Microsoft Word dokumentumok egyesítése

Ugyanazon fájl két típusának egyesítése általában egyszerű. A formátum könnyen lefordítható egyik dokumentumból a másikba. Ha egy PDF-fájlt DOCX-fájllal egyesít, a szöveg nem fog megfelelően kinézni. Lehet, hogy le van vágva, a formázás a legtöbb esetben megszakad, és el kell távolítania a záró szóközöket és a sortöréseket. Ha azonban egy DOCX fájlt egyesít egy másik DOCX fájllal, akkor ezek a problémák nem lépnek fel.

egyesítse a Microsoft Word dokumentumokat

Egyesítse a Microsoft Word dokumentumokat

Megnyithat egy Microsoft Word dokumentumot, a Ctrl+A billentyűzettel mindent kijelölhet, a Ctrl+C billentyűkombinációt az egész másolásához, a Ctrl+V billentyűkombinációt pedig egy másik dokumentumba illesztheti be. Ez elég egyszerű, de a Microsoft Word sokkal könnyebbé teszi a dokumentumok egyesítését.

  Néhány további Mac OS X-tipp a hétvégére

Microsoft Word dokumentumok egyesítése

Ha két vagy több Microsoft Word dokumentumot szeretne egyesíteni a beépített egyesítő eszközzel, kövesse az alábbi lépéseket. A dokumentumok bárhol megtalálhatók a helyi meghajtón. Csak azt a dokumentumot kell megnyitnia, amelyhez a másik dokumentumot egyesíteni szeretné. A másik dokumentumba egyesítendő dokumentumnak nem kell nyitva lennie.

Nyissa meg azt a Microsoft Word dokumentumot, amelyhez a másik dokumentumot egyesíti.
Lépjen a szalag Beszúrás lapjára.
Keresse meg az Objektum gombot, és kattintson rá.
A listából válassza a Fájlból lehetőséget.
A megnyíló fájlkiválasztó mezőben válassza ki az egyesíteni kívánt dokumentumot.
Kattintson a Beszúrás gombra.
A dokumentum tartalma be lesz illesztve.
Ismételje meg az összes dokumentumot, amelyet egyesíteni szeretne az aktuális Microsoft Word dokumentumba.

  5 módszer az elavult iPhone 4 használatára

Egyesítés vs másolás/beillesztés

Bármikor másolhatja és beillesztheti az egyik Microsoft Word dokumentum tartalmát egy másikba. Könnyebben követhető folyamatnak tűnhet, és az is, tekintve, hogy ismerős billentyűkódokat használ. A másolás/beillesztés módszer csak kisméretű dokumentumok esetén könnyebben használható. Nagyobb, képeket és táblázatokat tartalmazó dokumentumok esetén érdemes az egyesítő eszközt használni.

Az egyesítő eszköz gondoskodik arról, hogy semmi ne maradjon le. Ha egyetlen fájlba egyesíti a csoportmunkát, ez megakadályozza, hogy képek, szövegek, címsorok, táblázatok stb. maradjanak ki.

Következtetés

A dokumentum-egyesítő eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára más típusú dokumentumok beszúrását is. Ez annyiban fog működni, hogy minden másolásra kerül, de ha a dokumentum nem DOCX fájl, akkor előfordulhat, hogy utólag javítani kell a szöveg formázását. Ha problémába ütközik a szöveg másolása PDF-fájlból, próbálja ki a dokumentum-egyesítési módszert. A Microsoft Word nagyszerű formátumfestő eszközzel rendelkezik, amellyel javíthatja az egyesített szöveg formázását.

  Hogyan frissítsünk Wine 7-re Linuxon