Miért vibrál a MacBookom töltés közben?

Ha valaha is megérintette a MacBook házát töltés közben, bizsergő vagy vibráló érzést érezhetett. Ez a vibráció nem ad okot aggodalomra, és teljesen normális. Olvasson tovább, hogy megtudja, miért történik ez, és mit tehet ennek az érzésnek az ellen.

Miért rezeg a MacBook töltés közben?

A MacBook rezeghet töltés közben a földelés hiánya miatt. Egyszerűen fogalmazva, a földelés az a folyamat, amikor egy elektromos eszközt csatlakoztatnak a Föld földeléséhez. Mivel a Földnek hatalmas saját elektromos töltése van, eloszlatja az elektromos eszköz minden felesleges töltését.

A szabványos elektromos aljzatok, mint például az, amelyikbe a MacBook töltőt csatlakoztatja, általában földelve vannak, hogy megakadályozzák a túltöltést. A nem megfelelő vagy gyenge földelés azonban túlzott elektromos töltést eredményezhet a laptop alumínium házán keresztül.

Tehát, amikor megérinti a készüléket, ez az elektromos áram átfolyik a testén, hogy elérje a talajt. Ennek eredményeként egy kis bizsergő érzést vagy vibrációt észlelhet.

Hogyan lehet megoldani a rezgő MacBookot töltés közben

Számos dolgot megtehet, hogy megakadályozza ezt a zümmögő érzést. Kezdetnek győződjön meg arról, hogy három tűs töltőt használ. Ez a harmadik érintkező (gyakran a legfelső) a földelő érintkező. Csatlakozik az otthoni vezetékek földelő rendszeréhez, és biztosítja, hogy a felesleges áram biztonságosan elérje a földet.

Magától értetődik, hogy ennek a három érintkezős hálózati adapternek eredetinek kell lennie, mivel az olcsó, harmadik féltől származó adapterek elkerülésével a MacBook a lehető leghosszabb ideig használható lesz. Ezt a legjobb megoldás az Apple által hivatalosan értékesített töltők vásárlása. Ez biztosítja a töltő földelési funkciójának megfelelő működését.

Másodszor, győződjön meg arról, hogy a MacBook sík, nem vezető felületen feküdt. Ez lehet fából készült asztal vagy bőrszőnyeg. Hasonlóképpen, töltés alatt álló MacBook használata közben ne üljön vezető anyagból készült felületen.

Ha laptopját íróasztalon használja úgy, hogy a lába a padlón nyugszik, fontolja meg egy pár cipő viselését. A benne lévő gumi vagy bőr szigetelőként működik, és megakadályozza, hogy a töltés átfolyjon a testén, és elérje a talajt. Az íróasztala alá szőnyeget is helyezhet, hogy megszakítsa ezt az áramáramlást.

A MacBook rezgései töltés közben normálisak

A töltő MacBook rezgését a rossz földelés okozza. Egy háromágú töltő csökkentheti ezt az áramszivárgást azáltal, hogy biztonságos útvonalat kínál a töltésnek a földhöz való eljutásához.

Tovább megelőzheti ezt az érzést, ha a falhoz csatlakoztatott MacBook használatakor mezítláb ne érjen közvetlenül a talajhoz. Tehát fontolja meg lábbeli viselését, vagy mezítláb pihentetését egy szőnyegen.