Mik a Civilization V PC követelményei?

Ha Ön lelkes online játékos, akkor kétségtelen, hogy rajong a videojátékokért. Az ezeken a játékokon keresztüli szocializáció az utóbbi időben népszerű tényezővé vált, különösen a többjátékos móddal rendelkező játékok esetében. Az egyik ilyen széles körben ismert körökre osztott stratégiai hadijáték a Civilization V. Ezt a 4X játéksorozatot egy amerikai székhelyű cég, a Firaxis Games, Inc. fejlesztette ki. Nos, ez normális, ha összezavarodik a játék specifikációi és követelményei, mivel vannak sok közülük. Ez a cikk segít a Civilization V PC-követelmények megismerésében. Azt is megtudhatja, hogy a Civilization 5 működik-e Windows 8, 10 vagy Mac számítógépeken. Szóval, olvass tovább!

Mik a Civilization V PC követelményei?

Ez egy játék, amely lehetővé teszi a történelem előtti idők civilizációjának megteremtését egy eljárásilag generált térképen keresztül. Itt háborúba indulhat, és hatalmas birodalmat építhet magának gazdasági fejlesztés, diplomácia, kutatás és különféle új technológiák és háborús technikák feltárása révén, hogy győzelmet arathasson más nagy vezetők felett. Ezenkívül az alábbiakban felsorolunk a játék néhány figyelemre méltó funkcióját, amelyek óriási mértékben hozzájárultak a sikerhez.

 • A játék hihető világot kínál ultrarealisztikus grafikájának bemutatásával.
 • Intuitív kezelőfelületük lehetővé teszi az új játékosok számára, hogy könnyen alkalmazkodjanak a játékhoz.
 • A nagyszerű játékon belüli közösségi központnak és a többjátékos módnak köszönhetően a játékosok versenyezhetnek és kapcsolatba léphetnek a játékosokkal világszerte.
 • A játék könnyen kompatibilis lesz számos rendszerrel és laptoppal.

A civilizáció 5 verzióinak listája

A Civilization 5 két verziója érhető el, amelyeket bővítőcsomagoknak nevezhetünk. Ezeket az alábbi mutatókban adjuk meg.

 • Civilization V: Gods & Kings – Ez az első kiegészítő csomag. Ez a speciális kiterjesztés főként a világszerte hirdetett istenekre és vallásokra terjed ki, beleértve a kilenc új csodát és civilizációt, a technikai segítséggel megerősített tengeri harcot, valamint a kémkedést egy erősebb birodalommá válás és felépítés érdekében.

 • Sid Meier’s Civilization® V: Brave New World – Ez a második kiegészítő csomag. Érdekes módon ez az új verzió nemzetközi kereskedelmi útvonalakat, világkongresszust és néhány új csodát, civilizációt és ideológiát kínál.

Mik a Civilization V PC követelményei Windows rendszeren?

A Sid Meier’s Civilization® V játék széles körben ismert az intenzitásáról, ellentétben más játékokkal. Emiatt előfordulhat, hogy számítógépe néha nem tudja kezelni. Ezért a zökkenőmentes játékélmény érdekében feltétlenül teljesíteni kell a minimális rendszerkövetelményeket. Itt választ kap arra a kérdésére, hogy a Civilization 5 működik-e a Windows 10 rendszeren vagy sem. Olvassa el az alábbi követelményeket, és győződjön meg arról, hogy minden szükséges alkatrész rendelkezésre áll.

Minimális Civilization V PC-követelmények

A minimálisan szükséges specifikációk a Civilizáció V játék szerepel az alábbi táblázatban. A játék elindításához kötelező teljesíteni ezeket a minimális feltételeket, amelyeket a fejlesztő állított fel. Ezért, ha újonc játékos vagy, ez a legjobb játékleírás, amelyet a kezdeti szakaszban elkezdhetsz. Ennek ellenére, ha szeretné megtapasztalni a játékot a maga teljes képességeivel, nézze meg a Windows operációs rendszerre vonatkozó ajánlott követelményeket.

OS (operációs rendszer)
Windows® Vista SP2/Windows® 7
Processzor
Intel Core 2 Duo 1,8 GHz vagy AMD Athlon X2 64 2,0 ​​GHz
memória
2 GB RAM
Grafikus kártya
256 MB ATI HD2600 XT vagy jobb, 256 MB nVidia 7900 GS vagy jobb, vagy Core i3 vagy jobb integrált grafikus kártya
DirectX
DirectX® 9.0c verzió
Merevlemez-terület
8 GB ingyenes fájlméret
Hang
DirectX 9.0c kompatibilis hangkártya
ODD (optikai meghajtó)
Lemez alapú telepítéshez szükséges

Ajánlott Civilization V PC-követelmények

A játék minimális követelményeitől eltérően az ajánlott követelményeket általában a profi játékosok használják leginkább. Mégis, ha szenvedélyes időtöltésű játékos vagy, akkor senki sem akadályozhatja meg, hogy érdeklődésének megfelelően frissítsen. Nem kétséges, hogy ez a specifikáció érdekesebbé teszi a játékot. Most pedig nézze meg a fejlesztők által javasolt Civilization V követelménytáblázatot, amely az alábbiakban található, és frissítse számítógépét.

OS (operációs rendszer)
Windows® Vista SP2/Windows® 7
Processzor
1,8 GHz-es négymagos CPU
memória
4 GB RAM
Grafikus kártya
512 MB ATI 4800 sorozat vagy jobb, 512 MB nVidia 9800 sorozat vagy jobb
DirectX
DirectX® 11-es verzió
Merevlemez-terület
8 GB ingyenes fájlméret
Hang
DirectX 9.0c kompatibilis hangkártya

Elkerülhetetlenek a kétes kérdések, mint például, hogy a Civilization 5 működik-e Windows 10-en, működik-e a Civilization 5 Mac-en és a Civilization 5 működik-e Windows 8-on. Folytassa az olvasást, hogy választ találjon az ilyen kérdésekre.

Működik a Civilization 5 Windows 10 rendszeren?

A Civilization 5 játék alacsonyabb operációs rendszer-követelményekkel rendelkezik. Ezért könnyen működik a Windows 10 verzióban. Ügyeljen azonban arra, hogy az összes többi minimumfeltétel teljesüljön. Ha összeomlási problémát tapasztal a játék indítása közben, annak oka lehet, hogy sérült vagy hiányzó fájljai vannak a számítógépen, amiről sok felhasználó beszámolt. Ezért ebben a forgatókönyvben ellenőriznie kell a játékfájlokat, és ki kell javítania, ha vannak sérült fájlok, vagy telepítenie kell a hiányzó fájlokat. Így megoldhatja az összeomlással kapcsolatos továbbra is fennálló problémát. Ez azonban nem minden esetben működik.

Működik a Civilization 5 Windows 8 rendszeren?

Ami a Windows 8-at illeti, néhány felhasználó arról számolt be, hogy a Civilization 5 játék tökéletesen működik, míg mások úgy találták, hogy ez az operációs rendszer nem támogatja a játék telepítését, vagy problémákat okoz. Ezért megállapítható, hogy ebben a forgatókönyvben mindkét ilyen eset lehetséges. Ha többet szeretne megtudni róla, kérjük, ellenőrizze a Microsoft közösségi oldal és Steam közösségi vitaoldal további információért.

Civilization V PC-követelmények MAC-on

Itt megtudhatja, hogy a Civilization 5 működik-e Mac számítógépeken vagy sem. A Civilization 5 játék követelményei a MAC-rendszerek tekintetében eltérőek. Ezt megelőzően néhány pontra figyelni kell a MAC-felhasználók számára, amelyeket alább felsorolunk. Minden esetre ne feledje, mindig jó felolvasni a kivételeket.

 • Előfordulhat, hogy a játék frissítésekor a MAC nem teszi lehetővé a szinkronizálást egy másik operációs rendszerrel. Azonban ezalatt a rövid idő alatt a MAC-felhasználók játszhatnak más MAC-felhasználókkal. Ez a pont a többjátékos harcokra vonatkozik.
 • Ami a nyelvet illeti, a Civilization 5 verziójú játékok csak angol, francia, olasz, német és spanyol nyelven érhetők el a MAC felhasználók számára.
 • Egy másik fontos kivétel a MAC felhasználók számára, hogy bizonyos videochipkészletek nem támogatottak a Civilization V játékban: ATI Radeon X1000 sorozat, HD 2400; Nvidia GeForce 7000 sorozat, 8600, 9400; Intel GMA (950/X3100), HD 3000.

Minimális Civilization V PC-követelmények

A Civilization V játék minimálisan szükséges specifikációit az alábbi táblázat tartalmazza. Magának a játéknak a tényleges elindításához a fejlesztő által meghatározott minimumfeltételek teljesítése kötelező. Ezért ha újonc játékos vagy, ez a legjobb játékleírás, amelyet a kezdeti szakaszban kezdhetsz. Mindazonáltal, ha szeretné megtapasztalni a játékot a teljes specifikációjával, tekintse meg a MAC-hoz megadott ajánlott követelményeket.

Operációs rendszer
10. 12 (Sierra)
CPU processzor
Intel Core 2 Duo (kétmagos)
CPU sebesség
2,4 GHz
memória
2 GB RAM
Merevlemez-terület
8 GB
Videókártya (ATI)
Radeon HD 2600
Videókártya (NVidia)
Geforce 8600
Videomemória (VRam)
256 MB

Ajánlott Civilization V PC-követelmények

A játék minimális követelmény-specifikációitól eltérően az alábbiakban megadott ajánlott követelményeket általában a professzionális játékosok alkalmazzák. Mégis, ha szenvedélyes időtöltésű játékos vagy, akkor senki sem akadályozhatja meg, hogy érdeklődésének megfelelően frissítsen. Nem kétséges, hogy ez a specifikáció érdekesebbé teszi a játékot. Most pedig nézze meg a fejlesztők által javasolt Civilization V követelménytáblázatot, amely az alábbiakban található, ha továbbra is kérdése van azzal kapcsolatban, hogy a Civilization 5 működik-e Mac rendszeren.

CPU processzor
Intel négymagos
CPU sebesség
2,6 GHz
memória
4 GB RAM
Videókártya (ATI)
ATI Radeon HD 2600, HD 3870, HD 4670, HD 4850, HD 5670, HD 5750
Videókártya (NVidia)
NVIDIA GeForce® 8600, 8800, 9600M, GT 120, 320M
Videomemória (VRam)
512 MB

Steam OS és Linux követelmények

A Civilization 5 játék követelményei a Steam OS és Linux rendszerek tekintetében eltérőek, és ezeket az alábbi táblázat mutatja be. Ezt megelőzően azonban meg kell jegyezni bizonyos pontokat, amelyeket felsorolunk. Olvass tovább.

 • Nyelvi szempontból a Civilization 5 verziójú játékok csak angol, francia, olasz, német és spanyol nyelven érhetők el Linux felhasználók számára.
 • Egyes Intel video chipkészletek nem támogatottak. Ezek GMA 9XX és HD 3XXX verziók.

Operációs rendszer
SteamOS, Ubuntu
CPU processzor
Intel Core i3, AMD A10
CPU sebesség
2,4 GHz
memória
4 GB RAM
Merevlemez-terület
10 GB
Videókártya (ATI)
Radeon HD 6450
Videókártya (NVidia)
Geforce 640M
Videomemória (VRam)
1 GB

Az Ubuntu felhasználók számára jó hír van. Nem baj, ha nem felel meg a fent említett követelmények egyikének sem. A fejlesztők mindenkit értékelnek. Elmagyarázzák, hogy csak tesztelni és konfigurálni kell. Ezért kérjük, látogassa meg a Civilization V közösségi oldal és ossza meg velük tapasztalatait és visszajelzéseit a jobb kiszolgálás érdekében. Ily módon valóban hasznos lenne számukra a Civ V Linux és jövőbeli frissítéseinek fejlesztése.

***

Remélhetőleg ez a cikk segít megérteni a Civilization V PC követelményeit. Kérdéseit, javaslatait vagy észrevételeit nyugodtan tegye meg az alábbi megjegyzés rovatban.

  Hogyan törölheti Gmail-fiókját a Google-fiók törlése nélkül