas CPU- vagy memóriahasználattal rendelkezik. A teljes műveletet is gond nélkül lefuttathatja.

Tartalék vagy helyszíni példányok

A lefoglalt vagy azonnali példányok felhasználhatók a költségek csökkentésére. Az igény szerinti példányok a legjobbak, ha az EC2 példányokat csak rövid ideig használják. A fenntartott vagy azonnali példányok jobb megoldást jelenthetnek, ha több példányt szeretne használni.

Ha nincs rá szükség, ne felejtse el letiltani az EC2 példányokat

Előfordulhat, hogy az EC2-példányok tovább futnak, ami növeli a költségeket. Megtanulhatja kikapcsolni azokat a termelési rendszereket, amelyekre nincs szükség. Az automatizálás felhasználható az ilyen rendszerek leállítására, amikor nincsenek használatban.

Az alacsony kihasználtságú EC2 példányok azonosítása és leállítása

Azonosítsa a tétlen vagy kevéssé kihasznált EC2 példányokat. Ezután csökkentheti költségeit, ha leállítja őket, vagy csökkenti méretüket.

Az ECS-költségek optimalizálásához használhatja az AWS Számlázási és Költségkezelő eszközt. Az AWS-példányütemezőt a példányok leállításához, az AWS-műveletek vezetőjét pedig az EC2-példányok számának csökkentésére is használhatja.

Következtetés

Ez az oktatóanyag mélyrepülés volt az AWS EC2-ben. Remélem élvezted. Ez a készségkészlet nagyon keresett a felhőalapú tartományban dolgozó toborzók körében. Tudjon meg többet a felhőszolgáltatásokról, amelyek segítségével eldöntheti, hogy a felhő megfelelő-e az Ön vállalata számára.

Az alkalmazási követelményeknek megfelelő AWS EC2 szolgáltatások közül választhat. Ez az útmutató ismerteti az AWS EC2 felhőplatform árképzési modelljét is.

Felfedezhet néhány AWS kulcsterminológiát is, amelyek elősegítik az AWS-tanulást.