Mi ez, és miért van szüksége az Ön vállalkozásának

A Backend-as-a-Service hatékony módot kínál az összes háttér-igény kezelésére, valamint nagy teljesítményű mobil- és webalkalmazások problémamentes elkészítésére.

Ez a technológia lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a felhasználók által általában megérintett és látott darabok írására és kezelésére összpontosítsanak.

Ha foglalkozik egy vállalkozással, tudja, milyen fontos szoftverek a felhasználók számára. Legyen szó webalkalmazásról vagy mobilalkalmazásról, a fejlesztőknek a teljes kódot a kívánt nyelvükön kell megírniuk az alkalmazás fejlesztéséhez.

Ez azt jelenti, hogy a fejlesztőknek mind a háttér-, mind a frontend-funkciókra kell összpontosítaniuk, ami időigényes és extra erőfeszítést igényel.

De már nem!

Van egy fejlődő technológia – a Backend-as-a-Service (BaaS), amely gondoskodik az összes háttérfunkcióról, így a fejlesztők könnyedén a frontend funkciókra összpontosíthatnak.

Ebben a cikkben többet fogok megvitatni erről a technológiáról, annak felépítéséről, előnyeiről és működési elveiről. Végül összehasonlítom a BaaS-t más felhőszolgáltatásokkal, és megvitatom néhány platformot.

Essünk neki!

Mi az a Backend-as-a-Service?

A Backend-as-a-Service (BaaS) egy olyan technológia, amelyet a fejlesztők használnak a front-end részek, valamint az alkalmazások és webhelyek alapvető logikájának egyszerű összeállítására. Ez egy felhőszolgáltatási modell, amelyben a fejlesztők kiszervezik a mobilalkalmazások összes háttértevékenységét, így csak a front-endet kell írniuk és kezelniük.

A háttér a kulisszák mögött működő logika. Számos szerverplatformot tartalmaz, például Python, Java, Ruby, PHP és Node.JS, valamint adatbázisokat. Annak érdekében, hogy interaktív webhelyet hozzon létre, amely rendelkezik előtérrel és háttérrel is, meg kell tanulnia a kódolást bármelyik nyelv használatával. A BaaS egy modern megoldás, amellyel teljesen megkerülheti a háttérrendszer használatát.

Így a BaaS lehetővé teszi, hogy az előtérre összpontosítson, és háttérszolgáltatásokat használjon anélkül, hogy azokat SDK-k és API-k segítségével fejlessze vagy építse fel. Ezenkívül nem kell kiszolgálókat, tárolókat vagy virtuális gépeket kezelnie az alkalmazás futásának fenntartásához. Ezzel a fejlesztők gyorsabban hozhatnak létre és indíthatnak el webes és mobilalkalmazásokat.

Az olyan kész funkciókkal, mint az API-k, a közösségi média integrációi, a felhőkód-funkciók, a fájltárolás, a push értesítések és a méretezhető adatbázisok, felgyorsíthatja a fejlesztési folyamatot. A BaaS segít gyorsabban fejlődni, összpontosítani, csökkenteni a tervezési költségeket stb.

A BaaS kulcsfontosságú összetevői

A BaaS egy modern architektúrát használ, amely ötvözi a drag and drop és a könnyen kezelhető funkcionalitást, hogy megkönnyítse a bonyolult háttérfolyamatokat a fejlesztők számára. Az architektúra három összetevőből áll.

Modulok

A modulok tartalmazzák a tartalomtípus-készítőt, a felhasználói modelleket és a tartalomtípus-adatokat. A BaaS tartalomtípus-készítővel kezelheti a mezőket és a bejegyzéseket, hogy megértse, hogyan jelennek meg az információk a felhasználók számára a háttérrendszeren keresztül.

A tartalomtípusú adatmodellt a lekérdezések API-k vagy GraphQL használatával történő kiszűrésére és CRUD-műveletek végrehajtására (létrehozás, olvasás, frissítés és törlés) használják. Egyes BaaS szolgáltatók üzleti logikai programozási lehetőséget kínálnak ebben a modulban. Ez segít az alkalmazás adatcsere folyamatának kezelésében és vezérlésében.

A felhasználói modell modulok segítenek a hitelesítési engedélyek és folyamatok kezelésében. Ezzel a modellel megjelenítheti, hogyan jelentkeznek be a felhasználók mobil- és hullámalkalmazásaiba.

Ezekkel a modulokkal együtt a BaaS platform több kiegészítőt is tartalmaz tartalom- és oldalkészítőkhöz, fájltároláshoz és állapotgép-modellezéshez.

API

Az API a BaaS architektúra második összetevője. A BaaS platformok REST API-kat használnak, hogy segítsék a fejlesztőket a háttérműveletek könnyed végrehajtásában. A REST API-k leegyszerűsítik a BaaS architektúra konfigurációját és kezelését. Akár chatbot-, akár játékalkalmazásokat fejleszt, az API értékessé teszi a BaaS-t azon alkalmazások számára, amelyeken dolgozik.

  12 módszer a Google Chrome magas CPU- és memóriahasználatának javítására számítógépen

Adatcsatornák

Az adatcsatornák a BaaS fő összetevői, amelyek lehetővé teszik az adatok csatornán való áthaladását, hogy elérjék a végső háttércélt, azaz a REST API-t. Amint az alkalmazáscsatornák adatai a BaaS API-hoz kerülnek, interakciók lesznek a szerverekkel, modulokkal és adatbázisokkal. Ezek az alkalmazási csatornák keringési rendszerként működnek.

Hogyan működik a BaaS?

A BaaS felhő alapú platformot kínál a fejlesztőknek, hogy kezelni tudják az alkalmazások infrastruktúráját és működését. Nézzük meg, hogyan működik a BaaS valójában.

 • Regisztráció és beállítás: Az első szakaszban a fejlesztőknek BaaS-szolgáltatót kell választaniuk a szükséges funkciók ellenőrzésével. Ezután új fiókot kell létrehozniuk a részletekkel való regisztrációval.
 • Alkalmazások integrálása: A fejlesztők integrálhatják a BaaS API-t vagy SDK-kat az alkalmazás kódbázisába. Az SDK olyan eszközöket és könyvtárakat kínál, amelyek segítségével a fejlesztők interakcióba léphetnek a BaaS platformmal a funkciók és szolgáltatások elérése érdekében.
 • Háttérrendszer konfigurálása: A fejlesztők igényeik szerint konfigurálhatják a BaaS-szolgáltató háttérszolgáltatásait. Ez magában foglalja a szerveroldali logika konfigurálását, az adatmodellek meghatározását, az adatbázisok beállítását, valamint a szolgáltatások, például a push értesítések, a felhasználói hitelesítés és egyebek engedélyezését.
 • Kezelőfelület fejlesztése: Ha a háttér-keretrendszer készen áll, a fejlesztők az alkalmazás frontendjének fejlesztésére összpontosíthatnak. Ez magában foglalja a kliensoldali funkciók és a felhasználói felület fejlesztését.
 • Kommunikáció API-val: A frontend alkalmazások SDK-kon és API-kon keresztül kommunikálnak a platformmal. A fejlesztők API-hívásokat indíthatnak az adatok visszakeresése, manipulálása, felhasználói hitelesítés és egyéb, a háttérrel kapcsolatos feladatok végrehajtása érdekében.
 • Az infrastruktúra és a méretezhetőség kezelése: A BaaS platform gondoskodik a méretezésről és az infrastruktúra-kezelésről, biztosítva, hogy az alkalmazás nagyobb forgalmat bonyolítson le, és a szükséges erőforrások dinamikus elosztásával kielégítse a felhasználói igényeket.
 • Felügyelet és elemzés: A BaaS platformok figyelő és elemző eszközöket kínálnak, amelyek segítségével a fejlesztők nyomon követhetik a teljesítménymutatókat, a felhasználói elkötelezettséget és a használati mintákat. Ezek a betekintések segítenek a fejlesztőknek az alkalmazások optimalizálásában és a döntések egyszerű meghozatalában.
 • Karbantartás és frissítések: A BaaS szolgáltató gondoskodik a háttér-infrastruktúra karbantartásáról, biztonsági javításairól és frissítéseiről, így Ön zavartalanul összpontosíthat az előtér-fejlesztésre.

A BaaS előnyei

A BaaS egy hatékony technológia, ha gyorsabb alkalmazások indításáról beszélünk, mert megtakarítja a teljes fejlesztési időt. A BaaS számos előnnyel jár, ha alkalmazza vállalkozásában. Nézzük az előnyöket:

Csökkentse a fejlesztési költségeket

A BaaS erre kínál hatékony megoldást a feladatok, az együttműködés és a kommunikáció egyszerűsítésével és automatizálásával, hogy kiváló minőségű alkalmazásokat készítsen. Ezenkívül igazságosabb és költséghatékonyabb, ha saját front-end szakértői vannak.

Növelje a piacra jutás sebességét

A háttérszolgáltatások segítségével közvetlenül a frontend részre koncentrálhat, ami nyilvánvalóan időt takarít meg. Így a végső alkalmazás sokkal gyorsabban elkészül, és a felhasználók azonnal elkezdhetik használni. Ezenkívül a BaaS-szolgáltatók olyan integrációkat kínálnak, amelyek ismét hatékonyan több lehetőséget kínálnak az alkalmazásfejlesztési folyamat gyors befejezéséhez.

A háttérfejlesztés szabványosítása

A háttérfejlesztés szabványosításával megtudhatja, hogy a fejlesztők hogyan hoznak létre és terjesztenek kódot a Backend-as-a-Service segítségével. Ez segít a tudás megszerzésében, az alkalmazás kézbesítésének előrejelzésében, valamint a megfelelőség és a biztonság fenntartásában.

Könnyű műveletek

Egy alkalmazás elkészítése a kezdetektől időigényes és összetett feladat. Egy másik szempont szerint az alkalmazás karbantartása bonyolultabb, ha az előtérrel és a háttérprogrammal is foglalkozik. A BaaS gondoskodik arról, hogy ne legyen szükség háttérszakértőkre a szervezetben a felhő- vagy szerverinfrastruktúra kezeléséhez.

A BaaS szolgáltatók kész funkciókat is kínálnak, mint például a fiók hitelesítése, az adatkeresés és az adattárolás, hogy gördülékenyebbé tegyék a műveleteket.

Skálázhatóság

A szervezeteknek szükségleteiknek és igényeiknek megfelelően fel- vagy le kell lépniük. Ezért skálázható szolgáltatásokra és technológiákra van szükségük ahhoz, hogy megfeleljenek az egyedi üzleti igényeknek. A BaaS-szolgáltatók méretezhetőséget kínálnak, amely segít a teljes fejlesztési folyamat leegyszerűsítésében.

Miben különbözik a BaaS a többi szolgáltatástól

Vannak más felhőszolgáltatások is, amelyek megkönnyítik az alkalmazások létrehozását. A BaaS háttérszolgáltatásokat nyújt a fejlesztőknek, így csak az előtérre összpontosíthatnak egy felhasználóbarát alkalmazás létrehozása érdekében. Lássuk, mire képesek más szolgáltatások:

 • Platform-as-Service (PaaS): A PaaS egy felhőalapú szolgáltatási modell, amely felhőalapú platformokat biztosít alkalmazások létrehozásához és kezeléséhez. De nem kínál olyan lehetőségeket, mint a push értesítések, a felhasználói hitelesítés stb.
 • Mobile Backend-as-a-service (mBaaS): Az mBaaS egy olyan alkalmazásplatform, amely ugyanúgy működik, mint a BaaS, csak mobileszközökön. Lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy operációs rendszertől függetlenül minden eszközön alkalmazásokat fejlesszenek és telepítsenek. Ezenkívül tartalmazza a felhasználókezelést, a push értesítéseket, az elemzést, az API-t és még sok mást.
 • Szerver nélküli számítástechnika: A kiszolgáló nélküli számítástechnika a számítási felhő olyan végrehajtási modellje, ahol a felhőszolgáltató különböző gépi erőforrásokat foglal le, és gondoskodik az összes szerverről az ügyfelek nevében.
  A túlélőbázisok és a túlélők otthonai ugyanazok a Minecraftban?

Más szóval, háttérszolgáltatásokat nyújt a használt alapon. Itt a fejlesztők anélkül írhatnak, futtathatnak és telepíthetnek kódot, hogy aggódnának az infrastruktúra miatt.

BaaS platformok

Nézzük most a különböző BaaS platformokat.

#1. Back4App

Szerezzen be egy valós idejű adatbázist adatok tárolására és lekérdezésére a felhőben Back4App. Tegye elérhetővé ezeket a relációs adatokat a REST és a GraphQL segítségével egy nyílt forráskódú és méretezhető háttérrendszerrel.

Lekérdezéseket hajthat végre modern erőforrások, megszorítások, aggregátumok, földrajzi lekérdezések és relációs lekérdezések használatával. Skálázható és többrégiós architektúrát kínál CDN-támogatással, hogy alacsony késleltetést és válaszkészséget tapasztaljon.

Hozzáadhatja üzleti logikáját JavaScript-funkciókkal, hogy alkalmazásait kényelmesen integrálhassa a Back4App szolgáltatásaiba. Ezenkívül új NPM-modulok telepítésével bővítheti a felhőfunkciók erejét.

Ütemezze a felhőfunkciókat az ismétlődő feladatok végrehajtásához, mint például a bejegyzési értesítések, az adattisztítás futtatása vagy a megbízási e-mailek küldése. Adatok lekérése az alkalmazásból a REST, a GraphQL vagy az SDK használatával. A Back4App automatikusan létrehoz egy API-t az összes művelethez, és lehetővé teszi, hogy néhány sornyi kód használatával kölcsönhatásba léphessen az összes háttérszolgáltatással.

Kezdje el ingyenesen elkészíteni alkalmazását még ma. Válasszon egy fizetős csomagot, amely 15 USD/alkalmazás/hónap ártól kezdődik, hogy további lehetőségeket nyisson meg.

#2. Firebase

Tapasztalja meg egy alkalmazásfejlesztő platform használatát Firebase amely segít a felhasználók által kedvelt játékok és alkalmazások fejlesztésében és fejlesztésében. Méretezheti és felgyorsíthatja az alkalmazások fejlesztését infrastruktúra-kezelés nélkül.

Piacképes alkalmazások készítéséhez egyszerűen beállíthatja háttérrendszerét kiszolgálók kezelése nélkül, megoldhatja az alkalmazásfejlesztési problémákat, és könnyedén méretezhet, hogy megfeleljen a felhasználók igényeinek. Számos terméket kínál, például Cloud Firestore-t, valós idejű adatbázist, távoli konfigurációt, Firebase-bővítményeket, alkalmazásellenőrzéseket, felhőfunkciókat és még sok mást.

Az eszköz segít a tesztelési és hibaelhárítási folyamatok egyszerűsítésében, a funkciók bevezetésében, az elfogadás figyelésében és még sok másban.

Futtathat kísérleteket, testreszabhatja az alkalmazást, és megértheti felhasználói igényeit. Olyan eszközöket kínál, mint a távoli konfiguráció, Google Analytics, hitelesítés, A/B tesztelés, felhőalapú üzenetküldés, alkalmazáson belüli üzenetküldés stb.

Kezdje el ingyen a korlátozott funkciókkal és eszközökkel, vagy válasszon felosztó-kirovó konstrukciót, hogy élvezze az extra előnyöket.

#3. Microsoft Azure

Készítse el a háttérrendszert a mobilalkalmazásokhoz Microsoft Azure és tárolja az alkalmazásadatokat a helyszínen vagy a felhőben.

Olyan lehetőségeket kap, mint a push értesítések, az ügyfelek hitelesítésének lehetősége és az egyéni háttérlogika Node.js vagy C# nyelven. Az Azure Active Directory használatával biztonságosabban hitelesítheti a felhasználókat. Csatlakozzon a helyszíni erőforrásokhoz, mint például az Oracle, SQL Server, SharePoint és SAP, hogy kihasználhassa a többplatformos keretrendszerek funkcióit, mint például a PhoneGap és a Xamarin.

Hatékony alkalmazásokat hozhat létre offline adatok szinkronizálásával, és csatlakoztassa alkalmazásait a helyszíni rendszerekhez. Perceken belül személyre szabott értesítéseket is küldhet ügyfeleinek, és konfigurálhatja az automatikus skálázást az értesítési központokhoz és mobilalkalmazásokhoz.

  Hogyan játsszunk Nintendo DS játékokat Linuxon a DesmuME segítségével

A Microsoft Azure soha nem számít fel előzetes vagy felmondási díjat; azt fizeted, amit használsz.

#4. Supabase

Tapasztalja meg a nyílt forráskódú Firebase alternatívát – Supabaseés indítsa el egyedi projektjét hitelesítéssel, élfunkciókkal, valós idejű előfizetésekkel, vektoros beágyazással, tárolási azonnali API-val és Postgres adatbázissal.

Az eszköz a legmegbízhatóbb relációs adatbázist kínálja minden projekthez. A Row Level Security segítségével bejelentkezéseket és regisztrációkat adhat hozzá, így megakadályozhatja adatait. Ezenkívül egyszerűen írhat egyéni kódot a kiszolgálók méretezése vagy telepítése nélkül.

A Supabase segít a nagy fájlok tárolásában, kiszolgálásában és rendszerezésében, a képektől a videókig. Valós idejű adatszinkronizálásával többjátékos élményt építhetsz fel. A Supabase segítségével integrálhatja kedvenc gépi tanulási modelljeit a vektorbeágyazások indexeléséhez, tárolásához és kereséséhez.

Kezdje el ingyenes alkalmazások készítését csapatával együttműködve. Az alkalmazások gyártásának bővítése érdekében fizetett előfizetéssel indulhat, havi 25 dollártól szervezetenként.

#5. AWS Amplify

Készítsen teljes stack mobil- és webalkalmazásokat órák alatt AWS Amplify, amely segít az egyszerű indulásban és a méretezésben. Segítségével háttérrendszert hozhat létre iOS-, Android- vagy webalkalmazásaihoz adatokkal, tárolással, hitelesítéssel és egyebekkel.

A design-to-code Figma integráció használatával vizuálisan felépítheti a felhasználói felületet, és néhány kattintással csatlakoztathatja a felhasználói felületet a háttérhez. Telepítsen és tároljon biztonságos, megbízható és gyors webhelyeket, valamint szerveroldali megjelenített alkalmazásokat.

Ezenkívül alkalmazását több mint 175 AWS-szolgáltatással bővítheti, hogy támogassa a DevOps-gyakorlatokat, a felhasználók növekedését, a használati eseteket stb. Az AWS Amplify számos eszközt és szolgáltatást kínál:

 • Amplify Studio (vizuális felület)
 • A CLI erősítése
 • Könyvtárak felerősítése (nyílt forráskódú)
 • A felhasználói felület összetevőinek erősítése
 • Erősítse meg a webtárhelyet

Szerezze be ingyen, vagy vegye fel a kapcsolatot az AWS csapatával, hogy árajánlatot kérjen.

#6. Appwrite

Alkalmazásokat készíthet gyorsabban, és nagyobb méreteket ölthet a használatával Appwrite háttérszolgáltatások. Ez egy nyílt forráskódú közösség, amely az Ön kódolási élményére van optimalizálva. Egy hatékony és méretezhető adatbázis segítségével valós időben tárolhatja, kezelheti és lekérdezheti az alkalmazások adatait.

Könnyű kezelést és bejelentkezést kaphat az OAuth-szolgáltatók és hitelesítési módszerek készletével. Fájlok és adathordozók kiszolgálása és tárolása beépített titkosítással és tömörítéssel. Kibővítheti az Appwrite funkcióit kedvenc nyelvével a szerver nélküli funkciók segítségével.

Az Appwrite beépített titkosítást, SSL-tanúsítványokat, auditnaplókat, visszaélés-ellenőrzést és még sok mást kínál a magánélet, a nyugalom és a biztonság érdekében. Valós idejű adatbázist, tárhelyet és egyebeket fog kapni, így könnyen hozhat létre alkalmazásokat.

Ha kisebb projekteket vár, induló csomagot is választhat, ami ingyenes. Profi fejlesztők számára az ár 15 USD/hó/tagtól kezdődik.

#7. Háttér nélküli

Szerezzen be mindent, amire szüksége van az alkalmazások fejlesztéséhez és futtatásához Háttér nélküli, amely bővíthető, méretezhető és könnyen megfizethető. Minimalizálja a harmadik féltől való függőséget, és takarítson meg pénzt egy olyan platformmal rendelkező alkalmazás létrehozásával, ahol mindent megkaphat, ami megfelel az Ön igényeinek.

Hozzon létre gyorsan lenyűgöző felhasználói felületet webhelyekhez és alkalmazásokhoz egy csodálatos vizuális UI-készítővel. Könnyedén integrálhatja az API-kat a frontendbe, ami lehetővé teszi a zökkenőmentes kommunikációt a háttérszolgáltatásokkal. Emellett olyan reszponzív alkalmazásokat is tervezhet, amelyek alkalmazkodnak a mobil- és webes platformokhoz.

Szerezzen be egy ingyenes alkalmazásterv-gyűjteményt, és nyerjen értékes betekintést az alkalmazástípusokba.

Kisvállalkozások és magánszemélyek számára a Backendless ingyenes. A kiválasztott funkciótól függően bizonyos költségek megfizetésével extra előnyöket is igénybe vehet.

Következtetés

A Backend-as-a-Service (BaaS) egy játékmódosító a vállalkozások és a háttérfejlesztők számára. Leegyszerűsíti az alkalmazás létrehozását olyan hatékony funkciók segítségével, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy egyedi alkalmazásokat készítsenek.

Ezzel időt takaríthat meg, minimálisra csökkentheti a háttérműveletek szakértőinek szükségességét, és felgyorsíthatja a fejlesztési ciklusokat. A fenti BaaS-eszközöket is használhatja, és megszerezheti ezeket az előnyöket.

Ezt követően néhány háttérmegoldást is felfedezhet webes és mobilalkalmazásokhoz.