Microsoft Teams értekezlet-jegyzetek létrehozása

A Microsoft Teams kifinomult feliratozási rendszerrel és egy átírási funkcióval is rendelkezik, amely akkor működik, ha a Microsoft Voice engedélyezve van egy csapat számára. Két funkció között nem feltétlenül kell manuálisan rögzítenie az értekezleten elhangzottakat, azonban az átirat nem azonos a jegyzetekkel.

Microsoft Teams értekezlet-jegyzetek

Az értekezlet jegyzetei az értekezlet legfontosabb elemei. A feliratok és az átiratok hasznosak, különösen akkor, ha vissza kell menni, és ellenőrizni kell, mi hangzott el vagy nem hangzott el egy értekezlet során, de nem használhatók kiállásként a hosszú megbeszélésekhez. Kiváló eszköz arra, hogy a felhasználók jobb, pontosabb jegyzeteket írjanak egy értekezlethez, de az értekezleti feljegyzések még mindig hasznosabbak.

A Microsoft Teams rendelkezik értekezlet-jegyzetek funkcióval. Használhatja, miután ütemezett egy értekezletet, és napirendet vagy beszédpontokat adhat hozzá az értekezlethez. Megbeszélésen is használhatja. Valahányszor egy létfontosságú elem megvitatása történik, vagy valami fontos döntés születik, közvetlenül a Microsoft Teamsben lehet megjegyzést tenni. A feljegyzés ezután mindenki számára elérhető, aki részt vett az értekezleten.

Hozzon létre Microsoft Teams értekezlet-jegyzeteket

Ha az értekezlet megkezdése után Microsoft Teams értekezlet-jegyzeteket szeretne létrehozni, kövesse az alábbi lépéseket.

Csatlakozzon vagy kezdjen értekezletet.
Kattintson a további lehetőségek gombra a felső sávon.
Válassza a Megbeszélés jegyzetei lehetőséget.

A jobb oldali oszlopban kattintson a Jegyzetek készítése elemre.
Ekkor átvált a Microsoft Teams főablakára, és kiválasztja az értekezlet-csatorna Meeting Notes (Meeting Notes) lapját.
Kattintson az Új szakasz hozzáadása lehetőségre, és kezdjen el gépelni.

Megjegyzés: Ha engedélyezte az új értekezlet-élményeket, a jegyzetek megnyílnak a Microsoft Teams főablakában, de ha nem, engedélyezte az új találkozókörnyezeteket, a jegyzetek a jobb oldali panelen jelennek meg.

Microsoft Teams értekezlet-jegyzetek – Ütemezett értekezlet

Ha jegyzeteket szeretne hozzáadni egy ütemezett értekezlethez, azaz olyanhoz, amely még el sem kezdődött, kövesse ezeket a lépéseket.

Nyissa meg a Microsoft Teams programot.
Lépjen a Naptárba.
Válassza ki a megbeszélést, majd kattintson a „Csevegés résztvevőkkel” lehetőségre.
Kezdje el a jegyzetek hozzáadását.

Megjegyzés: ha közvetlenül egy csatornán ütemezett megbeszélést, akkor nem fogja látni a „Csevegés résztvevőkkel” lehetőséget.

Következtetés

Az értekezlet jegyzetei mindenki számára láthatók, és a megbeszélés befejeztével automatikusan közzéteszik azokat hivatkozásként arra a csatornára, amelyen az értekezlet zajlott. A feljegyzések az értekezlet jegyzetei lapon érhetők el. Ha ismétlődő értekezletei vannak egy csatornán, a jegyzetek mindegyike egy jegyzethez lesz hozzáadva. Minden értekezletnek saját szekciója lesz, de a felhasználók bármikor hozzáadhatnak további részeket.