Microsoft Loop for Collaboration és az Adobe AI Tool for Editing

Helló! 🙋 A mai nap trendi hírei a következők! 📣

A Microsoft elindította a Loop online együttműködési platformot

Az elmúlt hetekben a Microsoft egymás után adott ki frissítéseket. A vállalat, amely több milliárd dollárt fektetett be az OpenAI-ba, úttörő ChatGPT-t készített. Mostantól a Microsoft böngészőjének, keresőjének és egyéb szolgáltatásainak része.

Ha a Notion-t használja, akkor tetszeni fog a Microsoft Loop. A Microsoft legújabb fejlesztésében bejelentette a Loop platformot, amely egy online együttműködési platform.

A Microsoft Loop egy olyan platform a csapatmunkához, amely az Office-alkalmazások közötti együttműködésre használható feladatok és projektek kezelése közben. A felhasználók megszervezhetik az összes fontos projektelemet a Loop Workspacesben, láthatják, min dolgoznak mások, és nyomon követhetik a közös célok felé haladást.

  Hogyan csatlakoztathat Logitech Bluetooth billentyűzetet?

A Microsoft Loop rendelkezik munkaterületekkel és oldalakkal, ahová a Notionhoz hasonlóan importálhat és rendezhet feladatokat, projekteket és dokumentumokat. Az a tény azonban, hogy a Loop megosztható összetevői beilleszthetők a Microsoft Teamsbe, az Outlookba, a Word Online-ba és a Whiteboardba, megkülönbözteti a kettőt.

Akár Teams-üzenetben, akár Outlook e-mailben oszt meg egy dokumentumot a csapattal, az elvégzett változtatások mindenhol megjelennek, ahol azokat beágyazzák vagy megosztják. A hurokkomponensek folyamatosan frissülnek és szerkeszthetők mindenki számára, akivel megosztják őket.

Amikor létrehoz egy munkaterületet, a Loop megkeresi az összes releváns Office-dokumentumot, amelyen már dolgozott, így egyszerűen hozzáadhatja azokat, amelyekre szükség van egy projekt rendezéséhez.

A Microsoft most elérhetővé tette a Loopot nyilvános értékelésre, lehetővé téve a szervezetek és akár az egyéni felhasználók számára a program bétaverziójának használatát. A Microsoft weben keresztül érheti el Microsoft-fiókkal vagy Azure Active Directory-fiókkal.

  Philo-fiók törlése

Az Adobe elindítja az AI-alapú kép- és videószerkesztést

Ha mesterséges intelligencián alapuló kreatív eszközt keres egyszerű szöveges képek és videók létrehozásához és szerkesztéséhez, akkor ez az Adobe-frissítés örömet okoz.

Az Adobe bemutatta a Firefly-t, egy mesterséges intelligencia-alapú generatív szerkesztési modellt. Ha csatlakozik egy várólistához, akkor hozzáférhet az új mesterséges intelligencia modellhez, amely jelenleg béta tesztelés alatt áll.

A közeljövőben a Firefly számos Adobe-alkalmazással integrálásra kerül, köztük az Adobe Express-szel és az Adobe kreatív felhővel.

Blogjának legújabb fejlesztésében az Adobe kijelentette, hogy a Firefly egy új, generatív mesterséges intelligencia-alapú szerkesztőszoftver, amely képessé vált arra, hogy megkötések nélkül, nagyobb hatékonysággal fejezze ki kreatív ötleteit.

A szerzői jogok birtokosai és a képek létrehozására szolgáló új platformok közötti folyamatos konfliktus megoldódott, mivel az Adobe Firefly-t kiképezték a nyilvánosan hozzáférhető nyílt licencű tartalmak és saját, Adobe Stock nevű, jogdíjmentes médiakönyvtárának használatára. A környezettudatos képkészítés hamarosan a Firefly egyik funkciója lesz, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen ötletet gyorsan teszteljen és finomítson.

  Miért ne tiltsa le az automatikus frissítéseket a Chrome-ban?

Kiváló képességei közé tartozik, hogy egyszerű felszólítások segítségével fényképeket generálhat, témákat cserélhet, videókat szövegbevitellel módosíthat, 3D-s objektumokat modellezhet, és tartalmat reklámozhat a közösségi médiában.

A Firefly jelenleg elérhető béta verziója egyetlen modellt kínál, amely képeket és szöveges effektusokat hoz létre a leírásokból. Hamarosan egy szöveges prompt képes lesz tartalmat generálni az Adobe Express, a Photoshop, az Illustrator és az Adobe Experience Manager számára a több milliárd fénykép felhasználásával megépített modell segítségével. Egyelőre fel kell keresnie a firefly.adobe.com webhelyet a használatához.