Miért hangosabb az egyik AirPod, mint a másik? Próbálja ki ezt a 4 javítást

Gyors linkek

A hallgatási élménye meglehetősen bosszantó lehet, ha az egyik AirPod hangosabb, mint a másik. Ezt a problémát gyakran egyszerűen kijavíthatja az AirPods megtisztításával, alaphelyzetbe állításával vagy a beállítások módosításával. Ha azonban a hardver a hibás, korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésére.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

1 Tisztítsa meg AirPodjait

Raghav Sethi/MakeUseOf

Csakúgy, mint bármely más eszközt, az AirPods készüléket is rendszeresen meg kell tisztítania. Idővel fülzsír felgyülemlését figyelheti meg az AirPods hangszóró hálója körül. Ez a felhalmozódás nemcsak akadályozhatja a hangkimenetet, hanem ronthatja az általános hangminőséget is.

A fülzsír lerakódásának biztonságos eltávolításához használjon Q-hegyet vagy vattacsomót, hogy gondosan megtisztítsa a hangszóró hálóját. Ha van AirPods Pro, ne felejtse el eltávolítani a füldugókat tisztítás előtt. Ha továbbra is kisebb részecskéket talál a belsejében, akkor egy puha kefével óvatosan távolítsa el a maradék törmeléket.

  Python map() függvény, példákkal magyarázva

Ha kemény, éles tárggyal, például fogpiszkálóval próbálja eltávolítani a törmeléket, az AirPods maradandó károsodást okozhat.

2 Állítsa be a hangegyensúlyt

Azt is érezheti, hogy az egyik AirPod hangosabb, mint a másik az egyik fülben elzáródott fül vagy részleges halláskárosodás miatt. Szerencsére az alábbi lépések végrehajtásával beállíthatja a hangerő egyensúlyt a bal és a jobb csatorna között:

 • Nyissa meg a
  Beállítások
  alkalmazást iPhone-ján

 • Irány a
  Kisegítő lehetőségek > Audio és kép
  .

 • Állítsa be a
  Egyensúly
  csúszkát az Ön igényei szerint. Ha balra mozgatja, akkor a bal AirPod hangosabb lesz, míg jobbra mozgatva a jobb AirPod hangosabb lesz.

 • Bár ajánlatos a csúszkát középre állítani a jobb és a bal AirPod hangerejének kiegyensúlyozása érdekében, a beállítás végső soron az Ön személyes hallási preferenciáitól függ.

  3 Kapcsolja ki a Head Tracked Spatial Audio funkciót

  A Spatial Audio funkció tartalmaz egy dinamikus fejkövetési módot, amely az AirPods érzékelőit használja a fej mozgásának figyelésére. Automatikusan beállítja a jobb és a bal audiocsatornát, hogy fokozza az elmerülést, és egy színházi élményhez hasonlítson.

    Az Excel segítségével számítsa ki, hány nap van hátra egy eseményig

  Ez esetenként azt eredményezheti, hogy az egyik AirPod hangosabban szólal meg, mint a másik, különösen a mozgásból álló helyzetbe való átmenet során. Megpróbálhatja letiltani ezt a funkciót az alábbi lépésekkel:

 • Győződjön meg róla, hogy
  csatlakoztassa AirPodjait iPhone-jához
  .

 • Nyissa meg a Vezérlőközpontot iPhone-ján
  lefelé csúsztatással a képernyő jobb felső sarkából. Ha iPhone-ján van Kezdőlap gomb, inkább csúsztassa felfelé az ujját a képernyő aljáról.

 • Nyomja meg hosszan a gombot
  hangerő csúszka
  .

 • Érintse meg a
  Spatial Audio
  (vagy
  Sztereó térbeli elhelyezése
  ) lehetőséget, majd válassza a lehetőséget
  Rögzített
  vagy
  Ki
  beállítása az Ön preferenciái alapján. Ne feledje, hogy ezeket a lépéseket minden olyan alkalmazásnál meg kell ismételnie, amely támogatja a funkciót.

 • 4 Állítsa alaphelyzetbe az AirPods készüléket

  Ha a fenti módszerek nem segítettek, megpróbálhatja visszaállítani az AirPods gyári beállításait. Ehhez:

 • Nyissa meg a
  Beállítások
  alkalmazást, és érintse meg
  Bluetooth
  .

 •   A 8 legjobb Samsung widget a Galaxy kezdőképernyőjéhez
 • Érintse meg a
  én (információ)
  gombot az AirPods mellett.

 • Görgessen le, és érintse meg
  Felejtse el ezt a készüléket
  majd megérintésével erősítse meg
  Felejtsd el az eszközt
  .

 • Amikor egy felszólítást kap, amely jelzi, hogy az AirPods készüléke le lesz választva az iCloud-fiókjához kapcsolódó összes eszközről, koppintson a
  Felejtsd el az eszközt
  még egyszer.

 • Helyezze vissza az AirPods készüléket a töltőtokba, és hagyja nyitva a fedelet.

 • Nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot
  Beállít
  gombot a tok hátulján nagyjából 15 másodpercig. Az állapotjelző fény borostyánsárgán/narancssárgán villogni fog, majd fehéren, jelezve, hogy visszaállította az AirPods készüléket.

 • Csatlakoztassa újra AirPodjait iPhone-jához.

 • Kiegyensúlyozatlan hangkimenet, vagy az egyik AirPod hangosabb hangzása, mint a másik, frusztráló lehet. Ezekkel a hibaelhárítási lépésekkel azonban megoldhatja és potenciálisan megoldhatja ezeket a problémákat.

  Ha egyik tipp sem vált az Ön javára, valószínűleg az AirPods problémája hardverrel kapcsolatos. Ilyen esetekben erősen javasoljuk, hogy kérjen időpontot egy Apple Store-hoz vagy egy hivatalos Apple-szervizhez az AirPods szervizeléséhez.