Mik ezek, és hogyan lehet hozzáférni?

2022. novemberi indulása óta a ChatGPT hatalmasat hódított az online világban.

Gyorsan a közkedveltté vált azon dolgok miatt, amelyekre képes. Bármilyen kérdést feltehet neki, és szinte egy pillanat alatt visszatér a válaszokkal. Hatalmas érdeklődést váltott ki, naponta 25 millióan keresik fel az oldalt.

Annak ellenére, hogy nagyszerű eszköz a használatra, határozottan vannak olyan területek, amelyeket fel lehet tölteni, hogy több funkciót biztosítsanak, és ez a bővítmények révén lehetséges.

Izgalmas módon az OpenAI nemrég bejelentette, hogy a ChatGPT elkezdi támogatni a bővítményeket. Ez egy teljes játékmódosítás lesz, és hatalmas pusztítást okoz (jó értelemben). Sokkal többet érhet el, miközben időt takarít meg a folyamat során.

Mik azok a ChatGPT beépülő modulok?

A ChatGPT beépülő modulok alapvetően egyedi modulok (gondoljunk rájuk eszközöknek), amelyek beépíthetők a chatbotba az élmény fokozása és természetesen több funkcionalitás érdekében.

Ezeket a beépülő modulokat kifejezetten arra tervezték, hogy a ChatGPT-vel együtt működjenek, hogy zökkenőmentesen hajtsanak végre különféle feladatokat, például „személyesebb” ajánlásokat adjanak, és alaposan bekapcsolódjanak az emberszerű beszélgetésekbe.

A beépülő modulok segítségével a chatbotot az Ön egyedi igényeihez szabottan használhatja. Valójában ez ismert, függetlenül az Ön iparágától; kihasználhatja rugalmas jellegét, amely testreszabható a különféle felhasználási eseteknek és iparágaknak megfelelően, például:

 • E-kereskedelem
 • Egészségügy
 • Pénzügy
 • Oktatás

Függetlenül attól, hogy segítségre van szüksége az ügyfélszolgálat kezelésében, az értékesítési tanácsadásban, a hallgatói kérdések megválaszolásában vagy bármilyen más célból, a bővítmények várhatóan segítenek ebben. Nem csak a vállalkozások, hanem a magánszemélyek is használhatják, hogy segítséget kapjanak mindennapi feladataikhoz.

  Javítsa ki a Próbáld újra hibát a Microsoft Store-ban

Olvassa el még: A ChatGPT használata Sirivel iPhone és iPad készüléken

Hogyan működnek a ChatGPT beépülő modulok?

A ChatGPT beépülő modulok célja nem csak az internet használatára korlátozódik, és a legjobb válaszok megtalálására az Ön számára. Ez sokkal több annál. Valójában nagyon specifikus feladatokat tud végrehajtani számunkra, mint például repülőjegy-foglalás, élelmiszer vásárlás stb.

Annak megértéséhez, hogy a bővítményeknek miként kell működniük a ChatGPT mellett, vegyük fontolóra a következőket: ha szöveges promptot adunk meg a ChatGPT-ben, akkor egy lekérdezés fogalmazódik meg. Ezt követően a plugin API feldolgozza a lekérdezést, és megadja az eredményt. Végül a ChatGPT újraértelmezi a plugin API által biztosított eredményt a lehető legjobb eredmény érdekében, és megjeleníti azt.

Amint a beépülő modulok megjelennek, a ChatGPT észleli, hogy szükség van rájuk, és a chatbot számára kihívást jelentő promptoknál javasolja a használatát. Ez azokra az esetekre is vonatkozik, amikor arra kéri, hogy adjon olyan információt, amit csak egy bővítmény képes teljesíteni.

Úgy tűnik, lesz egy plugin bolt, amelyen keresztül a felhasználók letölthetik vagy akár megvásárolhatják az általuk választott bővítményeket.

Jelenleg elérhető bővítmények

Természetesen, mivel a közelmúltban jelentették be a plugin-integráció lehetőségét, nem áll rendelkezésre hatalmas bővítmény-gyűjtemény, amely készen áll a használatra. Jelenleg csak néhány plugin érhető el:

PluginFunction1. ExpediaAlakítsa át a ChatGPT-t útikönyvévé, és tegyen fel bármilyen utazással kapcsolatos kérdést. Lehetővé teszi a chatbot számára, hogy olyan feladatokat hajtson végre, mint például a járatok, szállodák stb. elérhetőségének ellenőrzése.2.FiscalNoteHozzáférés valós idejű adatkészletekhez politikai, jogi és egyéb célokra.3.InstacartRendelje meg élelmiszerek listáját kedvenc üzleteiből. 4.KAYAKKöltségkeret-barát ajánlásokat és elérhetőséget kaphat minden utazással kapcsolatos ügyben.5.Klarna ShoppingHasonlítsa össze a kívánt termék árait a különböző online áruházakban, hogy pénzt takarítson meg.6.Mila Family AIAn AI-asszisztens kifejezetten a szülők számára készült, hogy kezeljék mindennapi napi tevékenységeket és feloldja a munkafolyamatukat.7.OpenTable Szerezze meg a legjobb éttermi árakat és közvetlen lehetőséget az asztalfoglalásra.8. ShopOne-stop shop, ahol több millió terméket kereshet a világ legjobb márkáitól.9. SpeakAI-alapú nyelvoktató, amely segít zökkenőmentesen beszélni egy másik nyelven.10.Wolfram Hozzáférés a matematikához, a számításokhoz és egyebekhez.11.A ZapierA népszerű alkalmazások integrációjának világát nyitja meg, hogy zökkenőmentesen kihasználhassa azokat.12.SlackStreamline kommunikáció kombinálásával Slack és ChatGPT.

  Hogyan lehet letiltani az értesítések megjelenítését webhelyeken

Bár ezek harmadik féltől származó beépülő modulok, két beépülő modul is létezik, amelyeket maga az OpenAI hozott létre, ezek egy webböngésző és egy kódértelmező.

A webböngésző megoldja azt a korábbi problémát, hogy a chatbot nem tud alapos tájékoztatást adni az egyes promptokról.

Webböngésző plugin működés közben

Mostantól az integrált webböngészővel bővíti az internetről kinyerhető információ mennyiségét, és pontos és részletes válaszokat ad anélkül, hogy azt mondaná, hogy erre nem képes.

Másrészt a kódértelmező lehetővé teszi kód generálását és az eredmények értelmezését.

Kódértelmező bővítmény működés közben

Képes kódot generálni és futtatni, valamint számos fájlt feltölteni és letölteni. A plugin legjobb része az, hogy kiértékeli a kimenetet az interfészen belül.

A felhasználók létrehozhatnak saját maguk ChatGPT beépülő modulokat?

Jelenleg a ChatGPT csak szelektív számú fejlesztőnek tette lehetővé, hogy a várólistán szerepelt, hogy a dokumentációjuk alapján készítsenek bővítményeket. Ha azonban Ön fejlesztő, és szeretne létrehozni egy bővítményt a ChatGPT-hez, akkor csak idő kérdése, hogy mindenki előtt megnyíljanak a kapuk.

Nem kell sok időbe telnie, mielőtt minden fejlesztő szabadon létrehozhat bővítményeket a ChatGPT-hez.

  9 legjobb fájltömörítő eszköz PDF-hez, videóhoz, képekhez

Személy szerint alig várom, hogy minden célra elkészüljön egy plugin, és ez csak akkor lehetséges, ha az OpenAI lehetővé teszi minden fejlesztőnek, hogy létrehozza azokat.

Hogyan juthat hozzá a ChatGPT beépülő modulokhoz

Most itt a dolgok bonyolulttá válnak, mert a beépülő modulok még nem teljesen nyitottak a nyilvánosság számára (a bejegyzés írásakor). Csak bizonyos fejlesztők és bennfentesek számára érhető el, mert még mindig készül.

Ha azonban olyan ember vagy, aki szeretne a lehető leghamarabb hozzáférni, két dolog segíthet.

 • Felkerül a várólistára
 • Előfizetés a ChatGPT Plus szolgáltatásra (fizetős szolgáltatásuk)
 • Az OpenAI bejelentette, hogy kevés számú fejlesztőt és ChatGPT Plus felhasználót részesít előnyben, ezért ezt tartsa szem előtt.

  Mi a várólista folyamat?

  Az OpenAI egy nagyon egyszerű folyamatot dolgozott ki, hogy felkerüljön a várólistára a bővítmények eléréséhez. Egyszerűen lépjen az openai.com/waitlist/plugins oldalra, és adja meg adatait, például:

  • Keresztnév
  • Vezetéknév
  • Email
  • Ország

  A következő két lehetőségnél a legjobb, ha teljes mértékben kihasználja azokat.

  Az Igen lehetőséget kell kiválasztania a „Szívesen küldene visszajelzést a bővítmény tapasztalatairól?” kérdést, majd töltse ki a következő kérdésmezőt néhány remek beépülő ötlettel, amelyek az Ön igényeitől függően lehetnek.

  Végül, ha használni kívánja a beépülő modulokat, válassza a „Ki szeretném próbálni a bővítményeket a ChatGPT-ben” lehetőséget.

  Ha azonban fejlesztőként szeretne bővítményeket létrehozni, válassza a „Fejlesztő vagyok, és szeretnék bővítményt építeni” lehetőséget. Nyomja meg a Csatlakozás várólistához gombot, és kész.

  Záró gondolatok

  Nem számít, hogy Ön fejlesztő vagy felhasználó, a ChatGPT bővítményeinek bevezetése nagyszerűen kiegészíti a „már elképesztő” eszközt.

  Sok a hírverés, és az interneten minden más ember igyekszik használni, így ha kitöltötte a várólistát, és ChatGPT Plus felhasználó vagy, máris a leggyorsabb úton jársz, hogy kipróbáld. ki magad.

  Ezután tekintse meg a ChatGPT-vel használható legjobb Chrome-bővítményeket.