Miért nincs több ChatGPT Jailbreak? 7 ok, amiért a ChatGPT Jailbreakei nem működnek

Amikor a ChatGPT elindult, az első dolog, amit a felhasználók meg akartak tenni, az volt, hogy lebontsák a falait, és feszegessék a határait. A jailbreakként ismert ChatGPT-felhasználók hihetetlenül érdekes és néha teljesen vad eredménnyel tévesztették meg az AI-t, hogy túllépje programozásának határait.

Azóta az OpenAI megszigorította a ChatGPT-t, hogy a jailbreakeket sokkal nehezebbé tegye. De ez még nem minden; A ChatGPT jailbreakei általában kiszáradtak, ami miatt a ChatGPT-felhasználók elgondolkodnak azon, hogy működnek-e egyáltalán a jailbreakek.

Szóval hova tűntek a ChatGPT jailbreakek?

1. A ChatGPT felszólítási készségei általában javultak

A ChatGPT érkezése előtt az AI-val való beszélgetés csak a kutatólaboratóriumok által birtokolt szaktudás volt. A legtöbb korai felhasználó nem rendelkezett szakértelemmel a hatékony felszólítások elkészítésében. Ez sok embert arra késztetett, hogy jailbreaket alkalmazzanak, ami egy célszerű módja annak, hogy a chatbot minimális erőfeszítéssel és felszólító készségekkel azt tegye, amit akarnak.

Mára a táj fejlődött. A jártasság ösztönzése általános készséggé válik. Az ismételt használat során szerzett tapasztalatok és a szabadon elérhető ChatGPT felszólító útmutatókhoz való hozzáférés kombinációja révén a ChatGPT felhasználók tökéletesítették felszólító képességeiket. Ahelyett, hogy olyan megoldásokat keresnének, mint a jailbreak, a ChatGPT-felhasználók nagy része ügyesebbé vált a különböző felszólítási stratégiák használatában, hogy elérje azokat a célokat, amelyek eléréséhez korábban jailbreakre lett volna szüksége.

2. A cenzúrázatlan chatbotok felemelkedése

Ahogy a nagy technológiai cégek szigorítják a tartalommoderálást az olyan általános mesterséges intelligencia chatbotokon, mint a ChatGPT, a kisebb, profitorientált startupok kevesebb korlátozást választanak, és a cenzúramentes mesterséges intelligencia chatbotok iránti keresletre fogadnak. Egy kis kutatással több tucat mesterséges intelligencia chatbot-platformot találhat, amelyek cenzúrázatlan chatbotokat kínálnak, amelyek szinte bármire képesek, amit csak szeretnének.

  A 11 legjobb mélywebböngésző névtelen böngészéshez

Legyen szó krimi- és sötét humorregényekről, amelyeket a ChatGPT megtagad, vagy olyan rosszindulatú programokat ír, amelyek megtámadják az emberek számítógépeit, ezek a cenzúrázatlan csevegőrobotok ferde erkölcsi iránytűvel azt csinálnak, amit csak akar. Ha itt vannak, nincs értelme extra energiát fektetni a ChatGPT jailbreakek megírására. Bár nem feltétlenül olyan erős, mint a ChatGPT, ezek az alternatív platformok számos feladatot kényelmesen el tudnak látni. Az olyan platformok, mint a FlowGPT és az Unhinged AI néhány népszerű példa.

3. A Jailbreak Has Gotten Harder

A ChatGPT korai hónapjaiban a ChatGPT jailbreakelése olyan egyszerű volt, mint az online forrásokból származó felszólítások másolása. Néhány soros trükkös utasítással teljesen megváltoztathatja a ChatGPT személyiségét. Egyszerű utasításokkal a ChatGPT-t gonosz gazemberré változtathatja, aki megtanítja, hogyan kell bombákat készíteni, vagy egy chatbotot, amely gátlástalanul hajlandó a trágárság minden formáját használni. Ez egy mindenki számára ingyenes volt, és olyan hírhedt jailbreakeket produkált, mint a DAN (Do Anything Now). A DAN egy sor ártalmatlannak tűnő utasítást tartalmazott, amelyek arra kényszerítették a chatbotot, hogy bármit megtegyen, amit kértek tőle anélkül, hogy visszautasította volna. Megdöbbentő módon ezek a durva trükkök akkoriban működtek.

Ezek a vad korai idők azonban már történelem. Ezek az alapvető utasítások és olcsó trükkök többé nem tévesztik meg a ChatGPT-t. A jailbreakhez most összetett technikákra van szükség ahhoz, hogy megkerülje az OpenAI immár robusztus biztosítékait. Mivel a jailbreak egyre nehezebbé válik, a legtöbb felhasználó túlságosan elbátortalanodik ahhoz, hogy megpróbálja. A ChatGPT korai napjainak egyszerű és széles körű kihasználásai eltűntek. Ahhoz, hogy a chatbot egyetlen rossz szót is kimondjon, most jelentős erőfeszítést és szakértelmet igényel, ami nem biztos, hogy megéri az időt és az erőfeszítést.

  A legjobb Samsung Galaxy Z Fold 5 tok ajánlatok

4. Az újdonság elkopott

Sok felhasználó ChatGPT feltörésére tett kísérletének hajtóereje a kezdeti idők izgalma és izgalma volt. Új technológiaként a ChatGPT helytelen működésére késztetése szórakoztató volt, és dicsekvés jogot szerzett. Bár számtalan gyakorlati alkalmazás létezik a ChatGPT jailbreakre, sokan keresték őket a „hú, nézd, mit csináltam” fellebbezés miatt. Fokozatosan azonban alábbhagyott az újdonságból fakadó izgalom, és ezzel együtt az emberek érdeklődése is, hogy időt szenteljenek a jailbreaknek.

5. A Jailbreakeket gyorsan javítják

A ChatGPT jailbreak-közösségében bevett gyakorlat az, hogy minden sikeres kizsákmányolást megosztanak, amikor felfedezik. A probléma az, hogy amikor a kihasználásokat széles körben megosztják, az OpenAI gyakran tudomást szerez ezekről, és kijavítja a sebezhetőségeket. Ez azt jelenti, hogy a jailbreakek leállnak, mielőtt az érdeklődők kipróbálhatnák őket.

Tehát minden alkalommal, amikor egy ChatGPT-felhasználó gondosan új jailbreaket fejleszt ki, azt a közösséggel megosztva, javítással felgyorsítja annak megszűnését. Ez visszatartja attól, hogy nyilvánossá váljon, amikor a felhasználó jailbreaket észlel. A jailbreak aktív, de rejtett tartása és a nyilvánosságra hozatal közötti konfliktus dilemmát okoz a ChatGPT jailbreak-alkotók számára. Manapság az emberek gyakran úgy döntenek, hogy titokban tartják a jailbreakeiket, hogy elkerüljék a kiskapuk befoltozását.

6. Cenzúrázatlan helyi alternatívák

A számítógépen helyileg futtatható nagy helyi nyelvi modellek térnyerése szintén visszavetette a ChatGPT jailbreakek iránti érdeklődést. Míg a helyi LLM-ek nem teljesen cenzúramentesek, sokuk lényegesen kevésbé cenzúrázott, és könnyen módosítható, hogy megfeleljen a felhasználók igényeinek. Tehát a választások egyszerűek. Belekezdhetsz a végtelen macska-egér játékba, hogy megtaláld a módját a chatbot átverésének, hogy rövidesen megjavítsd. Vagy megelégedhet egy helyi LLM-mel, amelyet véglegesen módosíthat, hogy bármit megtegyen.

  Az iPhone tükrözése TV-re Wi-Fi nélkül

Meglepően hosszú listát találhat a nagy teljesítményű, cenzúrázatlan LLM-ekről, amelyeket laza cenzúrával telepíthet számítógépére. Néhány figyelemre méltó a Llama 7B (cenzúrázatlan), a Zephyr 7B Alpha, a Manticore 13B, a Vicuna 13B és a GPT-4-X-Alpaca.

7. Profi jailbreakerek most nyereségért eladók

Miért áldozzon értékes időt a jailbreak-üzenetek kidolgozására, ha nem kap semmit? Nos, néhány szakember ma már jailbreakeket árul profitszerzés céljából. Ezek a professzionális jailbreak-alkotók olyan jailbreakeket terveznek, amelyek meghatározott feladatokat hajtanak végre, és listázzák azokat az azonnali piactereken, például a PromptBase-en. A képességeiktől függően ezek a jailbreak-üzenetek promptonként 2 és 15 dollár között árulhatnak. Néhány bonyolult többlépcsős kizsákmányolás lényegesen többe kerülhet.

Visszaüthet a Jailbreaks feltörése?

A jailbreakek nem hagyták el teljesen a helyszínt; most kerültek a föld alá. Az OpenAI ChatGPT bevételszerzésével erősebb ösztönzést kapnak az olyan káros felhasználások korlátozására, amelyek hatással lehetnek üzleti modelljükre. Ez a kereskedelmi tényező valószínűleg befolyásolja az agresszív törekvésüket, hogy visszaszorítsák a jailbreakelést.

A ChatGPT OpenAI általi cenzúrája azonban jelenleg egyre növekvő kritika éri a felhasználók körében. A szigorú cenzúra miatt az AI chatbot néhány jogszerű felhasználása már nem lehetséges. Míg a fokozott biztonság véd a káros használati esetekkel szemben, a túlzott korlátozások végül a ChatGPT közösség egy részét a kevésbé cenzúrázott alternatívák karjaiba taszíthatják.