Mi értelme van a torrentezésnek?

A torrentezés a fájlok BitTorrent hálózaton keresztüli letöltésének és feltöltésének folyamata. A torrentezés a központi szerver helyett egy másik felhasználó eszközéről tölti le a fájlokat a hálózaton. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók feltölthetnek fájlokat eszközeikről, hogy mások is letölthessék azokat. De mi értelme van a torrentezésnek azután? Vannak más módszerek is erre? A következő cikk mélyebben belemerül a torrentezés céljába, valamint néhány egyéb, a témával kapcsolatos információba.

Mi az a torrentezés?

A torrentezés a peer-to-peer fájlmegosztás elterjedt típusa. A BitTorrent hálózathoz való csatlakozáshoz torrentkezelő szoftver szükséges, amely ingyenesen letölthető. Minden felhasználót, aki feltölt vagy letölt egy fájlt, egyenrangúnak nevezzük, és a társak egyszerre több felhasználótól is letölthetnek fájlokat.

A torrentezést azért kapták rosszul, mert szerzői joggal védett fájlok, például filmek, zenék, szoftverek és játékok megosztására használják. Mindazonáltal a torrentezésnek vannak jogos felhasználási területei, például csökkenti a központosított szerverek terhelését azáltal, hogy több felhasználó között tárolja őket.

A torrentezés biztonsága és jogszerűsége

A torrentezés önmagában teljesen legális. Ez átlépi a jogellenes határvonalat, ha úgy dönt, hogy nem engedélyezett, szerzői joggal védett anyagot tölt le. Nehéz lehet azonban megérteni, hogy mely anyagok torrentezhetők legálisan, és melyek nem.

Internetszolgáltatója megpróbálhatja megakadályozni, hogy illegálisan torrentezzen, ha tudomást szerez róla, hogy ezt teszi. Ezt megtehetik figyelmeztető levéllel vagy az internetkapcsolat sebességének lelassításával. Ritka esetekben jogi lépéseket tehetnek.

Azok a felhasználók, akik aggódnak az adatvédelem miatt, valószínűleg VPN-szolgáltatást fognak használni, hogy eltitkolják internetes tevékenységeiket internetszolgáltatójuk előtt. A VPN-ek számos funkcióval rendelkeznek, amelyek közül néhány jobban megfelel a torrentezésnek, mint mások. Annak érdekében, hogy internetszolgáltatóját távol tartsa az internetes tevékenységeitől, olyan VPN-t kell választania, amely nem naplózza tevékenységét, nem olyan országban található, amelynek jogrendszere megkövetelheti a nyilvántartásokat, és elég gyors ahhoz, hogy ezeket feldolgozza. letöltések.

Hogyan lehet biztonságosan torrentezni

A biztonságos torrentezés egyszerű VPN-szolgáltatással. Ezek a VPN-szolgáltatások megőrizhetik tevékenységét privát módon, de ne feledje, hogy nem védik meg Önt a rosszindulatú programoktól és vírusoktól.

A biztonságos torrentezés érdekében először le kell töltenie és telepítenie kell egy VPN-t. Válasszon egyet, amely megfelel a fent leírt kritériumoknak, hogy a legtöbbet hozza ki az összes előnyből. Ezután engedélyeznie kell a kill kapcsolót, ha van ilyen, és csatlakoznia kell a VPN-kiszolgálóhoz. A kapcsolat létrehozása után töltse le a torrentet úgy, hogy tevékenysége immár titkosítva van.

Biztonságos az uTorrent?

A BitTorrent készítői az uTorrent néven ismert szoftvert kínálják. Ez a szoftver önmagában teljesen legális. Az uTorrent nem tartalmaz rosszindulatú programokat, és biztonságosan használható VPN-sel együtt. Lehet, hogy biztonságos a használata, de az uTorrent nem véd a rosszindulatú fájlok letöltése ellen.

A BitTorrent protokoll a fájlok peer-to-peer alapon történő megosztásának leggyakoribb módja. A torrentezés decentralizált, és a torrentfájlokat és a mágneses hivatkozásokat arra használják, hogy felfedezzék a kívánt fájlt tároló többi partnert a hálózaton.

Alsó vonal

A torrentezésnek többféle felhasználása van – legálisan és egyéb módon egyaránt. Jogi értelemben alternatív módszert kínál a fájlok központi rendszer használata nélkül történő forrás- és letöltési lehetőségére. A társak megoszthatnak fájlokat egymással az egyes hálózatokon. A torrentezést időnként arra használják fel, hogy jogosulatlan fájlokat szerezzenek meg, ami, amint fentebb említettük, jogellenes. A VPN-eket gyakran a torrentezéssel együtt használják annak megakadályozására, hogy az internetszolgáltatók figyelemmel kísérjék a letöltési tevékenységet.