Miért olyan magas a pingem? A legjobb ping arány elérése

Folyamatos késést tapasztal online játék közben? Az ellenség lövedékei akkor is eltalálnak, ha sikeresen elrejtőztek a fedezék mögött?

Ez akkor fordul elő, ha a ping túl magas, ami késésekhez vezet a játékos mozgása és a szerver válasza között, ami irritáló lassulást okoz.

Itt elmagyarázzuk, miért mindig magas a ping az eszközén, és hogyan érheti el a lehető legalacsonyabb ping-értéket, hogy zökkenőmentes legyen a játékélmény.

Miért túl magas a ping?

Több oka is lehet annak, hogy a ping sebessége megugrik játék közben. Íme néhány lehetséges oka a magas pingnek:

 • Túl messze van az útválasztótól.
 • Probléma van a Wi-Fi-kapcsolattal.
 • Az internetszolgáltatója korlátozza az internet sebességét.
 • Az Ön által használt útválasztó vagy modem elavult, vagy technikai problémákkal küzd.
 • Más folyamatok felszívják a hálózati erőforrásokat.
 • Túl sok eszköz van a hálózaton, ami lelassul.
 • Olyan játékkal játszik, amelyen a VPN engedélyezve van.
 • Lassú válasz a játékszervertől.

A kérdés a következő: hogyan lehet kitalálni, hogy mi okozza a ping emelkedését, és hogyan csökkentheti azt? A lehető legjobb ping eléréséhez eszközén optimalizálnia kell az internetkapcsolatot, és meg kell találnia a magas ping kiváltó okát. De ne aggódj, mert megtanítjuk, hogyan csökkentheted ezt. Szóval olvass tovább.

Ellenőrizze, milyen magas a ping

Ha feltételezi, hogy a játékaid késnek és akadoznak a magas ping miatt, meg kell mérned, hogy teszteld a hipotézist. Míg egyes játékok játék közben mutatják a ping sebességet, a pontosabb leolvasás érdekében közvetlenül meg kell mérnie. Windows rendszeren futtathat egy parancsot a Parancssorban a ping sebességének ellenőrzéséhez. Itt van, hogyan:

 • Írja be a Parancssor parancsot a Windows keresőbe.
 • Kattintson a jobb gombbal a Parancssor alkalmazásra, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.
 • Írja be a ping parancsot [IP address] és nyomja meg az Entert.
 • Jegyezze fel az átlagos ping arányt.
 • MacOS rendszeren nyissa meg a Terminal alkalmazást, írja be a ping parancsot [IP address], majd nyomja meg az Enter billentyűt. A szerver pingelésének leállításához nyomja le a CTRL + C billentyűkombinációt.

    Hogyan hozzunk létre cserefájlt Linuxon

  Hasonló folyamat a legtöbb Linux disztribúción is. Nyisson meg egy Linux terminált, majd írja be a ping parancsot [IP address]. A szerver pingelésének leállításához nyomja le a CTRL + C billentyűkombinációt.

  Az IP-címet minden esetben kicserélheti egy domainre. Például ping makeuseof.com.

  Ha a ping sebessége magas, és megfelel a játék közben kapott értéknek, akkor helyes a feltételezésed. Ez felveti a kérdést: Miért olyan magas a ping?

  9 tipp a lehető legalacsonyabb ping eléréséhez

  A lehető legjobb ping eléréséhez eszközén optimalizálnia kell az internetkapcsolatot, és meg kell találnia a magas ping kiváltó okát. De ne aggódj, mert megtanítjuk, hogyan csökkentheted ezt.

  1. Ellenőrizze az internetkapcsolatot

  A rossz internetkapcsolat a magas ping fő oka. Ha az internet sebessége túl alacsony, az online játékok késni fognak. A rossz internetkapcsolat oka lehet az internet szolgáltatójának rossz kapcsolata vagy a nem hatékony hardver, például egy modem vagy útválasztó. Tehát tesztelje kapcsolatát bármely ingyenes internetsebesség-teszt webhelyen, és nézze meg, milyen gyors.

  Ha a sebesség sokkal alacsonyabb, mint amit az internetszolgáltató hirdet a tervhez, ellenőrizze, hogy a környéken valaki használja-e ugyanazt az internetszolgáltatót. Ha más felhasználók is lassabb internetsebességet tapasztalnak, ideje lehet internetszolgáltatót váltani. Ha azonban Ön az egyetlen, akinél lassú az internet sebessége, tegye a következőket:

  • Győződjön meg arról, hogy a hardver, például az útválasztó vagy a modem megfelelően működik.
  • Győződjön meg arról, hogy minden fizikai kapcsolat megfelelően van bekötve, és hogy az útválasztónak nincsenek hardverproblémái.
  • Távolítson el minden fizikai tárgyat az eszköz és az útválasztó között.
  • Menjen közelebb a routerhez.
  • Győződjön meg arról, hogy a probléma nem az eszköz beállításaiban van, ami a ping sebességének megugrását okozza. Javítsa ki a mögöttes problémát, hogy jelentősen csökkentse a ping sebességét.
  • Használjon vezetékes kapcsolatot, például Ethernet-kábelt az internet eléréséhez, mivel az stabilabb, mint a vezeték nélküli kapcsolat.
  • A gyorsítótár törléséhez állítsa alaphelyzetbe az útválasztót, ami segíthet az internet sebességének a normál értékre való visszatérésében.

  Ha a fenti lépések egyike sem javítja a ping sebességét, akkor iratkozzon fel egy nagyobb sebességet kínáló csomagra. Ha az internet sebessége már megfelelő, folytassa a következő lépéssel.

  2. Hálózati erőforrások felszabadítása

  Az internetkapcsolat sebessége és stabilitása nem számít, ha erőforrásai folyamatosan feszültség alatt vannak. Ha más hálózatra éhes folyamatokat futtat, például élő közvetítést, nagy fájlok letöltését stb., a ping megugrik, mert kevesebb erőforrás áll majd rendelkezésre a játékfeldolgozáshoz.

    Be lehet jelentkezni otthonról a Workday szolgáltatásba?

  Ezért be kell zárnia minden, az eszközön jelenleg futó erőforrás-éhes folyamatot. A hálózatra éhes folyamatok bezárásához Windows rendszeren nyissa meg a Feladatkezelőt, és kattintson a Hálózat oszlopra a legnagyobb sávszélességet fogyasztó folyamatok csökkenő sorrendbe rendezéséhez. Ezután kattintson jobb gombbal a legtöbb erőforrást igénylő folyamatokra, majd kattintson a Feladat befejezése lehetőségre.

  MacOS rendszeren indítsa el az Activity Monitort, és lépjen a Hálózat fülre, szűrje ki a legnagyobb sávszélességet fogyasztó folyamatokat, jelölje ki az egyes folyamatokat, kattintson a Leállítás gombra a bal felső sarokban, és nyomja meg a Kilépés gombot.

  Hasonlóképpen, ha túl sok eszköz csatlakozik ugyanahhoz az internetkapcsolathoz, és az erőforrásait zsákmányolja, ugyanazzal a problémával találkozhat. Le kell választania az ugyanarra az internetkapcsolatra csatlakoztatott egyéb eszközöket is. Ha azonban a hálózaton egyetlen másik eszköz sem használja az internetes sávszélességet, a probléma a DNS-gyorsítótárral vagy a játék szerverével lehet.

  3. Váltson szervert

  A magas ping sebesség általában a kapcsolat csomagátviteli sebessége és a játék szerver válasza közötti hibás kommunikáció eredménye. Ha biztos benne, hogy az internet sebessége elég jó, a bűnös a játék szervere lehet, amelyhez csatlakozik.

  Számos játék és közösségi platform, mint például a Discord, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy másik szerverhez csatlakozzanak, ha az egyik szerverrel kapcsolatban késést tapasztalnak. Tehát váltson a legközelebbi kiszolgálóra, és nézze meg, hogy az megoldja-e a problémát.

  Ha azt látja, hogy a legközelebbi szerver túlzsúfolt, válasszon egy kicsit távolabbi, de kisebb forgalmú szervert.

  4. Engedélyezze vagy tiltsa le a VPN-t

  A legtöbb internetszolgáltató korlátozza a felhasználó internetkapcsolatát, hogy korlátozza bizonyos folyamatok sávszélesség-felhasználását. Ez az úgynevezett ISP throttling.

  A VPN segítségével sikeresen elrejtheti minden tevékenységét internetszolgáltatója elől. Ha az internetszolgáltató nem tudja, hogy hálózati erőforrás-éhes folyamatokat futtat, akkor nem fogja lefojtani a kapcsolatot.

  Ezért engedélyeznie kell a VPN-t, és újra futnia kell a játékot. Ha a ping sebessége csökken, hagyja engedélyezve a VPN-t. Ha nem, állítsa vissza a változtatást.

  Engedélyezte már a VPN-t játék közben? Ha igen, akkor kapcsolja ki. Amikor VPN-t használ, a forgalom egy távoli kiszolgálón keresztül történik, meghosszabbítva a kommunikációs folyamatot a szerverek között. Ez a sebesség csökkenését és a válaszadás késését eredményezi.

    Hogyan frissíthető a VMware Workstation Pro v15.5.7 v16-ra?

  Ezt figyelembe véve le kell tiltania a VPN-t az eszközén, ha már engedélyezve van. Ha ez rontja a pinget, újra bekapcsolhatja.

  5. Öblítse ki a DNS-gyorsítótárat

  A DNS-gyorsítótár törlése törli az elavult rekordokat, és a hálózat stabilabbá tételével javítja a hálózati teljesítményt. Segíthet erősebb kapcsolatot létesíteni a játékszerverekkel, és csökkentheti a ping mértékét.

  A DNS-gyorsítótár kiürítése Windows és macOS rendszeren nagyon egyszerű. Ezért próbálja meg törölni, és ellenőrizze, hogy segít-e megoldani a problémát.

  6. Játssz a játékot a normál nyitvatartási időn kívül

  Vannak olyan játékok, amelyek szerverei a nap meghatározott óráiban zsúfoltak, de ez a legtöbb online játék esetében nem így van. Ezért, ha a játékidőt más napszakra ütemezed, segíthet alacsonyabb ping elérésében.

  A játék legjobb időpontjának meghatározásához a legjobb módszer a próba és hiba. Ezért a játékot a nap folyamán különböző időpontokban kell játszania, hogy megállapítsa, mikor a legalacsonyabb a ping.

  7. Tiltsa le az automatikus frissítéseket

  Az automatikus frissítések engedélyezése rendkívül egyszerűvé teszi a legújabb játékmódosítások frissítését, mivel az új frissítések megjelenésükkor azonnal telepítésre kerülnek. Ha azonban a játék a játék közben frissül, jelentős sávszélességet meríthet ki, ami a ping sebességének megugrását okozhatja.

  Ezért kapcsolja ki az automatikus frissítéseket, hogy ez ne forduljon elő. Ha továbbra is futni szeretné őket, ütemezze be, hogy akkor is futhassanak, amikor éppen nem játszik aktívan.

  8. Módosítsa a játékbeállításokat

  Ha a fent felsorolt ​​javítások egyike sem csökkenti hatékonyan a ping-et, akkor az utolsó megoldás a játékbeállítások módosítása, hogy az erőforrásokat a szükséges folyamatokhoz használják fel ahelyett, hogy pazarolnának.

  Például a grafikai beállítások csökkentése negatívan befolyásolhatja a látványt, de jelentősen csökkenti az észlelt késést. Hasonlóképpen, ha a játék lehetővé teszi a hangminőség, a képernyő-frissítési gyakoriság és hasonló beállítások szabályozását, feltétlenül állítsa be ezeket úgy, hogy a játék zökkenőmentesen fusson.

  9. Módosítsa internetcsomagját vagy internetszolgáltatóját

  Ha a fenti javítások egyike sem csökkenti a ping sebességét, és a probléma továbbra is fennáll, akkor valószínűleg jobb internetcsomagra kell váltania, amely nagyobb sebességet kínál, mint a jelenlegi előfizetése. Ezért frissítse az internetcsomagot, és ellenőrizze, hogy a megnövelt sebesség stabilabbá teszi-e a kapcsolatot, és csökkenti-e a ping sebességét.

  Ha a nagy sebességű internetcsomagra való frissítés nem csökkenti a ping sebességét, akkor internetszolgáltatója lehet a hibás. Ennek a lehetőségnek az eloszlatásához az utolsó megoldás az internetszolgáltató megváltoztatása, és meg kell nézni, hogy ezzel megoldódik-e a probléma.

  Szerezze meg a legjobb online játékélményt

  A hálózati késés és a magas ping igazi melóssá teheti a játékot. Remélhetőleg cikkünk segítségével jobban megértheti a magas ping mögött meghúzódó okokat.

  Ezenkívül a cikkben felsorolt ​​tippek segítenek a ping jelentős csökkentésében. Ha az internetkapcsolat lassú, és nem tudja megváltoztatni az internetszolgáltatót, optimalizálja a Wi-Fi beállításait a zökkenőmentes játék érdekében.