Mi az Új mappa létrehozása parancsikon a Windows 10 rendszerben?

A mappák elengedhetetlenek a fájlok rendszerezéséhez. A Windows 10 nem korlátozza, hogy egy felhasználó hány mappát hozhat létre. Szabadon létrehozhat annyit, amennyit csak akar. Bárhol létrehozhat új mappát, ha jobb gombbal kattint a mappán belül, és kiválasztja az Új>Mappa opciót. A mappa Új mappa néven jön létre, és átnevezheti.

új mappa windows 10

Hozzon létre új mappa parancsikont a Windows 10 rendszerben

Bármely File Explorer ablakban és az asztalon létrehozhat mappát. A jobb gombbal kattintva helyi menüopciót nem nehéz használni, de ha jobban szereti a billentyűparancsokat, létrehozhat egy új mappát.

Új mappa parancsikon

A Windows 10 új mappaparancsikonja a Ctrl+Shift+N. Ezt a billentyűkódot használhatja az asztalon és a File Explorer bármely mappájában.

Egy gomb Új mappa parancsikon

Tovább egyszerűsítheti az új mappaparancsikont egy AutoHotKey szkripttel. Maga a szkript és az AutoHotKey könnyű. Csak azt kell eldöntenie, hogy melyik kulcsot használja új mappa létrehozásához. Ha a billentyűzeten vannak dedikált billentyűk a levelek megnyitásához vagy a böngészőben a kezdőlap megnyitásához, áttervezheti valamelyiket.

Tekintse meg útmutatónkat a dedikált billentyűzetbillentyűk azonosításáról.

Miután azonosította a kulcsot, az alábbi lépések végrehajtásával létrehozhatja a szkriptet.

Telepítés AutoHotKey a rendszerén.
Nyisson meg egy új jegyzettömb fájlt.
Írd be a következőt.

Launch_Mail::^+N
Return

#space::
Return

Szerkessze a „Launch_Mail” részt, és cserélje ki arra a kulccsal, amelyet új mappa létrehozásához szeretne használni.
Mentse el a fájlt AHK fájlkiterjesztéssel.
Futtassa a szkriptet.
Nyomja meg a gombot, és egy új mappa jön létre.

A szkriptet áthelyezheti az Indítás mappába, és a szkript automatikusan lefut a rendszer indításakor. A kulcsot a parancsfájl manuális futtatása nélkül is használhatja.

A Ctrl+Shift+N billentyűparancs csak a Fájlkezelőben működik. Ez nem egy univerzális billentyűparancs a Windows 10 rendszeren. Más alkalmazásokban, például egy böngészőben, ez egy új inkognitóablakot nyit meg. Új Fájlböngésző ablakot nyithat meg a Win+E billentyűkóddal, és ez a billentyűparancs univerzális, így bármely alkalmazásban használhatja új Fájlböngésző ablak megnyitásához.

Következtetés

A Ctrl+Shift+N billentyűparancs a Fájl mentése párbeszédpanelen is működik. Ha fájlt tölt le, kattintson az Új mappa gombra, vagy használja ezt a billentyűparancsot a parancsikon létrehozásához. A mappa neve szerkeszthető lesz.