Mi az Opció gomb a Windows billentyűzeten?

Ha csatlakoztatta a Windows billentyűzetét egy Apple számítógéphez, valószínűleg azon tűnődik, hogy miért nincs opcióbillentyű. A Mac és a Windows billentyűzetek eltérőek, de ugyanazokat a funkciókat képesek ellátni. Bár a billentyűknek különböző neve és helye van, működésük azonos.

Ez az útmutató a Windows-billentyűzetek beállítási billentyűit és a parancsok végrehajtásának módját tárgyalja a Mac számítógépen. Kitérünk arra is, hogyan lehet módosítani a kulcsok sorrendjét az alapértelmezett Mac-elrendezéshez.

Mi az Opció gomb a Windows billentyűzeten?

Az Apple számítógépeken az opció gomb megnyomásával a felhasználók speciális karaktereket írhatnak be. Más billentyűkkel együtt is használható különböző parancsok végrehajtására és számos szoftverfunkció aktiválására.

Két oka lehet annak, hogy a billentyűzetről hiányzik az opcióbillentyű:

 • Az új Mac billentyűzeteket opcióbillentyű nélkül tervezték. Ehelyett egy „Alt” billentyűvel rendelkeznek, amely ugyanúgy működik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyan navigálhassanak eszközeik között.
 • Lehet, hogy azért nem találja az opcióbillentyűket, mert Windows-billentyűzetet csatlakoztatott Mac számítógépéhez. Bár ennek a hardvernek nincs kijelölt opciókulcsa, jól működik a Mac termékekkel, így nem lesz gond a készülék használatával.

A különböző gyártóktól származó számítógépes termékek általában nem párosulnak jól. A Windows billentyűzetek azonban könnyen használhatók, és tökéletesen illeszkednek a Mac számítógépekhez. Ráadásul sorozatgyártásúak. Amikor Mac-billentyűzetet keres a helyi boltban, megtudhatja, hogy a legtöbb modell elfogyott. Windows-modellek esetén ez általában nem jelent problémát.

A Windows billentyűzetek ismerős elrendezésűek, így nem kell újra megtanulnia, hol vannak a különböző billentyűk és funkciók. Ha egy éve ugyanazt a billentyűzetet használja, valószínűleg anélkül is tud gépelni, hogy ránézne a billentyűkre. A régi modell újrafelhasználása hozzáadja ezt az ismerős érzést új eszközéhez, és megkíméli Önt attól, hogy új Mac billentyűzetre fektessen be.

Ez az oka annak, hogy azok a felhasználók, akik régi Windows PC-jükről Mac-eszközre váltottak, általában inkább a Windows-billentyűzetet választják a Mac-hez. Mivel a legtöbb Windows-billentyűzet kompatibilis a Mac-termékekkel, USB-kábellel vagy Bluetooth-kapcsolattal összekapcsolhatja őket.

A Windows-billentyűzet használata nem korlátozza a Mac-élményt. Továbbra is használhatja az eszközt, és végrehajthatja az opcióbillentyűt igénylő parancsokat. Az „Alt” billentyű opcióbillentyűként működik a Windows billentyűzeteken, és megnyomása elindítja a szoftveres eseményeket, amelyeket általában az opcióbillentyűvel végeznek. Az „Alt” billentyűt általában a szóköz mellett helyezik el.

A Beállítások gomb használata Windows billentyűzeten

Miután tudja, hogyan indíthatja el az opció parancsot a Windows „Alt” billentyűjével, végrehajthat egy opciókattintást és több billentyűparancsot is.

Opció végrehajtása Kattintson

Ha az opciókat kell kattintani, érintse meg az „Alt” billentyűt. Az Apple számítógép regisztrálja ezt, ha egyszerre lenyomva tartja az „Alt” billentyűt és megnyomja az egeret.

Billentyűparancs végrehajtása

Ha olyan billentyűparancsot szeretne végrehajtani, amelyhez opcióbillentyűre van szükség, kattintson az „Alt” gombra. A Mac gépe egy opciókattintással azonosítja, és ennek megfelelően jár el.

Billentyűparancs végrehajtása az Apple Key segítségével

Egyes Mac billentyűparancsok az „Apple” és az opciógombot is hívják. Ebben az esetben tartsa lenyomva a „Windows” és az „Alt” billentyűket. A Windows billentyűzettel rendelkező Mac-eszközök a „Windows” billentyűt „Apple” billentyűként értelmezik.

Alkalmazás menüelemek és a Beállítások gomb

A különböző Mac-programok egyedileg használják az opcióbillentyűt. Használata lehetővé teszi, hogy felfedje a rejtett menüelemeket. Íme, hogyan működik néhány népszerű alkalmazással:

Ha megnyomja az „Alt” billentyűt a Safari böngészőben, a „Windows bezárása” opció „Összes Windows bezárása” lesz. Hasonlóképpen, ha lenyomva tartja az „Alt” billentyűt, amikor megérinti az ablak „x” ikonját, az összes megnyitott ablak leáll. Ez a művelet az összes Apple számítógép beépített funkciója, és a legtöbb Mac-programra vonatkozik.

Ha a Dock használatakor az „Alt” billentyűre kattint, a „Kilépés” és „Elrejtés” menüopciók „Kilépés kényszerítése” és „Mások elrejtése” formátumra változnak.

Az „Alt” billentyű a „Lejátszási lista létrehozása” menüelemet „Intelligens lejátszási lista létrehozása”-ra módosítja. Ezenkívül az opciógomb lenyomva tartása és a képernyő tetején lévő „+” ikon megérintésével az iTunes ablak kinagyítható.

Az opció gomb visszaállítja a váltási beállításokat az iPhoto alkalmazásban. Ha az alapértelmezett forgásirány „jobbra” van állítva, az opció gomb megfordítja azt „balra”. A Mac gépen módosítható beállítások megfordításra kerülnek, ha lenyomva tartja az „Alt” billentyűt.

Egérműveletek a Beállítások gombbal

Ha az „Alt” gombra kattint, és az egér bal gombjával kattint, bizonyos Mac viselkedést vált ki. Például, amikor egy olyan alkalmazásra kattint, amelyet jelenleg nem használ, a számítógép elrejti azt a programot, amelyben éppen tartózkodik. Ehelyett az opciógombbal kattintott alkalmazáshoz jut.

Ezen túlmenően, ha egy fájlt húz, az opció gomb megnyomásával másolatot készít a fájlról, ahelyett, hogy új helyre vinné át.

Letöltés a Beállítások gombbal

Ha a SeaMonkey vagy a Safari böngészőt választja, a műveletbillentyűvel fájlokat tölthet le Mac számítógépére. Amikor megérinti a „Vissza” opciót a webcím mezőben, a gomb megnyomásával letölti az adott URL-hez kapcsolódó fájlt.

Ha lenyomva tartja az „Alt” billentyűt, és rákattint egy hiperhivatkozásra, letölti a hivatkozás célját.

A fájlok letöltése általában több beállítás kiválasztásával jár az egérrel, így az opciókattintásos módszer időt takarít meg, amikor egy online fájlt szeretne menteni.

Windows-billentyűzet újratervezése Mac-en

A Mac billentyűzetek felhasználói nehézségekbe ütközhetnek a Windows modellekkel. Bár minden szükséges kulcs megvan, a sorrend más. Még ha emlékszel is a nevükre, az izommemória trükközni fog veled, és folyamatosan rossz gombokat fogsz nyomni. Az Apple azonban lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Windows-billentyűzeteket a Mac gombelrendezésének megfelelően testreszabják. A Mac eszközök beépített újraleképezési funkcióval rendelkeznek, amely megváltoztatja a billentyűk sorrendjét.

Így működik:

 • Csatlakoztassa a Windows billentyűzetet Mac számítógépéhez.
 • Érintse meg az „Apple” ikont az asztal bal felső részén.
 • Válassza a „Rendszerbeállítások” lehetőséget a rendelkezésre álló lehetőségek listájából.
 • Válassza a „Billentyűzet” lehetőséget, majd kattintson a „Módosító billentyűk” elemre.
 • Koppintson a Bluetooth vagy USB Windows billentyűzet nevére a legördülő menüsorban.
 • Lépjen az „Opció gomb” fülre, és válassza a „Parancs” lehetőséget.
 • Lépjen a „Command Key” fülre, és válassza az „Opció” lehetőséget.
 • Nyomja meg az „OK” gombot a változtatások mentéséhez.
 • A Windows billentyűk mostantól Mac megfelelőikként működnek. Ha megnyomja az „Alt” billentyűt, az Mac parancsbillentyűként fog szolgálni. Ez nagyon praktikus, különösen, ha ismeri a Mac billentyűzetkiosztását.

  A Windows billentyűzet átrendezése harmadik féltől származó szoftverrel

  A Mac beépített funkciója legfeljebb öt billentyű átrendezését teszi lehetővé. De a harmadik féltől származó alkalmazások szeretik Karabiner-elemek lehetővé teszi, hogy módosítsa a billentyűzet minden gombjának sorrendjét, és olyan felhasználói élményt teremtsen, amely megfelel az Ön igényeinek. Kiváló lehetőség, ha egy kisebb modellnél több kulcs hiányzik. A sorrend módosításával könnyebben hozzáférhet a leggyakrabban használt parancsokhoz.

  Soha ne korlátozza Mac opcióit

  Amikor Windows-billentyűzeteket használ Apple számítógépeken, minden a nevek és az elhelyezés kérdése. A gombok ugyanazt a célt szolgálják, így nem okoz nehézséget a műveletek végrehajtása az eszközön, ha megjegyzi az elrendezésüket. Használja az „Alt” billentyűt, amikor olyan műveletet hajt végre, amely az opció megfelelőjét kéri. Ha úgy találja, hogy nem tetszik a kulcsok sorrendje a Windows-modellben, Apple számítógépén keresztül újratervezheti azt.

  Használ Windows billentyűzetet a Mac géphez? Milyen gyakran nyúl az „Alt” billentyűhöz? Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben.

    Az elmosódott alkalmazások kijavítása a méretezés után a Windows 10 rendszerben