Mi az új Nvidia alkalmazás? Hogyan javíthatja a játékélményt

Kulcs elvitelek

  • Az Nvidia App egyesíti a Vezérlőpultot és a GeForce Experience eszközöket egy egységes felület létrehozásához.
  • A funkciók közé tartozik a GPU vezérlőközpont, az Nvidia Overlay, a Freestyle és az Application Hub.
  • Egyes funkciók, például a túlhúzás és bizonyos streaming funkciók hiányoznak.

Sok éven át az Nvidia illesztőprogramjaival kapcsolatos helyzet kissé zavaros, két alkalmazással kezelhető a grafika: az Nvidia Control Panel és a Geforce Experience. Mostantól egyetlen egységes élmény áll rendelkezésre minden Nvidiával kapcsolatos dologhoz – az Nvidia App –, és ez elengedhetetlen letöltés a játékosok számára.

Miért érdemes telepíteni az Nvidia alkalmazást?

Az új Nvidia egyesített alkalmazás egyetlen egységes felületen tartalmazza mindazokat a hasznos eszközöket, amelyeket az Nvidia az évek során az illesztőprogramjába épített.

Korábban, ha bármit, például a Vsync-et, műszakilag módosítani akart, az Nvidia vezérlőpultjának rejtélyes felületére kellett ugrani. Mindeközben új illesztőprogramok és játékspecifikus beállítások és szolgáltatások találhatók a Geforce Experience-ben.

Íme egy pillantás arról, hogy mit tartalmaz most a funkciókkal teli Nvidia App.

GPU Vezérlőközpont: Ez az összes játékon belüli optimalizálási beállítás új otthona, mint például a VSync, a DSR és a Low Latency mód. Azok számára pedig, akik nem akarnak a végtelenségig hegedülni, van egy egykattintásos optimalizálás, amely több ezer felhasználó adataiból alkalmazza az Ön specifikációinak megfelelő beállításokat.

Nvidia Overlay: Az átfedés lehetővé teszi a szűrők gyors módosítását, és megtekintheti a legfontosabb teljesítménymutatókat, például a képkockasebességet és a GPU-használatot. Ha pedig újabb G-Sync monitorral vagy támogatott egerrel rendelkezik, akkor beépített Reflex Analyzert talál, amely automatikusan méri a perifériák késleltetési idejét.

  A 7 legjobb eszköz és forrás a munkája újragondolásához

Nvidia Freestyle: Kizárólag az RTX sorozatú kártyatulajdonosok számára, a Freestyle két mesterséges intelligencia által táplált szűrőből áll: RTX Dynamic Vibrance és RTX HDR. Ezek kihasználják az RTX sorozatú kártyák mesterséges intelligencia funkcióit, hogy játék közben valós időben javítsák a színeket. Az RTX HDR szűrő azt jelenti, hogy SDR-játékokat játszhat teljes HDR-színpompában a HDR-kompatibilis kijelzőjén.

Alkalmazásközpont: A fent felsorolt ​​beépített funkciókon túl az új Nvidia alkalmazás egyszerű módot kínál az Nvidia által kínált sok más kreatív és játékalkalmazáshoz, például a GeForce Now felhőalapú játékplatformhoz; Nvidia Canvas, egy mesterséges intelligencia-alapú tájrajzoló alkalmazás; vagy Broadcast, a játékmenet rögzítéséhez és streameléséhez.

Opcionális bejelentkezés: Ha valaha is csalódott volt attól, hogy csak a legújabb illesztőprogramok letöltéséhez kellett bejelentkeznie a GeForce Experience alkalmazásba, nem vagy egyedül. A bejelentkezési követelményt eltávolítottuk, de továbbra is jogosult lesz bizonyos bónuszokra és jutalmakra, ha úgy dönt, hogy bejelentkezik.

Kezdő lépések az Nvidia alkalmazással

Mivel ez egy új és felkapott alkalmazás, biztosan talál néhány olyan vázlatos webhelyet, amelyek letöltéseket kínálnak, amelyek esetleg nem biztonságosak, vagy más szoftverekkel együtt érkeznek. Soha ne töltse le az alkalmazást sehonnan, kivéve a hivatalos Nvidia weboldal.

Az Nvidia alkalmazás a cikk írásakor béta állapotban van, és el kell távolítania meglévő GeForce Experience-jét és Vezérlőpultját, ezért kattintson a gombra, hogy elfogadja a felszólítást, és várja meg, amíg a telepítés befejeződik.

Innentől a rendszer megkérdezi, hogy melyik illesztőprogram-verziót használja: a Game Ready vagy a Studio Drivers-t. Hacsak nem kizárólag kreatív alkalmazásokhoz használja számítógépét, válassza a Game Ready lehetőséget.

Ezután leiratkozhat a játék- és hardverelemzésről, amely automatikusan optimalizálja a beállításokat. Ezzel elpazarolná az alkalmazás hatalmas előnyeit, ezért azt javaslom, hagyja bekapcsolva.

Ezután kiválaszthatja, hogy engedélyezi-e az Nvidia Overlay-t vagy sem. Ne aggódjon, később bármikor engedélyezheti.

  13 Domainnév kereső eszköz vállalkozása számára – Domainkereső

Végül bejelentkezhet egy Nvidia-fiókba jutalmakért, például egy exkluzív Call of Duty csomagért. Ez a lépés teljesen opcionális, és nem marad le egyetlen illesztőprogram-funkcióról sem, ha nem jelentkezik be.

Az Nvidia App Interface áttekintése

Amikor először indítja el az alkalmazást, megjelenik a kezdőképernyő, amelyen néhány megtalált alkalmazásra mutató gyorshivatkozások találhatók, valamint egy Felfedezés lap a többi Nvidia kreatív alkalmazás elindításához.

A bal oldalon található a navigációs sáv. Először keresse fel az Illesztőprogramokat a legújabb elérhető telepítéséhez. A GeForce Experience alkalmazáshoz képest az illesztőprogramok képernyője hasznos összefoglalót tartalmaz a kiadás újdonságairól és javításairól.

A Grafika lapon egyszerű, egységes felületet talál a globális vagy alkalmazásonkénti játékbeállításokhoz. Kattintson a játék címére, és nézze meg, hogyan lettek már optimalizálva a beállítások a telepítés során. A zöld pipával ellátott dolgokat már optimalizálni kell.

Szürke mínuszjelet fog látni, ha nincs optimalizálva, vagy felkiáltójelet, ha probléma van. Bizony, utoljára a Cyberpunk 2077-et valami monitor beállítás miatt indítottam el, és teljesen lejátszhatatlan állapotban hagytam. Egy kattintás az Optimalizálás gombra, és ismét sima volt.

Kattintson a játék hárompontos menüjére az Indítás gomb megkereséséhez. Jó lenne, ha ez hangsúlyosabb lenne a jövőbeli verziókban, és nem lenne elrejtve a menüben. Ha egy játék fut, az Alt-Z billentyűkombinációt bármikor megnyomhatja a fedőréteg megjelenítéséhez, amely gyors hozzáférést biztosít a játékon belüli statisztikákhoz, szűrőkhöz és rögzítési funkciókhoz.

Ha csak az aktuális képkockasebességet és GPU kihasználtságot szeretné elérni, használja inkább az Alt-R-t. Azt is pontosan testreszabhatja, hogy milyen statisztikák jelenjenek meg a teljesítményfedvényben.

Az új RTX szűrőket innen is be- és kikapcsolhatja játék közben, így láthatja, milyen különbséget tesznek. Íme egy képernyőkép a Cyberpunk 2077-ből az alapértelmezett beállításokkal:

És itt van egy képernyőkép a játékról, amelyben a Dynamic Vibrance engedélyezve van:

  Hogyan csatlakozz az „Animal Crossing: New Horizons” tojásvadászathoz

Tompíthatja a szűrőt, ha kicsit soknak találja, de én rendkívül hasznosnak találom egy ilyen sötét és komor játékban, ahol gyakran küszködök bizonyos környezetben, hogy bármit is lássak.

Vegye figyelembe, hogy ha a játék rendelkezik beépített HDR-móddal, és ezt aktiválta, az RTX Dynamic Vibrance és az RTX HDR szűrők úgy tűnik, hogy nem változtatnak, mivel nem tudnak egymásra helyezni őket.

Ha be van jelentkezve, a Beváltás képernyő minden igényt megjelenít. Végül a Beállítások képernyő rövid áttekintést nyújt a rendszer specifikációiról.

Mi hiányzik az Nvidia alkalmazásból?

Sajnos még nem minden beállítás valósult meg, így továbbra is megtalálja az Nvidia Vezérlőpultot és a GeForce Experience ikont a tálcán (hacsak nem végez tiszta telepítést; úgy tűnt, hogy ez eltávolította a GeForce Experience-t számomra). Bár a tervek szerint végül még nincs támogatás az Nvidia alkalmazáson keresztüli túlhajtáshoz vagy az illesztőprogramok visszaállításához.

A közvetítők és a tartalomkészítők szintén csalódottak lehetnek, amikor azt hallják, hogy bizonyos funkciókat eltávolítottak.

Alapján Az Nvidia közleménye: „Azt a döntést hoztuk, hogy leállítunk néhány olyan funkciót, amelyek kihasználatlanok voltak, különösen ott, ahol vannak jó alternatívák. Ez a megszűnés magában foglalja a Twitch-re és a YouTube-ra történő közvetítést, a képek és videók megosztását a Facebookon és a YouTube-on, valamint a Photo Mode 360 ​​és sztereó rögzítéseket.”

„Az egyszerűsítési funkciók segítségével az NVIDIA alkalmazás feleannyi idő alatt telepíthető, 50%-kal érzékenyebb felhasználói felületet biztosít, és 17%-kal kevesebb lemezterületet foglal el, mint a GeForce Experience.”

Az Nvidia App képes automatikusan optimalizálni a játékokat, de továbbra is teljes körű irányítást biztosít alkalmazásonkénti vagy globális alapon, így Ön felülbírálhatja az egyéni preferenciákat. Nem sok oka van a játékosoknak arra, hogy ne telepítsék az új Nvidia alkalmazást.

Ez egyetlen egységes alkalmazás mindenhez, amit az Nvidia kínál – a GeForce Experience zavaros kezelőfelületének köszönhetően ezek közül néhányról valószínűleg soha nem is tudott.