Mik azok az AMD CPU-k a Windows 11 rendszeren?

A processzorokat a leghosszabb ideig az Intel gyártja. Ha néhány évvel ezelőtt laptopot vagy asztali számítógépet vásárolna, függetlenül attól, hogy Mac vagy Windows rendszerről van-e szó, valószínűleg Intel gyártmányú processzorral rendelkezik. Ez megváltozott. Az Apple immár saját processzorokat gyárt, és a Windows rendszert vásárolni kívánó felhasználóknak más lehetőségeik is vannak.

AMD CPU-k Windows 11 rendszeren

Az AMD GPU-k gyártásáról ismert, de CPU chipeket is gyárt. Az előre telepített Windows 11-et tartalmazó újabb laptop- és asztali modellek AMD CPU-kkal érkeznek (az Intel CPU-val rendelkező modellek továbbra is elérhetők). Ha Windows 10 rendszere van, és AMD CPU-ja van, nagy az esélye, hogy gond nélkül frissítheti a Windows 11 rendszerre.

  Hangproblémák megoldása a Windows 10 rendszerben

AMD CPU-k – Windows 11 kompatibilitás

A Microsoft közzétette a listát Windows 11-el kompatibilis AMD CPU-k. Ha ezen modellek egyike van a rendszerén, gond nélkül frissíthet az új operációs rendszerre. A lista nem teljes. Az Intel CPU-khoz hasonlóan valószínűleg vannak más AMD CPU-k is, amelyek megfelelnek a Windows 11 alapvető processzorkövetelményeinek; 1 GHz vagy gyorsabb két vagy több maggal kompatibilis 64 bites processzoron vagy rendszeren egy chipen. Ha az AMD CPU megfelel ezeknek a követelményeknek, de nem szerepel a jóváhagyott/kompatibilis CPU-k listáján, akkor is frissíthet Windows 11-re.

Keresse meg az AMD CPU modelljét és specifikációit

A feladatkezelővel megtudhatja, hogy melyik CPU-val rendelkezik, annak típusszámát, sebességét és a benne lévő magok számát.

  A hálózatot használó alkalmazások megtekintése Windows 10 rendszeren

Nyissa meg a Feladatkezelőt.
Lépjen a Teljesítmény lapra.
Válassza ki a CPU-t a bal oldali oszlopból.
A jobb oldali ablaktábla jobb felső sarkában keresse meg a CPU nevét és modellszámát.
Görgessen lejjebb, és láthatja, hogy hány maggal rendelkezik a processzor, és hogy 32 bites vagy 64 bites.

Következtetés

Az AMD CPU-k még nem nyilatkoztak. Összességében sokkal kisebb piaci részesedést képviselnek, de Ryzen termékcsaládjuk gyorsan a játékrajongók kedvenc modelljévé válik. Ezek a CPU-k többnyire önmagukban képesek ellenállni az Intel CPU-nak. Ha saját számítógépét szereli össze, azaz minden alkatrészt maga vásárol meg, célszerű ellenőrizni az összes CPU-opciót, mind az Intelt, mind az AMD-t. Általában kissé drágák, de teljesítményükben kárpótolják az árat.

  Globális billentyűparancsok megtekintése Windows 10 rendszeren