Mik azok a Blue Chip NFT-k és hogyan lehet beléjük fektetni?

A Blue chip NFT-k a legmegbízhatóbb, legmegbízhatóbb és legértékesebb, nem helyettesíthető tokenek. Tekintsük át a funkcióit és az NFT-kbe való befektetés lépésenkénti útmutatóját.

Az NFT-k még mindig az egyik legforróbb téma a kriptográfiai térben, és keresletük idővel növekszik. Például az NFT kereskedés óriásit szárnyalt 2 milliárd dollár 2023 februárjában.

A Blue chip NFT-k az NFT kedvenc típusai, mivel rendelkeznek bizonyos szabványokkal, értékkel és népszerűséggel. Ezenkívül ezeket az NFT-ket hírességek és a közösségi média befolyásolói is támogatják.

Most pedig merüljünk el mélyen a témában!

Mik azok a Blue Chip NFT-k?

A Blue chip NFT-k közé tartozik a jól bevált NFT-k gyűjteménye a kriptográfiai térből. Ezenkívül ezek a gyűjtemények várhatóan hosszú ideig megőrzik jövedelmezőségüket és értéküket.

A „blue chip” kifejezés a pénzügyi világból származik, és egy pénzügyileg stabil, jól ismert és elismert, erős múlttal rendelkező vállalatot jelent. Ilyen cégek például az Apple, a Coca-Cola, a Nike, a Walmart, hogy csak néhányat említsünk.

A blue chip NFT-k többnyire rögzített számú NFT-t biztosítanak egy gyűjteményben. Emiatt az ilyen NFT-k ritkasága, ára és kereslete idővel növekszik.

Ezenkívül ezeket az NFT-ket híres művészek és hírességek támogatják. Ennek eredményeként a blue chip NFT-k erős és aktív közösséggel rendelkeznek.

Miért érdemes Blue Chip NFT-kbe fektetni?

A piacon elérhető legtöbb NFT nem minősül méltó befektetésnek. A blue chip NFT-k főbb jellemzői, amelyek miatt érdemes befektetni, a következők:

#1. Magas likviditás

A legtöbb blue chip NFT magas likviditást kínál vevőinek és eladóinak. Emiatt ezeket az NFT-ket bármikor, késedelem nélkül megvásárolhatja vagy eladhatja.

A likviditás fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor egy eszközt választunk a kriptoterületről. Például, ha nem likvid NFT-t vásárol, akkor nehéz lesz eladni, amikor szükséges.

#2. Alacsony kockázatú

A több millió normál NFT-hez képest a blue chip NFT-k általában kevésbé kockázatosak. Ennek eredményeként a blue chipek választása jobb döntés.

Ezen túlmenően ezen NFT-k ára normál piaci körülmények között változatlan marad. Ezzel szemben a normál NFT-k áringadozásai kiszámíthatatlanok.

#3. Eszköz diverzifikáció

A diverzifikáció a befektetések egyik aranyszabálya, legyen szó akár részvényekről, akár kriptopénzekről. Ezt szem előtt tartva fontos, hogy az eszközök széles körébe fektessen be.

NFT-k hozzáadásával diverzifikálhatja kriptoportfólióját. Ennek eredményeként Önt nem érinti, ha valamelyik eszköze meghibásodik.

#4. Bizonyított történelem

A Blue chip NFT-k jobb eredményeket értek el az NFT térben. Sőt, token eladási értékük idővel növekszik.

Emellett az NFT-tartók is exponenciális számnövekedést mutatnak. Ennek eredményeként a blue chip NFT kollekciók kereslete és ára is megugrott.

A legtöbb blue chip NFT-gyűjtő exkluzív közösségi csoportokhoz fér hozzá. Ezen túlmenően, ha csatlakozik ezekhez a csoportokhoz, kapcsolatba léphet más NFT-tulajdonosokkal, és megvitathatja a jövőbeli kereskedési terveket.

A legfontosabb, hogy a közösség tagjai ingyenes NFT airdrops-t, élő közvetítést és még sok mást kapnak. Emellett részt vehet a projekt ökoszisztémája körüli fontos döntéshozatalban is.

Hogyan fektessünk be Blue Chip NFT-kbe?

Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket, ha professzionális befektetőként szeretne blue chip NFT-ket vásárolni:

 • Tanuljon: Mindenekelőtt meg kell tanulnia az NFT-k alapjait. Ezenkívül nyomon követheti az NFT-térrel kapcsolatos híreket és trendeket.
 • Kutassa fel a piacteret: Ezután ellenőriznie kell az NFT piactér részleteit. Például ellenőrizze a blue chip NFT-k múltbeli teljesítményét és listázási előzményeit.
 • Állítsa be költségvetését: Válasszon olyan költségkeretet, amelyet nyugodtan fektet be az NFT-kbe. Ebben az esetben győződjön meg arról, hogy nem kockáztatja a pénzének nagy részét.
 • Válassza a Támogatott pénztárca lehetőséget: Nem minden kriptotárca támogatja az NFT-k tárolását. Emiatt válasszon NFT-támogatással rendelkező pénztárcákat, például Trust Wallet, Zengo vagy MetaMask.
 • Ellenőrzőlista létrehozása: Most hozzon létre egy ellenőrzőlistát az NFT-ben keresett funkciókhoz. Például megadhat árkategóriát, művészi értéket, kategóriát, egyedi jellemzőket stb.
 • Vásároljon NFT-ket: Keresse meg az igényeinek megfelelő blue chip NFT-ket, majd vásárolja meg őket. Ezenkívül a vásárlás előtt adjon elegendő kriptoeszközt a pénztárcájához.
 • Biztonságos tárolás: A Blue chip NFT-k jó áron kaphatók. Ezért a legjobb, ha NFT-jeit biztonságos pénztárcákba, például hardveres pénztárcákba helyezi át.
 • Csatlakozzon az NFT-közösségekhez: NFT-k vásárlása után az adott NFT-közösség tagja lesz. Ezért csatlakozzon hivatalos közösségi média csoportjaikhoz, hogy élvezze a közösség tagságával járó különféle előnyöket.
 • Az NFT-piacok figyelése: Végül, és ami a legfontosabb, tájékozódjon az NFT-vel kapcsolatos eseményekről, frissítésekről és trendekről.
 • Mit kell figyelembe venni a Blue Chip NFT-kbe való befektetés előtt?

  A blue chip NFT-kbe való befektetés előtt a következőket kell figyelembe venni:

  #1. Történelmi adat

  Győződjön meg arról, hogy az NFT gyűjtemény bizonyított múlttal rendelkezik. Egy jó NFT-projekt adatot szolgáltat a kezdetektől fogva növekvő növekedésről.

  Ráadásul a múltbeli ár abban is segít a befektetőknek, hogy hozzávetőlegesen megjósolják az NFT jövőjét. Ezenkívül ellenőrizheti a blue chip NFT korábbi áringadozását rossz piaci körülmények között.

  #2. Csapat

  A csapattagok és az alapítók egy NFT-projekt arca. Ennek eredményeként a törzstagok és korábbi tevékenységeik kutatása.

  Ezenkívül győződjön meg arról, hogy az alapítók nagy tapasztalattal rendelkeznek hasonló projektek építésében. Ezen túlmenően, menjen át készségeiken, szakértelmükön és múltbeli múltjukon.

  #3. Hasznosság

  A többi kripto tokenekhez hasonlóan a segédprogramok is döntő szerepet játszanak az NFT-gyűjtemények elfogadásában. Azok a projektek, amelyek az NFT-kkel együtt hasznosságot kínálnak, általában több felhasználót vonzanak az ökoszisztémába.

  Ezért válassza azokat a projekteket, amelyek ösztönzik az NFT-tulajdonosokat. A népszerű segédprogramok közé tartoznak például a virtuális rendezvényjegyek, a token jutalmak, a prémium előfizetések, a korai hozzáférés, az airdrops és még sok más.

  #4. Igény

  Befektetés előtt elemezze az NFT-k iránti piaci keresletet. Tegyük fel például, hogy az NFT térrel kapcsolatban negatív hangulat uralkodik. Ebben az esetben nagy a valószínűsége annak, hogy az elkövetkező napokban csökkenni fog az ár.

  Ezenkívül válasszon olyan projekteket, amelyek képesek hosszabb ideig fenntartani a keresletet az NFT-területen.

  A közösség kétségtelenül az NFT-projekt gerince. Gondoskodjon arról, hogy a projektnek hatalmas és aktív közösségi bázisa legyen.

  A közösség elkötelezettségének ellenőrzéséhez ellenőrizheti a hivatalos közösségi média fiókokat. A közösség tagjainak növekedése az NFT-gyűjtés elfogadottságának a jele.

  A legjobb Blue Chip NFT kollekciók

  Most nézzük meg a legjobb blue chip NFT-k listáját:

  #1. Bored Ape Yacht Club (BAYC)

  BAYC egy egyedi készítésű gyűjteményt tartalmaz, amely 10 000 Bored Ape NFT-ből áll. A cikk írásakor ennek az Ethereum blokkláncon létrehozott NFT-nek az átlagos ára 45 800 dollár volt.

  A Yuga Labs által 2021-ben kifejlesztett blue chip NFT a hírességek támogatásával vált népszerűvé. A főbb szereplők közé tartozik Eminem, Stephen Curry, Neymar Jr., Jimmy Fallon, Kevin Hart és mások.

  A BAYC tulajdonosai hozzáférhetnek egy privát Discord-csoporthoz, amely lehetővé teszi számukra, hogy kapcsolatba lépjenek más Bored Ape NFT-tartókkal. Ezenkívül ez a projekt natív tokent, az ApeCoint bocsátja ki az NFT-tulajdonosok számára.

  Az ApeCoin lehetővé teszi a BAYC rendezvényjegyeinek és árucikkeinek vásárlását, hogy csak néhányat említsünk. Ezenkívül szavazhat és dönthet a jövőbeli eseményekről vagy projektekről.

  #2. CryptoPunks

  CryptoPunks a Larva Labs által 2017-ben kifejlesztett egyik legkorábbi NFT-gyűjtemény. Ez a gyűjtemény 24×24-es méretű pixeles képekből áll.

  A CryptoPunks ára és népszerűsége nagymértékben megugrott 2021-ben az NFT trendet követően. Nevezetesen, a jelenlegi legalacsonyabb árú Punk NFT több mint 75 000 dollárba kerül.

  Ezt a blue chip NFT kollekciót egy erős online közösség támogatja. Például a hivatalos X-fiókjának közel 300 ezer követője van. Ezenkívül olyan hírességek, mint Serena Williams, Jay-Z és Gary Vee birtokolnak Punks NFT-ket.

  #3. VeeFriends

  VeeFriends az egyik legjobb NFT-kollekció, amelyet Gary Vaynerchuk, más néven Gary Vee készített sorozatvállalkozó és közösségi média influencer. Ennek a blue chip kollekciónak az a célja, hogy erős és aktív közösséget építsen az NFT technológia köré.

  A cikk írásakor több mint 10 000 NFT érhető el ebben a gyűjteményben. Nevezetesen, minden NFT karakter egy olyan emberi tulajdonságot képvisel, amelyet Gary csodált.

  Ezenkívül vásárolhat VeeFriends NFT-ket, hogy része legyen exkluzív közösségüknek. Ezenkívül hozzáférhet a Veeconhoz is, egy többnapos rendezvényhez, amely a vállalkozói szellemre, üzletre, marketingre, innovációra és szórakoztató tevékenységekre összpontosít.

  #4. CryptoKitties

  CryptoKitties blue chip NFT-k, amelyek egy blokklánc-játék különféle digitális macskáit képviselik. Ezenkívül ezek az NFT-k egyedi tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkeznek.

  Ezt az NFT-gyűjteményt az Ethereum blokklánc felhasználásával fejlesztették ki 2017-ben. Később azonban létrehozták a blokkláncukat, a Flow-t, hogy felhasználóiknak zökkenőmentes élményt nyújtsanak.

  Vásárolhat és tenyészthet két digitális cicát is, hogy létrehozzon egy új cicát. Ezenkívül az új NFT-t a piacon is eladhatja.

  #5. Nők világa (WoW)

  Nők világaA WoW egy lenyűgöző küldetés eredménye, amely a női művészek szerepét kívánja felerősíteni az NFT-térben. Első NFT-kollekciójuk 2021 júliusában jelent meg nyilvánosan.

  Ez a WoW-gyűjtemény Yam Karkai NFT-művész 10 000 műalkotásából áll. Sőt, ezek a blue chip NFT-k olyan művészetet tartalmaznak, amely különféle nők életét ábrázolja.

  A WoW NFT-k tulajdonosai megkapják a szellemi tulajdon (IP) és az eredeti műalkotás tulajdonjogát. Emellett a tulajdonosok olyan juttatásokat kapnak, mint a repülőjegyek, jegyek és kedvezmények különféle eseményekre.

  #6. Azuki

  A Azuki Az NFT kollekció 10 000 anime-ihlette rajzot tartalmaz. A Chiru Labs által létrehozott gyűjtemények különböző tulajdonságokkal, például ruhákkal, hajjal, háttérrel és hordható anyagokkal rendelkező NFT-ket kínálnak.

  Nevezetesen, az Azuki a közösségét tekinti a legfontosabb elemnek. Emiatt több mint 350 ezer követőjük van a hivatalos X-fiókjukon.

  Ezenkívül az Azuki projekt bemutatta a Hilumia-t, a natív metaverzumukat, amely magával ragadó élményt nyújt a felhasználók számára. Sőt, ez a 10 különböző helyszínű virtuális világ csak az NFT-tulajdonosok számára érhető el.

  #7. Művészeti blokkok

  A Művészeti blokkok A projekt lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Ethereum blokklánc segítségével elkészítsék NFT-jüket. Emellett az NFT-t csak a verési folyamat befejezése után láthatja.

  A 2020-ban elindított Art Blocks NFT-jei több mint 1,4 milliárd dollár értékben kereskedtek, több mint 59 000 kereskedő részvételével. Ráadásul egy NFT átlagára megközelíti a 4000 dollárt.

  Az Art Blocks emellett gondosan válogatott NFT-gyűjteményeket is kínál, amelyeket a főcsapat tagjai választanak ki. Ezek a gyűjtemények általában nagyobb értékkel és ritkasággal bírnak a piacon.

  A legjobb Blue Chip NFT piacterek

  Mivel most már ismeri a legjobb blue chip NFT-ket, nézzük meg a legnépszerűbb piactereket, ahol megvásárolhatja őket:

  #1. Nyílt tenger

  2017-ben alakult, Nyílt tenger a legnagyobb NFT platform, több mint 2 millió gyűjteménnyel. Ezen túlmenően ez a piac több mint 20 milliárd dollárnyi tranzakciót regisztrált a kezdetek óta.

  Ezt a piacot olyan vezető cégek támogatják, mint az Y Combinator, Coinbase, Trust Wallet, Blockchain Capital és még sok más. Emellett olyan iparági vezetők, mint Mark Cuban, Tim Ferris, Naval Ravikant és Ben Silberman jelentős befektetők.

  Az OpenSea kétségtelenül az egyik legjobb választás az NFT-k kereskedelméhez. Ezen a piactéren olyan népszerű blue chip NFT-ket vásárolhat, mint a CryptoPunks, a Bored Ape Yacht Club (BAYC) és az Art Blocks, hogy csak néhányat említsünk.

  #2. Ritka

  Ritka Az Ethereum blokkláncra építve segít megtalálni és befektetni a bluechip NFT-ket. Az NFT-gyűjteményeket ritkaság, ár és tranzakciós mennyiség alapján rendezheti.

  Ezt a platformot Alekszej Falin és Alexander Salnikov kriptovállalkozók alapították 2019-ben. Ezen túlmenően jelentős befektetőik közé tartozik a CoinFund, az 1kx és a Venrock.

  Az Ethereumon kívül a Rarible más blokkláncokat is támogat, mint például a Polygon, a Tezos és az Immutable X. Ezen a piactéren olyan felkapott blue chip NFT-ket vásárolhat, mint a MutantApeYachtClub, a PudgyPenguins, az Azuki és a DeGods.

  #3. Elhomályosít

  Elhomályosít egy NFT-piac, amely több mint 1,4 milliárd dollár értékben bonyolított le gyűjthető tárgyakat. Ezen túlmenően ennek a piactérnek a mai napig több mint 145 000 felhasználója van.

  A Blur emellett kifejlesztette aggregátorát, amely lehetővé teszi számtalan NFT vásárlását különböző piacterekről. Ezenkívül a részletes diagram és az adatok segítségével kiválaszthatja a legjobb blue chip NFT-ket.

  Ezen a piactéren blue chip NFT-ket vásárolhat, például Azuki, CloneX, Bored Ape Yacht Club stb.

  Végső gondolatok

  A Blue chip NFT-k sokkal biztonságosabb megoldást jelentenek a normál NFT-ekhez képest. Mindazonáltal ez kockázattal jár, hasonlóan a piacon elérhető bármely más típusú befektetéshez.

  Kövesse az ebben a cikkben említett lépéseket, hogy megtalálja a legjobb blue chip NFT-ket, amelyek megfelelnek befektetési stílusának. Végül diverzifikálja tokenjeit, és tájékozódjon az NFT-terület legújabb trendjeiről.

  Ezután nézze meg a legjobb NFT pénztárcákat.